AGP-VGA kort

Här passar allt hårdvarurelaterat som inte faller under en annan kategori.
Skriv svar
Användarvisningsbild
TOVi
Inlägg: 367
Blev medlem: 2005-12-31 21:41:52
Ort: Farsta

AGP-VGA kort

Inlägg av TOVi » 2008-06-26 19:21:13

Jag har ett Nvidia geforce fx5200 som jag har satt på ett acer moderkort med en agp port.
Men bilden kommer fortfarande från det integrerade grafikkortet.
hur gör jag för att bilden ska komma ur Geforce kortet istället ?

OBS: Har bara varit i bios kanske bilden kommer ut ur grafikkortet när man är inne i xp och har installerat drivrutiner ?

Användarvisningsbild
Maqe2
Inlägg: 2227
Blev medlem: 2002-03-10 18:39:50

Inlägg av Maqe2 » 2008-06-26 21:35:52

Har du provat på att ställa in rätt i BIOS, stänga av datorn, koppla in skärmen i det externa grafikkortet och starta datorn?
g -> q (ser ni skillnaden?) ;)

Användarvisningsbild
TOVi
Inlägg: 367
Blev medlem: 2005-12-31 21:41:52
Ort: Farsta

Inlägg av TOVi » 2008-06-26 22:10:35

vet inte vad inställningen heter :-/
det finns en som heter video,
och där finns det ega/vga, mono och en till kommer inte ihåg.

Användarvisningsbild
TOVi
Inlägg: 367
Blev medlem: 2005-12-31 21:41:52
Ort: Farsta

Inlägg av TOVi » 2008-06-27 2:12:26

brukar inte grafikkorten fungera direkt när man sätter i dom ?
Det kanske är trasigt :( ?

Användarvisningsbild
Peter Wall
Hedersbit
Inlägg: 7026
Blev medlem: 2002-03-08 0:52:56
Ort: Stockholm
Kontakt:

Inlägg av Peter Wall » 2008-06-27 8:39:08

Du måste som sagt stänga av det inbyggda grafikkortet först. Sen kanske kortet är trasigt hursom, men oavsett måste du stänga av det inbyggda.
Diplomerad webbutvecklare
Microsoft Certified Professional Windows 2003
Microsoft Certified Technology Specialist Windows Vista
"Did you know kidneys and applesauce are a delicacy in Sweden? I'm gonna get my applesauce back!"

Användarvisningsbild
TOVi
Inlägg: 367
Blev medlem: 2005-12-31 21:41:52
Ort: Farsta

Inlägg av TOVi » 2008-06-27 14:38:59

Är det någon som vet hur man gör det ?

Användarvisningsbild
Peter Wall
Hedersbit
Inlägg: 7026
Blev medlem: 2002-03-08 0:52:56
Ort: Stockholm
Kontakt:

Inlägg av Peter Wall » 2008-06-27 15:18:52

Helt omöjligt att avgöra utan att läsa moderkortsmanualen, vilket vi inte kan göra eftersom vi inte vet modellbeteckningen på ditt moderkort.
Diplomerad webbutvecklare
Microsoft Certified Professional Windows 2003
Microsoft Certified Technology Specialist Windows Vista
"Did you know kidneys and applesauce are a delicacy in Sweden? I'm gonna get my applesauce back!"

Användarvisningsbild
TOVi
Inlägg: 367
Blev medlem: 2005-12-31 21:41:52
Ort: Farsta

Inlägg av TOVi » 2008-06-27 16:39:54

SF2/661FX REV:1.1 är det enda jag kan hitta eftersom att det är ett acer skräp kort :/

Användarvisningsbild
Des
Inlägg: 3843
Blev medlem: 2005-04-22 10:27:46
Ort: Härnösand

Inlägg av Des » 2008-06-27 17:43:52

Om du inte hittar själv så lägg upp några bilder ifrån bios så man får kolla lite.
There's a guy works down the chip chop swears he's elvis

GuessWho
Inlägg: 1650
Blev medlem: 2004-01-09 22:01:48

Inlägg av GuessWho » 2008-06-27 21:33:09

Det kan även finnas någon inställning om vilket som ska vara det primära för grafik. Om det finns en sån inställning och du inte vill eller kan stänga av det interna grafiken så kan det fungera att bara byta vilket som är det primära för grafik.
Annars bör det fungera att bara stänga av den interna grafiken om du hittar någon sådan inställning.


EDIT:
Gå in i AwardBIOS CMOS Setup Utility och se om du har en meny som heter Integrated Peripherals
Gå in i Integrated Peripherals
Kolla om det finns en inställning som heter Init Display First

Användarvisningsbild
TOVi
Inlägg: 367
Blev medlem: 2005-12-31 21:41:52
Ort: Farsta

Inlägg av TOVi » 2008-06-28 22:22:36

Init Display First står på AGP men det fungerar ändå inte ?!?

Skriv svar