Produktnamn

Inledning
Specifikationer
Moderkortet
Installation och BIOS
Överklockning & Prestanda
Slutsats26/6-01 | Axman | Axman@64bits.se

Inledning

OEM eller prestandagalningar och överklockare? Ja det är ett svårt val eftersom vägarna går skiljda åt men vi skall nu titta på ett kort som definitivt inte är OEM inriktat utan snarare vänder sig till överklockare och arbetsstationer.

Epox har varit med i spelet ett tag och även om de kanske aldrig gjort de där fenomenala korten som alla pratar om så har de ofta i vart fall utmärkt sig genom att ligga aningen över medel.Tidigare har vi testat Epox -EP-KTA2 vilket definitivt var bra för att vara ett KT133a kort.
Nästa i serien är KTA3 och KTA3+ men skillnaderna är stora jämfört med KTA2, det är mycket tydligt att man nu satsar hårt på ett framgångsrikt kort och vill roffa åt sig en del av prestandamarknaden.Specifikationer

Vi klistar in hej vilt från Epox sida:

Dessutom så anser man att följande är unikt för detta moderkortet:

Vad är det då som gör kortet speciellt av allt detta? Vi radar upp detta nedan så slipper ni läsa igennom allt ovan (och det säger du nu :).

Vad får vi ut av detta då? Ja till att börja med så är kortet baserat på KT133A parat med sydbrygan 686B, vad detta betyder är att moderkortet stödjer 133(266) i busshastighet samt ATA100.
Dessutom så är kortet utrustat med 4 DIMM platser för minne.

Förutom de fyra ATA100 platserna så har vi en RAID kontroller som ger 4 extra IDE kontakter där vi dessutom har möjlighet till RAID.

Dessutom ser vi att kortet är utrustat med sex stycken PCI platser, en ISA samt en AGP. Sex PCI plus ATA100 controllern gör att detta kortet har så gott som alla expansionsmöjligheter man behöver.

Vidare så stödjer det alla de justeringar av spänning som man kan tänkas behöva. Bra är att man kan justera VIO och AGP volt separat.

Samt sist så har man en liten finess som kan vara till väldigt stor nytta när man säker anledningar till varför datorn inte startar. Nämligen en liten display som visar en siffer/bokstavs- kombination vilken kan betyda exempelvis att inget minne är installerat eller att processorn är trasig.

Nästa sida -->>


26/6-01 | Axman | Axman@64bits.se