Lego Chassi

Avdelningen för modifiering samt generell elektronik och teknik.
Skriv svar
Användarvisningsbild
jocke64
Inlägg: 67
Blev medlem: 2007-12-12 19:50:08
Ort: Danderyd

Lego Chassi

Inlägg av jocke64 » 2008-02-16 18:30:26

Kan man bygga en chassi i lego??
seriösa svar! :)
EDIT:Skrev dator istället för chassi
Senast redigerad av 1 jocke64, redigerad totalt 2008 gånger.
NEJ!!!

Användarvisningsbild
malici0us
Inlägg: 1249
Blev medlem: 2005-02-06 18:17:54

Inlägg av malici0us » 2008-02-16 18:45:53

Antar att du menar om man kan bygga ett chassie?
NZXT Hush | Gigabyte GA-P35-DS4 | Q6600 @ 3,4GHz | Scythe Mugen | 8 GB DDR2 800 Mhz | LeadTek 9800GX2 | WD 640GB LaCie 1TB | Corsair 520W
Bates4000

Användarvisningsbild
jocke64
Inlägg: 67
Blev medlem: 2007-12-12 19:50:08
Ort: Danderyd

Inlägg av jocke64 » 2008-02-16 18:47:04

malici0us skrev:Antar att du menar om man kan bygga ett chassie?
Japp
NEJ!!!

kqr
Inlägg: 3077
Blev medlem: 2005-09-05 17:23:20
Ort: Stockholm

Inlägg av kqr » 2008-02-16 18:47:45

Ja.

Användarvisningsbild
malici0us
Inlägg: 1249
Blev medlem: 2005-02-06 18:17:54

Inlägg av malici0us » 2008-02-16 18:49:51

jocke64 skrev:
malici0us skrev:Antar att du menar om man kan bygga ett chassie?
Japp
Googla lite så kmr du hitta både bilder och guider.

Funderar du på att bygga ett eller?
NZXT Hush | Gigabyte GA-P35-DS4 | Q6600 @ 3,4GHz | Scythe Mugen | 8 GB DDR2 800 Mhz | LeadTek 9800GX2 | WD 640GB LaCie 1TB | Corsair 520W
Bates4000

Användarvisningsbild
jocke64
Inlägg: 67
Blev medlem: 2007-12-12 19:50:08
Ort: Danderyd

Inlägg av jocke64 » 2008-02-16 19:09:27

malici0us skrev:
jocke64 skrev:
malici0us skrev:Antar att du menar om man kan bygga ett chassie?
Japp
Googla lite så kmr du hitta både bilder och guider.

Funderar du på att bygga ett eller?
Japp
NEJ!!!

Användarvisningsbild
malici0us
Inlägg: 1249
Blev medlem: 2005-02-06 18:17:54

Inlägg av malici0us » 2008-02-16 19:29:46

jocke64 skrev:
malici0us skrev:
jocke64 skrev:
malici0us skrev:Antar att du menar om man kan bygga ett chassie?
Japp
Googla lite så kmr du hitta både bilder och guider.

Funderar du på att bygga ett eller?
Japp
Ok, nice. Glöm inte att lägga upp bilder på bygget bara! Alltid kul att se.
:D
NZXT Hush | Gigabyte GA-P35-DS4 | Q6600 @ 3,4GHz | Scythe Mugen | 8 GB DDR2 800 Mhz | LeadTek 9800GX2 | WD 640GB LaCie 1TB | Corsair 520W
Bates4000

Användarvisningsbild
simon.lycksele
Inlägg: 564
Blev medlem: 2006-11-24 19:28:49

Inlägg av simon.lycksele » 2008-02-16 19:42:19

Jag blev sugen på att göra samma sak. Kan få tag i en P3:a, och sedan bygga in den i lego, och klocka den till max! ;D
Gigabyte GA-73PVM-S2H / Intel C2D E8400 /
Corsair XMS2 2GB / Samsung 320GB SATA /

Användarvisningsbild
jocke64
Inlägg: 67
Blev medlem: 2007-12-12 19:50:08
Ort: Danderyd

Inlägg av jocke64 » 2008-02-16 20:01:11

simon.lycksele skrev:Jag blev sugen på att göra samma sak. Kan få tag i en P3:a, och sedan bygga in den i lego, och klocka den till max! ;D
Ska också använda en P3:a ;D
NEJ!!!

GuessWho
Inlägg: 1650
Blev medlem: 2004-01-09 22:01:48

Inlägg av GuessWho » 2008-02-16 21:30:43

Om man bara har tillräckligt med luftflöde så går det bra att ha ett chassi i trä, lego och andra material som är dåliga på att leda värme.
Att exempelvis ha ett chassi i aluminium istället för ett i stål har mer att göra med att aluminium inte väger lika mycket och ser snyggare ut än stålchassi, snarare än just det att aluminium leder värme bättre än stål.

Användarvisningsbild
jocke64
Inlägg: 67
Blev medlem: 2007-12-12 19:50:08
Ort: Danderyd

Inlägg av jocke64 » 2008-02-17 11:22:00

Har byggt bottenplattan nu. Ska lägga upp en bilder snart. ;D
NEJ!!!

Användarvisningsbild
jocke64
Inlägg: 67
Blev medlem: 2007-12-12 19:50:08
Ort: Danderyd

Inlägg av jocke64 » 2008-02-17 12:06:38

kan man bara lägga moderkortet på bottenplattan och bygga lego runt??
Och hur hänger man upp hårddisken??
Hej??
NEJ!!!

Användarvisningsbild
walliski
Inlägg: 1432
Blev medlem: 2005-07-15 16:30:21
Ort: Finland

Inlägg av walliski » 2008-02-17 12:07:54

Använd fantasi? Thats what modding is all about ;)
Här var det tomt...

Användarvisningsbild
jocke64
Inlägg: 67
Blev medlem: 2007-12-12 19:50:08
Ort: Danderyd

Inlägg av jocke64 » 2008-02-17 17:20:28

vi får vänta ett tag för att moderkort jag skulle använda fick jag inte sätta in i lego chassit :[
NEJ!!!

GuessWho
Inlägg: 1650
Blev medlem: 2004-01-09 22:01:48

Inlägg av GuessWho » 2008-02-17 21:34:09

Om man skulle bygga ett lite större trä chassi så kan man använda sig av en sån här: Lian Li moderkortsplåt
Men jag vet inte om det är lämpligt till ditt bygge.
Annars kanske det kan gå att borra hål i lego bitarna så att man kan skruva fast distanserna i legobitarna och sen skruva fast moderkortet i distanserna.

Att bara lägga moderkortet på en lego botten går eftersom lego inte är ett elektriskt ledande material, men man kanske vill att det ska sitta fast. Ska man ha en platta av något elektriskt ledande material (exempelvis ovan nämnda moderkortsplåt) så måste man ha distanser.

jocke64 skrev:vi får vänta ett tag för att moderkort jag skulle använda fick jag inte sätta in i lego chassit :[
Varför?

Användarvisningsbild
Dynamitsven
Inlägg: 1268
Blev medlem: 2004-02-17 9:34:48
Ort: Typ Halmstad / n ö Skåne

Inlägg av Dynamitsven » 2008-02-17 21:38:55

GuessWho skrev:Att bara lägga moderkortet på en lego botten går eftersom lego inte är ett elektriskt ledande material, men man kanske vill att det ska sitta fast. Ska man ha en platta av något elektriskt ledande material (exempelvis ovan nämnda moderkortsplåt) så måste man ha distanser.
Tror inte att det är någon bra idé. Lego är duktigt på att bygga upp statisk elektricitet. En moderkortsplåt som har samma jord som nätagget och övriga monteringsdetaljer är bra att ha. För att det ska vara någon mening med det, skall sedan datorn anslutas till ett jordat uttag.

Med en sådan lösning slipper man obehagliga överraskningar.
DIM kalsonger As String

Användarvisningsbild
jocke64
Inlägg: 67
Blev medlem: 2007-12-12 19:50:08
Ort: Danderyd

Inlägg av jocke64 » 2008-02-20 18:08:58

jocke64 skrev:vi får vänta ett tag för att moderkort jag skulle använda fick jag inte sätta in i lego chassit :[
Har fått ett moderkort utan prossesor och start knapp så jag kan testa storleken med ;D
NEJ!!!

Användarvisningsbild
jocke64
Inlägg: 67
Blev medlem: 2007-12-12 19:50:08
Ort: Danderyd

Inlägg av jocke64 » 2008-02-23 21:41:24

Bygger ett chassi i trä istället :)
NEJ!!!

Skriv svar