Innehåll
Välkommen till 64bits!

Lite trevlig söndagsläsning med en recension av klassikern The Adventures of Robin Hood till Amiga kan väl aldrig vara fel?

Till Sherwood-skogen!
Publicerat 17 Jun 2018 av Jonas Axman
Tolv år sånär som på 11 dagar sedan senaste recensionen, men vad gör det när det är såhär bra (nåja...). Jag har gjort en enkel recension av musmattor jag köpt från Rhayader Computers. Det speciella med dessa är att de har retroteman, det finns ett antal att välja på med teman från C64, Amiga, Spectrum och många andra.

Till recensionen

Publicerat 11 Jun 2018 av Jonas Axman
Kanske lite SlayRadio och retrohörnan nu när regnet drar in över mycket av Sverige?

Sunday 10th June 2018
at 21:15 USRT

KraxxUltima
The In-Between Show 2nd half


Publicerat 10 Jun 2018 av Jonas Axman
Ett spel som hör till klassiskerna på Amiga är Cannon Fodder som utvecklades av Sensible Software. Spelet i sig hade mycket att ge men även musiken är en av de titlar som satt sitt spår hos många gamla gamers. Introt till spelet är musiken och en serie stillbillder på när skaparna av spelet larvar sig med leksaksvapen och gamla militärkläder men något de flesta missade även när det begav sig var att det fnns en musikvideo på Amiga CD32-versionen, en video som dessutom inte gick att spela upp utan extra hårdvara för att orka med den.

Men eftersom skaparna av spelet aldrig då tänkte att saker de kan komma att skämmas över en gång kommer att förevigas på något som skulle komma att kallas "Internet" så har naturligtvis så skett nu. Läs mer om det hela här.

Publicerat 10 Jun 2018 av Jonas Axman
Kanske kan vara något, fantaster håller på med en uppföljare till Day of the Tentacle och snart är det dags för dem att släppa en prolog. Närmare bestämt den 21:e denna månaden. En trailer har släppts.
Publicerat 09 Jun 2018 av Jonas Axman
Nytt i kalendern.

A weekend of C64 musical goodness! There will be live concerts, remix and sid DJ's, C64 Rock Café with Ninja Burger and much much more :)

Jeroen Tel and Reyn Ouwehand are gonna show up with new shows to thrill you all.

Fastloaders are ready to perform an exclusive live set from their Ninja Musicology, Progressive 64 and Rock Hubbard. Classics like; Monty On the Run, Commando, Ocean Loader, Green Beret, various themes from The Last Ninja series etc.

Even the great guys'n'girls from SLAY Radio will be there to entertain us (parental advisory) and make sure to convert this fabulous event to proper TCP-packets.
Publicerat 06 Jun 2018 av Jonas Axman
WinUAE, emulatorn som gör din PC till en amiga är uppe i version 4.0, beta 12.

Beta 12:

- Don't allow lagless vsync in normal windowed mode.
- Hide lagless vsync slice count in GUI if lagless vsync is not selected.
- Fixed crash if screen mode open failed and error dialog was shown. (b11)
- D3D11 fullscreen mode opened in primary monitor if selected non-default monitor was connected to another GPU.
- New debugger didn't load 3.1 (and probably older) amiga.lib files.
- Added debugger_options config entry, currently only supported sub entry is pathprefix=x where x is string that gets appended to stabs source file paths.
- Try harder to find working path for stabs source files and when working path combination is found, remember it instead of enumerating all possible variants every time source file is loaded.
- uaedbg now breaks to debugger when debugged application causes unhandled exception via tc_TrapCode.

winuae_4000b12.7z
winuae64_4000b12.7z

Mer info
Publicerat 04 Jun 2018 av Jonas Axman
THE TRiBE BBS är nu online! En helt ny BBS som körs på en äkta Atari MegaST4! (Håller på att fixa ANSI-stöd, så bli inte förvånad om du saknar färg) men just nu kan du köra VANLIG telent mot den! SJUTK SEXIGT!
telnet://bbs.retrohack.se:1040

Från Retrodatorgruppen på facebook: Retrodatorer köpes/säljes/bytes (C64, ZX, Amiga, Atari, MSX, MS-DOS mfl)
Publicerat 02 Jun 2018 av Jonas Axman
Icepic tipsar om lite sommarlyssning om spel som man kan lyssna på hos P3. Hur var det nu med GTA och Bigfoot osv egentligen?
Publicerat 01 Jun 2018 av Jonas Axman
Indiegogo-kampanjen för nya Amiga 500-chassin har lyckats! Nu kan du rusta upp din Amiga 500 eller Amiga 500+ med ett nytt chassie, eller kanske helt enkelt bara stoppa i ett vampire-kort. Det är 9 timmar kvar på kampanjen om du vill passa på att dra fördel av de olika erbjudanden som finns.

Till Indiegogo

Publicerat 30 May 2018 av Jonas Axman
Phil kikar på ett verktyg för att formetera hårddiskar i retromaskiner. Den inbyggda i DOS/Win9X kör en full kontroll av diskytan vid varje formatering vilket kan ta timmar. Andra alternativ är värda att titta på. Personligen pluggar jag in disken i en modernare burk via USB-adapter normalt och förbereder. Men det finns faktiskt några saker att tänka på som ofta missas så som disk alignment osv. Kanske värt en artikel.

Till Phil
Publicerat 30 May 2018 av Jonas Axman
LGR tar sig en trevlig (och 25 minuter lång) till på klassikern Unreal. När det begav sig var två spel herrar på täppan, Quake och Unreal. Quake var visserligen vansinnigt mycket snyggare när man kunde slå på 3D-stödet men det var när Unreal kom och man såg introt som ögonen ville poppa ut ur huvudet. Minns fortfarande hur snyggt det var på min Pentium 2 400 MHz med Voodoo 2. LGR tar sig en titt på Unreal, dess tilläggspack och detaljer runt det hela. Definitivt underhållande!

Unreal!
Publicerat 28 May 2018 av Jonas Axman
Tydligen är det inte bara mors dag idag, utan även Nörddagen
Publicerat 27 May 2018 av Jonas Axman
Nu är det dags för retrospelsmässan idag igen i Göteborg, undertecknad skall dit!

www.retrospelsmassan.se/
Publicerat 26 May 2018 av Jonas Axman
Nördhumor kanske men imorgon börjar GDPR gälla (får fundera på hur det gäller 64bits, men det blir inget massutskick av mail i vart fall). Lustigt nog så är detta även Towel Day.

Publicerat 24 May 2018 av Jonas Axman
Hos Vintage is the new old kan man läsa att nya moderkort till Commodore 128 är på gång men då anpassade för C64C-chassin.

The 128RM is a new Commodore 128 board that will fit inside the Commodore 64C housing.
Very little is known about the board, with only a few prototype pictures shown on the German forum, Forum64. The creator (TheDuckSun) explains there are some modifications like: SD2IEC, VIC/VDC output switcher, Control Port switcher, 8bit colour ram, as well as 6-36VDC input voltage, Dual SID, etc


Läs mer.
Publicerat 24 May 2018 av Jonas Axman
Noterade en nu visserligen månad gammal nyhet men kul för den som vill testa. PCem v14 är släppt. PCem emulerar gammal PC-hårdvara som du sedan kan installera det du vill på, som ett exempel nämns dessa nyheter:

New machines added - Compaq Portable Plus, Compaq Portable II, Elonex PC-425X, IBM PS/2 Model 70 (types 3 & 4), Intel Advanced/ZP, NCR PC4i, Packard Bell Legend 300SX, Packard Bell PB520R, Packard Bell PB570, Thomson TO16 PC, Toshiba T1000, Toshiba T1200, Xi8088


Gå dit!
Publicerat 22 May 2018 av Jonas Axman
Nu är det 9 dagar kvar på kampanjen om att göra nya Amiga 500-chassin. Man har nått 75% av vad som behövs för Indiegogo-kampanjen så det är definitivt inom räckhåll.

Dear Backers,

75% Raised and 9 days to Go!
Thanks to all of you dear backers and contributors for your support to the Amiga community. Without you we couldn't have made it so far!

► With 9 days to go the clock is now ticking!
It is now time for all Amiga lovers who didn't supported the Amiga 500 case yet to rise and shine!
The Amiga 500 needs you, all current backers need you, and the whole community needs you so that New Molds can be produced, and New Amiga 500 cases to be manufactured!
Support the New Amiga 500 Case now!

Till kampanjen.
Publicerat 22 May 2018 av Jonas Axman
PCmag har en artikel från i höstas om hur man skall bevara gammal elektronik. Det kan alltså handla om din gamla Amiga som ligger på loftet och har gjort så sedan 30 år. Klart den funkar! Eller är du så säker på det? Redan nu har många gamla klenoder gått en säker död till mötes av läckande batterier men det finns fler saker som kan gå sönder. Till och med gummifötterna kan vara en potentiell fara.

Egentligen gäller detta även nyare saker, kanske till och med extra viktigt nu ur ett miljöperspektiv. Den där ficklampan i kökslådan, när kollade du om batteriet läckte Senast? När kollade du hur de uppladdningsbara batterierna i ditt Wee ser ut eller har de börjat fräta upp allt innanmäte? Till artikeln.
Publicerat 20 May 2018 av Jonas Axman
Det är ganska lugnt på nyhetsfronten men en lite trevlig video från Phils computer lab är ett test av AMDs och Intels topp-processorer från 2004. Det är gamla socket 754 för AMD och s478 för intel. Plattformar som idag börjar bli retro men oftast fallet utanför de flestas intressesfär när det gäller retrodatorer så de kan får för en billig peng. Här har man testat de två snabbaste processorerna som går att hitta. Men vem vann egentligen 2004?
Publicerat 17 May 2018 av Jonas Axman

<< Previous 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 Next >>