Amd 64 och Nätagg? Bra att läsa.

Här passar allt hårdvarurelaterat som inte faller under en annan kategori.
Skriv svar
Fladlish
Inlägg: 32
Blev medlem: 2002-09-25 21:21:03
Kontakt:

Amd 64 och Nätagg? Bra att läsa.

Inlägg av Fladlish » 2004-08-18 21:15:45

OKej!

Nu ger jag snart upp, verkar som att de flesta gör samma fel, de skaffar sig ett nätagg som inte hållet måttet. När det gäller AMDs 64bitars serie så gäller det att undersöka sitt nätagg lite. Hur kommer detta sig då? Jo det är så att den serien äter just 12v. Jag vet inte om AMD har gått ut med en rekomendation om hur kraftigt ens nätagg ska vara, men jag (och flertalet andra forum) rekomenderar att det minst ska klara 20A på 12v railen.
Nu frågar ni kanske er, men jag köpte ju ett 520 watts nätagg, det ska säkert fungera, men jag säger att det är inte säkert.

Vad som händer när ens nätagg inte klarar av det som krävs så måste man ibland sänka hastigheten på minnet och så kommer inte heller vissa komponenter fungera perfekt. Har ett ljudkort som brusade lätt när jag hade ett nätagg som bara karade 16A. Så jag har lärt mig den svåra vägen. Så kolla vad det är för nätagg ni köper innen ni köper det.
Det är för er egen skull, många har köpt utan att veta detta och har helt enkelt fått köpa ett nytt nätagg, inte för kul, jag lovar.

Mvh
En mycket nöjd AMD 64 3200 ägare (dock först efter vissa byten av komponenter)

Ps. Sticky kanske? Ds

Användarvisningsbild
rokk
Inlägg: 4975
Blev medlem: 2002-08-01 1:27:11
Ort: Bollnäs
Kontakt:

Inlägg av rokk » 2004-08-19 4:49:49

That's creepy, kört med en AMD64 och ett Radeon 9700 Pro på ett nätagg som är märkt med 12A på 12V railen utan bekymmer. Beroe iofs kanske på nätaggets övriga kvalite :)
GiNN mk3 - Core 2 Duo E8500 3.8Ghz @ 1.25v, Xigmatek S1284, Asus P5E-VM HDMI, WD Blue 640GB, 4x 2048MB PC2 6400, Asus 9800GTX+ Dark Knight, Asus Xonar DX mod. LM4562 + Thule IA60B, Samsung 2032BW, Corsair TX650, XP x64.
Validated

AJ
Inlägg: 258
Blev medlem: 2003-12-27 20:20:05

heh

Inlägg av AJ » 2004-08-19 11:18:15

Låt mig gissa Q-tec.....?
Vissa skriver upp W och A som är maxvärden, andra skriver medelvärdet...........köp bara medelvärdes märkta nätaggregat.

Igentligen så borde vi klistra en tråd med rekommenderade nätagg och nätaggsförsäljare........ej thermaltake och annat expensive utan normala nätagg som håller vad de lovar.

Mvh AJ
AJ

Fladlish
Inlägg: 32
Blev medlem: 2002-09-25 21:21:03
Kontakt:

Inlägg av Fladlish » 2004-08-19 11:28:26

Kan nog säga att du hade tur då med andra ord..

Rekomenderade nätagg är de stora märkena så som:
Antec, Enermax, OCZ and Tagan.

Kan ju säga att tex Zalman inte duger, inte heller Hiper (i varjefall 420watts verisionen).

Jag har använder ett Tagan, ett mycket bra nätagg som är tyst som en mus (man måste lägga örat brevid för att höra det).

Användarvisningsbild
Maane
Inlägg: 254
Blev medlem: 2003-05-26 22:19:51

Inlägg av Maane » 2004-08-19 18:44:01

Fladlish skrev:Jag har använder ett Tagan, ett mycket bra nätagg som är tyst som en mus (man måste lägga örat brevid för att höra det).
Vilken mod och vart kan man shoppa det fär en billig peng?
Behöver nog snart ett nytt agg och håller utkik efter bra modeller.
Räkost på tub - nu med 30% extra ost!!!

Användarvisningsbild
rokk
Inlägg: 4975
Blev medlem: 2002-08-01 1:27:11
Ort: Bollnäs
Kontakt:

Inlägg av rokk » 2004-08-19 19:42:08

Fladlish skrev:Kan nog säga att du hade tur då med andra ord..

Rekomenderade nätagg är de stora märkena så som:
Antec, Enermax, OCZ and Tagan.

Kan ju säga att tex Zalman inte duger, inte heller Hiper (i varjefall 420watts verisionen).

Jag har använder ett Tagan, ett mycket bra nätagg som är tyst som en mus (man måste lägga örat brevid för att höra det).
Hiper är såvitt jag vet kända för att vara lite svaga iofs. Zalman kan jag inte utala mig om dock. :)
GiNN mk3 - Core 2 Duo E8500 3.8Ghz @ 1.25v, Xigmatek S1284, Asus P5E-VM HDMI, WD Blue 640GB, 4x 2048MB PC2 6400, Asus 9800GTX+ Dark Knight, Asus Xonar DX mod. LM4562 + Thule IA60B, Samsung 2032BW, Corsair TX650, XP x64.
Validated

corre
Inlägg: 659
Blev medlem: 2002-03-08 10:49:39
Ort: Kristianstad

Inlägg av corre » 2004-08-19 22:16:17

Zalman har jag haft bra erfarenheter av, men då mest i system som ska vara tysta.

Har alldrig provat dom i system som drar mycket.




Jag brukar kolla efter vikten på agget. Det är en rätt bra indikation på kvaliten. Samt om det är "grövre" kablar på "insidan" av det.

Många klena/kassa/billiga har kablar i 0.75 eller 1 kvmm dimension. Detta för att spara pengar eller för att det inte kan leverera mer stöm än vad kabeln klarar.

Det som sitter i min server/ws har 1.5kvmm och är dimensionerad för ett högre uttag.
(PSU'n är förövrigt ett "noname" men vid belastings tester i skolan så höll den spänningarna, vilket jag anser vara tillräckligt bra för mig).


Mvh
Erik

Användarvisningsbild
AnotherGuy
Inlägg: 228
Blev medlem: 2004-07-29 2:23:01
Ort: Örebro
Kontakt:

Inlägg av AnotherGuy » 2004-08-19 23:07:37

Kör min AMD 64 3000+ på ett billigt 350 watts, fungerar =) köpte det för 300:- av en kompis ;D ;D
Någon som har en AMD64 s754 3700+ till salu?

AJ
Inlägg: 258
Blev medlem: 2003-12-27 20:20:05

Vilket

Inlägg av AJ » 2004-08-19 23:51:50

Vilket märke herr duktig?
AJ

Användarvisningsbild
Lord-Lump
Inlägg: 81
Blev medlem: 2004-07-15 1:49:38

Inlägg av Lord-Lump » 2004-08-20 0:53:08

bra att veta.. ska köpa en ny dator... amd 64 3400+ och ska köra med en
Aspire 3 fan 520w... duger den?

Användarvisningsbild
AnotherGuy
Inlägg: 228
Blev medlem: 2004-07-29 2:23:01
Ort: Örebro
Kontakt:

Inlägg av AnotherGuy » 2004-08-20 7:18:49

Det där lät ju trevligt...
Jag har faktiskt ingen aning, men jag har räknat ut att datorn använder cirka 310 watt, då vad spelar det för roll? Det fungerar, orka lägga ner 600 spänn till om det fungerar bra nu :)
Någon som har en AMD64 s754 3700+ till salu?

Fladlish
Inlägg: 32
Blev medlem: 2002-09-25 21:21:03
Kontakt:

Inlägg av Fladlish » 2004-08-20 15:27:26

Tagan nätagg, tja Gtek har tre olika verisoner ett 330, ett 380 och ett 420 watts nätagg. respektive 18,22,28 A på 12v railen. Jag har ett 380, visst det kostar sedan dryga 770 kr men det fungerar för mig.

Om du lyckas använda vilket nätagg som hellst kanske du har tur o ett grattis till dig. Iofs har jag bara sysslat med MSI moderkort o 64an. O jag använde ett viper 420w 16A blev tvungen att sänka hastigheten på minnet till 300mhz i stället för 400 annars laggade windows något innihelvete (ursäkta min franska).
Tex ett Neo Platinum Nforce moderkort samt en 64:a drar runt 16A på 12 volten i grund o botten.

Jag har även hört att Intel ska börja kräma på mer på 12volten också. Dvs att deras rekomendationer blir högre för 12volten runt 20A. Dock bara rykten.

supen
Inlägg: 185
Blev medlem: 2002-09-17 20:21:42
Ort: Visby

Inlägg av supen » 2004-08-21 0:42:22

Så då funkar inte det här http://www.antec.com/specs/Neo480_spe.html
Asus P5W DH. E8400. Corsair TWIN2X 6400 4gig. Asus 8800GT

Användarvisningsbild
Peter Wall
Hedersbit
Inlägg: 7026
Blev medlem: 2002-03-08 0:52:56
Ort: Stockholm
Kontakt:

Inlägg av Peter Wall » 2004-08-21 10:03:15

Varför skulle det inte gör de :)
Diplomerad webbutvecklare
Microsoft Certified Professional Windows 2003
Microsoft Certified Technology Specialist Windows Vista
"Did you know kidneys and applesauce are a delicacy in Sweden? I'm gonna get my applesauce back!"

supen
Inlägg: 185
Blev medlem: 2002-09-17 20:21:42
Ort: Visby

Inlägg av supen » 2004-08-21 12:46:18

Den är ju bara specad till 18 A på 12 volt. Man skall ju ha ett som klarar 20A om jag fattat det rätt ?!? eller tittar jag på fel spec :-/
Asus P5W DH. E8400. Corsair TWIN2X 6400 4gig. Asus 8800GT

corre
Inlägg: 659
Blev medlem: 2002-03-08 10:49:39
Ort: Kristianstad

Inlägg av corre » 2004-08-21 13:25:14

Antec har så hög kvalite på sina PSU's att det inte gör något att dom inte har 20A på 12V.


Anledningen till att vissa PSU's inte fungerar (även 550W som 300W) är att vid hög belastning så sjunker spänningen.
Och när den gör det så vill vissa komponenter inte fungera som tänkt utan lite lustiga fenomen uppträder (Blue Screen).

På PSU's av hög kvalite så är kompnenterna inuti lite dyrare och med bätte kvalite och tolerans. Det gör att vid hög belastning på kommer spänningen inte att sjunka lika mycket eller pulsera på samma sätt.

Det gör att dom fungerar bätte.


Många gör felet och stirrar sig blinda på effekt siffrorna och väljer att ta ett 550W agg och tror att det kommer att fungera.

Som vi sett på senaste tiden så räcker det inte längre utan nu måste man ta till Kvalite för att få sin dator stabil.


/erik

corre
Inlägg: 659
Blev medlem: 2002-03-08 10:49:39
Ort: Kristianstad

Inlägg av corre » 2004-08-21 13:28:07

Efter den senaste tidens diskussion så tycker att det är dags att göra en klistrad tråd/köpråd om vilka PSU's som är bra och fungerar till A64 och andra nyare system.


Mvh

Erik

popeye
Inlägg: 26
Blev medlem: 2004-08-21 9:59:11

Inlägg av popeye » 2004-08-21 14:11:42

Borde ju fungera med ett 300w iallfall enligt Datorbutiken & PC För Alla.Men vad vet jag ::)

Jag skrev ett tidigare inlägg http://www.64bits.se/forum/viewtopic.php?t=32974

Användarvisningsbild
AnotherGuy
Inlägg: 228
Blev medlem: 2004-07-29 2:23:01
Ort: Örebro
Kontakt:

Inlägg av AnotherGuy » 2004-08-21 20:35:36

Som sagt, jag kör på ett 350, och allt rullar på bra, och den drar definitivt inte mer än så, lite specs på¨datorn står en liten bir under den här texten :)
Någon som har en AMD64 s754 3700+ till salu?

AJ
Inlägg: 258
Blev medlem: 2003-12-27 20:20:05

Tycker

Inlägg av AJ » 2004-08-21 21:09:29

Det tycker jag med att det borde funka med ett 300W med en extra 4pinnars..........

Anotherguy kan du inte skruvu upp ditt chassi och titta på nätdelen?

Mvh AJ
AJ

Användarvisningsbild
AnotherGuy
Inlägg: 228
Blev medlem: 2004-07-29 2:23:01
Ort: Örebro
Kontakt:

Inlägg av AnotherGuy » 2004-08-22 1:49:53

Förmodligen något billigare då jag inte kan hitta tillverkarens namn någonstans på aggregatets 6 sidor, det jag dock fick fram var:

Internal article number: 12651
Model ST-350W
Samt ett gäng klistermärken att produkten genomgått
"Burn In Test OK", "Hi-Pot Test OK", "ATE OK", "OA Passed"
och nån mer...

Sökte lite på Google efter artikelnumret och modellen, men utan framgång, ska kolla imorgon om jag kanske har kvar förpackningen till det, men som sagt, skulle gissa på att det är något billigt.
Men med EpoX diagnosprogram tyder i alla fall inte något på några spänningsfall i burken :)
Någon som har en AMD64 s754 3700+ till salu?

lagu2653
Inlägg: 213
Blev medlem: 2004-08-15 19:38:43
Kontakt:

Inlägg av lagu2653 » 2004-08-22 13:57:16

Tänkte bara nämna att http://www.kylning.com (beläget i Vasastaden i Sthlm) har Tagan-aggregaten till ett bättre pris än http://www.gtek.se. På 480W aggregatet skiljer det 100:-

Lars
Many say that the dream of a good life is the dream of a good thermometer

Skriv svar