Innehåll
Välkommen till 64bits!

Vintage is the new old tar tag i en klassiker. GODS. Ett klassiskt plattformsspel till Amiga som definitivt är ett av de som är värda att känna nostalgi över.

‘Into the Wonderful’ – these are the immortal words that can be heard during the introduction to one the best-known, not to mention fondly remembered Commodore Amiga games of all time.

Till recensionen.

Eller varför inte lyssna på en lite nyare version av musiken och ett nygjort intro, remixad av daXX.
Publicerat 16 Jan 2019 av Jonas Axman
20:00 och Slay Radio sänder lIve!

Hello Everybody!
Here we go again, Happy New Year to all of you!
We start the year with summing up the old one! Our plan is to play some excellent remixes from 2018. Please request from the past year only, because we want to have tips and candidates for the approaching ROTY Awards 2018!
Join us and SLAY tuned!

Publicerat 08 Jan 2019 av Jonas Axman
Amigaguru har en recension av David John Pleasances bok Commodore The Inside Story. Direkt från en av de som arbetade inom Commodore och han beskriver bland annat om hur det blev som det blev och varför. Dessutom är det en stor del av boken som är tillägnat intervjuer med andra drivande inom Commodore och deras syn på det hela.

Be advised though, this book is no easy read if you still are a passionate Amigan: you will learn about people who strived to make Commodore (and Amiga) great; about people that managed to make it even better and about people who didn’t give a damn and turned a billion-dollar company into dust in less than a decade despite having many talented and dedicated people on their side


Läs här, kanske dags att köpa?
Publicerat 06 Jan 2019 av Jonas Axman
Några av de bakom BrainDrain har byggt några retroburkar för att fira 20 år sedan AMD lanserade Athlon med Slot A, processorn som gav AMD en nystart och fick INtel att börja svettas. Byggena hittas i Sweclockers galleri.

AMD Athlon 20th Anniversary edition
AMD Athlon Slot A 20th Anniversary Retro Bygge
Publicerat 02 Jan 2019 av Jonas Axman
Nytt i kalendern, Retrospelsmässan 2019! Klicka för att se mer.
Publicerat 29 Dec 2018 av Jonas Axman
Ingen officiell version men det stoppar inte någon. En svensk användare har gett sig fasen på att översätta Monkey Island 1 till svenska och det svåra i det hela är naturligtvis att behålla nivån på skämten. Men de enda som kan avgöra det är ni själva. Ser lovande ut dock och tester uppskattas nog då det är beta 1 av översättningen som hittas här.
Publicerat 27 Dec 2018 av Jonas Axman
ReAmiga 1200 är nyamodekort till amiga 1200, dock "bara" själva kretskortet så det är en hel del jobb med att flytta och/eller hitta komponenter för att rfå igång dem. Men då är det väl bra med en guide av skaparen själv?

Länken är till del 5 och sista delen.
Publicerat 27 Dec 2018 av Jonas Axman
God jul och gott nytt år till er alla! Dags att rota fram en klassiker ur arkiven som passar dagarnas tema.

Pepparkaksdator del 1
Pepparkaksdator del 2
Publicerat 26 Dec 2018 av Jonas Axman
När Amiga får ett uppdaterat operativsystem till de klassiska systemen så inser man att det finns både fantaster och nyutveckling till dessa gamla system. Men numera är man kanske lite ringrostig eller så kanske ni var som mig när det begav sig och mest spelade spel så att det inte ens finns gammal kunskap att väcka till liv så kan en guide förenkla. På Epsilons Amiga Blog hittar man hur en installation går till. och detta på ett ACA500 dessutom.

Har ett sådant kit på ingående själv faktiskt, ett problem bara. Posten har skickat AVI om att paketet finns att hämta men det finns inte på utlämningsstället...
Publicerat 16 Dec 2018 av Jonas Axman
När man trodde man fått nog så kommer det bättre. En Julspecial med Boz på Slay.

Friday 14th December 2018
at 20:00 USRT
Boz
BBB Chrimbo Special


Publicerat 14 Dec 2018 av Jonas Axman
Glöm inte av att SlayRadio har sin torsdagssändning nu från 20.00.

Publicerat 13 Dec 2018 av Jonas Axman
Forumet uppdaterat till nyare version, så inte 1337 h4xx0rs får det allt för lätt.
Publicerat 12 Dec 2018 av Jonas Axman
Några länkar inlagda på länksidan, tipsa gärna!
Publicerat 12 Dec 2018 av Jonas Axman
Kickstartern med nya Amiga-tangenter är på gång att börja skicka ut. Nu går leveransen till europa vad det ser ut.

At last, Batch#1 is now all packed and ready for transport.
We'll get more feedback once merchandise is picked up.
Remember that once merchandise is picked up for transportation, we will not have much content to show you anymore until all sets reach our warehouse in UK.


Information hittas här.
Publicerat 10 Dec 2018 av Jonas Axman
John Romero släpper nygammalt. Det är sprillands nytt, nya banor och man kan till och med köpa det i nyproducerat Big Box. Men vad är det? Jo nya banor till klassikern Doom.

John Romero på Twitter: I'm excited to announce the project that I've been working on: SIGIL, an unofficial spiritual successor to The Ultimate DOOM's 4th episode!

Läs mer här eller varför inte köpa big box utan att ens kolla vad det handlar om?
Publicerat 10 Dec 2018 av Jonas Axman

Ladda slölyssnandet för imorgon torsdag är det dags för Kraxx, 20.00

KraxxUltima
The Ultimate Snowy Winter

Publicerat 05 Dec 2018 av Jonas Axman
24Halmstad skriver om kommande BrainDrain LAN i Halmstad.

Från fredag till söndag, 18–20 januari, kommer det unika Retro-LAN:et Brain Drain återigen att gå av stapeln i Halmstad.
På LAN:et vill man vill skapa den autentiska känslan från hur det var på LAN under 90-talet, därför har man begränsningar på vilka specifikationer datorn får besitta, till exempel får man inte använda sig av ett grafikkort från senare än december 1999. Det blir tjockskärmar, kulmöss och gamla operativsystemet Windows 98. Till och med musiken kommer att vara sådan som spelades under 90-talet, för att få till rätt stämning.


Till 24Halmstad
Publicerat 03 Dec 2018 av Jonas Axman
LGR är alltid trevligt att titta på och nu tar han sig en titt på ett klassiskt verktyg men nu i PC-version. Till Amigan och C64 är de klassiska men tydligen fanns de även PC. LGR tar sig en titt på denna och som vanligt är det en underhållande recension av denna gamla produkt. Men till skillnad från tidigare versioner verkar versionen för PC vara i stort sett helt värdelös. Men hur kommer det sig? Ta reda på det här.
Publicerat 02 Dec 2018 av Jonas Axman
Noterade att en Kickstarterkampanj pågår där målet är en bok om 3DFX historia. Tål att funderas på om man skall kika till den kanske.

Along with every little-known aspect of 3dfx, the reader will also be immersed the history of 3D in personal computers. For the first time, a book will explore the evolution of the graphics industry, encompassing every essential area to bring this period in computing history to life. While written in an easy-to-read, entertaining style, the book endeavors to be exhaustive in all its details and data.

Kick me!
Publicerat 02 Dec 2018 av Jonas Axman
Temat för dagen:
ziona and Slaygon
The Movie Challenge Show

Publicerat 27 Nov 2018 av Jonas Axman

<< Previous 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... 13 ... Next >>