Lite webbdesign frågor.

Avdelningen för webbrelaterad programmering och grafisk design.
Användarvisningsbild
madr
Inlägg: 998
Blev medlem: 2004-08-24 11:12:39
Kontakt:

Inlägg av madr » 2007-08-25 18:37:14

Trodde det var meningen? Du har ju satt float:right på div11.
antlion: 3,2 GHz i7 | 32GB | 180GB+120GB SSD SATA III | 2TB SATA III | Dell u2410 | GF 5600ti Arch linux + Win 7

Användarvisningsbild
forcevision
Inlägg: 418
Blev medlem: 2007-06-17 11:21:44
Ort: Göteborg

Inlägg av forcevision » 2007-08-26 1:12:08

Jepp sant !

Men Jag skall ha 3st div brevidvarandra om du förstår hur jag menar.
en som är left en som är i center hur nu man får det och en som är right.
http://www.forcevision.se för företag och privatpersoner.

Användarvisningsbild
Peter Wall
Hedersbit
Inlägg: 7026
Blev medlem: 2002-03-08 0:52:56
Ort: Stockholm
Kontakt:

Inlägg av Peter Wall » 2007-08-26 10:44:40

Diplomerad webbutvecklare
Microsoft Certified Professional Windows 2003
Microsoft Certified Technology Specialist Windows Vista
"Did you know kidneys and applesauce are a delicacy in Sweden? I'm gonna get my applesauce back!"

Användarvisningsbild
forcevision
Inlägg: 418
Blev medlem: 2007-06-17 11:21:44
Ort: Göteborg

Inlägg av forcevision » 2007-08-27 10:18:52

Peter Wall skrev:Finns massvis av guider på nätet

Google-resultat på en sökning efter css+3+column+layout

he he tackar jag söker på google på svenska lättare att följa guiderna där men hittade bra där. Nu till en ny fråga då.

Har htmlkode ser ut som följande:

Kod: Markera allt

<div id="div1">Start sidan <Span class="bild"><img src="bild/pil.gif" alt="Pil"/></Span></div>
<div id="div11">
  <div align="center">
    <p>V&auml;lkommen </p>
    <table width="444" height="199" border="0">
      <tr>
        <td width="199" height="195" align="left" valign="top"><p class="style1"><span class="style7"></span></p>
          <p class="style1"><br />
            <span class="style6"><br />
          </span></p>
          <div class="r1"></div>
          <p class="style1"><span class="style6">          V&auml;lkommen!</span></p></td>
        <td width="235"><div align="center"><img src="bild/dator.jpg" alt="Datorer" width="235" height="193" /></div></td>
      </tr>
    </table>
    <p>&nbsp;</p>
  </div>
</div>
<div id="div12" class="scrollable" style="height:150px;width:140px;background-color:#FFD75C;padding:0px;font-family:Verdana; font-size: 10px;"><br />
<br />
----------------------------
</div>
Dessa tre div har måtten som följande under det ligger i en css mall:

Kod: Markera allt

#div1 {background-color: #FFD75C; border-bottom: 1px solid #E2DCC6; font-family:verdana; font-size: 12px; color: #000000; position: relative; width: 140px; height: 15px;}
#div11 {background-color: #FFF0BB; font-family:verdana; font-size: 12px; color: #000000; position: relative; width: 720px; height: 400px;  position: absolute; right: 152px; top: 112px;}
#div12 {background-color: #FFF0BB; font-family:verdana; font-size: 12px; color: #000000; position: relative; width: 140px; height: 130px;  position: absolute; right: 8px; top: 116px;}
Där är måtten på divarna. Problemmet nu är det ser kanon bra ut i ff men ser helt annorlunda ut i ie. Hur får jag det att se likadant ut i både ie och ff ?
http://www.forcevision.se för företag och privatpersoner.

Titan@Forum
Inlägg: 284
Blev medlem: 2002-04-05 0:51:39

Inlägg av Titan@Forum » 2007-08-28 17:56:41

ett sätt är att ha olika css-filer (finns säkert bättre sätt)

Kod: Markera allt

<script type="text/JavaScript">
<!--
var browserName=navigator.appName; 

if (browserName=="Microsoft Internet Explorer")	{ 
	document.write('<link rel="stylesheet" type="text/css" href="crappyIE.css" media="screen">'); 
	}
else { 
	document.write('<link rel="stylesheet" type="text/css" href="default.css" media="screen">'); 
}
//-->
</script>
(scriptet ska va i head:en och validerar för xhtml strict )

Användarvisningsbild
forcevision
Inlägg: 418
Blev medlem: 2007-06-17 11:21:44
Ort: Göteborg

Inlägg av forcevision » 2007-08-28 19:17:35

Okej så då om det är ie så väljer den filen crappyIE.css
Och om det är en annan web läsare väljer den default.css.

är det så det fungerar?
http://www.forcevision.se för företag och privatpersoner.

Användarvisningsbild
forcevision
Inlägg: 418
Blev medlem: 2007-06-17 11:21:44
Ort: Göteborg

Inlägg av forcevision » 2007-08-28 19:49:02

För mig fungerade det kanon bra !
man tackar !
http://www.forcevision.se för företag och privatpersoner.

Användarvisningsbild
forcevision
Inlägg: 418
Blev medlem: 2007-06-17 11:21:44
Ort: Göteborg

Inlägg av forcevision » 2007-09-02 22:29:17

En annan fråga när det gäller favicon.
Jag har skrivit in dessa taggarna i mitt html dok ser ut som följande:

Kod: Markera allt

<link rel="icon" href="bild/bild.ico" type="image/x-icon">
<link rel="shortcut icon" href="bild/bild.ico" type="image/x-icon">
Fungerar utmärkt i firefox men inte i internet explorer. Men det verkar som att det inte går med favoicons i internet explorer alls eller gör det de ?
http://www.forcevision.se för företag och privatpersoner.

Skriv svar