Färdigmat-tips

Här får ni fråga, tipsa eller prata om det mesta.
User avatar
stealth
Hedersbit
Posts: 3364
Joined: 2003-03-11 13:33:10
Location: Göteborg
Contact:

Post by stealth »

Jag har någon konstig förkärlek till brosk, sega saker samt att bete sig som en neandertalare när jag äter sådant.

Älskar att:
- Hälla allt stekfett som jag använt (använder en del smör)
- Äta brosket på fläsket, oftast en liten vit bit
- Rått bacon (håller mig borta från det men ibland måste jag)
- Grillar kyckling och allt som är svinigt på det

8)
Grundare av webbyrån We made you look http://wemadeyoulook.at
User avatar
fisk
Posts: 7485
Joined: 2003-03-18 21:09:30
Location: Örebro / Sverige
Contact:

Post by fisk »

Allt förutom det "rena" köttet i olika köttsorter (däribland kyckling) undviker jag som pesten. =)
Aotearoa - tino rangatiratanga
emma
Posts: 13
Joined: 2006-04-06 14:46:33
Location: Malung

Post by emma »

Gorbys röda piroger - Älskar dom men har tyvärr inte hittat dom är i .nl

Mozzarella är gott som satan, men självklart som med all annan ost måste det ätas i rätt mängder. Ska sägas dock att jag fick med mig en klump hem i ryggsäcken från Italien i vintras och den försvann snabbt. Fast jag vet väl inte om mozzarella kan klassas som budget mat, det är väl egentligen rätt mycket pengar för en rund bit ost.. who knows?

Jag såg också att någon nämnt soppor och jag måste hålla med. Jag gillar speciellt Potatis/purjolök från Blå Band (tror jag det är).
User avatar
2mAz
Posts: 284
Joined: 2005-03-17 21:47:57
Contact:

Post by 2mAz »

stealth wrote:Jag har någon konstig förkärlek till brosk, sega saker samt att bete sig som en neandertalare när jag äter sådant.

Älskar att:
- Hälla allt stekfett som jag använt (använder en del smör)
- Äta brosket på fläsket, oftast en liten vit bit
- Rått bacon (håller mig borta från det men ibland måste jag)
- Grillar kyckling och allt som är svinigt på det

8)
Fy fan så vidrigt
User avatar
stealth
Hedersbit
Posts: 3364
Joined: 2003-03-11 13:33:10
Location: Göteborg
Contact:

Post by stealth »

2mAz wrote:Fy fan så vidrigt
Subjektivt.
Grundare av webbyrån We made you look http://wemadeyoulook.at
User avatar
2mAz
Posts: 284
Joined: 2005-03-17 21:47:57
Contact:

Post by 2mAz »

stealth wrote:
2mAz wrote:Fy fan så vidrigt
Subjektivt.
Så sant, så sant. Och allt är relativt. :)
User avatar
-SE-
Posts: 2783
Joined: 2004-12-06 18:40:11
Location: R-by
Contact:

Post by -SE- »

Vet inte om det redan är nämnt, men Pasta Cabonara (eller något sånt) som man värmer i stekpanna tills all frusen sås har smält, är onödigt god. Lite fegt med skinka i bara.
"Inget kräver så mycket förberedelse som ett improviserat tal."
- Winston Churchill
User avatar
lassekongo83
Posts: 10
Joined: 2005-05-10 11:50:09
Location: Göteborg
Contact:

Post by lassekongo83 »

Gillar verkligen sådan mat som finns på Hemköp, Nordstan GBG. Färdiglagad potatisgratäng och lite marinerad kyckling, behöver inte ens värma det i mikron då det ofta är lagom ljummet när jag kommer hem. ;)

Så har ni någon större Hemköp nära er så kolla lite extra efter något liknande i charken.
User avatar
stealth
Hedersbit
Posts: 3364
Joined: 2003-03-11 13:33:10
Location: Göteborg
Contact:

Post by stealth »

lassekongo83 wrote:Gillar verkligen sådan mat som finns på Hemköp, Nordstan GBG. Färdiglagad potatisgratäng och lite marinerad kyckling, behöver inte ens värma det i mikron då det ofta är lagom ljummet när jag kommer hem. ;)

Så har ni någon större Hemköp nära er så kolla lite extra efter något liknande i charken.
Vad kostar den?
Grundare av webbyrån We made you look http://wemadeyoulook.at
User avatar
Bananamoon
Posts: 331
Joined: 2005-04-01 11:17:17
Contact:

Post by Bananamoon »

De flesta av Familjen Dafgårds är riktigt bra. "Karins Lasagne", "Texasbiff med tomatsalsa" (nåt sånt heter den), "Kebab Favorit", "Flygande Jakob", mfl.
Macolm: iMac 20" 2,4 Ghz - 4Gb RAM
Angus: Athlon64 3000+ s939@2,65Ghz - 1Gb - 8600GT - 250Gb - DVD-RW - 17" TFT - Vista
Darkstar: PII 400 Mhz - 384Mb - 6Gb+250Gb - nVidia 8 mb :) - SuSE 10.1
Bloggen
User avatar
MadModder
Posts: 3297
Joined: 2002-03-20 19:43:10
Location: Madland
Contact:

Post by MadModder »

Den carbonara som de flesta restauranger och så serverar är inte carbonara. Det är carbonara creme. Med grädde alltså.
Vanlig carbonara är i princip bara ägg, peppar och hackad bacon (/stekt fläsk)

http://www.leitesculinaria.com/recipes/ ... onara.html
logoz
Posts: 12
Joined: 2003-12-29 13:11:19

Post by logoz »

Bananamoon wrote:"Texasbiff med tomatsalsa"
Åt den rätten en gång, aldrig mer sen dess. Blev så infernaliskt kass i buken. Hade behövt en tub kortizonsalva o smetat in brunögat med när jag satt på muggen ;D Sved som bara den!
Hur illa någonting än verkar vara så är hiphop värre.
User avatar
lillis
Hedersbit
Posts: 6841
Joined: 2002-03-08 18:03:45

Post by lillis »

stealth wrote:Älskar att:
- Hälla allt stekfett som jag använt (använder en del smör)
- Äta brosket på fläsket, oftast en liten vit bit
- Rått bacon (håller mig borta från det men ibland måste jag)
- Grillar kyckling och allt som är svinigt på det
Du är allt som är fel med sverige.

:-*
User avatar
Svempa
Posts: 1279
Joined: 2002-04-13 19:01:17
Location: Finspång
Contact:

Post by Svempa »

En del av Blå Bands Outdoor Meals är rätt goda. Vi brukar få ut dom ibland. Bara att tillsätta varmt vatten och avnjuta.
Svempa - Tuff i Fluff since 1986
mr_tobbe
Posts: 1407
Joined: 2003-12-31 11:13:50

Post by mr_tobbe »

Bananamoon wrote:De flesta av Familjen Dafgårds är riktigt bra. "Karins Lasagne", "Texasbiff med tomatsalsa" (nåt sånt heter den), "Kebab Favorit", "Flygande Jakob", mfl.
Kom ihåg när jag åt alla de som du nämner under en praovecka, fyfan, det var sorgliga tider. Aldrig ätit så sunkig äcklig mat på år, fast det kanske beror på vad för matvanor man har. Här hemma är det hemmagjord riktig mat varje dag, men jag kan tänka mig folk som endast äter sånt där, det är lite synd, man missar ganska många smakupplevelser och kvalité.
User avatar
fisk
Posts: 7485
Joined: 2003-03-18 21:09:30
Location: Örebro / Sverige
Contact:

Post by fisk »

Mr_Tobbe wrote:Kom ihåg när jag åt alla de som du nämner under en praovecka, fyfan, det var sorgliga tider. Aldrig ätit så sunkig äcklig mat på år, fast det kanske beror på vad för matvanor man har. Här hemma är det hemmagjord riktig mat varje dag, men jag kan tänka mig folk som endast äter sånt där, det är lite synd, man missar ganska många smakupplevelser och kvalité.
Eller så har man olika smak, alt. tillreder dem olika.

Färdigmat smakar bäst när den är gjord i en reguljär ugn.
Aotearoa - tino rangatiratanga
mr_tobbe
Posts: 1407
Joined: 2003-12-31 11:13:50

Post by mr_tobbe »

fisk wrote:Eller så har man olika smak, alt. tillreder dem olika.

Färdigmat smakar bäst när den är gjord i en reguljär ugn.
Det stämmer såklart, och tillagningstiden ökar markant, men jag antog att Ghlargh ville ha snabbmat som han kunde tillaga på ett kick, eller det kanske det inte alls var när jag läser första inlägget...
User avatar
fisk
Posts: 7485
Joined: 2003-03-18 21:09:30
Location: Örebro / Sverige
Contact:

Post by fisk »

Att tillsätta chilisauce, kryddor, och egna ingredienser till färdigmaten, får dem ofta att klättra ett par nivåer på smakskalan.

Därmed inte sagt att all färdigmat är god, men jag håller inte med dig om att det hemlagade alltid är så fantastiskt mycket bättre.
Aotearoa - tino rangatiratanga
User avatar
lord_vasagos
Posts: 4075
Joined: 2002-11-01 6:23:59
Location: falun

Post by lord_vasagos »

vet inte om alla vivo har dom, men vivo i hosjö "falun" har vitlöksbaguetter med nån ost och skink röra som fyllning för 50 kr
dom är bara att värma i ugnen i 15 min och är hur god som helst
Asus mobbo fx 8120 8gb ram ati 7850 oc
User avatar
fisk
Posts: 7485
Joined: 2003-03-18 21:09:30
Location: Örebro / Sverige
Contact:

Post by fisk »

lord_vasagos wrote:vet inte om alla vivo har dom, men vivo i hosjö "falun" har vitlöksbaguetter med nån ost och skink röra som fyllning för 50 kr
dom är bara att värma i ugnen i 15 min och är hur god som helst
För femti spänn så köper jag hellre en oxfilépizza.
Aotearoa - tino rangatiratanga
mr_tobbe
Posts: 1407
Joined: 2003-12-31 11:13:50

Post by mr_tobbe »

fisk wrote:
lord_vasagos wrote:vet inte om alla vivo har dom, men vivo i hosjö "falun" har vitlöksbaguetter med nån ost och skink röra som fyllning för 50 kr
dom är bara att värma i ugnen i 15 min och är hur god som helst
För femti spänn så köper jag hellre en oxfilépizza.
Låter onekligen ruskigt dyrt, om det inte är 4 stora baguetter så att säga.
User avatar
lord_vasagos
Posts: 4075
Joined: 2002-11-01 6:23:59
Location: falun

Post by lord_vasagos »

det är en stor baguett den räcker till 2 pers och är godare än oxfilépizza.
Asus mobbo fx 8120 8gb ram ati 7850 oc
User avatar
Andrej
Posts: 3465
Joined: 2005-05-01 7:56:58
Location: Stockholm

Post by Andrej »

lord_vasagos wrote:det är en stor baguett den räcker till 2 pers och är godare än oxfilépizza.
Hellre en redig kebabpizza med isbergsallad och rödlök på.
Ödmjuk är jag, det är inte mitt fel att ni har fel.
User avatar
enix
Posts: 3511
Joined: 2002-04-16 17:41:11
Location: Stockholm

Post by enix »

Andrej wrote:
lord_vasagos wrote:det är en stor baguett den räcker till 2 pers och är godare än oxfilépizza.
Hellre en redig kebabpizza med isbergsallad och rödlök på.
mmm sukta mig inte nu ;D
Kebabpizza är bland de godaste som finns tycker jag ;D
Workstation: Core i5 750 2.66GHz, 4GB DDR3, 3TB HDD, HD4890 1GB, Windows7 Pro x64
Laptop: AMD Athlon64 X2 QL-60 1.90GHz, 3GB DDR2, 250GB HDD, HD3450 256MB, Windows Vista Home Premium x86
iPhone 3G 8GB | PS3 40GB | XB360 20GB | Wii 8GB | PSP 2GB | PS2
User avatar
fisk
Posts: 7485
Joined: 2003-03-18 21:09:30
Location: Örebro / Sverige
Contact:

Post by fisk »

lord_vasagos wrote:det är en stor baguett den räcker till 2 pers och är godare än oxfilépizza.
Eftersom det är en specifik baguette, och du jämför med alla möjliga oxfilépizzor för femtio kronor, så är du rätt illa ute med det där uttalandet. :)
Aotearoa - tino rangatiratanga
Post Reply