problem med min dator

Här passar allt hårdvarurelaterat som inte faller under en annan kategori.
Skriv svar
holm94
Inlägg: 59
Blev medlem: 2008-10-25 9:42:34

problem med min dator

Inlägg av holm94 » 2009-01-12 13:44:09

tjena! min dator beter sig underligt.

jag har
winxp
epox 8rda+
Club 3D Radeon 9600 256 MB
1gb ram 266
300gb maxtor
amd athlon 1800+ 1,5ghz (inte mkt klockad)
500watts atv nätagg
mkt bra kylning.

mitt i allt kan den starta om sig och sen typ varje installatins fil jag öppnar står det att den e corrupt fast den funkar på andra datorer tillochmed om jag öppnar den på min externa hårddisk då kan jag öppna den. Det e som om hårddisken skulle vara knäpp.

tacksam för svar :D ;)
Senast redigerad av 1 holm94, redigerad totalt 2009 gånger.

Användarvisningsbild
Peter Wall
Hedersbit
Inlägg: 7026
Blev medlem: 2002-03-08 0:52:56
Ort: Stockholm
Kontakt:

Inlägg av Peter Wall » 2009-01-12 14:17:11

Ta hem ultimate boot cd och kör igenom hårddisk- och minnestest.
Diplomerad webbutvecklare
Microsoft Certified Professional Windows 2003
Microsoft Certified Technology Specialist Windows Vista
"Did you know kidneys and applesauce are a delicacy in Sweden? I'm gonna get my applesauce back!"

holm94
Inlägg: 59
Blev medlem: 2008-10-25 9:42:34

Inlägg av holm94 » 2009-01-12 20:31:51

Jag fattar inte riktigt vad jag ska göra det ser ut så här...
[img=http://img170.imageshack.us/img170/1997 ... tf8.th.png][/img]

Användarvisningsbild
snigel
Hedersbit
Inlägg: 9626
Blev medlem: 2002-03-08 15:06:33
Ort: Göteborg

Inlägg av snigel » 2009-01-12 20:39:05

holm94 skrev:Jag fattar inte riktigt vad jag ska göra det ser ut så här...
[img=http://img170.imageshack.us/img170/1997 ... tf8.th.png][/img]
Använd imgburn för att bränna ut iso-filen (den som ser ut som en winrar-fil). Sen startar du datorn från den skivan istället för hårddisken.
http://sniglom.blogspot.com
Work |i5 760@4.2GHz|16GB|P55|GTX 670|850 500GB|Xonar D2|2TB
Extra |q9550@3.4GHz|8GB|P45|GTX 670|830 256GB|Audigy 2
MacB.|p8600@2.4GHz|8GB|320m|BX100 500GB
Serve|c1037@1.8GHz|8GB|NM70|X25-M 80GB|Seagate 4TB

holm94
Inlägg: 59
Blev medlem: 2008-10-25 9:42:34

Inlägg av holm94 » 2009-01-12 20:56:37

vad ska jag bränna den på? CD eller DVD?

Användarvisningsbild
Peter Wall
Hedersbit
Inlägg: 7026
Blev medlem: 2002-03-08 0:52:56
Ort: Stockholm
Kontakt:

Inlägg av Peter Wall » 2009-01-12 22:58:14

CD är väl enklast. Iso'n är inte så stor.
Diplomerad webbutvecklare
Microsoft Certified Professional Windows 2003
Microsoft Certified Technology Specialist Windows Vista
"Did you know kidneys and applesauce are a delicacy in Sweden? I'm gonna get my applesauce back!"

holm94
Inlägg: 59
Blev medlem: 2008-10-25 9:42:34

Inlägg av holm94 » 2009-01-13 9:30:37

okej, gör det nu :D ;)

holm94
Inlägg: 59
Blev medlem: 2008-10-25 9:42:34

Inlägg av holm94 » 2009-01-13 9:34:06

nu märkte jag ett till sak också, om jag lägger på externa hårddisken så stängs datorn av sig ibland. Och om jag har firefox upp och lägger på externa hårddisken så blir det program fel och det måste av slutas, samma sak med msn. Om det beror på att jag har massa program instalerade på den kanske, har massa setups filer till ex. firefox och msn, har tilloch med dom instalerade på den tror jag.

holm94
Inlägg: 59
Blev medlem: 2008-10-25 9:42:34

Inlägg av holm94 » 2009-01-13 14:31:21

Nu har den blivit ännu knäppare så fort jag stänger av en explorer.exe allså inte presecen utan själva fönsteret så står det " explororer.exe har stött på ett problem...." och så skicka inte.... stängs ned... ser ut som när man acslutar explorer.exe procesen.... sen mitt i allt börjar den om på nytt allt som förut igen.

holm94
Inlägg: 59
Blev medlem: 2008-10-25 9:42:34

Inlägg av holm94 » 2009-01-13 14:34:24

och nu har tydligen ljudet slutat fungera och jag har inte ens rör drivrutinerna.... så nu raderade jag dom och skall insstalera nya. men nu hittar inte jag dom jag ska ha, så om nån vet var jag kan ta drivrutiner ifrån så kan gärna säga till

holm94
Inlägg: 59
Blev medlem: 2008-10-25 9:42:34

Inlägg av holm94 » 2009-01-14 13:03:36

snigel skrev:
holm94 skrev:Jag fattar inte riktigt vad jag ska göra det ser ut så här...
[img=http://img170.imageshack.us/img170/1997 ... tf8.th.png][/img]
Använd imgburn för att bränna ut iso-filen (den som ser ut som en winrar-fil). Sen startar du datorn från den skivan istället för hårddisken.
vad händer sen igentligen? GÖr man nånting med hårddisken? Den formateras väl inte!?

Användarvisningsbild
Peter Wall
Hedersbit
Inlägg: 7026
Blev medlem: 2002-03-08 0:52:56
Ort: Stockholm
Kontakt:

Inlägg av Peter Wall » 2009-01-14 13:13:15

Jag börjar bli lagom irriterad över ditt sätt att skriva flera inlägg i rad. Det gör mig inte det minsta mer benägen att hjälpa dig om din netetikett är på denna nivå.

Du har en "Ändra" knapp på ditt inlägg, var vänlig använd dig av den i framtiden annars kommer jag ge dig varningar.

Nej, så länge du väljer rätt verktyg som testar hårddisken kommer inget att formateras eller tas bort. Det finns säkert den typen av verktyg på t.ex. ultimate boot cd som gör det också. Är du osäker kan du alltid ta hem verktygen du behöver en och en. T.ex. Memtest 86+ och testverktyg från din hårddisktillverkares hemsida.
Diplomerad webbutvecklare
Microsoft Certified Professional Windows 2003
Microsoft Certified Technology Specialist Windows Vista
"Did you know kidneys and applesauce are a delicacy in Sweden? I'm gonna get my applesauce back!"

holm94
Inlägg: 59
Blev medlem: 2008-10-25 9:42:34

Inlägg av holm94 » 2009-01-14 20:36:22

Peter Wall skrev:Jag börjar bli lagom irriterad över ditt sätt att skriva flera inlägg i rad. Det gör mig inte det minsta mer benägen att hjälpa dig om din netetikett är på denna nivå.

Du har en "Ändra" knapp på ditt inlägg, var vänlig använd dig av den i framtiden annars kommer jag ge dig varningar.

Nej, så länge du väljer rätt verktyg som testar hårddisken kommer inget att formateras eller tas bort. Det finns säkert den typen av verktyg på t.ex. ultimate boot cd som gör det också. Är du osäker kan du alltid ta hem verktygen du behöver en och en. T.ex. Memtest 86+ och testverktyg från din hårddisktillverkares hemsida.
mm...

Användarvisningsbild
lord_vasagos
Inlägg: 4075
Blev medlem: 2002-11-01 6:23:59
Ort: falun

Inlägg av lord_vasagos » 2009-01-14 20:46:19

har lött om kondingar på flera såna kort
så kolla att dom itne är svullna det är mycket vanligt på dom modellerna

så här såg mitt gammla ut http://img141.exs.cx/img141/9065/grrrrr5gl.jpg :P
Asus mobbo fx 8120 8gb ram ati 7850 oc

holm94
Inlägg: 59
Blev medlem: 2008-10-25 9:42:34

Inlägg av holm94 » 2009-01-14 21:05:39

lord_vasagos skrev:har lött om kondingar på flera såna kort
så kolla att dom itne är svullna det är mycket vanligt på dom modellerna

så här såg mitt gammla ut http://img141.exs.cx/img141/9065/grrrrr5gl.jpg :P
HEHE, vad hade det med min sak att göra? tror du har svarat på fel....

GangZtra
Inlägg: 583
Blev medlem: 2002-03-08 23:17:19
Ort: Halmstad
Kontakt:

Inlägg av GangZtra » 2009-01-14 21:24:48

holm94 skrev:
lord_vasagos skrev:har lött om kondingar på flera såna kort
så kolla att dom itne är svullna det är mycket vanligt på dom modellerna

så här såg mitt gammla ut http://img141.exs.cx/img141/9065/grrrrr5gl.jpg :P
HEHE, vad hade det med min sak att göra? tror du har svarat på fel....
Han menar antagligen att du ska kolla kondingarna på ditt moderkort så inte dem är svullna.

Har du kört Ultimate Boot-cd ännu?
Q6600 @ 3.5Ghz -==- TRUE -==- Asus P5E -==- 4GB Kingston HyperX PC8500 -==- 64GB Corsair Nova SSD -==- 2x Asus HD 5770 -==- Corsair HX 620W PSU -==- Antec P182 -==-

Användarvisningsbild
lord_vasagos
Inlägg: 4075
Blev medlem: 2002-11-01 6:23:59
Ort: falun

Inlägg av lord_vasagos » 2009-01-15 0:03:20

japp det menade jag för det är ett vanligt fel på dom korten
och man kan få en massa konstiga errors om man har kassa kondingar
Asus mobbo fx 8120 8gb ram ati 7850 oc

holm94
Inlägg: 59
Blev medlem: 2008-10-25 9:42:34

Inlägg av holm94 » 2009-01-15 14:08:49

lord_vasagos skrev:japp det menade jag för det är ett vanligt fel på dom korten
och man kan få en massa konstiga errors om man har kassa kondingar
okej gött! Det e ett bra svar, har inte hunnit med det ännu för jag har inte hunnit fara och köpa e cd, har haft hemma men hittar dom inte. Nu fick jag massa errors när jag konfigurerade mitt nätverk eftersom mitt internet la av. Så nu kommer det en blue screen och så startar datorn om sig igen.

Här är till dej "lord_vasagos"
[img=http://img388.imageshack.us/img388/2650 ... wb2.th.jpg]
så ser mina ut, är dom svullna?

Användarvisningsbild
lord_vasagos
Inlägg: 4075
Blev medlem: 2002-11-01 6:23:59
Ort: falun

Inlägg av lord_vasagos » 2009-01-15 15:28:41

den längst till vänster ser ut som toppen buktar ut lite på
men det är ingen man ser som läcker eller så i.a.f
sen finns det ganska många fler kondingar än just dom där på 8rda korten med

men kolla om det är nån som det ser ut som det är klägg på toppen
buktar toppen ut brukar dom inte heller vara prima :P

så här ska dom inte se ut http://www.youtube.com/watch?v=jzXHJfSA ... re=related
Asus mobbo fx 8120 8gb ram ati 7850 oc

holm94
Inlägg: 59
Blev medlem: 2008-10-25 9:42:34

Inlägg av holm94 » 2009-01-15 21:34:26

lord_vasagos skrev:den längst till vänster ser ut som toppen buktar ut lite på
men det är ingen man ser som läcker eller så i.a.f
sen finns det ganska många fler kondingar än just dom där på 8rda korten med

men kolla om det är nån som det ser ut som det är klägg på toppen
buktar toppen ut brukar dom inte heller vara prima :P

så här ska dom inte se ut http://www.youtube.com/watch?v=jzXHJfSA ... re=related
hittade 2 st som var ganska mycket utbucklade men inte så att det var nån gegga på, men om dom kommer att gå slut är det så att moderkortet e slut då eller går det att löda som du sa.?

Användarvisningsbild
lord_vasagos
Inlägg: 4075
Blev medlem: 2002-11-01 6:23:59
Ort: falun

Inlägg av lord_vasagos » 2009-01-16 8:59:11

det går att löda dom och det är rätt enkelt att löda dom
kondingar kostar inte många kr tror jag gav 6 kr st på min lokala radio tv affär
annars är väll inte ett gammalt beg socket a moderkort så dyrt heller

sen ibland går moderkorten riktigt bra med några svullna kondingar med
så det är ju inte helt 100% säkert att det är att dom som spökar i din dator
men jag har lödit flera sånna kort med dåliga kondingar så det är väldigt vanligt fel på dom
och är dom svullna så är dom ju inte bra och du har en massa konstigeter så låter det som om det kan vara dom
Asus mobbo fx 8120 8gb ram ati 7850 oc

holm94
Inlägg: 59
Blev medlem: 2008-10-25 9:42:34

Inlägg av holm94 » 2009-01-16 16:09:41

lord_vasagos skrev:det går att löda dom och det är rätt enkelt att löda dom
kondingar kostar inte många kr tror jag gav 6 kr st på min lokala radio tv affär
annars är väll inte ett gammalt beg socket a moderkort så dyrt heller

sen ibland går moderkorten riktigt bra med några svullna kondingar med
så det är ju inte helt 100% säkert att det är att dom som spökar i din dator
men jag har lödit flera sånna kort med dåliga kondingar så det är väldigt vanligt fel på dom
och är dom svullna så är dom ju inte bra och du har en massa konstigeter så låter det som om det kan vara dom
Jag fick upp en bluescreen idag, som jag läste lite på och då hann jag läsa så långta att det stod: "avinstallera eller inaktivera virus skydd _och nåting diskfragmentera_." så nu kör jag en diskfragmentur eller vad det blir.

Men brukar få massa bluscreens som det står massa skit som jag inte hinner läsa, massa fil namn bara. Sen så lite nu och då så massa olika prossecer lägga av, inte bara explorer.exe :S

holm94
Inlägg: 59
Blev medlem: 2008-10-25 9:42:34

Inlägg av holm94 » 2009-01-31 20:36:01

Men om jag nu köper nya såndära? Hur ska jag fixa dom, alltså hur tar jag bort dom gamla och sätter dit nya? är det svårt ?!? :-/

Användarvisningsbild
lord_vasagos
Inlägg: 4075
Blev medlem: 2002-11-01 6:23:59
Ort: falun

Inlägg av lord_vasagos » 2009-02-17 6:04:26

är lite lat så här tidigt på morgonen så
1: kolla in den här http://www.youtube.com/watch?v=YCSNWi3U ... re=related lite info

2: och här ser du hur du gör http://www.youtube.com/watch?v=on_2CP52 ... re=related
Asus mobbo fx 8120 8gb ram ati 7850 oc

holm94
Inlägg: 59
Blev medlem: 2008-10-25 9:42:34

Inlägg av holm94 » 2009-02-17 8:59:53

okej tack :D

Skriv svar