Lördags Mat ?

Här får ni fråga, tipsa eller prata om det mesta.
Post Reply
User avatar
simon.lycksele
Posts: 564
Joined: 2006-11-24 19:28:49

Lördags Mat ?

Post by simon.lycksele »

Hej!

Jag skulle vilja ha tips och recept på någon rikdigt god mat som jag och min familj kan äta ikväll.

Enda kraven: Inte Kyckling eller Skaldjur för jag är allergisk.

// Simon
Gigabyte GA-73PVM-S2H / Intel C2D E8400 /
Corsair XMS2 2GB / Samsung 320GB SATA /
User avatar
Peter Wall
Hedersbit
Posts: 7026
Joined: 2002-03-08 0:52:56
Location: Stockholm
Contact:

Post by Peter Wall »

Mmm. Fläskpannkaka ftw. Lite ägg, mjöl och mjölk. Sen lite bacon och in i ugn. Serveras med lingonsylt:)~
Diplomerad webbutvecklare
Microsoft Certified Professional Windows 2003
Microsoft Certified Technology Specialist Windows Vista
"Did you know kidneys and applesauce are a delicacy in Sweden? I'm gonna get my applesauce back!"
User avatar
Des
Posts: 3843
Joined: 2005-04-22 10:27:46
Location: Härnösand

Post by Des »

Lördagsmat i våran familj är allt som oftast något gott kött, pommes eller potatisklyftor/kokt potatis, och diverse tillbehör.

Mmm, som i gott.
There's a guy works down the chip chop swears he's elvis
User avatar
simon.lycksele
Posts: 564
Joined: 2006-11-24 19:28:49

Post by simon.lycksele »

Fläskpannkaka mmmmm! ;D
Kött äter man ju varje helg något nytt letar jag efter..

// simon
Gigabyte GA-73PVM-S2H / Intel C2D E8400 /
Corsair XMS2 2GB / Samsung 320GB SATA /
User avatar
DeCaff
Posts: 2352
Joined: 2004-03-16 1:08:04

Post by DeCaff »

moussaka
"I USA bestämmer Nixon hur bilarna ska se ut" -Teknikens Värld #19 1972
Ultra'an: Ph2X4 965 BE \ 8GB \ 5250GB \ DVD±RW \ EVGA GTX295
User avatar
Joel
Posts: 2867
Joined: 2004-09-12 19:06:06
Location: Skåne

Post by Joel »

Jag vet inte vad det heter, men det är liksom typ en sån här stor fet köttbit (inte kyckling eller skaldjur) som du lägger i ugnen med typ charlottenlök, morötter och mysig buljongsås.

Serveras med sås (inte buljong) och gelé. Riktigt smarrigt!

PS. Potatis också DS.
meh
User avatar
snigel
Hedersbit
Posts: 9632
Joined: 2002-03-08 15:06:33
Location: Göteborg

Post by snigel »

Joel wrote:Jag vet inte vad det heter, men det är liksom typ en sån här stor fet köttbit (inte kyckling eller skaldjur) som du lägger i ugnen med typ charlottenlök, morötter och mysig buljongsås.

Serveras med sås (inte buljong) och gelé. Riktigt smarrigt!

PS. Potatis också DS.
Köttfärslimpa?
http://sniglom.blogspot.com
Work |i5 760@4.2GHz|16GB|P55|GTX 670|850 500GB|Xonar D2|2TB
Extra |q9550@3.4GHz|8GB|P45|GTX 670|830 256GB|Audigy 2
MacB.|p8600@2.4GHz|8GB|320m|BX100 500GB
Serve|c1037@1.8GHz|8GB|NM70|X25-M 80GB|Seagate 4TB
User avatar
Xmel
Posts: 1874
Joined: 2003-04-11 21:36:59
Location: Stockholm

Post by Xmel »

snigel wrote:Köttfärslimpa?
Nej, stek är det han pratar om.
#mac.se @ EFnet
User avatar
Joel
Posts: 2867
Joined: 2004-09-12 19:06:06
Location: Skåne

Post by Joel »

Stek it is, men det är ganska intetsägande i sig själv, visste inte vad jag skulle kalla det.
meh
User avatar
andersson
Posts: 1144
Joined: 2004-10-24 21:48:34

Post by andersson »

Köttfärslimpa är för övrigt också jävligt gott, annars kanske hemmagjorda piroger kan vara något?
Parental Advisory - Explicit Content
User avatar
ulflaban
Posts: 1399
Joined: 2006-02-02 18:36:09

Post by ulflaban »

Egen pizza på en ugnsplåt. Så kan alla vara med och bestämma vad som ska vara på den. Riktigt trevligt.
Glossolalia coats my skin
User avatar
Joel
Posts: 2867
Joined: 2004-09-12 19:06:06
Location: Skåne

Post by Joel »

1. Ingen köttfärs
2. Mozarella.
3. Tomat!
4. Basilika
5. Squash
6. Um
7. Lök!
meh
User avatar
fisk
Posts: 7485
Joined: 2003-03-18 21:09:30
Location: Örebro / Sverige
Contact:

Post by fisk »

fisks strimlade paprikafyllda mexikanska lövbiffröra med pommes chateau

1 paket FELIX Pommes Chateau
1 paket KNORR Creamy Pepper
1 burk Old El Paso Vitlökssalsa
3st Paprika (2 röda, en gul)
Olivolja
Svartpeppar
Salt

Gör såhär

Fixa en plåt med lite folie i botten, häll i pommes chateau med olivolja och salt ovanpå. Sätt in i ugnen på 225 grader.

Strimla lövbiffen i 5 x 1cm smala strimlor, ha hög värme på stekpannan (olivolja i botten), krydda med svartpeppar och ett par nypor salt.
Tärna paprikan i sockerbitsstorlekar (ungefär) och stek up tillsammans med köttet. När paprikan blivit lite mjuk (men inte svampig) så häller du över creamy pepper.

Låt röran sjuda, så att såsen blir flytande, häll sedan över hela burken vitlökssalsa och rör om så den blandas ut i såsen ordentligt.


Häll ut den spröda färdiga pommes chateau på tallrikar, och en liten sjö med blandningen. Smaken är en krämig, kryddig varm mexikansk historia med en genomsyrande paprikakaraktär.

Rekommenderas varmt.
Aotearoa - tino rangatiratanga
User avatar
Xerbee
Posts: 1491
Joined: 2004-01-11 21:24:20
Location: Göteborg

Post by Xerbee »

Fan nu blev man hungrig. Låter gott det där fisk!
Ungefär hur mycket blir det på en sådan blandning? Har ingen aning om hur mycket det är i de olika paketen, så skriv gärna hur många portioner det är tänkt för. Känns som det är något till och med jag skulle klara av att laga :D
Life, loathe it or ignore it, you can't like it.
User avatar
fisk
Posts: 7485
Joined: 2003-03-18 21:09:30
Location: Örebro / Sverige
Contact:

Post by fisk »

Xerbee wrote:Fan nu blev man hungrig. Låter gott det där fisk!
Ungefär hur mycket blir det på en sådan blandning? Har ingen aning om hur mycket det är i de olika paketen, så skriv gärna hur många portioner det är tänkt för. Känns som det är något till och med jag skulle klara av att laga :D
Torde räcka till 3 pers, eller 2 pers som är redigt hungriga. All Pommes Chateau går nog inte åt till 2 pers dock.

Viktigt är att det är rikligt med paprika.

Jag kan skriva under på att det är gott som fan. (Och lättlagat!)
Aotearoa - tino rangatiratanga
User avatar
Andrej
Posts: 3465
Joined: 2005-05-01 7:56:58
Location: Stockholm

Post by Andrej »

Vad åt nu lördagen?
Ödmjuk är jag, det är inte mitt fel att ni har fel.
mr_tobbe
Posts: 1407
Joined: 2003-12-31 11:13:50

Post by mr_tobbe »

Särskrivningsstuvade makaroner med felversaliserade köttbullar.
User avatar
Xerbee
Posts: 1491
Joined: 2004-01-11 21:24:20
Location: Göteborg

Post by Xerbee »

fisk wrote:
Xerbee wrote:Fan nu blev man hungrig. Låter gott det där fisk!
Ungefär hur mycket blir det på en sådan blandning? Har ingen aning om hur mycket det är i de olika paketen, så skriv gärna hur många portioner det är tänkt för. Känns som det är något till och med jag skulle klara av att laga :D
Torde räcka till 3 pers, eller 2 pers som är redigt hungriga. All Pommes Chateau går nog inte åt till 2 pers dock.

Viktigt är att det är rikligt med paprika.

Jag kan skriva under på att det är gott som fan. (Och lättlagat!)
Nooo, jag som inte gillar paprika. Hade tänkt dra ner på den. Kan man kanske byta mot chili eller något annat skoj?
Life, loathe it or ignore it, you can't like it.
User avatar
fisk
Posts: 7485
Joined: 2003-03-18 21:09:30
Location: Örebro / Sverige
Contact:

Post by fisk »

Xerbee wrote:Nooo, jag som inte gillar paprika. Hade tänkt dra ner på den. Kan man kanske byta mot chili eller något annat skoj?
Inte gillar paprika?
Uppsök läkare.
Aotearoa - tino rangatiratanga
User avatar
simon.lycksele
Posts: 564
Joined: 2006-11-24 19:28:49

Post by simon.lycksele »

Det blev fläskfilé med topping, man kan toppa med iprincip allt, vi hade
Creme Bonjuor Peppar och Karl Johan Svamp. Som potatis blev det fyllda bakpotatisar. Man skär potatisen i 2 delar och sättr i i ungen på 250 grader. Och låter dom bli genom stekta, sen tar man ut dom och gröper ut potatisen ur potatisen. Man sparar dox ca 1-2cm av potatisen åt kanterna. Sen her man det urgröpta i en bunke och blandar det med lite olivolja och salt & peppar. Sen river man i halomi ost (vi tog västerbottens ost, allergisk) Man kan ta vilken ost som helst men den ska vara smakrik. Sen blandar man omdet, och lägger i det i den urgröpta potatisen och in i ugnen så den blir varm igen (vi rev ost över potatisarna så det smälte gott!) sen serverar det!

Gott!

// Simon
Gigabyte GA-73PVM-S2H / Intel C2D E8400 /
Corsair XMS2 2GB / Samsung 320GB SATA /
User avatar
thimp
Hedersbit
Posts: 1407
Joined: 2002-02-20 19:44:36
Contact:

Post by thimp »

Tips för att lyxa till vanlig potatis.

Dela potatisen i två delar, lägg på plåt med snittytan uppåt. Pensla med olja och strö på något gott flingsalt. In i ungen på lagom värme. När potatisen är klar ska den var genom bakad och ha fin yta.

Tips på enkel och god dessert. En burk konserverade päronhalvor och en låda After Eight. Igen lägg päronen på en plåt med snittytan uppåt. Lägg på en bit after eight. Kör dem på, troligtvis men minns inte, låg värme tills päronet är varmt och chokladen smält. Servera med glass!
我思う、ゆえに我あり
User avatar
Big_Bird
Posts: 7003
Joined: 2002-03-08 21:44:32
Location: Göteborg
Contact:

Post by Big_Bird »

Till den det berör: det som du ser skrivet ovan är min åsikt. Den är inte nödvändigtvis sann, objektiv eller absolut. Jag skiter fullständigt i vad du tycker om hur den är formulerad.
User avatar
Gnuet
Posts: 3736
Joined: 2003-04-06 14:20:38
Location: Savannen, Stockholm
Contact:

Post by Gnuet »

Grillad fläskfilé med kantarellsås och pommes chateau.

Åt det förvisso idag men vafan ;)
iDon't care about your problems.
User avatar
simon.lycksele
Posts: 564
Joined: 2006-11-24 19:28:49

Post by simon.lycksele »

Fortsätt gjärna att posta tips, för det kommer ju fler helger framöver...
tror jag. ;) ;)
Gigabyte GA-73PVM-S2H / Intel C2D E8400 /
Corsair XMS2 2GB / Samsung 320GB SATA /
User avatar
Slappyjoe
Posts: 891
Joined: 2005-08-19 16:23:32

Post by Slappyjoe »

tacopaj : http://www.icakuriren.se/recept_visa.asp?iId=913
risrätt : http://www.iman.se/bibbis-risratt-4-pers/
wookat, nån sallad med grekiskt lantbröd med :9

(edit) ooohhh glömde nästan hasselbackspotatis :)
http://www.icakuriren.se/recept_visa.asp?iId=2440
| Q6600@3ghz
| EVGA 780i sli
| 9800GTX
| 2GB OCZ 1066mhz sli ready
| 320GB
Post Reply