vilket minne?

Här passar allt hårdvarurelaterat som inte faller under en annan kategori.
Skriv svar
gone_golfing
Inlägg: 57
Blev medlem: 2006-11-26 23:22:00
Ort: Karlskrona

vilket minne?

Inlägg av gone_golfing » 2009-01-27 17:06:19

Behöver lite hjälp, vilket minne ska jag slänga i min laptop?
Jag har en HP nx9420 med 1gb & 1 ledig plats.
Vilken typ av minne ska jag ha?
Kan väldigt lite om detta och är tacksam för svar.

GangZtra
Inlägg: 583
Blev medlem: 2002-03-08 23:17:19
Ort: Halmstad
Kontakt:

Inlägg av GangZtra » 2009-01-27 17:28:23

SO-DIMM DDR2-667/PC2-5300

Tex: http://www.webhallen.com/prod.php?id=57395
Q6600 @ 3.5Ghz -==- TRUE -==- Asus P5E -==- 4GB Kingston HyperX PC8500 -==- 64GB Corsair Nova SSD -==- 2x Asus HD 5770 -==- Corsair HX 620W PSU -==- Antec P182 -==-

gone_golfing
Inlägg: 57
Blev medlem: 2006-11-26 23:22:00
Ort: Karlskrona

Inlägg av gone_golfing » 2009-01-27 17:55:07

Tack för hjälpen, har beställt nu.

gone_golfing
Inlägg: 57
Blev medlem: 2006-11-26 23:22:00
Ort: Karlskrona

minne

Inlägg av gone_golfing » 2009-01-29 15:43:45

Btw, glömde att fråga.
Är det bara att trycka dit det, och så funkar det?
Eller måste jag göra något annat? ::)

Användarvisningsbild
lord_vasagos
Inlägg: 4075
Blev medlem: 2002-11-01 6:23:59
Ort: falun

Inlägg av lord_vasagos » 2009-01-29 16:51:55

det är oftast bara att trycka dit det så funkar det
ibland måste du sätta minnena i rätt portar om du t.e.x vill köra dual channel
Asus mobbo fx 8120 8gb ram ati 7850 oc

gone_golfing
Inlägg: 57
Blev medlem: 2006-11-26 23:22:00
Ort: Karlskrona

hur?

Inlägg av gone_golfing » 2009-01-30 20:34:00

Kan någon förklara för mig vart jag ska sätta stickan?
Hur gör jag för att bifoga en bild på mitt problem?

Användarvisningsbild
lord_vasagos
Inlägg: 4075
Blev medlem: 2002-11-01 6:23:59
Ort: falun

Inlägg av lord_vasagos » 2009-01-31 13:05:08

http://imageshack.us/ där kan du slänga upp bilder

det är bara att peta i minnet i ledig plats så brukar det gå bra
har du 2st minnen av samma storlek kan du köra dualchannel på dom flesta kort
men då måste du sätta minnena i rätt port för att utnyttja det
sätter du i fel port går minnena i singel och du tappar lite prestanda på det
Asus mobbo fx 8120 8gb ram ati 7850 oc

Användarvisningsbild
Peter Wall
Hedersbit
Inlägg: 7026
Blev medlem: 2002-03-08 0:52:56
Ort: Stockholm
Kontakt:

Inlägg av Peter Wall » 2009-01-31 17:05:14

lord_vasagos: Jag tror han har en bärbar dator.

gone_golfing: Vänd på din bärbara och skruva loss locket som skyddar minnesplatsen. Sen stoppar du i minnet.
Diplomerad webbutvecklare
Microsoft Certified Professional Windows 2003
Microsoft Certified Technology Specialist Windows Vista
"Did you know kidneys and applesauce are a delicacy in Sweden? I'm gonna get my applesauce back!"

Användarvisningsbild
lord_vasagos
Inlägg: 4075
Blev medlem: 2002-11-01 6:23:59
Ort: falun

Inlägg av lord_vasagos » 2009-01-31 19:20:40

ah missade det XD
Asus mobbo fx 8120 8gb ram ati 7850 oc

gone_golfing
Inlägg: 57
Blev medlem: 2006-11-26 23:22:00
Ort: Karlskrona

Inlägg av gone_golfing » 2009-01-31 23:57:51

Peter Wall skrev:lord_vasagos: Jag tror han har en bärbar dator.

gone_golfing: Vänd på din bärbara och skruva loss locket som skyddar minnesplatsen. Sen stoppar du i minnet.
Stämmer det är en bärbar.
jag har skruvat loss locket på undersidan, men inte fan ser jag vad det ska sitta.
Här även kollat HP`s manual utan att bli så mycket klokare.
Jag bifogar en bild så kan ni se hur det ser ut.
http://profile.imageshack.us/user/gone_golfing/

GangZtra
Inlägg: 583
Blev medlem: 2002-03-08 23:17:19
Ort: Halmstad
Kontakt:

Inlägg av GangZtra » 2009-02-01 7:51:35

Vad är det för minnen du har köpt? Vad heter dem exakt?
Q6600 @ 3.5Ghz -==- TRUE -==- Asus P5E -==- 4GB Kingston HyperX PC8500 -==- 64GB Corsair Nova SSD -==- 2x Asus HD 5770 -==- Corsair HX 620W PSU -==- Antec P182 -==-

Användarvisningsbild
übermensch
Hedersbit
Inlägg: 3190
Blev medlem: 2002-03-08 0:03:05
Ort: Kista
Kontakt:

Inlägg av übermensch » 2009-02-01 12:07:04

Bild

Där har du sockeln. Om minnet du köpte är för brett, så köpte du antagligen vanligt DDR2, för stationära datorer.

För att sätta i minnet, kontrollera var jacket i kontakten är, vinkla minnet mellan 30-45 grader upp från laptopen, sätt in det i sockeln, och vinkla sedan ner det. Det ska finnas någon (liten)låsanordning som håller fast den när du fått ner den hela vägen.
In cars several processors are connected by a bus

Användarvisningsbild
Peter Wall
Hedersbit
Inlägg: 7026
Blev medlem: 2002-03-08 0:52:56
Ort: Stockholm
Kontakt:

Inlägg av Peter Wall » 2009-02-01 15:30:36

http://www.fonerbooks.com/laptop18.htm

Hittade den där sidan, kanske hjälper.
Diplomerad webbutvecklare
Microsoft Certified Professional Windows 2003
Microsoft Certified Technology Specialist Windows Vista
"Did you know kidneys and applesauce are a delicacy in Sweden? I'm gonna get my applesauce back!"

gone_golfing
Inlägg: 57
Blev medlem: 2006-11-26 23:22:00
Ort: Karlskrona

fel storlek

Inlägg av gone_golfing » 2009-02-01 23:29:25

Jag ser ju nu att det är fel storlek på minnet, det är ju alldeles för stort.
Konstigt när jag beställde på dustin så hämtade jag info om minnet på deras hemsida.
Ja ja det är väl bara att skicka tillbaka :(
Då förstår ni säkert varför jag undrade vart jag skulle sätta stickan ::)

http://img292.imageshack.us/my.php?imag ... 856qt8.jpg

gone_golfing
Inlägg: 57
Blev medlem: 2006-11-26 23:22:00
Ort: Karlskrona

Inlägg av gone_golfing » 2009-02-01 23:31:30

GangZtra skrev:Vad är det för minnen du har köpt? Vad heter dem exakt?
DIMM DDR2 1GB PC-2 5300 667MHZ, KVR

GangZtra
Inlägg: 583
Blev medlem: 2002-03-08 23:17:19
Ort: Halmstad
Kontakt:

Inlägg av GangZtra » 2009-02-02 7:22:34

gone_golfing skrev:
GangZtra skrev:Vad är det för minnen du har köpt? Vad heter dem exakt?
DIMM DDR2 1GB PC-2 5300 667MHZ, KVR
Då har du köpt fel minne, om du inte hittar en text med SO-DIMM på stickan. Kolla mitt inlägg längre upp så ser du vad där står ;)
Q6600 @ 3.5Ghz -==- TRUE -==- Asus P5E -==- 4GB Kingston HyperX PC8500 -==- 64GB Corsair Nova SSD -==- 2x Asus HD 5770 -==- Corsair HX 620W PSU -==- Antec P182 -==-

gone_golfing
Inlägg: 57
Blev medlem: 2006-11-26 23:22:00
Ort: Karlskrona

Inlägg av gone_golfing » 2009-02-02 20:28:31

GangZtra skrev:
gone_golfing skrev:
GangZtra skrev:Vad är det för minnen du har köpt? Vad heter dem exakt?
DIMM DDR2 1GB PC-2 5300 667MHZ, KVR
Då har du köpt fel minne, om du inte hittar en text med SO-DIMM på stickan. Kolla mitt inlägg längre upp så ser du vad där står ;)
Pratade med Dustin idag, och dom skickar nytt.
Sedan ord står mot ord så slipper jag att skicka till baka det som kom fel.
Dvs. jag behåller och gör vad jag vill med det, bra gjort av Dustin :)

GangZtra
Inlägg: 583
Blev medlem: 2002-03-08 23:17:19
Ort: Halmstad
Kontakt:

Inlägg av GangZtra » 2009-02-02 20:49:07

gone_golfing skrev:
GangZtra skrev:
gone_golfing skrev:
GangZtra skrev:Vad är det för minnen du har köpt? Vad heter dem exakt?
DIMM DDR2 1GB PC-2 5300 667MHZ, KVR
Då har du köpt fel minne, om du inte hittar en text med SO-DIMM på stickan. Kolla mitt inlägg längre upp så ser du vad där står ;)
Pratade med Dustin idag, och dom skickar nytt.
Sedan ord står mot ord så slipper jag att skicka till baka det som kom fel.
Dvs. jag behåller och gör vad jag vill med det, bra gjort av Dustin :)
Det var faktiskt bra gjort av Dustin.
Q6600 @ 3.5Ghz -==- TRUE -==- Asus P5E -==- 4GB Kingston HyperX PC8500 -==- 64GB Corsair Nova SSD -==- 2x Asus HD 5770 -==- Corsair HX 620W PSU -==- Antec P182 -==-

Skriv svar