Hur stänger man av en kärna?

Här passar allt hårdvarurelaterat som inte faller under en annan kategori.
Skriv svar
lagu2653
Inlägg: 213
Blev medlem: 2004-08-15 19:38:43
Kontakt:

Hur stänger man av en kärna?

Inlägg av lagu2653 » 2007-05-26 16:27:04

Jag har en lap top med en Intel Centrino dual core. Jag har ett program som inte funkar med processorer med dubbla kärnor. Hur stänger man av en kärna så att man bara kör på den ena? Är det hyperthreading som man skall stänga av?

/Lars
Many say that the dream of a good life is the dream of a good thermometer

Användarvisningsbild
elvenman
Hedersbit
Inlägg: 12572
Blev medlem: 2002-03-17 21:42:06
Ort: Mora
Kontakt:

Inlägg av elvenman » 2007-05-26 16:30:34

Du kan väl i aktivitetshanteraren klicka i vilka kärnor programmet skall använda.

Länk.

Sen finns det säkert saker man kan ange när man startar programmet eller dyl. för att uppnå samma sak.
Fråga smart "Den som spar han har, men inte roligt"
Praxidike: Q9550/8GB/5180GB/DVD±RW/GTX760/24"TFT
Io: P-M 1,73/2GB/1000GB/DVD±RW/15"TFT
U32U: E-450 1,65/8GB/64GB SSD/HD6320/13,3"TFT
Kale: E6550/4GB/640GB/46"LED

Användarvisningsbild
übermensch
Hedersbit
Inlägg: 3190
Blev medlem: 2002-03-08 0:03:05
Ort: Kista
Kontakt:

Inlägg av übermensch » 2007-05-26 16:30:59

Om programmet startar men krånglar när det väl är igång kan du göra det i mjukvara. Starta programmet, leta upp det i aktivitetshanteraren(under processer), högerklicka på det och välj "Ange processortilldelning...". Där bockar du ur ena kärnan, så kommer det i fortsättningen att enbart köra på en kärna. Det borde finnas något sätt att starta det på bara en kärna med, men jag vet inte hur själv.

Att stänga av dualcore i BIOS låter som en dum idé, du tappar hälften av processorkraften som du har tillgängligt.


edit: elvenman, din fuling, vad snabb du ska vara ;)
In cars several processors are connected by a bus

lagu2653
Inlägg: 213
Blev medlem: 2004-08-15 19:38:43
Kontakt:

Inlägg av lagu2653 » 2007-05-26 16:36:16

Måste inte programmet vara igång för att man skall kunna göra det? Jag vill göra det innan det startar. Det är inte typ MS Word utan mer en applikation som går igång i ett konsollfönster.
Many say that the dream of a good life is the dream of a good thermometer

Användarvisningsbild
übermensch
Hedersbit
Inlägg: 3190
Blev medlem: 2002-03-08 0:03:05
Ort: Kista
Kontakt:

Inlägg av übermensch » 2007-05-26 17:02:16

lagu2653 skrev:Måste inte programmet vara igång för att man skall kunna göra det? Jag vill göra det innan det startar. Det är inte typ MS Word utan mer en applikation som går igång i ett konsollfönster.
Om du berättar vad det är för program så kanske någon kommer på en alternativ lösning
In cars several processors are connected by a bus

Användarvisningsbild
rokk
Inlägg: 4975
Blev medlem: 2002-08-01 1:27:11
Ort: Bollnäs
Kontakt:

Inlägg av rokk » 2007-05-26 21:29:36

WinlauncherXP? :)
GiNN mk3 - Core 2 Duo E8500 3.8Ghz @ 1.25v, Xigmatek S1284, Asus P5E-VM HDMI, WD Blue 640GB, 4x 2048MB PC2 6400, Asus 9800GTX+ Dark Knight, Asus Xonar DX mod. LM4562 + Thule IA60B, Samsung 2032BW, Corsair TX650, XP x64.
Validated

Användarvisningsbild
MooDHooDs
Inlägg: 2229
Blev medlem: 2006-03-03 22:26:11
Ort: Stockholm
Kontakt:

Inlägg av MooDHooDs » 2007-05-26 22:35:18

annars har du ett sånt där bios, tror jag.
Dyslexi

Användarvisningsbild
Najze
Hedersbit
Inlägg: 4992
Blev medlem: 2002-03-09 13:14:24
Ort: Mölndal

Inlägg av Najze » 2007-05-27 12:59:44

Finns ett program som kan sköta det där, men står still i huvudet just nu om vad det heter.

Användarvisningsbild
mkk
Inlägg: 5084
Blev medlem: 2002-03-08 0:04:08
Ort: Gefle
Kontakt:

Inlägg av mkk » 2007-05-27 22:34:45

lagu2653 skrev:Måste inte programmet vara igång för att man skall kunna göra det? Jag vill göra det innan det startar.
Skapa en fil som heter typ starta.cmd i samma folder som programmet med följande innehåll:
start /affinity 1 programmet.exe
Starta sedan programmet genom att köra .cmd -filen.

Skriv svar