Pistolförbud.

Här får ni fråga, tipsa eller prata om det mesta.
Användarvisningsbild
böglyft
Avstängd
Inlägg: 92
Blev medlem: 2008-03-20 5:44:10

Inlägg av böglyft » 2008-10-05 21:54:19

Andrej skrev:
rokk skrev:Håller inte med där riktigt faktiskt, en av mina personliga intressen är skytte. Ett intresse jag planerar att inom snar framtid uppta, då med en semiautomatisk .22'a då det är bekvämt och absolut mest lätthanterligt. Tycker inte ~99.999% (eller något sådant) av befolkningen ska drabbas för en bråkdel av en %'s idioti. Lös problemen där de börjar istället för att lönlöst försöka begränsa medlen de utförs med. Vill man få tag på ett vapen och är beredd att dö för sin sak hindrar det en knappast någon längre stund förbud eller ej.
Ett av de stora problemen är att det är en möjlighet att genomföra sitt självmord på det här sättet - att gå till ett folktätt område och öppna eld med en pistol.

Det är inte beredda att dö för att få tag på vapen, de är beredda att med vapen i hand döda och sedan skjuta sig själva. En otroligt stor skillnad.

Att pistolen är lätt att dölja, lätt att hantera och så pass farlig gör den till det optimala verktyget för sånt här. Självklart är jag för att förbjuda -samtliga- semiautomatiska vapen för civilister, samt att skriva om reglerna för hemvärnets lagring av vapen i hemmet.

Det handlar om praktiken, om att få bort medlet som är avgörande för att dessa våldsdåd ska ske.

Sen drabbas inte 99.9% av befolkningen, utan endast den otroligt lilla grupp som sysslar med pistolskytte.
rokk skrev:För att få tag på en 22a måste du först och främst vara aktiv medlem i en klubb i ett halvår visa ansvar, klubben måste godkänna dig.
Det stämmer, men så diskriminerande tycks inte klubbarna vara.
rokk skrev:Tror att om polisen och klubbarna skötte sitt skulle nog saker och ting vara säkrare, sedan är väl dessa incidenter begränsade till finland än så länge? Har väl nästan varit fler 'shoot-out' incidenter med vapen från värnpliktiga i sverige än cal 22'or från skytteklubbar? Eller det kanske är jag som håller dålig koll på tidningarna.
Inte från värnpliktiga, från hemvärnsmän. Värnpliktiga har inte vapen hemma.
rokk skrev:Gå till grund och botten med saker, håll bättre koll på ungdomarnas utveckling i skolan, gör ordentliga kontroller och låt oss som använder dem för harmlösa saker göra det i fred.
Eftersom det handlar om praktik, och inte en utopi där man vet vad folk gör i förväg så tycker jag inte att det är okej att "ni" övar upp er färdighet att använda vapen tillverkade för att döda och skada människor.
rokk skrev:Skulle dock gå med på att förvara mitt vapen på klubben såklart, sålänge jag själv äger det och får bruka det där.
En möjlig kompromiss.

rokk skrev:Lika larvigt som att du ska få ha en bil som du kan köra över folk med, dricka sprit eller något annat farligt.
Bilen är gjord för att transportera sig och andra med, spriten är till för att bli full av. Pistolen är gjord för att döda och skada folk, ser du en skillnad? Allt kan användas oansvarigt - men pistolen kan användas oansvarigt och är byggd för att döda och skada människor.
rokk skrev:Tror säkerligen alkoholen i stort är ett större hot än vapnen i samhället
Vilket stämmer, men försök att förbjuda alkohol är befängt, det drabbar långt fler på ett negativt sätt.
rokk skrev:sätt hellre högre krav på de som ska få äga vapnen. Sätt högre ålderngräns, hårdare kontroller, gärna psykologiska kontroller om det så behövs.
I avsaknad av totalförbud och höjd straffsats för innehav av vapen så är det här som du skriver i alla fall ett steg i rätt riktning.
rokk skrev:Att förbjuda saker till höger och vänster är sällan rätt, då letar sig saker in andra vägar istället.
Längre, krångligare och illegala vägar - där tex. polistillslag blir möjliga för att förebygga skottlossningar. Polisen kan inte göra så mycket mot Vapenbutiken på söder.
http://www.youtube.com/watch?v=O0B_UZNtEk4

Användarvisningsbild
fisk
Inlägg: 7485
Blev medlem: 2003-03-18 21:09:30
Ort: Örebro / Sverige
Kontakt:

Inlägg av fisk » 2008-10-05 23:32:40

Karl'n är död, så varför inte?
Aotearoa - tino rangatiratanga

Användarvisningsbild
Big_Bird
Inlägg: 7003
Blev medlem: 2002-03-08 21:44:32
Ort: Göteborg
Kontakt:

Inlägg av Big_Bird » 2008-10-07 9:34:23

Wow... YouTube, slagkraftigare än någonsin.
Till den det berör: det som du ser skrivet ovan är min åsikt. Den är inte nödvändigtvis sann, objektiv eller absolut. Jag skiter fullständigt i vad du tycker om hur den är formulerad.

DevilDenied
Inlägg: 136
Blev medlem: 2004-04-15 18:46:23
Ort: Lidköping

Inlägg av DevilDenied » 2008-10-07 20:23:51

Är det våran otroliga lättillgänglighet av pistoler som skulle skapa dessa problem på t.ex skolor??

Det handlar ju om psykiskt sjuka människor, tror nog att pistol hemmagjorda bomber knivar m,m lixom inte spelar nån roll för dom.

Är för licens av automatpistoler men att klubbar samt polisen har ett otroligt stort ansvar när det är dags för licensutdelning.

Skulle det ändå bli vapen förbud i framtiden så ska det givetvis gälla alla vapen, hur många jägare jagar för att få mat på bordet i sverige??

Har inga siffror men tror nog att det finns ett ganska stort antal utövare av pistolskytte i sverige.

Ett fint sätt om man vill ta död på pistolsporten i sverige vore ju att endast tillåta enkelskottare för då finns det i princip bara precisionsgrenen kvar och den är ju publikvänlig och kul:).

Men detta är ju bara mina små åsikter.
hämmerli sp20. S&W K38, matchmaster 1911 .45. cz75 9mm.

Användarvisningsbild
Andrej
Inlägg: 3465
Blev medlem: 2005-05-01 7:56:58
Ort: Stockholm

Inlägg av Andrej » 2008-10-07 23:53:26

DevilDenied skrev:Är det våran otroliga lättillgänglighet av pistoler som skulle skapa dessa problem på t.ex skolor??
Hur många liknande dåd begås av taniga mobbade vita ungar med kniv?
DevilDenied skrev:Det handlar ju om psykiskt sjuka människor, tror nog att pistol hemmagjorda bomber knivar m,m lixom inte spelar nån roll för dom.
Det spelar ingen roll men dom väljer pistoler, k-pistar och korta pump-hagel varje gång? Nej, jag tror det ligger något i valet av vapen.
DevilDenied skrev:Skulle det ändå bli vapen förbud i framtiden så ska det givetvis gälla alla vapen, hur många jägare jagar för att få mat på bordet i sverige??
Jaktgevär är inget direkt problem för sådanna här situationer, utan riktmedel och utan semi-automat så är de så gott som menlösa mot grupper av människor.
DevilDenied skrev:Ett fint sätt om man vill ta död på pistolsporten i sverige vore ju att endast tillåta enkelskottare för då finns det i princip bara precisionsgrenen kvar och den är ju publikvänlig och kul:).
Jag är inte säker på om du är ironisk här eller inte, oavsett så är det ett faktum att man tävlar i precision primärt, inte snabb skottföljd - även om det brukar finnas en viss tidsram för att avlossa dina patroner. När det gäller pistolsporten så kräver den i mina ögon mer rättfärdigande av sig själv än att endast vara en sport.
Ödmjuk är jag, det är inte mitt fel att ni har fel.

DevilDenied
Inlägg: 136
Blev medlem: 2004-04-15 18:46:23
Ort: Lidköping

Inlägg av DevilDenied » 2008-10-10 19:05:18

Ok, men här där jag bor(mitt i sverige) så är det inte ett faktum att man tävlar primärt i precision.
Jag har bara skjutit i 1,5år men aldrig tävlat i den diciplinen, liknande gäller de flesta jag träffat.
Den stora grenen inom svensktskytte är fältskytte.

Kan inte se hur du kan racka ner på semi funktionen i vapnen och inte själva vapnen i sej?

Gör man ett snabbt sök på google så kan man snart se att tex knivvåld är rätt mkt mer vanligt på skolor runt om i världen.

Jag håller fast vid att det inte handlar om vapnen i sej...Ta bort alla vapen och likförbannat kommer vissa sjuka människor strypa bita eller hugga med skruvmejsel.


Och vad är det som hindrar någon (tänk lasermannen) från att gömma sej i ett buskage eller på en kulle och mörda människor med en enkelskottare???


Sökte lite på mer på google och det verkar som att vi måste förbjuda baseboll trä med ,för många mer blir mördade med det om året än de som skjuts i skolor.
Och att det används som sportredskap har ju ingen betydelse(det har ju du bestämt andrej)
Samtidigt så designade ju redan grottmännen detta formidabla vapen långt före krutvapnenstid:)
hämmerli sp20. S&W K38, matchmaster 1911 .45. cz75 9mm.

Användarvisningsbild
Andrej
Inlägg: 3465
Blev medlem: 2005-05-01 7:56:58
Ort: Stockholm

Inlägg av Andrej » 2008-10-10 19:18:33

DevilDenied skrev:Kan inte se hur du kan racka ner på semi funktionen i vapnen och inte själva vapnen i sej?
Ett totalförbud mot vapen skulle vara svårare att genomföra än ett förbud mot semiautomatiska vapen. Det handlar om praktik här.
DevilDenied skrev:Gör man ett snabbt sök på google så kan man snart se att tex knivvåld är rätt mkt mer vanligt på skolor runt om i världen.
Kan det vara för att knivar är dels billigare och mer tillgängliga?
DevilDenied skrev:Jag håller fast vid att det inte handlar om vapnen i sej...Ta bort alla vapen och likförbannat kommer vissa sjuka människor strypa bita eller hugga med skruvmejsel.
Jag har två frågor;
1. Hur många hinner du bita ihjäl i skolans aula innan du blir stoppad?
2. Hur kommer det sig att det faktum att människor gör elaka saker mot varandra blir ett argument för att vi ska låta dom ha tillgång till verktyg avsedda för att mörda med?
DevilDenied skrev:Och vad är det som hindrar någon (tänk lasermannen) från att gömma sej i ett buskage eller på en kulle och mörda människor med en enkelskottare???
Är det en folksamling nära kullen så kan vi tänka oss hur många som hinner stryka med om lasermannen får ladda om varje .22LR patron för hand, jämfört med hur många som stryker med när han sitter där med ett magasin och semi-automat.
Ödmjuk är jag, det är inte mitt fel att ni har fel.

DevilDenied
Inlägg: 136
Blev medlem: 2004-04-15 18:46:23
Ort: Lidköping

Inlägg av DevilDenied » 2008-10-10 19:37:18

De flesta jaktvapen har magasin trots att de är enpetare, så att få iväg...............Nej lessna på att diskutera detta nu/ångrar att jag gav mej in i det..p.g.a
1, nått semi pistolsförbud i sverige lär det inte bli.
2, Nått sånt här har ju inte intäffat här i sverige
3. Tror nr 2 beror på att vi har något hårdare kontroll och regler här än i finland och usa.

Ganska meningslöst att debattera när varken du eller jag lär ändra oss.

Skall förövrigt iväg på fälttävling imorrn och skjuta med min ena farliga pistol
hämmerli sp20. S&W K38, matchmaster 1911 .45. cz75 9mm.

Användarvisningsbild
Andrej
Inlägg: 3465
Blev medlem: 2005-05-01 7:56:58
Ort: Stockholm

Inlägg av Andrej » 2008-10-10 23:04:49

DevilDenied skrev:De flesta jaktvapen har magasin trots att de är enpetare, så att få iväg
Fortfarande så är det en mantelrörelse som har stor inverkan, då du inte håller vapnet riktat mot målet och måste efter laddning sikta om, vilket tar även mer tid. Fundera på hur bra ett jaktgevär skulle vara i ett skolrum om målet var att döda elever, jämfört med en pistol.
DevilDenied skrev:Nej lessna på att diskutera detta nu/ångrar att jag gav mej in i det..p.g.a
1, nått semi pistolsförbud i sverige lär det inte bli.
2, Nått sånt här har ju inte intäffat här i sverige
3. Tror nr 2 beror på att vi har något hårdare kontroll och regler här än i finland och usa.
Något totalförbud på semiautomatiska vapen är det inte så stor chans att det blir - men jag ämnar öka chansen genom att syssla med lite lobbyverksamhet för det.
Det är bara en tidsfråga innan något sånt här inträffar i Sverige. Även vi har murder-suicides och nu väntar vi bara tills någon ung man med tillgång till en pistol gör sitt på en skola.
Sverige är dessutom ett av världens mest vapentäta länder, likt USA och Finland.
DevilDenied skrev:Ganska meningslöst att debattera när varken du eller jag lär ändra oss.
Det är ganska meningslöst att diskutera detta då du inte har något mer än vaga argument, som är allt utom vattentäta.
DevilDenied skrev:Skall förövrigt iväg på fälttävling imorrn och skjuta med min ena farliga pistol
Förhoppningsvis så kommer den i framtiden tas ifrån dig.
Ödmjuk är jag, det är inte mitt fel att ni har fel.

Användarvisningsbild
Andrej
Inlägg: 3465
Blev medlem: 2005-05-01 7:56:58
Ort: Stockholm

Inlägg av Andrej » 2008-10-10 23:37:32

Nåväl - en facebook grupp är uppe för den som är intresserad. "Förbjud Semiautomatiska Vapen" heter den. Förhoppningsvis så kommer den leda till åtminstonde en namninsamling och eventuellt, beroende på intresse, bli en organisation.

Är du, till skillnad från mig, det minsta grafiskt begåvad och vill bidra med en logga där tex. en pistol är överstryken i rött så får ni gärna skicka den till mig i ett PM.
Ödmjuk är jag, det är inte mitt fel att ni har fel.

Användarvisningsbild
Moonsky
Inlägg: 2256
Blev medlem: 2005-09-21 15:52:41

Inlägg av Moonsky » 2008-10-11 3:38:30

"If guns are outlawed, only outlaws will have guns"
Andrej skrev:Fortfarande så är det en mantelrörelse som har stor inverkan, då du inte håller vapnet riktat mot målet och måste efter laddning sikta om, vilket tar även mer tid. Fundera på hur bra ett jaktgevär skulle vara i ett skolrum om målet var att döda elever, jämfört med en pistol.
De två killarna som sköt i USA hade tränat innan i skogen.
Mantelrörelse eller inte, om någon vill gå berserkargång så tror jag han kommer lyckas döda många ändå.
Man kan väl hålla vapnet riktat mot målet även när man gör mantelrörelse?
Andrej skrev:Är det en folksamling nära kullen så kan vi tänka oss hur många som hinner stryka med om lasermannen får ladda om varje .22LR patron för hand, jämfört med hur många som stryker med när han sitter där med ett magasin och semi-automat.
Då skjuter han någon, sen går han hem, och fortsätter skjuta folk i flera månader. Lasermannen lyckades att döda många.
Andrej skrev:Sverige är dessutom ett av världens mest vapentäta länder, likt USA och Finland.
Ändå hör man aldrig om massaker, och sånt här i Sverige.

Användarvisningsbild
Andrej
Inlägg: 3465
Blev medlem: 2005-05-01 7:56:58
Ort: Stockholm

Inlägg av Andrej » 2008-10-11 8:51:04

Moonsky skrev:Mantelrörelse eller inte, om någon vill gå berserkargång så tror jag han kommer lyckas döda många ändå.
Men han kommer ha det svårare att döda folk, när han nu går bärsärk.
Andrej skrev:Är det en folksamling nära kullen så kan vi tänka oss hur många som hinner stryka med om lasermannen får ladda om varje .22LR patron för hand, jämfört med hur många som stryker med när han sitter där med ett magasin och semi-automat.
Moonsky skrev:Då skjuter han någon, sen går han hem, och fortsätter skjuta folk i flera månader. Lasermannen lyckades att döda många.
Lasermannen lyckades döda en.
Moonsky skrev:Ändå hör man aldrig om massaker, och sånt här i Sverige.
Tidsfråga.
Ödmjuk är jag, det är inte mitt fel att ni har fel.

Användarvisningsbild
Big_Bird
Inlägg: 7003
Blev medlem: 2002-03-08 21:44:32
Ort: Göteborg
Kontakt:

Inlägg av Big_Bird » 2008-10-11 9:05:40

Moonsky skrev:"If guns are outlawed, only outlaws will have guns"
Och det är, hör och häpna, helt okej.
Brottslingar skjuter först och främst på två grupper:
Poliser och andra brottslingar.
Den ena gruppen har betalt för att bli skjutna på och den andra gruppen har gett sig in i leken och får den därmed tåla.

Jag blir bra mycket nervösare av tanken på dig eller böglyft med en pistol än jag blir av tanken på Clark Olofsson med en pistol, och Olofsson är ändå kliniskt diagnosticerad psykopat.
Till den det berör: det som du ser skrivet ovan är min åsikt. Den är inte nödvändigtvis sann, objektiv eller absolut. Jag skiter fullständigt i vad du tycker om hur den är formulerad.

Användarvisningsbild
Joel
Inlägg: 2867
Blev medlem: 2004-09-12 19:06:06
Ort: Skåne

Inlägg av Joel » 2008-10-11 13:13:31

Finns det inte personer som är både brottslingar och mentalt labila?
meh

Användarvisningsbild
Big_Bird
Inlägg: 7003
Blev medlem: 2002-03-08 21:44:32
Ort: Göteborg
Kontakt:

Inlägg av Big_Bird » 2008-10-11 17:26:15

Joel skrev:Finns det inte personer som är både brottslingar och mentalt labila?
Klart det finns, Clark Olofsson är ett praktexempel. Men mord, om man undantar specifik beställningsverksamhet, är en rätt så dålig affärsidé.

Sen finns det brottslingar som Acars OG som inte bryr sig om de öppnar eld mitt bland folk, men jag ser inte någon potential för att förbättra den situationen genom att släppa ner Moonsky, Böglyft och Hawkwing med vapen i den röran. Bättre då att begränsa tillgången till vapen och ta i med hårdare tag mot brottsligheten.
Till den det berör: det som du ser skrivet ovan är min åsikt. Den är inte nödvändigtvis sann, objektiv eller absolut. Jag skiter fullständigt i vad du tycker om hur den är formulerad.

Användarvisningsbild
Moonsky
Inlägg: 2256
Blev medlem: 2005-09-21 15:52:41

Inlägg av Moonsky » 2008-10-11 21:44:14

Andrej skrev:
Moonsky skrev:Ändå hör man aldrig om massaker, och sånt här i Sverige.
Tidsfråga.
Man kan göra en massaker med en bil, machete eller vad som helst.
Vi har aldrig haft massaker med vapen i sverige. Visst, det är bara en tidsfråga, förr eller senare kommer det att hända. Men likaså kommer det förr eller senare att hända med en bil och machete också.
Folk har alltid dödat varandra och kommer alltid att göra det.
Händer de så sällan (hittills aldrig) så är det inte "värt" att förbjuda det.

Användarvisningsbild
Peter Wall
Hedersbit
Inlägg: 7026
Blev medlem: 2002-03-08 0:52:56
Ort: Stockholm
Kontakt:

Inlägg av Peter Wall » 2008-10-11 23:06:18

Moonsky skrev: Vi har aldrig haft massaker med vapen i sverige.
http://sv.wikipedia.org/wiki/Mattias_Flink

http://sv.wikipedia.org/wiki/Tommy_Zethraeus

Bild
Diplomerad webbutvecklare
Microsoft Certified Professional Windows 2003
Microsoft Certified Technology Specialist Windows Vista
"Did you know kidneys and applesauce are a delicacy in Sweden? I'm gonna get my applesauce back!"

Användarvisningsbild
Andrej
Inlägg: 3465
Blev medlem: 2005-05-01 7:56:58
Ort: Stockholm

Inlägg av Andrej » 2008-10-12 0:13:56

Moonsky skrev:Man kan göra en massaker med en bil, machete eller vad som helst.[...] Visst, det är bara en tidsfråga, förr eller senare kommer det att hända. Men likaså kommer det förr eller senare att hända med en bil och machete också.
Jag har två frågor och ett påstående.
Påstående: Bilens funktion är att transportera folk, machetens funktion är att röja en väg i djungeln, pistolens funktion är att döda och skada människor.
Fråga 1: Hur smidig är bilen att köra runt omkring med inne på en skola?
Fråga 2: Hur många lyckas du skada/döda med en machete i ett klassrum jämfört med en pistol?

Moonsky skrev:Folk har alltid dödat varandra och kommer alltid att göra det.
Händer de så sällan (hittills aldrig) så är det inte "värt" att förbjuda det.
Folk har alltid dödat varandra och kommer nog alltid fortsätta att göra det, hur det rättfärdigar att vi ska förenkla mord och dråp är bortom mig.
Värt att förbjuda? Du verkar tänka ganska traditionellt när du anser att semiautomatiska vapen bland civilister är någon slags självklarhet eftersom det är så nu.
Själv ser jag på vilka positiva funktioner tillgång till semiautomatiska vapen har i Sverige, sen väger jag det mot vilka de negativa konsekvenserna är. Resultatet ser ut såhär: A < B

A är värdet av samhällsnyttan av civilt innehav av semiautomatiska vapen. Här ingår till exempel kategorin inget.
B är värdet av hur civilt innehav av semiautomatiska vapen påverkar samhället negativt. Till exempel att vapeninnehav underlättar våldsdåd med dödlig utgång, möjliggör vansinnesdåd på stor skala, påverkar negativt folks säkerhet och trygghet.

Nu är det så att om A inte ens lyckas komma upp i en positiv poäng, så ser jag att det inte har något existensberättigande - förutsatt att B inte är negativt tal. Men som jag ser det, kommer variabel A aldrig upp i något positivt tal, vilket B däremot gör. B väger tyngre än A så det enda logiska är sådeles att avskaffa civilt ägande av semiautomatiska vapen. Vem vet, det kanske inte bara påverkar brotts och skadestatistiken, det kanske också förhindrar en massaker i framtiden. Det vore verkligen värt det.
Ödmjuk är jag, det är inte mitt fel att ni har fel.

Användarvisningsbild
Big_Bird
Inlägg: 7003
Blev medlem: 2002-03-08 21:44:32
Ort: Göteborg
Kontakt:

Inlägg av Big_Bird » 2008-10-12 0:16:33

Moonsky skrev:
Andrej skrev:
Moonsky skrev:Ändå hör man aldrig om massaker, och sånt här i Sverige.
Tidsfråga.
Man kan göra en massaker med en bil, machete eller vad som helst.
Vi har aldrig haft massaker med vapen i sverige. Visst, det är bara en tidsfråga, förr eller senare kommer det att hända. Men likaså kommer det förr eller senare att hända med en bil och machete också.
Folk har alltid dödat varandra och kommer alltid att göra det.
Händer de så sällan (hittills aldrig) så är det inte "värt" att förbjuda det.
Förutom att du har fel, som Peter Wall påpekade, så är det här kanske det sämsta försvaret för handeldvapen som någonsin framförts, som Andrej påpekade.
Till den det berör: det som du ser skrivet ovan är min åsikt. Den är inte nödvändigtvis sann, objektiv eller absolut. Jag skiter fullständigt i vad du tycker om hur den är formulerad.

Användarvisningsbild
Moonsky
Inlägg: 2256
Blev medlem: 2005-09-21 15:52:41

Inlägg av Moonsky » 2008-10-12 18:02:39

Andrej skrev:Fråga 1: Hur smidig är bilen att köra runt omkring med inne på en skola?
Behöver inte göra det på en skola. Kan meja ner alla på en gata eller trottoar i stan.
Andrej skrev:Fråga 2: Hur många lyckas du skada/döda med en machete i ett klassrum jämfört med en pistol?
Jag går in, stänger dörren. Sen barrikaderar jag den med ett bord. Möjligen två eller nån stol.
Sen hugger jag ner varenda en av dem.

(Eftertanke: Nja.. eller så kastar tjugo elever stolar på mig)

DevilDenied
Inlägg: 136
Blev medlem: 2004-04-15 18:46:23
Ort: Lidköping

Inlägg av DevilDenied » 2008-10-12 18:11:32

Att vapen av alla de sorter som finns är gjorda primärt för försvar eller anfall är väl ganska självklart.
Tror nog att de flesta förstår det eller??

Jag kan bara inte förstå hur man kan hänga upp sej på enbart de semiautomatiska vapnen.

Som jag skrev tidigare så har så spelar semifunktionen en stor roll(störst) i pistolsporten i sverige.

Sen Andrej det här med vattentäta argument...vad har du??? att vapen dödar är kanske inte nån nyhet för dom flesta.
hämmerli sp20. S&W K38, matchmaster 1911 .45. cz75 9mm.

Användarvisningsbild
snigel
Hedersbit
Inlägg: 9625
Blev medlem: 2002-03-08 15:06:33
Ort: Göteborg

Inlägg av snigel » 2008-10-12 18:45:07

DevilDenied skrev:Jag kan bara inte förstå hur man kan hänga upp sej på enbart de semiautomatiska vapnen.
Jag tror det är för att det är mycket enklare att ta död på många människor med ett semiautomatiskt vapen. Anledningen till att det inte står om automatvapen är att de oftast är ganska otympliga, svårare att dölja och jag antar att licensen är svårare att få.
http://sniglom.blogspot.com
Work |i5 760@4.2GHz|16GB|P55|GTX 670|850 500GB|Xonar D2|2TB
Extra |q9550@3.4GHz|8GB|P45|GTX 670|830 256GB|Audigy 2
MacB.|p8600@2.4GHz|8GB|320m|BX100 500GB
Serve|c1037@1.8GHz|8GB|NM70|X25-M 80GB|Seagate 4TB

Användarvisningsbild
Big_Bird
Inlägg: 7003
Blev medlem: 2002-03-08 21:44:32
Ort: Göteborg
Kontakt:

Inlägg av Big_Bird » 2008-10-12 20:11:10

DevilDenied skrev:Att vapen av alla de sorter som finns är gjorda primärt för försvar eller anfall är väl ganska självklart.
Tror nog att de flesta förstår det eller??

Jag kan bara inte förstå hur man kan hänga upp sej på enbart de semiautomatiska vapnen.
Eftersom de är effektivast av de vapen du lätt kan få tag på.
Självklart är det bästa om man vill ställa till med en skolmasaker att få tag på en M61 Vulcan, montera den på en halvbandvagn, fylla flaket med urlakad uran-ammo och sen stå ute på gatan och skjuta på byggnaden tills allt tar slut.

Men då riskerar man att prins Caspian kommer och ger en smisk för man befinner sig i Narnia.
Till den det berör: det som du ser skrivet ovan är min åsikt. Den är inte nödvändigtvis sann, objektiv eller absolut. Jag skiter fullständigt i vad du tycker om hur den är formulerad.

Användarvisningsbild
Andrej
Inlägg: 3465
Blev medlem: 2005-05-01 7:56:58
Ort: Stockholm

Inlägg av Andrej » 2008-10-13 1:28:21

Moonsky skrev:(Eftertanke: Nja.. eller så kastar tjugo elever stolar på mig)
Precis.
DevilDenied skrev:Jag kan bara inte förstå hur man kan hänga upp sej på enbart de semiautomatiska vapnen.
Semiautomat är en funktion som är konstruerad för att effektivare skada och döda människor?
DevilDenied skrev:Som jag skrev tidigare så har så spelar semifunktionen en stor roll(störst) i pistolsporten i sverige.
Jag tyckte att du skrev att precision spelade störst roll. Dessutom har pistolsporten ingen direkt anledning att innefatta även semiautmatiska vapen.
DevilDenied skrev:Sen Andrej det här med vattentäta argument...vad har du??? att vapen dödar är kanske inte nån nyhet för dom flesta.
Nej, men tydligen är det en nyhet för vissa med idén om att begränsa tillgången till vapen för att dom dödar.
Big_Bird skrev:Självklart är det bästa om man vill ställa till med en skolmasaker att få tag på en M61 Vulcan, montera den på en halvbandvagn, fylla flaket med urlakad uran-ammo och sen stå ute på gatan och skjuta på byggnaden tills allt tar slut.
Skitsnack, att frakta in ett flak med en stationär kulspruta är långt mindre effektivare än att ha med sig en pistol och åtta magasin. Det handlar trots allt en avvägning av hur mycket ansträngning det tar jämte mot vad man åstadkommer. Dessutom, hur fan tar man livet av sig med en stationär kulspruta vars pipor är längre än ens armar? Med ett snöre?

Snigel har faktiskt rätt, helautomatiska vapen tenderar att vara dels helt och hållet olagliga, dels mindre tympliga än semiautomatiska vapen. Det finns inget behov att förbjuda helautomatiska vapen då dom redan är förbjudna.
Ödmjuk är jag, det är inte mitt fel att ni har fel.

Användarvisningsbild
Big_Bird
Inlägg: 7003
Blev medlem: 2002-03-08 21:44:32
Ort: Göteborg
Kontakt:

Inlägg av Big_Bird » 2008-10-13 12:30:28

Andrej skrev:Skitsnack, att frakta in ett flak med en stationär kulspruta är långt mindre effektivare än att ha med sig en pistol och åtta magasin. Det handlar trots allt en avvägning av hur mycket ansträngning det tar jämte mot vad man åstadkommer. Dessutom, hur fan tar man livet av sig med en stationär kulspruta vars pipor är längre än ens armar? Med ett snöre
Enlightenment, just a mouse click away....
Till den det berör: det som du ser skrivet ovan är min åsikt. Den är inte nödvändigtvis sann, objektiv eller absolut. Jag skiter fullständigt i vad du tycker om hur den är formulerad.

Skriv svar