Innehåll

Senfu Super Thermometer

Inledning
Funktioner
Nackdelar
Slutsats

Senfu Super Thermometer

7/12-00 | Whiz | whiz@64bits.se

Artikelsponsor

Kylning.com | www.kylning.com

Inledning

Idag testar 64bits.se en ganska simpel men nyttig produkt, nämligen Senfu Super Thermometer. Först vill jag tacka Kylning.com för att de sponsrar med produkten. Precis som namnet antyder är det en produkt som mäter temperaturen och återger den på en liten LCD display. Man kan jämföra den med många av de enkla inne/utomhus mätare som finns. Till skillnad från dem har Senfus variant en finare och smalare mätare (probe) som är lätt att fästa mellan fläns och cpu, i vissa fall kan det dock krävas en mindre modifiering av flänsen för att det ska ligga så tätt som möjligt.

Funktioner

Med i förpackningen följer termometern med en LCD display på ungefär 40*20mm, ett knappcellsbatteri samt en meter sladd. Termometern kan enligt förpackningen fås i antingen svart eller vit färg, kylning tillhandahåller dock endast den vita varianten. Den här "onödiga" lilla produkten kan verkligen komma till nytta för er som ligger nära de kritiska nivårena när Den smala givarendet gäller temperaturen på exempelvis grafikkortet. Det är många gånger lättare att kika på en mätare som sitter på datorn än att växla till skrivbordet i Windows och behöva starta MotherBoardMonitor, SmartDoctor eller liknande program. Tyvärr har inte Senfu termometern alls de funktioner som de flesta program och dyrare enheter för temperatur återgivning brukar ha. Den gör en sak, mäter temperaturen, något man måste säga att den gör bra. Noggranheten ligger runt +/- 1.0°C och den uppdateras var tredje sekund. Avmätningsområden ska enligt Senfu ligga mellan -40°C upp till +90°C.

Nackdelar

Jag vet inte om det beror på ren fantasilöshet hos tillverkaren eller ett desperat försök att hålla priset någorlunda nere, men Senfu Super Thermometer skulle ha många fler funktioner för priset man får ge för den, 129.- Den lilla enheten går inte ens att stänga av! Om du sedan skulle vilja hålla koll på temperaturen för processorn, grafikkortet och lådan måste du köpa tre mätare. Detta kunde ha lösts med tre stycken givare kopplade till en enhet… fler funktioner som skulle vara bra vore klocka, alarm vid överskriden temperaturnivå, minne för högsta/lägsta nivå o.s.v. Man borde kunna kräva något av dessa för 129.-, faktum är att de flesta inne/utomhus mätare har fler funktioner till lägre pris. Till försvaret bör tilläggas att vi svenskar får lägga ut ett något högre pris p.g.a det låga antal produkter som säljs, med tanke på moms m.m.

Slutsats

Några minuters jobb med dremeln..Senfu LCD Thermometer är en trevlig och användbar pryl, men det höga priset tillsammans med det dåliga utbudet funktioner gör att värde sjunker en hel del. För er som är besatta av "case-modding" så kan det dock vara en kul mojäng som höjer utseendet på burken. Se gärna bilden till vänster som är två stycken termometrar i en 5,25" lucka. Allt gjort efter den här guiden från Virtual Hideout.


7/12-00 | Whiz | whiz@64bits.se