Innehåll
Välkommen till 64bits!

IcePic tipsar om en artikel hos BackBlaze där de skriver om tankarna kring SSD och HDD (minnesbaserade och mekaniska hårddiskar) utifrån ett datacenters perspektiv där man pratar PetaByte lagring. SSD är i ropet och har på många håll fasat ut mekaniska hårddiskar men när man börjar prata volymer så blir det inte lika enkelt. I denna del 1 förklaras fördelar, nackdelar, hur de fungerar och lite historik som är definitivt matnyttigt för dig som vill läsa om grunderna och hålla det på en mellandjup nivå.

Kommentera i forumet här och läs artikeln här.
Publicerat 07 Mar 2018 av Jonas Axman
Glöm inte tisdagssändningen hos SlayRadio! 20:00 är tiden.

A Wibbly-wobbly (timey-wimey) evening is ahead of us, since amongst our favourite remixes we gonna interview Wobbler, who's been active on the remix scene since day 1, and recently came out with 11 new tracks returning in the last year. Join us and request your favourites, also we wouldn't mind if some songs would be related to him - there are over 30 remixes to choose from!
Join us and SLAY tuned!
Publicerat 06 Mar 2018 av Jonas Axman
64bits har tagit ett steg mot en lite säkrare värld, numera kör vi https och certifikat. Hittar du något som inte fungerar vänligen kontakta oss.
Publicerat 05 Mar 2018 av Jonas Axman
Nåja, låter man någon (mig) justera ett tema för forumet kan man inte förvänta sig topp-resultat. Men det börjar bli någorlunda likt. Vill du hjälpa till att leta efter saker som inte ser rätt ut är du välkommen in i forumet och leta grafiska fel. Om du ännu bättre vet vad du gör till skillnad från undertecknad med phpbb-teman så är du välkommen att hjälpa till!

Till forumet
Publicerat 05 Mar 2018 av Jonas Axman
Sugen på att köra linuxtolken Bash i Win10 så du får det bästa av två världar? Kanske inte riktigt hela vägen men att Microsoft utvecklat en tjänst som denna säger mycket om hur de ser på framtiden. I molnet kan ingen höra dig säga "Vi kör bara systemet X".

How to geek har guiden för dig.
Publicerat 05 Mar 2018 av Jonas Axman
 


WinUAE 3.6.1 är släppt med en hel del olika buggfixar och nya funktioner. WinUAE är en Amiga-emulator så att du kan göra något vettigt med din PC.

    3.6.0 bugs fixed:
  • Crash when running on first Windows 10 release version (build 10240) .
  • D3D11 mode fullscreen to/from windowed mode change crashes/blank screens.
  • D3D11 mode on screen leds on the fly on/off switching.
  • D3D11 mode screenshot via GUI button didn’t work.
  • Floppy sound type selection was not loaded correctly from config file.
  • It was not possible to create “DOS” file names like “AUX” to directory filesystem.

winuae.net/
Publicerat 05 Mar 2018 av Jonas Axman
Petri summerar och kommenterar den senaste tidens nyheter med såväl humor som allvar. Många beslut som företag tar kan vara förvånande och marknadsavdelningar gör det inte bättre. Se följande exempel i hur man kan uttrycka sig i pressreleaser:

“Microsoft advances several of its hosted artificial intelligence algorithms”
Please give me six months to figure out what that means.


Ja vad betyder egentligen den meningen? Matnyttig och roande läsning oavsett.
Publicerat 04 Mar 2018 av Jonas Axman
Phlis Computer Lab tar sig en titt på korten som satte grunden för nVidias succé (jup, retronyhet så då heter de nVidia som förr). TNT2 m64 är ett grafikkort man stöter på ofta i gamla datorer men ignoreras ofta till förmån för andra kort, speciellt Voodoo-korten. Men även om det var ett budgetkort då, är det då fel i en retrodator idag?

Få reda på det här.
Publicerat 04 Mar 2018 av Jonas Axman
Perifractic's Retro Recipes tog sig an uppgiften att testa om det går att dels ansluta en Amiga 500 till internet och dels få igång en fungerande e-postklient på den (via WiFi dessutom!). Man får en bra översikt på vad man behöver göra om man har liknande tankar själv i hur man får anslutit mot internet och liknande. IRC via Amigan känner jag själv vore något som jag skulle se som en användbar funktion.

I övrigt är videon väl värd en titt för att se namnskyltarna på hyllorna. Någon älskar verkligen sin Amiga.
Publicerat 04 Mar 2018 av Jonas Axman
Har lagt upp forumet på nytt. Den gamla databasen är återställd så alla inlägg sedan 2002 är tillbaks, nästan retro i sig. Notera dock att på grund av versionsskillnader osv är temat osv inte återställt utan kör än så länge med forumets standard-tema. Vill du ha hjälp med att få igång ett gammalt konto eller liknande kontakta mig.

Än så länge jobbas det på att få till forumet med design osv men grunden finns där.

Gå till forumet här.
Publicerat 02 Mar 2018 av Jonas Axman
Hos petri går man igenom Windows 10 Fast startup, en funktion som både kan ställa till det och som kraftigt snabbar upp start-tiden för en Windowsmaskin. Likt bland annat Apples IOs så innebär inte en avstängning och en uppstart att datorn går tillbaks en ren uppstart utan en del förblir precis så som när du stängde av datorn. Något som kan förvirra vid felsökning. Regeln när det gäller Windows 10 är att en stäng av/starta inte är en ren uppstart utan för att få en helt ren uppstart måste du göra en omstart av Windows.Läs mer kring det hela här.
Publicerat 01 Mar 2018 av Jonas Axman
Och så var det torsdag igen och dags för Kraxx på Slay Radio 20:00.

Publicerat 01 Mar 2018 av Jonas Axman
Publicerat 28 Feb 2018 av Jonas Axman
Glöm inte onsdagssändningen vid 20:00!

Publicerat 28 Feb 2018 av Jonas Axman
Den retro-datorintresserade brukar gräva djupt på tradera och loppisar efter gamla udda kort eller de där specifika sakerna man hade själv förr. Men ibland finns det faktiskt nyproducerade kort som får en gammal nörd att höja på ögonbrynen. Vad sägs om ett OPL3-kort med fyra kanaler (Jup, surround till din gammeldator) som är tillverkat för 8bitars ISA?

LGR har en videorecension.
Publicerat 27 Feb 2018 av Jonas Axman
Hos Petri summerar man nyheter i Office 365 som kommit den senaste tiden. Integrationer mellan Teams och Planner samt OneDrive restore är nyheter.

Go there!
Publicerat 27 Feb 2018 av Jonas Axman
Vässa öronen, ikväll är det dags för det som inte hanns med på förra sändningen, alltså Last Ninja 3.

Hello again, our beloved Ninjas,
since last week we only had time to play remixes of Last Ninja 1-2, Last Ninja 3 is still left, and we thought we could not leave this lovely concept unfinished. Request Last Ninja 3 remixes today to help us, and we will see, how much time we'll have left for regular songs at the second part of the show!Publicerat 27 Feb 2018 av Jonas Axman
Är du intresserad av att hålla dig åtminstone lite säker på internet så är sidan "Have I been Pwnd" ett måste. Kort och gott kan du se var och om ditt konto har funnits med i en säkerhetsläcka. Sök på din e-postadress och få reda på om du har förekommit på någon sida och dina inloggningsuppgifter därmed läckt ut.

Nu har "Pwned Passwords" V2 släppts och nu kan du även söka på om ditt lösenord läckt ut i något av alla dessa intrång. Du kan inte koppla ihop lösenorden med konton men det du kan söka efter är om ditt lösenord finns i listan. Ofta har man standardlösenord som man använder på flera sidor och knäcks lösenordet på ett ställe är inte steget långt till nästa sida.

Vad gäller mig så har jag än så länge klarat mig undan direkta intrång men då har jag även bytt när jag fått kännedom om intrång. Här är vad jag hittade om mig själv.
Privat adress 1: Med i en spamlista samt läckage från Sweclockers
Privat adress 2: Läckta lösenord från Kick Starter samt Nexus Mods
Privat adress 3: Nexus mods, CD project Red, last.fm, linkedin samt en samlingslista över konton
Jobb-adresser: Inga läckage
Lösenord: 1 av mina gamla standardlösenord fanns med, inget av mina säkra fanns med.

Det är statistik nog att bli rädd av. Men förhoppningsvis har vaksamhet samt att jag segmenterat mina lösenord räddat mig än så länge. Men det känns som att det är dags att gå igenom alla sidor jag reggat mig på och göra ett nytag vad det gäller lösenord. Hur ser det ut för dig? Spara dessa sidor.

Upphovsmannen diskuterar sina tankar och ger tips.
Have I been pwned?
Have I been pwned?: Passwords
Publicerat 26 Feb 2018 av Jonas Axman
Nokias telefoner har på senare tid fått ett uppsving, om än på helt andra grunder än vad man kan förvänta sig nuförtiden. HMD lånar design och varumärket Nokia till sina telefoner och integrerar 90-talsdesign med moderna funktioner i sina telefoner. Nu är det dags för Nokia 8110, banantelefonen, att göra comeback. Inte särskilt smart, klassisk liten skärm men med fördelar som att faktiskt vara en liten telefon, fysisk mekanism för att svara och standbytid på 25 dagar är inte fy skam.

Läs mer här eller om du inte alls bryr dig så kan du alltid få en låt på hjärnan.
Publicerat 26 Feb 2018 av Jonas Axman
Hos Petri tar man sig en ganska så roande titt på veckans nyheter om allt från Microsoft till HPs framgångar med att sälja klienter på en marknad alla trodde var död. Ironisk eftertanke genomsyrar artikeln och är väl värt en titt här.
Publicerat 25 Feb 2018 av Jonas Axman

<< Previous ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 Next >>