Uppdatera Bios

Här passar allt hårdvarurelaterat som inte faller under en annan kategori.
Skriv svar
Sluggo
Inlägg: 182
Blev medlem: 2006-08-29 23:24:16
Ort: Jämtland/Sthlm/GBG
Kontakt:

Uppdatera Bios

Inlägg av Sluggo » 2010-06-13 22:33:23

Her haft problem med mina externa enheter som ansluts via usb (se denna tråd), så nu vill jag uppdatera BIOS, men lyckas inge vidare...

-Jag har en MSI 975X Platinum PowerUp Edition och har kört MSI LiveUpdate.
LiveUpdate hittar en update, jag dubbelklickar och filerna laddas ner. Men när installationen ska göras så kommer det upp två felmeddelanden: "Error Executing the Specified Program: "MSISetup.exe"" och sedan "Ms7246v790 Unable to execute the specified command line!"
Ms7246v790 är uppdateringen, vad jag förstår. Har sökt i datorn efter MSISetup.exe, men den hittas inte.
Uppdateringen sparas alltså på datorn, men installationsprogrammet verkar inte vilja fungera.
Kan man göra detta manuellt på något sätt? -Har inte hållit på i BIOS någonting förut...
//Leffe
-Humlor kan inte heller flyga-
Moderkort: MSI68A-GD55 (G3) (MS-7681 VER:4.0).
Processor: Intel Core i7-2600K (3.4GHz).
RAM: Corsair 8GB (2x4GB) DDR3 CL9 1600Mhz Vengance LP.
PowerColor Radeon X1900GT 256MB

Användarvisningsbild
snigel
Hedersbit
Inlägg: 9625
Blev medlem: 2002-03-08 15:06:33
Ort: Göteborg

Re: Uppdatera Bios

Inlägg av snigel » 2010-06-14 1:22:41

Normalt finns det biosprogram som du kan köra i dosläge, enklast genom att skapa ett bootbart usb-minne.
Många moderkort stöder också att du bara lägger biosfilen på ett usb-minne och kan välja easy flash eller liknande under boot och bara läsa in filen.
Om du bara behöver biosfilen löst brukar de finnas tillgängliga på tillverkarens hemsida.
http://sniglom.blogspot.com
Work |i5 760@4.2GHz|16GB|P55|GTX 670|850 500GB|Xonar D2|2TB
Extra |q9550@3.4GHz|8GB|P45|GTX 670|830 256GB|Audigy 2
MacB.|p8600@2.4GHz|8GB|320m|BX100 500GB
Serve|c1037@1.8GHz|8GB|NM70|X25-M 80GB|Seagate 4TB

Sluggo
Inlägg: 182
Blev medlem: 2006-08-29 23:24:16
Ort: Jämtland/Sthlm/GBG
Kontakt:

Re: Uppdatera Bios

Inlägg av Sluggo » 2010-06-14 2:45:27

Problemet med det är bara att jag måste uppdatera BIOS, eftersom inte USB- ingångarna fungerar... (-Kan alltså inte göra detta via en USB- sticka)
Jag har fått tag på rätt bios- version i en egen fil nu, och det borde gå att fixa genom att starta installationsfilen för uppdateringen från hårddisken via DOS, så nu återstår bara att lyckas starta datorn i DOS...?

-Jag har ingen diskettenhet och har inte lyckats klura ut hur man gör en startdiskett på CD...
(Provade att starta från CD och köra XP installationsskivan, men det funkade inte, gick bara att installera eller starta om...)
//Leffe
-Humlor kan inte heller flyga-
Moderkort: MSI68A-GD55 (G3) (MS-7681 VER:4.0).
Processor: Intel Core i7-2600K (3.4GHz).
RAM: Corsair 8GB (2x4GB) DDR3 CL9 1600Mhz Vengance LP.
PowerColor Radeon X1900GT 256MB

Användarvisningsbild
lord_vasagos
Inlägg: 4075
Blev medlem: 2002-11-01 6:23:59
Ort: falun

Re: Uppdatera Bios

Inlägg av lord_vasagos » 2010-06-14 9:29:04

hur är det om man kör ultimate boot cd vist är det väll dos på den ??
eller kanske var nån clone variant hmm vart osäker sist jag använde den var nog 10 versioner sen ;)
men det kan vara värt att kolla i.a.f
Asus mobbo fx 8120 8gb ram ati 7850 oc

Användarvisningsbild
Jonas Axman
Übertomte
Inlägg: 8135
Blev medlem: 2002-02-13 22:25:41
Ort: Göteborg
Kontakt:

Re: Uppdatera Bios

Inlägg av Jonas Axman » 2010-06-14 10:54:38

Testa det med USB-boot ändå!

Det kan vara ett utmärkt test för att se om usb funkar innan du startar upp windows. Alternativt kan du kanske ladda ned någon linuxdustrubition som kan boota från cd. DÅ kan du testa USB-funktionen utan "ta risken" med att flasha bios.
"I have come here to chew bubblegum and kick ass"
"... and I am all out of bubblegum"

Användarvisningsbild
Peter Wall
Hedersbit
Inlägg: 7026
Blev medlem: 2002-03-08 0:52:56
Ort: Stockholm
Kontakt:

Re: Uppdatera Bios

Inlägg av Peter Wall » 2010-06-14 19:52:17

Har för mig att Caldera DOS har stöd för NTFS, så du kan läsa från hårddisken när du bootar med CD'n. Nero hade förr i tiden en sån Caldera DOS som man kunde installera.
Diplomerad webbutvecklare
Microsoft Certified Professional Windows 2003
Microsoft Certified Technology Specialist Windows Vista
"Did you know kidneys and applesauce are a delicacy in Sweden? I'm gonna get my applesauce back!"

Sluggo
Inlägg: 182
Blev medlem: 2006-08-29 23:24:16
Ort: Jämtland/Sthlm/GBG
Kontakt:

Re: Uppdatera Bios

Inlägg av Sluggo » 2010-06-14 23:09:11

Tack för era tips.

Jag tvivlar på att USB funkar innan windows har startat, då det är moderkortet/bios det är fel på, men jag kan ju pröva... Hur gör man en USB- sticka bootbar?
Borde man inte kunna göra samma sak, fast på en CD- skiva?

Ska testa med ultimate boot oxå..
//Leffe
-Humlor kan inte heller flyga-
Moderkort: MSI68A-GD55 (G3) (MS-7681 VER:4.0).
Processor: Intel Core i7-2600K (3.4GHz).
RAM: Corsair 8GB (2x4GB) DDR3 CL9 1600Mhz Vengance LP.
PowerColor Radeon X1900GT 256MB

Användarvisningsbild
Jonas Axman
Übertomte
Inlägg: 8135
Blev medlem: 2002-02-13 22:25:41
Ort: Göteborg
Kontakt:

Re: Uppdatera Bios

Inlägg av Jonas Axman » 2010-06-15 9:05:40

http://mirrors.se.kernel.org/gentoo//releases/x86/10.1/

Där har du en gentoo live cd. Dra ned största filen och bränn ut på dvd.

http://www.pendrivelinux.com/
Aldrig använt det, men där finns guider för att köra linux från en usb-sticka.

http://www.bootdisk.com/pendrive.htm
bootdisk.com är en guldgruva om man vill boota från saker och ting. :)

Windows från USB/cd är lite bök innan man får igång det.
"I have come here to chew bubblegum and kick ass"
"... and I am all out of bubblegum"

Användarvisningsbild
Peter Wall
Hedersbit
Inlägg: 7026
Blev medlem: 2002-03-08 0:52:56
Ort: Stockholm
Kontakt:

Re: Uppdatera Bios

Inlägg av Peter Wall » 2010-06-15 15:09:16

Diplomerad webbutvecklare
Microsoft Certified Professional Windows 2003
Microsoft Certified Technology Specialist Windows Vista
"Did you know kidneys and applesauce are a delicacy in Sweden? I'm gonna get my applesauce back!"

Sluggo
Inlägg: 182
Blev medlem: 2006-08-29 23:24:16
Ort: Jämtland/Sthlm/GBG
Kontakt:

Re: Uppdatera Bios

Inlägg av Sluggo » 2010-06-16 1:11:16

Tack alla för era tips!
Jag testade denna och det fungerade.. ..Typ..
Jag kom in i Dos och imagefilen agerade Floppy (A:), där min installationsfil (biosuppdatering) låg. Problemet är bara nu att jag inte kommer in i hårddisken i dos.
-För att kunna installera uppdateringen måste jag göra det.. Men när jag kör startdisketten kan jag bara vara i A:
Hur gör jag för att komma in i C:?
//Leffe
-Humlor kan inte heller flyga-
Moderkort: MSI68A-GD55 (G3) (MS-7681 VER:4.0).
Processor: Intel Core i7-2600K (3.4GHz).
RAM: Corsair 8GB (2x4GB) DDR3 CL9 1600Mhz Vengance LP.
PowerColor Radeon X1900GT 256MB

Användarvisningsbild
Peter Wall
Hedersbit
Inlägg: 7026
Blev medlem: 2002-03-08 0:52:56
Ort: Stockholm
Kontakt:

Re: Uppdatera Bios

Inlägg av Peter Wall » 2010-06-16 7:59:09

Vad händer om du skriver C: och Enter ? Ibland kan boot-disketter lägga saker på en egen C: och flytta din C: till en annan enhetsbokstav, så testa med olika.
Diplomerad webbutvecklare
Microsoft Certified Professional Windows 2003
Microsoft Certified Technology Specialist Windows Vista
"Did you know kidneys and applesauce are a delicacy in Sweden? I'm gonna get my applesauce back!"

Sluggo
Inlägg: 182
Blev medlem: 2006-08-29 23:24:16
Ort: Jämtland/Sthlm/GBG
Kontakt:

Re: Uppdatera Bios

Inlägg av Sluggo » 2010-06-16 14:35:28

har testat alla.
De enda jag kommer in på är A: och i något boot- program kom jag även in på Q:, som var RAMDRIVE (tillfälligt minne som töms vid omstart)
//Leffe
-Humlor kan inte heller flyga-
Moderkort: MSI68A-GD55 (G3) (MS-7681 VER:4.0).
Processor: Intel Core i7-2600K (3.4GHz).
RAM: Corsair 8GB (2x4GB) DDR3 CL9 1600Mhz Vengance LP.
PowerColor Radeon X1900GT 256MB

Användarvisningsbild
Peter Wall
Hedersbit
Inlägg: 7026
Blev medlem: 2002-03-08 0:52:56
Ort: Stockholm
Kontakt:

Re: Uppdatera Bios

Inlägg av Peter Wall » 2010-06-16 15:18:21

OK. Märkligt. Jag har för mig att jag har lyckats göra på det viset när jag uppdaterade mitt BIOS för många herrans år sedan. Ber om ursäkt att det inte fungerade för dig :-/
Diplomerad webbutvecklare
Microsoft Certified Professional Windows 2003
Microsoft Certified Technology Specialist Windows Vista
"Did you know kidneys and applesauce are a delicacy in Sweden? I'm gonna get my applesauce back!"

Sluggo
Inlägg: 182
Blev medlem: 2006-08-29 23:24:16
Ort: Jämtland/Sthlm/GBG
Kontakt:

Re: Uppdatera Bios

Inlägg av Sluggo » 2010-06-21 23:41:06

Mm, jag vet att jag också kommit in i C: på ett liknande sätt utan problem förr, men nu gick det inte...

Jag chansade lite och flashade direkt från A: nu, utan att göra backup på det gamla BIOS (Inte rekommenderat). Och som tur var så lyckades uppdateringen utan problem :) .
Dessvärre löste det inte problemet uppdateringen var avsedd för. (USB- portarna fungerar inte) -Efter en omstart fungerade det i ett par timmar, sedan blev det samma sak igen ;( . Vet inte vad jag ska göra längre.....
//Leffe
-Humlor kan inte heller flyga-
Moderkort: MSI68A-GD55 (G3) (MS-7681 VER:4.0).
Processor: Intel Core i7-2600K (3.4GHz).
RAM: Corsair 8GB (2x4GB) DDR3 CL9 1600Mhz Vengance LP.
PowerColor Radeon X1900GT 256MB

Skriv svar