DVI till HDMI. Datorn till TV. Hjälp tack

Här passar allt hårdvarurelaterat som inte faller under en annan kategori.
Skriv svar
Användarvisningsbild
Lyngan
Inlägg: 580
Blev medlem: 2002-10-14 9:32:14
Ort: Småland / Sverige
Kontakt:

DVI till HDMI. Datorn till TV. Hjälp tack

Inlägg av Lyngan » 2010-02-08 21:40:13

Hej

Har ett Geforce 8800 GTS med standard drivrutiner (från nividias hemsida)
En 40" HDTV från LG med HDMI-IN port.
Köp en DVI till HDMI kabel.

Problemet är att jag inte kan något om hur man ställer in eller går till väga för att få det att fungera.
Har försökt med att gå in i inställningarna i datorn och byta till tvn med får upp ett felmeddelande på tv som säger "felaktigt format"

All hjälp uppskattas.
Tack på förhand
Gamestation: 4400+, 936GB, 2024mb, 256mb
Workstation: 2,8ghz, 80gb, 512mb, 64mb
Server: IBM Netfinity 5500

Användarvisningsbild
snigel
Hedersbit
Inlägg: 9625
Blev medlem: 2002-03-08 15:06:33
Ort: Göteborg

Re: DVI till HDMI. Datorn till TV. Hjälp tack

Inlägg av snigel » 2010-02-08 22:10:39

Enklast är om du ställer in datorn för att använda flera skärmar, då kommer du kunna få tvn som en skärm och datorn är som vanligt. Om tvn säger felaktigt format är det troligtvis för att du inte kör någon godkänd upplösning, pröva med exempelvis 1280x720 eller 1920x1080.
http://sniglom.blogspot.com
Work |i5 760@4.2GHz|16GB|P55|GTX 670|850 500GB|Xonar D2|2TB
Extra |q9550@3.4GHz|8GB|P45|GTX 670|830 256GB|Audigy 2
MacB.|p8600@2.4GHz|8GB|320m|BX100 500GB
Serve|c1037@1.8GHz|8GB|NM70|X25-M 80GB|Seagate 4TB

Användarvisningsbild
Lyngan
Inlägg: 580
Blev medlem: 2002-10-14 9:32:14
Ort: Småland / Sverige
Kontakt:

Re: DVI till HDMI. Datorn till TV. Hjälp tack

Inlägg av Lyngan » 2010-02-08 22:16:04

snigel skrev:Enklast är om du ställer in datorn för att använda flera skärmar, då kommer du kunna få tvn som en skärm och datorn är som vanligt. Om tvn säger felaktigt format är det troligtvis för att du inte kör någon godkänd upplösning, pröva med exempelvis 1280x720 eller 1920x1080.
Tack för ditt svar. Har nu testat och får samma felmeddelande. "felaktigt format"

Hittade bruksanvisningen. Där står det att följande format stöds fast har redan testat dom flesta :(
Bild
Gamestation: 4400+, 936GB, 2024mb, 256mb
Workstation: 2,8ghz, 80gb, 512mb, 64mb
Server: IBM Netfinity 5500

Användarvisningsbild
snigel
Hedersbit
Inlägg: 9625
Blev medlem: 2002-03-08 15:06:33
Ort: Göteborg

Re: DVI till HDMI. Datorn till TV. Hjälp tack

Inlägg av snigel » 2010-02-09 10:49:33

Står felaktigt format på tvn eller på datorn?
Låter du nvidias kontrollpanel eller skärmegenskaper för windows ställa in upplösningen?
http://sniglom.blogspot.com
Work |i5 760@4.2GHz|16GB|P55|GTX 670|850 500GB|Xonar D2|2TB
Extra |q9550@3.4GHz|8GB|P45|GTX 670|830 256GB|Audigy 2
MacB.|p8600@2.4GHz|8GB|320m|BX100 500GB
Serve|c1037@1.8GHz|8GB|NM70|X25-M 80GB|Seagate 4TB

Användarvisningsbild
Lyngan
Inlägg: 580
Blev medlem: 2002-10-14 9:32:14
Ort: Småland / Sverige
Kontakt:

Re: DVI till HDMI. Datorn till TV. Hjälp tack

Inlägg av Lyngan » 2010-02-09 11:29:34

snigel skrev:Står felaktigt format på tvn eller på datorn?
Låter du nvidias kontrollpanel eller skärmegenskaper för windows ställa in upplösningen?
Står felaktigt format på tvn.
Försökt med båda två. Kan drivrutinerna vara fel?
Gamestation: 4400+, 936GB, 2024mb, 256mb
Workstation: 2,8ghz, 80gb, 512mb, 64mb
Server: IBM Netfinity 5500

Användarvisningsbild
snigel
Hedersbit
Inlägg: 9625
Blev medlem: 2002-03-08 15:06:33
Ort: Göteborg

Re: DVI till HDMI. Datorn till TV. Hjälp tack

Inlägg av snigel » 2010-02-09 11:32:47

Tveksamt, känns inte som det borde ställa till det. Har du prövat att försöka starta datorn med endast tvn inkopplad som skärm? Kanske blir något klonläge eller annat som ställer till det.
http://sniglom.blogspot.com
Work |i5 760@4.2GHz|16GB|P55|GTX 670|850 500GB|Xonar D2|2TB
Extra |q9550@3.4GHz|8GB|P45|GTX 670|830 256GB|Audigy 2
MacB.|p8600@2.4GHz|8GB|320m|BX100 500GB
Serve|c1037@1.8GHz|8GB|NM70|X25-M 80GB|Seagate 4TB

Användarvisningsbild
Lyngan
Inlägg: 580
Blev medlem: 2002-10-14 9:32:14
Ort: Småland / Sverige
Kontakt:

Re: DVI till HDMI. Datorn till TV. Hjälp tack

Inlägg av Lyngan » 2010-02-09 17:26:29

snigel skrev:Tveksamt, känns inte som det borde ställa till det. Har du prövat att försöka starta datorn med endast tvn inkopplad som skärm? Kanske blir något klonläge eller annat som ställer till det.
Har nu testat det du rek. och det fungerade inte. Startade om datorn med endast DVI till HDMI kabeln i utan resultat.
Får samma meddelande "Felaktigt format"

Har du lust att ta det från början steg per steg så ska jag försöka det du säger.

MVH
Gamestation: 4400+, 936GB, 2024mb, 256mb
Workstation: 2,8ghz, 80gb, 512mb, 64mb
Server: IBM Netfinity 5500

Användarvisningsbild
snigel
Hedersbit
Inlägg: 9625
Blev medlem: 2002-03-08 15:06:33
Ort: Göteborg

Re: DVI till HDMI. Datorn till TV. Hjälp tack

Inlägg av snigel » 2010-02-09 19:39:58

Jag vet inte riktigt var du vill att jag ska börja om.

Ena lösningen. Stäng av datorn, dra ur din vanliga skärm, koppla in tvn. Starta datorn och se om det blir någon bild. Med tanke på upplösningslistan du gav borde det bli bild.

Andra lösningen. Ha både skärmen och tvn inkopplad. Gå in på windows skärmegenskaper, välj att utöka skrivbordet så du kan ställa in upplösning på tvn. Testa ett par av de upplösningarna det står att tvn ska klara.

Tredje. Ha både skärmen och tvn inkopplad, Gå in på nvidias skärmegenskaper och kör guiden för flera skärmar (eller ställ in manuellt) ställ in inställningarna för utökat skrivbord, det vill säga olika bild på varje skärm. Välj en upplösning som tvn ska klara.
http://sniglom.blogspot.com
Work |i5 760@4.2GHz|16GB|P55|GTX 670|850 500GB|Xonar D2|2TB
Extra |q9550@3.4GHz|8GB|P45|GTX 670|830 256GB|Audigy 2
MacB.|p8600@2.4GHz|8GB|320m|BX100 500GB
Serve|c1037@1.8GHz|8GB|NM70|X25-M 80GB|Seagate 4TB

Användarvisningsbild
Lyngan
Inlägg: 580
Blev medlem: 2002-10-14 9:32:14
Ort: Småland / Sverige
Kontakt:

Re: DVI till HDMI. Datorn till TV. Hjälp tack

Inlägg av Lyngan » 2010-02-10 21:44:31

snigel skrev:Jag vet inte riktigt var du vill att jag ska börja om.

Ena lösningen. Stäng av datorn, dra ur din vanliga skärm, koppla in tvn. Starta datorn och se om det blir någon bild. Med tanke på upplösningslistan du gav borde det bli bild.

Andra lösningen. Ha både skärmen och tvn inkopplad. Gå in på windows skärmegenskaper, välj att utöka skrivbordet så du kan ställa in upplösning på tvn. Testa ett par av de upplösningarna det står att tvn ska klara.

Tredje. Ha både skärmen och tvn inkopplad, Gå in på nvidias skärmegenskaper och kör guiden för flera skärmar (eller ställ in manuellt) ställ in inställningarna för utökat skrivbord, det vill säga olika bild på varje skärm. Välj en upplösning som tvn ska klara.
Allt borde fungera. Jag har precis kollat allt. Har t o m försökt byta kontakt, testat att bara ha den ikopplad osv.
Har testat klona samt använda dualview utan resultat.

Har gjort en sånt här kompatibeltest som visar sig vara positivt. På ren svenska.. Vad fan ska man göra? ;(
Gamestation: 4400+, 936GB, 2024mb, 256mb
Workstation: 2,8ghz, 80gb, 512mb, 64mb
Server: IBM Netfinity 5500

Användarvisningsbild
snigel
Hedersbit
Inlägg: 9625
Blev medlem: 2002-03-08 15:06:33
Ort: Göteborg

Re: DVI till HDMI. Datorn till TV. Hjälp tack

Inlägg av snigel » 2010-02-11 9:57:35

Har du testat tvn med någon annan enhet som har HDMI eller DVI?
Har du testat din dator med en DVI-skärm?
http://sniglom.blogspot.com
Work |i5 760@4.2GHz|16GB|P55|GTX 670|850 500GB|Xonar D2|2TB
Extra |q9550@3.4GHz|8GB|P45|GTX 670|830 256GB|Audigy 2
MacB.|p8600@2.4GHz|8GB|320m|BX100 500GB
Serve|c1037@1.8GHz|8GB|NM70|X25-M 80GB|Seagate 4TB

Användarvisningsbild
Lyngan
Inlägg: 580
Blev medlem: 2002-10-14 9:32:14
Ort: Småland / Sverige
Kontakt:

Re: DVI till HDMI. Datorn till TV. Hjälp tack

Inlägg av Lyngan » 2010-02-11 12:25:04

snigel skrev:Har du testat tvn med någon annan enhet som har HDMI eller DVI?
Har du testat din dator med en DVI-skärm?
* Har bara den här datorn som har DVI portar.
Läste på ett forum där samma grafikkort har används till en HDTV (HDMI) utan problem.

* Jag har ingen annan tv som har HDMI port.
* Har ingen DVI skärm. (adapter från VGA till DVI)
* Har kört med två skärmar utan problem.
* Laddat hem dom nyaste drivrutinerna från NVIDIAs hemsida utan resultat.
Gamestation: 4400+, 936GB, 2024mb, 256mb
Workstation: 2,8ghz, 80gb, 512mb, 64mb
Server: IBM Netfinity 5500

Användarvisningsbild
mcrj
Inlägg: 1125
Blev medlem: 2002-03-08 13:58:49
Ort: Umeå
Kontakt:

Re: DVI till HDMI. Datorn till TV. Hjälp tack

Inlägg av mcrj » 2010-02-12 8:28:14

Kolla inställningarna på TVn om du kan ställa in som pc-skärm eller nåt sånt typ.
Mac mini

Användarvisningsbild
Lyngan
Inlägg: 580
Blev medlem: 2002-10-14 9:32:14
Ort: Småland / Sverige
Kontakt:

Re: DVI till HDMI. Datorn till TV. Hjälp tack

Inlägg av Lyngan » 2010-02-16 9:01:47

mcrj skrev:Kolla inställningarna på TVn om du kan ställa in som pc-skärm eller nåt sånt typ.
Ska undersöka det. Nu idag står den på 16:5 om jag inte minns fel
Gamestation: 4400+, 936GB, 2024mb, 256mb
Workstation: 2,8ghz, 80gb, 512mb, 64mb
Server: IBM Netfinity 5500

Användarvisningsbild
lord_vasagos
Inlägg: 4075
Blev medlem: 2002-11-01 6:23:59
Ort: falun

Re: DVI till HDMI. Datorn till TV. Hjälp tack

Inlägg av lord_vasagos » 2010-02-23 16:04:20

på min tv samsung modell billig 40tum så står det att
hdmi port no2 ska man använda när man kör från datorn
vet inte vad det kan bli för strul om man kör i någon annan hdmi port
men tänkte att det kanske kan kanske vara värt att kolla om det är samma sak på din tv
Asus mobbo fx 8120 8gb ram ati 7850 oc

Användarvisningsbild
Lyngan
Inlägg: 580
Blev medlem: 2002-10-14 9:32:14
Ort: Småland / Sverige
Kontakt:

Re: DVI till HDMI. Datorn till TV. Hjälp tack

Inlägg av Lyngan » 2010-02-25 15:16:20

lord_vasagos skrev:på min tv samsung modell billig 40tum så står det att
hdmi port no2 ska man använda när man kör från datorn
vet inte vad det kan bli för strul om man kör i någon annan hdmi port
men tänkte att det kanske kan kanske vara värt att kolla om det är samma sak på din tv
Tack för ditt svar. Jag har bara 1 port som jag har förstått. :(
Gamestation: 4400+, 936GB, 2024mb, 256mb
Workstation: 2,8ghz, 80gb, 512mb, 64mb
Server: IBM Netfinity 5500

Skriv svar