ATI RAEDON 9600 Krångel

Här passar allt hårdvarurelaterat som inte faller under en annan kategori.
Oskaaar
Inlägg: 16
Blev medlem: 2008-12-21 16:47:58

ATI RAEDON 9600 Krångel

Inlägg av Oskaaar » 2008-12-21 16:50:57

Hejsan! Har ett ATI RAEDON 9600 ( inte nyaste vet men men)

Problemet nu är att mitt när jag gör nånting ibland så bara stängs den ner så blir det bluescreen och sen står det nånting ati.... nånting

Snälla hjälp mig! (:

Mvh Oskar.

Användarvisningsbild
Peter Wall
Hedersbit
Inlägg: 7026
Blev medlem: 2002-03-08 0:52:56
Ort: Stockholm
Kontakt:

Inlägg av Peter Wall » 2008-12-21 19:08:15

Värme och drivrutiner.
Diplomerad webbutvecklare
Microsoft Certified Professional Windows 2003
Microsoft Certified Technology Specialist Windows Vista
"Did you know kidneys and applesauce are a delicacy in Sweden? I'm gonna get my applesauce back!"

Oskaaar
Inlägg: 16
Blev medlem: 2008-12-21 16:47:58

Inlägg av Oskaaar » 2008-12-21 20:19:15

Okej, vet inte riktigt vad jag har gjort fel med drivrutinerna har installerat dom som jag fick med kortet, värmen hmm, hur ska jag göra för att kyla den ? (:

Användarvisningsbild
malici0us
Inlägg: 1249
Blev medlem: 2005-02-06 18:17:54

Inlägg av malici0us » 2008-12-21 20:44:12

Oskaaar skrev:värmen hmm, hur ska jag göra för att kyla den ? (:
Först kan du testa med att rengöra kylare + fläkt från damm. Det kan göra stor skillnad om det inte är gjort på länge.
NZXT Hush | Gigabyte GA-P35-DS4 | Q6600 @ 3,4GHz | Scythe Mugen | 8 GB DDR2 800 Mhz | LeadTek 9800GX2 | WD 640GB LaCie 1TB | Corsair 520W
Bates4000

Användarvisningsbild
Krypskytt
Inlägg: 201
Blev medlem: 2007-10-30 0:21:42

Inlägg av Krypskytt » 2008-12-21 21:12:45

Oskaaar skrev:Okej, vet inte riktigt vad jag har gjort fel med drivrutinerna har installerat dom som jag fick med kortet, värmen hmm, hur ska jag göra för att kyla den ? (:
Hade ett likdant en gång i tiden (att ja lyckades bräna upp de när ja lira COD1 är en annan historia :p)

Har för mej att de kortet endast har kylflänsar, så de är bara att spruta lite luft på burk (kanske även ta resten av datorn när du ändå är på gång). Kolla fläktarna vid in å utsug så du har ett jämt flöde med luft igenom burken.

Drivrutiner ja. Använd aldrig dom du fick med. Prova dej fram med äldre versioner, en del är bra en del är kass.

* http://game.amd.com/us-en/drivers_catal ... radeonx-xp (nyaste till ditt kort)

* http://ati.amd.com/support/drivers/xp/r ... us-xp.html (äldre)
Core 2 Duo E8500 || ASUS PQ5 PRO || EVGA Geforce GTX260 SSC || 2x2GB RAM Mushkin Redline || Corsair TX650 || LIAN – LI 6070B SE || WD Velociraptor 300GB || LG W2252TQ || XP pro ||

Användarvisningsbild
lord_vasagos
Inlägg: 4075
Blev medlem: 2002-11-01 6:23:59
Ort: falun

Inlägg av lord_vasagos » 2008-12-21 22:38:13

har haft sånna kort jag med det är rätt vanligt att kylningen kan ge upp på dom efter ett tag
sen brukar det vara väldigt kass kylning på en del av dom korten med så kolla kylningen

men det kan helt klart vara en drivrutin som spökar med
Asus mobbo fx 8120 8gb ram ati 7850 oc

Oskaaar
Inlägg: 16
Blev medlem: 2008-12-21 16:47:58

Inlägg av Oskaaar » 2008-12-21 23:02:54

Väldigt shysst med alla svar =)
Tack så mycket allihopa

5 av 5 toast! :=)

Användarvisningsbild
rokk
Inlägg: 4975
Blev medlem: 2002-08-01 1:27:11
Ort: Bollnäs
Kontakt:

Inlägg av rokk » 2008-12-22 3:44:44

Brukar det inte vara 4/5? ;D
GiNN mk3 - Core 2 Duo E8500 3.8Ghz @ 1.25v, Xigmatek S1284, Asus P5E-VM HDMI, WD Blue 640GB, 4x 2048MB PC2 6400, Asus 9800GTX+ Dark Knight, Asus Xonar DX mod. LM4562 + Thule IA60B, Samsung 2032BW, Corsair TX650, XP x64.
Validated

Oskaaar
Inlägg: 16
Blev medlem: 2008-12-21 16:47:58

Inlägg av Oskaaar » 2008-12-22 12:34:37

Mjo ^^

Oskaaar
Inlägg: 16
Blev medlem: 2008-12-21 16:47:58

Inlägg av Oskaaar » 2008-12-22 23:28:08

Hjälp! Jag blåste bort allt damm ( MYCKET!!) å installerade nya drivrutiner men den forsätter fortfarande att starta om i gå i bluescreen ,Dock har den blivit kallare..

Användarvisningsbild
Des
Inlägg: 3843
Blev medlem: 2005-04-22 10:27:46
Ort: Härnösand

Inlägg av Des » 2008-12-22 23:30:32

Vad har du för dator i övrigt? I synnerhet ditt nätaggregat vore bra att veta modellnamn på.
There's a guy works down the chip chop swears he's elvis

Oskaaar
Inlägg: 16
Blev medlem: 2008-12-21 16:47:58

Inlägg av Oskaaar » 2008-12-22 23:44:30

Det enda jag gör på datan är att surfar, lyssna på musik och spelar cs,

hehe är lite nuub om sånt här men vart kollar man vad nätagget heter o.O?

Oskaaar
Inlägg: 16
Blev medlem: 2008-12-21 16:47:58

Inlägg av Oskaaar » 2008-12-22 23:46:07

Amen lol nu läste jag fel, trodde det stod ''vad gör du med datan'' ojojo,

Grafikkort: ATI RAEDON 9600
Proccesor: AMD 3200+
RAM 1Gig.

Men som sagt är nybörjare med sånt här! :<

Användarvisningsbild
Des
Inlägg: 3843
Blev medlem: 2005-04-22 10:27:46
Ort: Härnösand

Inlägg av Des » 2008-12-22 23:47:02

För det måste du öppna datorn och läsa på nätagget.



Bild

Du ser den lilla plåtlådan längst upp till vänster på bilden.
There's a guy works down the chip chop swears he's elvis

Oskaaar
Inlägg: 16
Blev medlem: 2008-12-21 16:47:58

Inlägg av Oskaaar » 2008-12-22 23:48:07

OKej 2sec ska kolla

Oskaaar
Inlägg: 16
Blev medlem: 2008-12-21 16:47:58

Inlägg av Oskaaar » 2008-12-22 23:49:43

SWTCHING POWER SUPPLY
MODEL: LC-BA400ATX

Användarvisningsbild
Des
Inlägg: 3843
Blev medlem: 2005-04-22 10:27:46
Ort: Härnösand

Inlägg av Des » 2008-12-22 23:53:20

Hm. Gissar att det är på 400w efter informationen du gav, men det var inte så mycket att gå på. Du hittar inget märke eller så? Risken finns nämligen att nätagget är dåligt, du har inget annat att testa med?
There's a guy works down the chip chop swears he's elvis

Oskaaar
Inlägg: 16
Blev medlem: 2008-12-21 16:47:58

Inlägg av Oskaaar » 2008-12-22 23:54:25

2sec ska kolla mer info om det!

Oskaaar
Inlägg: 16
Blev medlem: 2008-12-21 16:47:58

Inlägg av Oskaaar » 2008-12-22 23:57:29

Här kommer lite grejjer som står på

AC-I/P : 155/230 V | 10/6 A | 60/50 HZ

och en massa dc/0askda09 saker behöver du mer info så säg bara till

Användarvisningsbild
Des
Inlägg: 3843
Blev medlem: 2005-04-22 10:27:46
Ort: Härnösand

Inlägg av Des » 2008-12-23 0:20:20

Har du möjlighet att ta en bild på det? ;)
There's a guy works down the chip chop swears he's elvis

Oskaaar
Inlägg: 16
Blev medlem: 2008-12-21 16:47:58

Inlägg av Oskaaar » 2008-12-23 0:27:52

Ska se..

Oskaaar
Inlägg: 16
Blev medlem: 2008-12-21 16:47:58

Inlägg av Oskaaar » 2008-12-23 0:43:55

Tror ej ikväll , men imorgon

Oskaaar
Inlägg: 16
Blev medlem: 2008-12-21 16:47:58

Inlägg av Oskaaar » 2008-12-25 1:54:07

Fortfarande bluescreen för det mesta samma nu

Det står på bluescreen: ati2cuqg.dll (någon i den stilen)

Förmodar att det är nånting med mina drivers snälla hjälp mig fixa! ;<

Användarvisningsbild
lord_vasagos
Inlägg: 4075
Blev medlem: 2002-11-01 6:23:59
Ort: falun

Inlägg av lord_vasagos » 2008-12-25 10:57:47

vet att på tiden jag körde med radeon brukade jag aldrig köra med riktiga drivrutinerna till mitt 9600 kort
jag brukade i stället köra med dom lätt modifierade omega drivrutinerna som funkade bättre då i.a.f har ingen aning om hur dom är nu http://www.omegadrivers.net/ati.php
Asus mobbo fx 8120 8gb ram ati 7850 oc

Oskaaar
Inlägg: 16
Blev medlem: 2008-12-21 16:47:58

Inlägg av Oskaaar » 2008-12-25 15:04:39

Okej ska testa å tanka de, btw måste jag avinstallera dom gamla om jag ska installera nya ?

Skriv svar