Innehåll
Asus V6600 GeForce Deluxe

Inledning
Specifikationer
Installation
Testsystem
Överklockning
Test 1 - Q2
Test 2 - 3D MARK 2K
Test 3 - DMZG
Test 4 - TreeMark
Test 5 - Tirtanium
3D-Glasögon
SmartDoctor
TweakUtility
TV in/ut
DVD
Sammanfattning

Inledning

Det finns ett överflöd av olika grafikkort ute i affärerna men skall man ha det bästa i dagens läge skall man välja ett GeForce. Dock förenklar det inte det hela allt för mycket för det finns många olika tillverkare av dessa kort. Vad de alla har gemensamt är GeForce kretsen. De flesta tillverkare har hållit sig till referens modellen som de fått av nVIDIA som tillverkar GeForce kretsen.

Det som skiljer korten åt är vad man använt för minne, ddr, sdram eller sgram, finesser som tv ut/in mm.

När du skall köpa ett kort är det viktigt att du tänker igenom vad du behöver. Har du en 19 tums skärm eller vill ha det snabbaste som går att få skall du välja ett kort med DDR minne. DDR SDRAM är en variant av vanligt SDRAM som skriver två gånger per klockcykel i stället för en gång som vanligt SDRAM gör.
Detta gör att ett 100 mhz DDR minne prestarar lika bra som ett 200 mhz SDRAM.

I vanliga fall när det gäller GeForce så körs DDR SDRAM varianten på 120/150 och SDRAM varianten på 120/166. Tänk på att DDR varianten i praktiken blir 120/300 om minnet körs på 150 mhz.

Har du en 17 tummare eller inte har så höga krav så duger det bra med ett kort med vanligt SDRAM. I låga upplösningar med 16 bitars grafik så får båda korten samma resultat.

SGRAM är en variant av SDRAM som är anpassat till grafik och som klarar högre mhz lättare. Endast ASUS korten är utrustade med SGRAM.

Vissa kort är utrustade med TV ut, andra inte. Värt att tänka på är att oftast så kostar ett kort med tv ut lika mycket som ett utan.

Har du en flat skärm av LCD typ eller liknande med digital ingång kan det vara värt att titta efter ett kort med digital utgång till skärmen.

 

Nästa ->