Innehåll
Välkommen till 64bits!

Surface Go
Petri har fått klämma och känna på Surface Go, Microsoft nya och billigare alternativ när det gäller Surface. Det hela är en lite mindre modell som fått en lägre presterande (men inte bland de långsammaste) processor och inte lika högupplöst skärm. Noterbart är att kameran fortfarande har stöd för Windows Hello. Och det är egentligen mest det denna nyheten handlar om för min del.

Windows Hello ser jag som något av en fräsning för företag och privatpersoner, man kan skydda sina enheter på ett bra sätt och för företag så innebär Windows Hello att det inte ens finns ett lösenord i bakgrunden. Jag måste tillämpa en skärmsläckare på två minuter på mitt jobb på grund av regelkrav och det kan vara nog så irriterande för två minuter är precis för kort tid för att funka bra. Men med Windows Hello så försvinner nästan hela irritationen för det enda man behöver göra är att titta mot datorn så loggas man in. Inget lösenord som måste skrivas in vilket snabbt blir fruktansvärt tradigt att göra med två minuters skärmsläckare.

Och här finns ett problem, en lös webkamera med stöd för Windows hello kostar nästan lika mycket som en Surface Go. Fingeravtrycksläsare går loss på 800:- eller mer och det är om du ens hittar någon som tillverkar eller säljer dessa produkter. Att komplettera en dator för Windows Hello är svindyrt, och få tillverkare levererar sina datorer från start med stöd som dessa. Under all kritik enligt min mening. Inköpsavdelningar borde framföra krav på Windows Hello av bland annat säkerhetsskäl.

Till Petri
Kommentarer: 0
Publicerat 11 Jul 2018 av Jonas Axman