Innehåll
Välkommen till 64bits!

Nytt i kalendern, Retrospelsmässan 2019! Klicka för att se mer.
Publicerat 29 Dec 2018 av Jonas Axman
Ingen officiell version men det stoppar inte någon. En svensk användare har gett sig fasen på att översätta Monkey Island 1 till svenska och det svåra i det hela är naturligtvis att behålla nivån på skämten. Men de enda som kan avgöra det är ni själva. Ser lovande ut dock och tester uppskattas nog då det är beta 1 av översättningen som hittas här.
Publicerat 27 Dec 2018 av Jonas Axman
ReAmiga 1200 är nyamodekort till amiga 1200, dock "bara" själva kretskortet så det är en hel del jobb med att flytta och/eller hitta komponenter för att rfå igång dem. Men då är det väl bra med en guide av skaparen själv?

Länken är till del 5 och sista delen.
Publicerat 27 Dec 2018 av Jonas Axman
God jul och gott nytt år till er alla! Dags att rota fram en klassiker ur arkiven som passar dagarnas tema.

Pepparkaksdator del 1
Pepparkaksdator del 2
Publicerat 26 Dec 2018 av Jonas Axman
När Amiga får ett uppdaterat operativsystem till de klassiska systemen så inser man att det finns både fantaster och nyutveckling till dessa gamla system. Men numera är man kanske lite ringrostig eller så kanske ni var som mig när det begav sig och mest spelade spel så att det inte ens finns gammal kunskap att väcka till liv så kan en guide förenkla. På Epsilons Amiga Blog hittar man hur en installation går till. och detta på ett ACA500 dessutom.

Har ett sådant kit på ingående själv faktiskt, ett problem bara. Posten har skickat AVI om att paketet finns att hämta men det finns inte på utlämningsstället...
Publicerat 16 Dec 2018 av Jonas Axman
När man trodde man fått nog så kommer det bättre. En Julspecial med Boz på Slay.

Friday 14th December 2018
at 20:00 USRT
Boz
BBB Chrimbo Special


Publicerat 14 Dec 2018 av Jonas Axman
Glöm inte av att SlayRadio har sin torsdagssändning nu från 20.00.

Publicerat 13 Dec 2018 av Jonas Axman
Forumet uppdaterat till nyare version, så inte 1337 h4xx0rs får det allt för lätt.
Publicerat 12 Dec 2018 av Jonas Axman
Några länkar inlagda på länksidan, tipsa gärna!
Publicerat 12 Dec 2018 av Jonas Axman
Kickstartern med nya Amiga-tangenter är på gång att börja skicka ut. Nu går leveransen till europa vad det ser ut.

At last, Batch#1 is now all packed and ready for transport.
We'll get more feedback once merchandise is picked up.
Remember that once merchandise is picked up for transportation, we will not have much content to show you anymore until all sets reach our warehouse in UK.


Information hittas här.
Publicerat 10 Dec 2018 av Jonas Axman
John Romero släpper nygammalt. Det är sprillands nytt, nya banor och man kan till och med köpa det i nyproducerat Big Box. Men vad är det? Jo nya banor till klassikern Doom.

John Romero på Twitter: I'm excited to announce the project that I've been working on: SIGIL, an unofficial spiritual successor to The Ultimate DOOM's 4th episode!

Läs mer här eller varför inte köpa big box utan att ens kolla vad det handlar om?
Publicerat 10 Dec 2018 av Jonas Axman

Ladda slölyssnandet för imorgon torsdag är det dags för Kraxx, 20.00

KraxxUltima
The Ultimate Snowy Winter

Publicerat 05 Dec 2018 av Jonas Axman
24Halmstad skriver om kommande BrainDrain LAN i Halmstad.

Från fredag till söndag, 18–20 januari, kommer det unika Retro-LAN:et Brain Drain återigen att gå av stapeln i Halmstad.
På LAN:et vill man vill skapa den autentiska känslan från hur det var på LAN under 90-talet, därför har man begränsningar på vilka specifikationer datorn får besitta, till exempel får man inte använda sig av ett grafikkort från senare än december 1999. Det blir tjockskärmar, kulmöss och gamla operativsystemet Windows 98. Till och med musiken kommer att vara sådan som spelades under 90-talet, för att få till rätt stämning.


Till 24Halmstad
Publicerat 03 Dec 2018 av Jonas Axman
LGR är alltid trevligt att titta på och nu tar han sig en titt på ett klassiskt verktyg men nu i PC-version. Till Amigan och C64 är de klassiska men tydligen fanns de även PC. LGR tar sig en titt på denna och som vanligt är det en underhållande recension av denna gamla produkt. Men till skillnad från tidigare versioner verkar versionen för PC vara i stort sett helt värdelös. Men hur kommer det sig? Ta reda på det här.
Publicerat 02 Dec 2018 av Jonas Axman
Noterade att en Kickstarterkampanj pågår där målet är en bok om 3DFX historia. Tål att funderas på om man skall kika till den kanske.

Along with every little-known aspect of 3dfx, the reader will also be immersed the history of 3D in personal computers. For the first time, a book will explore the evolution of the graphics industry, encompassing every essential area to bring this period in computing history to life. While written in an easy-to-read, entertaining style, the book endeavors to be exhaustive in all its details and data.

Kick me!
Publicerat 02 Dec 2018 av Jonas Axman
Temat för dagen:
ziona and Slaygon
The Movie Challenge Show

Publicerat 27 Nov 2018 av Jonas Axman
Ny sektion på sidan, det är folket bakom BrainDrain som kör spelservrar med gamla goingar. Ta en titt i vänstermenyn eller här.
Publicerat 25 Nov 2018 av Jonas Axman
Hello dear SLAYers!
This time it is all about your requests again. Go ahead and fill our request list for Tuesday!


Publicerat 20 Nov 2018 av Jonas Axman
Det rapporteras att gamla Command & Conquer skall få en uppfräschning för att fira 25 år av serien, arbetet är inte påbörjat ännu men man har gått ut med planerna. EA är väl inte det företag inom spelbranchen som har bäst rykte men besluten än så länge är ju lovande. Flera av spelens tidiga utvecklare är med på tåget igen.

EA is partnering with Petroglyph Games to lead development of the remasters, an announcement that proves particularly exciting since the studio is staffed by several members of the original C&C development team. This includes long-time series composer, Frank Klepacki; the fact that members of the original team are on-board is welcome news, and will hopefully allay fears that fans might have regarding the project.

C&C hör till de gamla spelen som åldrats ganska så väl, spelmekaniken i sig håller i stort sett lika bra nu som då utan det är väl grafiken som bytt stil och upplösning framförallt sedan dess. Något att se fram emot!

Vintage is the new old har mer.
Publicerat 17 Nov 2018 av Jonas Axman
Missa inte, det är på slutspurten nu:

Om fem dagar är kampanjen för Datormagazin Retro #3 över. I går skickade vi ut ett par statusuppdateringar i sociala medier och konstaterade att det krävs en ganska rejäl slutspurt för att komma i mål.

Responsen var suverän och drygt 75 beställningar trillade in relativt omgående. Men än är vi alltså inte i mål, så du som vill att tidningen ska bli av får mer än gärna lägga din beställning så snart du kan.

Och du som redan beställt får mer än gärna tjata lite extra på dina retrovänner att också boka ett ex.

För inte vill du väl missa godbitar som Pontus Bergs spelknäckarartikel, Brad S senaste eskapader och reportage från Datorspelsmuseet i Berlin?


Beställ här.
Publicerat 14 Nov 2018 av Jonas Axman

<< Previous 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... 14 ... Next >>