Störningar Benq E2200HD

Här passar allt hårdvarurelaterat som inte faller under en annan kategori.
Skriv svar
Användarvisningsbild
patrik åkerhage
Inlägg: 863
Blev medlem: 2003-03-01 12:16:18
Ort: Göteborg
Kontakt:

Störningar Benq E2200HD

Inlägg av patrik åkerhage » 2009-03-12 20:11:56

Har precis installerat min nya skärm. Kör nu med VGA-kontakt (D-Sub) mellan datorn och skärmen.
Det blir en jäkla massa horisontella störningar, kör på högsta upplösning nu.(1920x1080).

...Sedan verkar det inte som att drivrutinerna fungerar till Vista Ultimate 64bitars version? För kan inte installera dem från skivan. Tycker det är märkligt, kan det vara därför det blir störningar?

Mitt grafikkort har nog DVI-uttag också, ser iaf ut som ett sådant...bör ju kanske bli bättre bild med det? Är det single link eller dual link man ska köpa då?

Grafikkortet är ett NVIDIA GeForce 8800GT, ska ha de senaste drivrutinerna till det med.

Förslag på fel?
/ MoXX

Användarvisningsbild
Peter Wall
Hedersbit
Inlägg: 7026
Blev medlem: 2002-03-08 0:52:56
Ort: Stockholm
Kontakt:

Inlägg av Peter Wall » 2009-03-13 7:43:49

Skaffa bättre VGA-kabel eller DVI. Jag skulle rekommendera DVI.
Diplomerad webbutvecklare
Microsoft Certified Professional Windows 2003
Microsoft Certified Technology Specialist Windows Vista
"Did you know kidneys and applesauce are a delicacy in Sweden? I'm gonna get my applesauce back!"

Användarvisningsbild
borz
Inlägg: 2889
Blev medlem: 2002-10-18 21:17:26
Ort: Hässleholm
Kontakt:

Inlägg av borz » 2009-03-13 12:35:06

Kan vara fel på panelen. Har samma som du och kör också med VGA. Upplever inte några störningar.
DDS for life!

Användarvisningsbild
patrik åkerhage
Inlägg: 863
Blev medlem: 2003-03-01 12:16:18
Ort: Göteborg
Kontakt:

Inlägg av patrik åkerhage » 2009-03-13 13:52:59

borz skrev:Kan vara fel på panelen. Har samma som du och kör också med VGA. Upplever inte några störningar.
Ska testa att byta VGAkabel, har en tjockare sådan med, kanske är bättre mot störningar. Får jag ut max av VGA eller ska jag ändå köpa en DVI?
Spelar det isf någon roll om jag köper dual link eller singel link?
/ MoXX

Användarvisningsbild
elvenman
Hedersbit
Inlägg: 12572
Blev medlem: 2002-03-17 21:42:06
Ort: Mora
Kontakt:

Inlägg av elvenman » 2009-03-13 14:29:15

Jag har för mig att (iaf förr) att man på skärmar på 20" och uppåt att DVI att är föredra.

Har man DVI på både skärm och grafikkort ser jag ingen anledning att köra något annat än DVI.
Fråga smart "Den som spar han har, men inte roligt"
Praxidike: Q9550/8GB/5180GB/DVD±RW/GTX760/24"TFT
Io: P-M 1,73/2GB/1000GB/DVD±RW/15"TFT
U32U: E-450 1,65/8GB/64GB SSD/HD6320/13,3"TFT
Kale: E6550/4GB/640GB/46"LED

Användarvisningsbild
patrik åkerhage
Inlägg: 863
Blev medlem: 2003-03-01 12:16:18
Ort: Göteborg
Kontakt:

Inlägg av patrik åkerhage » 2009-03-13 21:24:36

elvenman skrev:Jag har för mig att (iaf förr) att man på skärmar på 20" och uppåt att DVI att är föredra.

Har man DVI på både skärm och grafikkort ser jag ingen anledning att köra något annat än DVI.
Köpte en DVI-sladd nu, men när jag kopplar det mellan datorn och skärmen så står det att det inte går att hitta någon signal, skärmen förblir svart. Märkligt! Kan detta ha att göra med någon annan inställning från grafikkortet eller liknande?
/ MoXX

Användarvisningsbild
Des
Inlägg: 3843
Blev medlem: 2005-04-22 10:27:46
Ort: Härnösand

Inlägg av Des » 2009-03-13 21:48:04

Stäng av datorn, koppla i DVI-kabeln och starta när den är i kopplad.
There's a guy works down the chip chop swears he's elvis

Användarvisningsbild
patrik åkerhage
Inlägg: 863
Blev medlem: 2003-03-01 12:16:18
Ort: Göteborg
Kontakt:

Inlägg av patrik åkerhage » 2009-03-13 21:59:03

Des skrev:Stäng av datorn, koppla i DVI-kabeln och starta när den är i kopplad.
så gjorde jag först...

Har läst runt lite, många som säger att det kan bero på att moderkortet inte får ut tillräckligt med ström eller nåt...kan det stämma isf?
/ MoXX

Skriv svar