problem vid installation av Amd Athlon 6400+

Här passar allt hårdvarurelaterat som inte faller under en annan kategori.
Skriv svar
Eeshin
Inlägg: 12
Blev medlem: 2007-08-06 13:06:34
Ort: Skåne

problem vid installation av Amd Athlon 6400+

Inlägg av Eeshin » 2008-02-29 17:38:59

Hej!
jag har precis köpt en ny en ny Amd Athlon 6400+, 64 bitars processor, dual core. När jag ar tryckt i den i datorn och ska starta så får jag upp ett medelanade där som står att datorn inte kan känna igen processorn jag använder och datorn sluar att ladda och sist så står "Fatal Error", kan inte heller göra nånting efter medelandet då tangentbordet verkar sluta svara. kan inte komma in på bios heller då det meddelandet är det första som kommer upp när jag startar datorn,
den processorn jag använder nu är en amd athlon 4200+ även denna dual och 64 bitars
all hjälp hade varit tacksam :P

Användarvisningsbild
exzrael
Inlägg: 638
Blev medlem: 2004-11-27 11:38:07
Ort: Ängelholm, Skåne
Kontakt:

Inlägg av exzrael » 2008-02-29 20:20:22

Det är möjligen ditt moderkort som krånglar. Uppdatera ditt bios efter att ha kollat på tillverkarens hemsida. Om de har nyare bios med stöd för din nya processor kan det vara en lösning.
Datorblogg: Länk
Dator: Intel Core i5 750 OC 3,4 GHz, 8 GB DDR3 1600 MHz, GeForce 560Ti OC 900/2100 Mhz, 2+1 TB HDD:

Användarvisningsbild
enix
Inlägg: 3511
Blev medlem: 2002-04-16 17:41:11
Ort: Stockholm

Inlägg av enix » 2008-02-29 21:20:09

Precis som exzrael påpekar så är det antagligen ditt BIOS.
Hade ett sånt fel på en Socket754 burk för ett par år sen, då den inte kände igen Sempron 2800+, en BIOS uppdatering fixade det.
Workstation: Core i5 750 2.66GHz, 4GB DDR3, 3TB HDD, HD4890 1GB, Windows7 Pro x64
Laptop: AMD Athlon64 X2 QL-60 1.90GHz, 3GB DDR2, 250GB HDD, HD3450 256MB, Windows Vista Home Premium x86
iPhone 3G 8GB | PS3 40GB | XB360 20GB | Wii 8GB | PSP 2GB | PS2

Eeshin
Inlägg: 12
Blev medlem: 2007-08-06 13:06:34
Ort: Skåne

Inlägg av Eeshin » 2008-02-29 23:31:58

ok tack för tipset ska genast uppdatera,
hoppas bara det löser problemet :P

Eeshin
Inlägg: 12
Blev medlem: 2007-08-06 13:06:34
Ort: Skåne

Inlägg av Eeshin » 2008-03-01 1:47:29

hmmm nu har jag uppdaterat bios och det verakde inte lösa problemet, när jag satte i processorn så startade datorn som vanligt men efter 5 sec så började den låta "dut dut dut dut dut dut" och bilden försvann, gjorde en omstart och datorn gick igång men kom ingen bild, grafikkorts fläkten gick på högsta varvtal konstant och det var det ända compen gjorde,

när jag sen bytte tillbaks till min gamla processor o starta så kom det upp ett medelande där stod typ så här: "Overclocking attempt failed. will reset to prevously settings. press any button to continue"

Användarvisningsbild
Jalle64
Inlägg: 3026
Blev medlem: 2004-04-27 12:29:24
Ort: Skåne

Inlägg av Jalle64 » 2008-03-01 3:03:07

Har du kollat så ditt moderkort verkligen stödjer den prollen?
Vem f.n fann upp fanér?

Användarvisningsbild
Spixx
Inlägg: 1613
Blev medlem: 2004-03-20 16:47:34
Kontakt:

Inlägg av Spixx » 2008-03-01 8:01:17

precis finns det en dual-core cell eller vad de ska heta på mobot? jag har iaf en och gissar att köra dualcore är en galen mardröm utan dem :P

Användarvisningsbild
DeCaff
Inlägg: 2352
Blev medlem: 2004-03-16 1:08:04

Inlägg av DeCaff » 2008-03-01 10:03:05

SpiXx^Orginalet skrev:precis finns det en dual-core cell eller vad de ska heta på mobot? jag har iaf en och gissar att köra dualcore är en galen mardröm utan dem :P
NIGGER, WHAT ARE YOU TALKING ABOUT?
"I USA bestämmer Nixon hur bilarna ska se ut" -Teknikens Värld #19 1972
Ultra'an: Ph2X4 965 BE \ 8GB \ 5250GB \ DVD±RW \ EVGA GTX295

Användarvisningsbild
walliski
Inlägg: 1432
Blev medlem: 2005-07-15 16:30:21
Ort: Finland

Re: problem vid installation av Amd Athlon 6400+

Inlägg av walliski » 2008-03-01 10:16:30

Eeshin skrev:Hej!

den processorn jag använder nu är en amd athlon 4200+ även denna dual och 64 bitars
all hjälp hade varit tacksam :P
Här var det tomt...

Användarvisningsbild
lord_vasagos
Inlägg: 4075
Blev medlem: 2002-11-01 6:23:59
Ort: falun

Inlägg av lord_vasagos » 2008-03-01 10:38:41

vad har du för moderkort ???
sen har du testat att sätta i nya processorn och resetat bios
ibland kan det bli lite knas när man byter
och nollställer man bios så funkar det ibland igen
Asus mobbo fx 8120 8gb ram ati 7850 oc

Eeshin
Inlägg: 12
Blev medlem: 2007-08-06 13:06:34
Ort: Skåne

Inlägg av Eeshin » 2008-03-01 11:42:55

jag har ett msi k9n platinum nforce 570, nej jag har iochförsig inte resetat bios kan vara värt att testa, men frågan är bara var man gör det?

Användarvisningsbild
andersson
Inlägg: 1144
Blev medlem: 2004-10-24 21:48:34

Inlägg av andersson » 2008-03-01 11:54:02

Parental Advisory - Explicit Content

Eeshin
Inlägg: 12
Blev medlem: 2007-08-06 13:06:34
Ort: Skåne

Inlägg av Eeshin » 2008-03-01 12:50:55

lord_vasagos skrev:vad har du för moderkort ???
sen har du testat att sätta i nya processorn och resetat bios
ibland kan det bli lite knas när man byter
och nollställer man bios så funkar det ibland igen
men hur ska jag reseta bios, jag kommer ju inte in i bios när jag har den nya processorn installerad, ska jga ta ut battariet ur moderkortet för att starta om det?

Användarvisningsbild
elvenman
Hedersbit
Inlägg: 12572
Blev medlem: 2002-03-17 21:42:06
Ort: Mora
Kontakt:

Inlägg av elvenman » 2008-03-01 14:15:39

Eeshin skrev:men hur ska jag reseta bios, jag kommer ju inte in i bios när jag har den nya processorn installerad, ska jga ta ut battariet ur moderkortet för att starta om det?
Man behöver inte gå in i bios för att nollställa/resetta. Utan det räcker att plugga ur strömmen, plocka ur batteriet på moderkortet och sen kortsluta mellan två punkter (som är avsedd för att nolla bios). Mer exakt hur du gör detta finner du med största sannolikhet i din manual till moderkortet.
Fråga smart "Den som spar han har, men inte roligt"
Praxidike: Q9550/8GB/5180GB/DVD±RW/GTX760/24"TFT
Io: P-M 1,73/2GB/1000GB/DVD±RW/15"TFT
U32U: E-450 1,65/8GB/64GB SSD/HD6320/13,3"TFT
Kale: E6550/4GB/640GB/46"LED

Användarvisningsbild
Hunter
Inlägg: 835
Blev medlem: 2006-05-01 13:04:19
Ort: Västervik

Inlägg av Hunter » 2008-03-01 17:36:39

DeCaff skrev:
SpiXx^Orginalet skrev:precis finns det en dual-core cell eller vad de ska heta på mobot? jag har iaf en och gissar att köra dualcore är en galen mardröm utan dem :P
NIGGER, WHAT ARE YOU TALKING ABOUT?
Vad är det fär j-a rasse språk du håller på med då?
AMD Vishera FX-8350@4.5GHz - Asus Crosshair V Formula-Z (AM3+) - Sapphire R9 290 4GB - 8GB G.Skill TridentX 2400MHz - Samsung 500GB - Samsung 1TB - Western Digital 1TB - Asus Xonar Essence STX - Bitfenix Ghost - BenQ XL2410T

Eeshin
Inlägg: 12
Blev medlem: 2007-08-06 13:06:34
Ort: Skåne

Inlägg av Eeshin » 2008-03-01 18:38:30

ok att reseta bios löste problemet allt funkar fint nu, thx a bunch for zee held dudes :P

Användarvisningsbild
DeCaff
Inlägg: 2352
Blev medlem: 2004-03-16 1:08:04

Inlägg av DeCaff » 2008-03-01 20:20:14

Hunter skrev:Vad är det fär j-a rasse språk du håller på med då?
rasistiskt på vilket sätt?
"I USA bestämmer Nixon hur bilarna ska se ut" -Teknikens Värld #19 1972
Ultra'an: Ph2X4 965 BE \ 8GB \ 5250GB \ DVD±RW \ EVGA GTX295

Användarvisningsbild
Jalle64
Inlägg: 3026
Blev medlem: 2004-04-27 12:29:24
Ort: Skåne

Inlägg av Jalle64 » 2008-03-02 14:38:51

DeCaff skrev:NIGGER, WHAT ARE YOU TALKING ABOUT?
Detta ord kanske?
Vem f.n fann upp fanér?

mr_tobbe
Inlägg: 1407
Blev medlem: 2003-12-31 11:13:50

Inlägg av mr_tobbe » 2008-03-02 14:40:59

Hunter skrev:Vad är det fär j-a rasse språk du håller på med då?
Vad är det för j-a våldtagning av det svenska språket du håller på med då?

Användarvisningsbild
DeCaff
Inlägg: 2352
Blev medlem: 2004-03-16 1:08:04

Inlägg av DeCaff » 2008-03-02 14:44:02

Jalle64 skrev:Detta ord kanske?
Ett ord är bara ett ord, ord behöver en mening, tror du jag har för mening att peka ut någon som en nigger som jag aldrig har sett i hela mitt liv?

Jösses, gravalvarliga 64bits som inte förstår ironi.
"I USA bestämmer Nixon hur bilarna ska se ut" -Teknikens Värld #19 1972
Ultra'an: Ph2X4 965 BE \ 8GB \ 5250GB \ DVD±RW \ EVGA GTX295

Användarvisningsbild
Jalle64
Inlägg: 3026
Blev medlem: 2004-04-27 12:29:24
Ort: Skåne

Inlägg av Jalle64 » 2008-03-02 14:46:48

DeCaff skrev:Ett ord är bara ett ord, ord behöver en mening, tror du jag har för mening att peka ut någon som en nigger som jag aldrig har sett i hela mitt liv?
Säg det till en afroamerikan, han lär inte tycka samma sak ::)
Vem f.n fann upp fanér?

Användarvisningsbild
DeCaff
Inlägg: 2352
Blev medlem: 2004-03-16 1:08:04

Inlägg av DeCaff » 2008-03-02 14:50:04

Jalle64 skrev:Säg det till en afroamerikan, han lär inte tycka samma sak ::)
Ja och det vet ju du. Snälla, högstadie mentaliteten funkar inte irl.
"I USA bestämmer Nixon hur bilarna ska se ut" -Teknikens Värld #19 1972
Ultra'an: Ph2X4 965 BE \ 8GB \ 5250GB \ DVD±RW \ EVGA GTX295

Användarvisningsbild
Jalle64
Inlägg: 3026
Blev medlem: 2004-04-27 12:29:24
Ort: Skåne

Inlägg av Jalle64 » 2008-03-02 14:57:17

DeCaff skrev:Ja och det vet ju du. Snälla, högstadie mentaliteten funkar inte irl.
Jo, men man kanske skall använda den gråa cellen innan man skriver, speciellt som man faktiskt kan läsa detta var som helst i världen ;)
Vem f.n fann upp fanér?

Skriv svar