Lördags Mat ?
- simon.lycksele
- Posts: 564
- Joined: 2006-11-24 19:28:49
Lördags Mat ?
Hej!
Jag skulle vilja ha tips och recept på någon rikdigt god mat som jag och min familj kan äta ikväll.
Enda kraven: Inte Kyckling eller Skaldjur för jag är allergisk.
// Simon
Jag skulle vilja ha tips och recept på någon rikdigt god mat som jag och min familj kan äta ikväll.
Enda kraven: Inte Kyckling eller Skaldjur för jag är allergisk.
// Simon
Gigabyte GA-73PVM-S2H / Intel C2D E8400 /
Corsair XMS2 2GB / Samsung 320GB SATA /
Corsair XMS2 2GB / Samsung 320GB SATA /
- Peter Wall
- Hedersbit
- Posts: 7026
- Joined: 2002-03-08 0:52:56
- Location: Stockholm
- Contact:
Mmm. Fläskpannkaka ftw. Lite ägg, mjöl och mjölk. Sen lite bacon och in i ugn. Serveras med lingonsylt:)~
Diplomerad webbutvecklare
Microsoft Certified Professional Windows 2003
Microsoft Certified Technology Specialist Windows Vista
"Did you know kidneys and applesauce are a delicacy in Sweden? I'm gonna get my applesauce back!"
Microsoft Certified Professional Windows 2003
Microsoft Certified Technology Specialist Windows Vista
"Did you know kidneys and applesauce are a delicacy in Sweden? I'm gonna get my applesauce back!"
- simon.lycksele
- Posts: 564
- Joined: 2006-11-24 19:28:49
Köttfärslimpa?Joel wrote:Jag vet inte vad det heter, men det är liksom typ en sån här stor fet köttbit (inte kyckling eller skaldjur) som du lägger i ugnen med typ charlottenlök, morötter och mysig buljongsås.
Serveras med sås (inte buljong) och gelé. Riktigt smarrigt!
PS. Potatis också DS.
http://sniglom.blogspot.com
Work |i5 760@4.2GHz|16GB|P55|GTX 670|850 500GB|Xonar D2|2TB
Extra |q9550@3.4GHz|8GB|P45|GTX 670|830 256GB|Audigy 2
MacB.|p8600@2.4GHz|8GB|320m|BX100 500GB
Serve|c1037@1.8GHz|8GB|NM70|X25-M 80GB|Seagate 4TB
Work |i5 760@4.2GHz|16GB|P55|GTX 670|850 500GB|Xonar D2|2TB
Extra |q9550@3.4GHz|8GB|P45|GTX 670|830 256GB|Audigy 2
MacB.|p8600@2.4GHz|8GB|320m|BX100 500GB
Serve|c1037@1.8GHz|8GB|NM70|X25-M 80GB|Seagate 4TB
fisks strimlade paprikafyllda mexikanska lövbiffröra med pommes chateau
1 paket FELIX Pommes Chateau
1 paket KNORR Creamy Pepper
1 burk Old El Paso Vitlökssalsa
3st Paprika (2 röda, en gul)
Olivolja
Svartpeppar
Salt
Gör såhär
Fixa en plåt med lite folie i botten, häll i pommes chateau med olivolja och salt ovanpå. Sätt in i ugnen på 225 grader.
Strimla lövbiffen i 5 x 1cm smala strimlor, ha hög värme på stekpannan (olivolja i botten), krydda med svartpeppar och ett par nypor salt.
Tärna paprikan i sockerbitsstorlekar (ungefär) och stek up tillsammans med köttet. När paprikan blivit lite mjuk (men inte svampig) så häller du över creamy pepper.
Låt röran sjuda, så att såsen blir flytande, häll sedan över hela burken vitlökssalsa och rör om så den blandas ut i såsen ordentligt.
Häll ut den spröda färdiga pommes chateau på tallrikar, och en liten sjö med blandningen. Smaken är en krämig, kryddig varm mexikansk historia med en genomsyrande paprikakaraktär.
Rekommenderas varmt.
1 paket FELIX Pommes Chateau
1 paket KNORR Creamy Pepper
1 burk Old El Paso Vitlökssalsa
3st Paprika (2 röda, en gul)
Olivolja
Svartpeppar
Salt
Gör såhär
Fixa en plåt med lite folie i botten, häll i pommes chateau med olivolja och salt ovanpå. Sätt in i ugnen på 225 grader.
Strimla lövbiffen i 5 x 1cm smala strimlor, ha hög värme på stekpannan (olivolja i botten), krydda med svartpeppar och ett par nypor salt.
Tärna paprikan i sockerbitsstorlekar (ungefär) och stek up tillsammans med köttet. När paprikan blivit lite mjuk (men inte svampig) så häller du över creamy pepper.
Låt röran sjuda, så att såsen blir flytande, häll sedan över hela burken vitlökssalsa och rör om så den blandas ut i såsen ordentligt.
Häll ut den spröda färdiga pommes chateau på tallrikar, och en liten sjö med blandningen. Smaken är en krämig, kryddig varm mexikansk historia med en genomsyrande paprikakaraktär.
Rekommenderas varmt.
Aotearoa - tino rangatiratanga
Fan nu blev man hungrig. Låter gott det där fisk!
Ungefär hur mycket blir det på en sådan blandning? Har ingen aning om hur mycket det är i de olika paketen, så skriv gärna hur många portioner det är tänkt för. Känns som det är något till och med jag skulle klara av att laga
Ungefär hur mycket blir det på en sådan blandning? Har ingen aning om hur mycket det är i de olika paketen, så skriv gärna hur många portioner det är tänkt för. Känns som det är något till och med jag skulle klara av att laga
Life, loathe it or ignore it, you can't like it.
Torde räcka till 3 pers, eller 2 pers som är redigt hungriga. All Pommes Chateau går nog inte åt till 2 pers dock.Xerbee wrote:Fan nu blev man hungrig. Låter gott det där fisk!
Ungefär hur mycket blir det på en sådan blandning? Har ingen aning om hur mycket det är i de olika paketen, så skriv gärna hur många portioner det är tänkt för. Känns som det är något till och med jag skulle klara av att laga :D
Viktigt är att det är rikligt med paprika.
Jag kan skriva under på att det är gott som fan. (Och lättlagat!)
Aotearoa - tino rangatiratanga
Nooo, jag som inte gillar paprika. Hade tänkt dra ner på den. Kan man kanske byta mot chili eller något annat skoj?fisk wrote:Torde räcka till 3 pers, eller 2 pers som är redigt hungriga. All Pommes Chateau går nog inte åt till 2 pers dock.Xerbee wrote:Fan nu blev man hungrig. Låter gott det där fisk!
Ungefär hur mycket blir det på en sådan blandning? Har ingen aning om hur mycket det är i de olika paketen, så skriv gärna hur många portioner det är tänkt för. Känns som det är något till och med jag skulle klara av att laga
Viktigt är att det är rikligt med paprika.
Jag kan skriva under på att det är gott som fan. (Och lättlagat!)
Life, loathe it or ignore it, you can't like it.
- simon.lycksele
- Posts: 564
- Joined: 2006-11-24 19:28:49
Det blev fläskfilé med topping, man kan toppa med iprincip allt, vi hade
Creme Bonjuor Peppar och Karl Johan Svamp. Som potatis blev det fyllda bakpotatisar. Man skär potatisen i 2 delar och sättr i i ungen på 250 grader. Och låter dom bli genom stekta, sen tar man ut dom och gröper ut potatisen ur potatisen. Man sparar dox ca 1-2cm av potatisen åt kanterna. Sen her man det urgröpta i en bunke och blandar det med lite olivolja och salt & peppar. Sen river man i halomi ost (vi tog västerbottens ost, allergisk) Man kan ta vilken ost som helst men den ska vara smakrik. Sen blandar man omdet, och lägger i det i den urgröpta potatisen och in i ugnen så den blir varm igen (vi rev ost över potatisarna så det smälte gott!) sen serverar det!
Gott!
// Simon
Creme Bonjuor Peppar och Karl Johan Svamp. Som potatis blev det fyllda bakpotatisar. Man skär potatisen i 2 delar och sättr i i ungen på 250 grader. Och låter dom bli genom stekta, sen tar man ut dom och gröper ut potatisen ur potatisen. Man sparar dox ca 1-2cm av potatisen åt kanterna. Sen her man det urgröpta i en bunke och blandar det med lite olivolja och salt & peppar. Sen river man i halomi ost (vi tog västerbottens ost, allergisk) Man kan ta vilken ost som helst men den ska vara smakrik. Sen blandar man omdet, och lägger i det i den urgröpta potatisen och in i ugnen så den blir varm igen (vi rev ost över potatisarna så det smälte gott!) sen serverar det!
Gott!
// Simon
Gigabyte GA-73PVM-S2H / Intel C2D E8400 /
Corsair XMS2 2GB / Samsung 320GB SATA /
Corsair XMS2 2GB / Samsung 320GB SATA /
Tips för att lyxa till vanlig potatis.
Dela potatisen i två delar, lägg på plåt med snittytan uppåt. Pensla med olja och strö på något gott flingsalt. In i ungen på lagom värme. När potatisen är klar ska den var genom bakad och ha fin yta.
Tips på enkel och god dessert. En burk konserverade päronhalvor och en låda After Eight. Igen lägg päronen på en plåt med snittytan uppåt. Lägg på en bit after eight. Kör dem på, troligtvis men minns inte, låg värme tills päronet är varmt och chokladen smält. Servera med glass!
Dela potatisen i två delar, lägg på plåt med snittytan uppåt. Pensla med olja och strö på något gott flingsalt. In i ungen på lagom värme. När potatisen är klar ska den var genom bakad och ha fin yta.
Tips på enkel och god dessert. En burk konserverade päronhalvor och en låda After Eight. Igen lägg päronen på en plåt med snittytan uppåt. Lägg på en bit after eight. Kör dem på, troligtvis men minns inte, låg värme tills päronet är varmt och chokladen smält. Servera med glass!
我思う、ゆえに我あり
Lagom till nästa lördag:
http://www.bulldozer.nu/uttryck/recept10.html
http://www.bulldozer.nu/uttryck/recept10.html
Till den det berör: det som du ser skrivet ovan är min åsikt. Den är inte nödvändigtvis sann, objektiv eller absolut. Jag skiter fullständigt i vad du tycker om hur den är formulerad.
- simon.lycksele
- Posts: 564
- Joined: 2006-11-24 19:28:49
tacopaj : http://www.icakuriren.se/recept_visa.asp?iId=913
risrätt : http://www.iman.se/bibbis-risratt-4-pers/
wookat, nån sallad med grekiskt lantbröd med :9
(edit) ooohhh glömde nästan hasselbackspotatis
http://www.icakuriren.se/recept_visa.asp?iId=2440
risrätt : http://www.iman.se/bibbis-risratt-4-pers/
wookat, nån sallad med grekiskt lantbröd med :9
(edit) ooohhh glömde nästan hasselbackspotatis
http://www.icakuriren.se/recept_visa.asp?iId=2440
| Q6600@3ghz
| EVGA 780i sli
| 9800GTX
| 2GB OCZ 1066mhz sli ready
| 320GB
| EVGA 780i sli
| 9800GTX
| 2GB OCZ 1066mhz sli ready
| 320GB