Innehåll
Välkommen till 64bits!

"Pwned Passwords" V2
Är du intresserad av att hålla dig åtminstone lite säker på internet så är sidan "Have I been Pwnd" ett måste. Kort och gott kan du se var och om ditt konto har funnits med i en säkerhetsläcka. Sök på din e-postadress och få reda på om du har förekommit på någon sida och dina inloggningsuppgifter därmed läckt ut.

Nu har "Pwned Passwords" V2 släppts och nu kan du även söka på om ditt lösenord läckt ut i något av alla dessa intrång. Du kan inte koppla ihop lösenorden med konton men det du kan söka efter är om ditt lösenord finns i listan. Ofta har man standardlösenord som man använder på flera sidor och knäcks lösenordet på ett ställe är inte steget långt till nästa sida.

Vad gäller mig så har jag än så länge klarat mig undan direkta intrång men då har jag även bytt när jag fått kännedom om intrång. Här är vad jag hittade om mig själv.
Privat adress 1: Med i en spamlista samt läckage från Sweclockers
Privat adress 2: Läckta lösenord från Kick Starter samt Nexus Mods
Privat adress 3: Nexus mods, CD project Red, last.fm, linkedin samt en samlingslista över konton
Jobb-adresser: Inga läckage
Lösenord: 1 av mina gamla standardlösenord fanns med, inget av mina säkra fanns med.

Det är statistik nog att bli rädd av. Men förhoppningsvis har vaksamhet samt att jag segmenterat mina lösenord räddat mig än så länge. Men det känns som att det är dags att gå igenom alla sidor jag reggat mig på och göra ett nytag vad det gäller lösenord. Hur ser det ut för dig? Spara dessa sidor.

Upphovsmannen diskuterar sina tankar och ger tips.
Have I been pwned?
Have I been pwned?: Passwords
Kommentarer: 0
Publicerat 26 Feb 2018 av Jonas Axman