Xbox 360 - vilken modell ska man satsa på?

Forum för råd angående köp eller sälj av dator, datordelar och annan teknik.
Skriv svar
Användarvisningsbild
snigel
Hedersbit
Inlägg: 9625
Blev medlem: 2002-03-08 15:06:33
Ort: Göteborg

Xbox 360 - vilken modell ska man satsa på?

Inlägg av snigel » 2008-03-07 23:30:23

Hej
Jag funderar lite på en xbox 360, men vet inte vilken modell jag bör välja.
För tillfället använder jag en projektor som stödjer VGA, men inte komponent.
Hade även tänkt att flasha den, vad är att föredra då?

Om man skaffar en utan hårddisk, har sett att det finns med flashdisk (?) är det något man inte kan göra i så fall?
http://sniglom.blogspot.com
Work |i5 760@4.2GHz|16GB|P55|GTX 670|850 500GB|Xonar D2|2TB
Extra |q9550@3.4GHz|8GB|P45|GTX 670|830 256GB|Audigy 2
MacB.|p8600@2.4GHz|8GB|320m|BX100 500GB
Serve|c1037@1.8GHz|8GB|NM70|X25-M 80GB|Seagate 4TB

Användarvisningsbild
MooDHooDs
Inlägg: 2229
Blev medlem: 2006-03-03 22:26:11
Ort: Stockholm
Kontakt:

Inlägg av MooDHooDs » 2008-03-07 23:40:41

"flashhårddisken" är ett minneskort på 256 MB (följer med arcade), antar jag du syftar på iaf. Det finns två stycken minneskortplatser på framsidan av xboxen, oavsett vad du väljer.
Premium anser jag vara den mest prisvärda. Ha i huvudet om du köper beg att de äldre xboxarna är varmare, dvs låter mer. De äldre saknar även HDMI.
Dyslexi

Användarvisningsbild
snigel
Hedersbit
Inlägg: 9625
Blev medlem: 2002-03-08 15:06:33
Ort: Göteborg

Inlägg av snigel » 2008-03-07 23:48:10

MooDHooDs skrev:"flashhårddisken" är ett minneskort på 256 MB (följer med arcade), antar jag du syftar på iaf. Det finns två stycken minneskortplatser på framsidan av xboxen, oavsett vad du väljer.
Jo, vet att de inte är särskilt stora, funderade mest på om man blir begränsad av att bara ha minneskorten. Om det är spel man inte kan spela utan hårddisk eller om det saves tar upp enormt utrymme exempelvis.
MooDHooDs skrev: De äldre saknar även HDMI.
Hur blir det för mig om jag väljer en nyare med HDMI när min projektor endast stödjer VGA?
http://sniglom.blogspot.com
Work |i5 760@4.2GHz|16GB|P55|GTX 670|850 500GB|Xonar D2|2TB
Extra |q9550@3.4GHz|8GB|P45|GTX 670|830 256GB|Audigy 2
MacB.|p8600@2.4GHz|8GB|320m|BX100 500GB
Serve|c1037@1.8GHz|8GB|NM70|X25-M 80GB|Seagate 4TB

Användarvisningsbild
HLC
Inlägg: 2146
Blev medlem: 2004-09-25 10:08:21
Ort: Kista

Inlägg av HLC » 2008-03-07 23:56:28

Då köper du en VGAkabel till och kör på som vanligt.
"Broadcom and Apple are the antithesis of free disclosure of information." - Theo de Raadt
"Unconditional love costs extra." - Sun Microsystems

Användarvisningsbild
snigel
Hedersbit
Inlägg: 9625
Blev medlem: 2002-03-08 15:06:33
Ort: Göteborg

Inlägg av snigel » 2008-03-07 23:58:21

HLC skrev:Då köper du en VGAkabel till och kör på som vanligt.
Har de nya modellerna både HDMI och den gamla anslutningen för video/ljud?

MooDHooDs skrev: Premium anser jag vara den mest prisvärda.
Så vad är det som gör premium prisvärd? Vad jag kan se kostar den 1000kr mer än arcade på prisjakt. För de pengarna får jag följande:
hårddisk
kabel jag inte kan använda.
headset jag inte kommer använda

Hårddisken kostar visserligen 1000kr, men om man kan klara alla spel utan den är det roligare att lägga pengarna på en extra handkontroll till exempel.
http://sniglom.blogspot.com
Work |i5 760@4.2GHz|16GB|P55|GTX 670|850 500GB|Xonar D2|2TB
Extra |q9550@3.4GHz|8GB|P45|GTX 670|830 256GB|Audigy 2
MacB.|p8600@2.4GHz|8GB|320m|BX100 500GB
Serve|c1037@1.8GHz|8GB|NM70|X25-M 80GB|Seagate 4TB

Användarvisningsbild
MooDHooDs
Inlägg: 2229
Blev medlem: 2006-03-03 22:26:11
Ort: Stockholm
Kontakt:

Inlägg av MooDHooDs » 2008-03-08 0:20:23

snigel skrev:
HLC skrev:Då köper du en VGAkabel till och kör på som vanligt.
Har de nya modellerna både HDMI och den gamla anslutningen för video/ljud?

MooDHooDs skrev: Premium anser jag vara den mest prisvärda.
Så vad är det som gör premium prisvärd? Vad jag kan se kostar den 1000kr mer än arcade på prisjakt. För de pengarna får jag följande:
hårddisk
kabel jag inte kan använda.
headset jag inte kommer använda

Hårddisken kostar visserligen 1000kr, men om man kan klara alla spel utan den är det roligare att lägga pengarna på en extra handkontroll till exempel.
Att jag skrev att premium var mest prisvärd var ur egna värderingar. Ska du inte spela på live och kommer heller inte ladda ner demos och filmer klarar du dig på ett minneskort. Den stora fördelen för dig att köpa nytt är att få ett tystare system. Visserligen har de tystare boxarna funnits i ungefär ett år, så sådana beggade finns ju.. Det verkar ju som det lutar åt arcade för din del.
Dyslexi

Användarvisningsbild
snigel
Hedersbit
Inlägg: 9625
Blev medlem: 2002-03-08 15:06:33
Ort: Göteborg

Inlägg av snigel » 2008-03-08 0:32:58

MooDHooDs skrev:Att jag skrev att premium var mest prisvärd var ur egna värderingar. Ska du inte spela på live och kommer heller inte ladda ner demos och filmer klarar du dig på ett minneskort. Den stora fördelen för dig att köpa nytt är att få ett tystare system. Visserligen har de tystare boxarna funnits i ungefär ett år, så sådana beggade finns ju.. Det verkar ju som det lutar åt arcade för din del.
Jag har inte bestämt mig för något slutgiltigt än, jag vet inte riktigt hur man begränsas. Primärt hade jag tänkt att spela offline, demos/filmer klarar jag mig fint utan. Däremot vill jag höra andras värderingar, vet inte om det är något jag inte tänkt på till exempel.

Om jag flashar har jag förstått det som att man kan bli livebannad även om man spelar originalspel. Kan inte arcade spela online utan att man köper till något? Eller måste man kanske alltid köpa till något?

Att få en nyare tystare maskin känns som rätt val, hur är det med kvaliten på de nyare maskinerna? Vet att åtminstone de äldre modellerna fallerar skrämmande ofta.

Edit: Läste lite på wikipedia om hårddisken nu.
Den är krav för att spela xbox 1-spel
Den krävs för att köra vissa 360-spel
Den cachar 360-spel.

Disken verkar ju ge en hel del fördelar, förutom att lagra saves.
http://sniglom.blogspot.com
Work |i5 760@4.2GHz|16GB|P55|GTX 670|850 500GB|Xonar D2|2TB
Extra |q9550@3.4GHz|8GB|P45|GTX 670|830 256GB|Audigy 2
MacB.|p8600@2.4GHz|8GB|320m|BX100 500GB
Serve|c1037@1.8GHz|8GB|NM70|X25-M 80GB|Seagate 4TB

Användarvisningsbild
enix
Inlägg: 3511
Blev medlem: 2002-04-16 17:41:11
Ort: Stockholm

Inlägg av enix » 2008-03-08 19:20:32

Hur ska du göra då om du vill ladda ner "content" från xbox live?
Det är så mycket trevligare med en hårddisk än utan, snåla inte ;D
Workstation: Core i5 750 2.66GHz, 4GB DDR3, 3TB HDD, HD4890 1GB, Windows7 Pro x64
Laptop: AMD Athlon64 X2 QL-60 1.90GHz, 3GB DDR2, 250GB HDD, HD3450 256MB, Windows Vista Home Premium x86
iPhone 3G 8GB | PS3 40GB | XB360 20GB | Wii 8GB | PSP 2GB | PS2

Användarvisningsbild
snigel
Hedersbit
Inlägg: 9625
Blev medlem: 2002-03-08 15:06:33
Ort: Göteborg

Inlägg av snigel » 2008-03-08 19:30:45

enix skrev:Hur ska du göra då om du vill ladda ner "content" från xbox live?
Det är så mycket trevligare med en hårddisk än utan, snåla inte ;D
Jag vet inte om jag kommer använda xbox-live, det är ingen större rabatt på att få hårddisken bundlad till xboxen.
Vad är det xbox-live har att erbjuda som man vill fylla sin disk med?

Personligen tycker jag att 1000kr för 20GB-disk känns helt hutlöst när hela konsolen kostar drygt 2000kr utan. Nu verkade det ju visserligen som disken användes som cache och xbox-kompabilitet, vilket gör den rätt motiverad till annat än live content.
http://sniglom.blogspot.com
Work |i5 760@4.2GHz|16GB|P55|GTX 670|850 500GB|Xonar D2|2TB
Extra |q9550@3.4GHz|8GB|P45|GTX 670|830 256GB|Audigy 2
MacB.|p8600@2.4GHz|8GB|320m|BX100 500GB
Serve|c1037@1.8GHz|8GB|NM70|X25-M 80GB|Seagate 4TB

mr_tobbe
Inlägg: 1407
Blev medlem: 2003-12-31 11:13:50

Inlägg av mr_tobbe » 2008-03-08 19:54:46

Om du gör något sånt här:
http://www.xbox-scene.com/xbox1data/sep ... xXqpYb.php

Så kan du spara några slantar (inte läst så jag vet inte om allt funkar 100%).

Användarvisningsbild
enix
Inlägg: 3511
Blev medlem: 2002-04-16 17:41:11
Ort: Stockholm

Inlägg av enix » 2008-03-08 20:04:12

snigel skrev:
enix skrev:Hur ska du göra då om du vill ladda ner "content" från xbox live?
Det är så mycket trevligare med en hårddisk än utan, snåla inte ;D
Jag vet inte om jag kommer använda xbox-live, det är ingen större rabatt på att få hårddisken bundlad till xboxen.
Vad är det xbox-live har att erbjuda som man vill fylla sin disk med?

Personligen tycker jag att 1000kr för 20GB-disk känns helt hutlöst när hela konsolen kostar drygt 2000kr utan. Nu verkade det ju visserligen som disken användes som cache och xbox-kompabilitet, vilket gör den rätt motiverad till annat än live content.
Ptja, t.ex finns det Arcade titlar som kanske intresserar. T.ex finns ju Castlevania Symphony of the night där. Sen om de får tummen ur arslet så kanske Goldeneye släpps någon gång.
Workstation: Core i5 750 2.66GHz, 4GB DDR3, 3TB HDD, HD4890 1GB, Windows7 Pro x64
Laptop: AMD Athlon64 X2 QL-60 1.90GHz, 3GB DDR2, 250GB HDD, HD3450 256MB, Windows Vista Home Premium x86
iPhone 3G 8GB | PS3 40GB | XB360 20GB | Wii 8GB | PSP 2GB | PS2

koskar
Inlägg: 9
Blev medlem: 2009-01-08 21:55:07

Inlägg av koskar » 2009-01-12 18:57:48

Är det någon som vet några typiska 360-spel som inte går att spela på arcade? + har arcade ngn hdmi utgång?

GangZtra
Inlägg: 583
Blev medlem: 2002-03-08 23:17:19
Ort: Halmstad
Kontakt:

Inlägg av GangZtra » 2009-01-12 19:06:22

snigel skrev:
enix skrev:Hur ska du göra då om du vill ladda ner "content" från xbox live?
Det är så mycket trevligare med en hårddisk än utan, snåla inte ;D
Jag vet inte om jag kommer använda xbox-live, det är ingen större rabatt på att få hårddisken bundlad till xboxen.
Vad är det xbox-live har att erbjuda som man vill fylla sin disk med?

Personligen tycker jag att 1000kr för 20GB-disk känns helt hutlöst när hela konsolen kostar drygt 2000kr utan. Nu verkade det ju visserligen som disken användes som cache och xbox-kompabilitet, vilket gör den rätt motiverad till annat än live content.
Jag sa precis samma sak innan jag köpte min 360, nu i efterhand så ångrar jag mig INTE en sekund.
Q6600 @ 3.5Ghz -==- TRUE -==- Asus P5E -==- 4GB Kingston HyperX PC8500 -==- 64GB Corsair Nova SSD -==- 2x Asus HD 5770 -==- Corsair HX 620W PSU -==- Antec P182 -==-

Användarvisningsbild
snigel
Hedersbit
Inlägg: 9625
Blev medlem: 2002-03-08 15:06:33
Ort: Göteborg

Inlägg av snigel » 2009-01-12 20:28:54

Bumpa inte upp så här gamla trådar, hade hunnit glömma att jag ens skapade en tråd ;)
GangZtra skrev:Jag sa precis samma sak innan jag köpte min 360, nu i efterhand så ångrar jag mig INTE en sekund.
Jag kom över en xbox 360 elite väldigt billigt, så för mig slutade det med stora disken. Nu när man kan installera spel med nya firmwaren känns det väldigt bra att ha 120GB-disken.
koskar skrev:Är det någon som vet några typiska 360-spel som inte går att spela på arcade? + har arcade ngn hdmi utgång?
Nyare arcade har hdmi-utgång, inte alla begagnade. Det enda spelet jag kan komma på är burnout paradise som inte går att spela online utan hårddisk.
http://sniglom.blogspot.com
Work |i5 760@4.2GHz|16GB|P55|GTX 670|850 500GB|Xonar D2|2TB
Extra |q9550@3.4GHz|8GB|P45|GTX 670|830 256GB|Audigy 2
MacB.|p8600@2.4GHz|8GB|320m|BX100 500GB
Serve|c1037@1.8GHz|8GB|NM70|X25-M 80GB|Seagate 4TB

Skriv svar