Asus eee pc

Forum för råd angående köp eller sälj av dator, datordelar och annan teknik.
Skriv svar
Användarvisningsbild
walliski
Inlägg: 1432
Blev medlem: 2005-07-15 16:30:21
Ort: Finland

Asus eee pc

Inlägg av walliski » 2008-10-05 21:43:45

Funderade en tid sedan på om jag skulle köpa en ny dator... Hade nästan beställt en Asus m50vm, för ca 12k kr, när jag beslöt mig för att inte inhandla en sådan... Men jag är ännu lite sugen på att inhandla en bärbar dator... Så jag började kolla runt lite...

Då lade jag märke till Asus eee pc 901... Tror ni det är en vettig dator?
Jag förstår att det inte går att spela spel på den och så... Men den skulle mest vara menad för musik och surfning på nätet.. Epost och sådant...
Så skulle jag ha min gamla stationära till de lilla spel som jag spelar... Möjligtvis inhandla ett begagnat grafikkort till den...

Min tanke var att inhandla en 901 typ och sedan en extern usb hdd som inte kräver extra ström...

Men tillbaka till topic... Alltså tror ni att Asus eee pc 901 är värt något?

Det stod att det skulle komma en som har inbyggt 3G... Vad jag förstått skulle det vara 901... Men det stod också att den versionen skulle komma från oktober framåt... Så finns det då två olika 901, en med och en utan 3G?

Vad jag förstått går det väl att koppla i en annan monitor i 901 också?
Här var det tomt...

Användarvisningsbild
snigel
Hedersbit
Inlägg: 9625
Blev medlem: 2002-03-08 15:06:33
Ort: Göteborg

Inlägg av snigel » 2008-10-06 13:34:42

Det går att koppla en extern monitor till 901. Jag tycker tangentbordet på 901 är aningens för litet för att man ska få någon rejäl fart på skrivandet, kan vara bra att testa lite med någon 701/901 innan köp.
http://sniglom.blogspot.com
Work |i5 760@4.2GHz|16GB|P55|GTX 670|850 500GB|Xonar D2|2TB
Extra |q9550@3.4GHz|8GB|P45|GTX 670|830 256GB|Audigy 2
MacB.|p8600@2.4GHz|8GB|320m|BX100 500GB
Serve|c1037@1.8GHz|8GB|NM70|X25-M 80GB|Seagate 4TB

Användarvisningsbild
walliski
Inlägg: 1432
Blev medlem: 2005-07-15 16:30:21
Ort: Finland

Inlägg av walliski » 2008-10-06 14:55:17

701 har bara 3.5h batteritid? Medans 901 har 7+h?
Kanske inte batteritiden är det viktigaste, men det skulle vara trevligt att ha typ 5 timmar batteritid om man använder den i skola eller så, behöver man inte fumla med laddare...

Men skall ta och se om den skulle råka finnas i butik någonstans i närheten...
Här var det tomt...

Användarvisningsbild
borz
Inlägg: 2889
Blev medlem: 2002-10-18 21:17:26
Ort: Hässleholm
Kontakt:

Inlägg av borz » 2008-10-06 22:49:51

Skärmen funkar alldeles utmärkt. Du blir förvånad hur mycket man kan göra på denna lilla maskin.
Jag kan spela ett flertal spel, dock på låga detaljer. Silent Hill 2, Grand Prix 3 samt massa annat flyter helt ok. Xvids och divx flyter också hur bra som helst.

Batteritiden 7h+ kan du dock glömma. Sätter du skärmen på lägsta, stänger av allt och endast idlar så kanske du komemr till 7h+. Vanlig användning typ surfning, mp3, film etc brukar resulterar i ca 3-4 timmar. Du kan dock köpa ett 10400 mha batteri men då försvinner vitsen med att ha en netbook.

Hur som helst så rekommenderar jag det lilla undret. Åker tåg till/från jobbet varje dag och kan uppriktigt säga att det helt plötsligt har blivit roligare att pendla. 3g modem + 901 = kärlek


PS: Skriver detta på 901 i hyffsad fart :D

Användarvisningsbild
walliski
Inlägg: 1432
Blev medlem: 2005-07-15 16:30:21
Ort: Finland

Inlägg av walliski » 2008-10-30 20:42:46

Fick min 901 idag... Vit, med linux..
Kvaliten e bra och så... Men jag tycker det är lite svårt att "sikta" med touchpadden...
Dessutom vill den av någon underlig anledning inte hitta min stationära dator på nätvärket...


Funderar på att lägga Ubuntu EEE på den istället... Någon som har prövat och vill berätta om det fungerar bra/bättre en original linuxen?
Här var det tomt...

kqr
Inlägg: 3077
Blev medlem: 2005-09-05 17:23:20
Ort: Stockholm

Inlägg av kqr » 2008-10-30 22:37:33

Det går aldrig att sikta med tafsplattor. xD


Den linuxdistron som följer med har jag hört är ett skämt, så det mesta lär fungera bättre.

Användarvisningsbild
phonak
Inlägg: 810
Blev medlem: 2004-12-16 18:53:39
Ort: Silicon Valley

Inlägg av phonak » 2008-10-31 18:44:54

Asus eeePC vs. MSI Wind?

Användarvisningsbild
borz
Inlägg: 2889
Blev medlem: 2002-10-18 21:17:26
Ort: Hässleholm
Kontakt:

Inlägg av borz » 2008-11-03 11:47:23

phonak skrev:Asus eeePC vs. MSI Wind?
Pratar vi 901:a så ASUS, i annat fall Wind.

Fördelar för asus

blåtand, draft-n, 4:e genereation av eeepc - de flesta buggar borta.

Användarvisningsbild
Fenix
Hedersbit
Inlägg: 6235
Blev medlem: 2002-03-08 2:55:18
Ort: Mölndal
Kontakt:

Inlägg av Fenix » 2008-11-08 17:45:20

min eee 901 xp ligger på ca 6-6½ timma. Den e smidig även om tangentbordet är lite litet. Kör med ljusstyrka på ca 40% då den e ljusstark, och bt avstängd. wlan på.
What is Odyssey5?

www.roaddogs.se

Användarvisningsbild
exzrael
Inlägg: 638
Blev medlem: 2004-11-27 11:38:07
Ort: Ängelholm, Skåne
Kontakt:

Inlägg av exzrael » 2008-11-08 18:18:00

Ett absolut nono är Asus Eee PC 900 som ligger långt bakom de andra i batteritid, snabbhet och prisvärde. Köpte en 900:a till min sambo och lär aldrig göra om det misstaget igen. Med wi-fi igång har den en total batteritid på max 30 min och Windows är knappt körbart i mina ögon (personligt tycke dock givetvis).

Personligen skulle jag satsa på en Elonex Webbook eller Acer Aspire One 150!
Datorblogg: Länk
Dator: Intel Core i5 750 OC 3,4 GHz, 8 GB DDR3 1600 MHz, GeForce 560Ti OC 900/2100 Mhz, 2+1 TB HDD:

Användarvisningsbild
phonak
Inlägg: 810
Blev medlem: 2004-12-16 18:53:39
Ort: Silicon Valley

Inlägg av phonak » 2008-11-26 2:01:07

Kan en HP Mini 1000 vara med och fajtas?

EnRIz
Inlägg: 176
Blev medlem: 2005-12-29 0:30:44
Ort: Malung

Inlägg av EnRIz » 2008-12-28 13:40:02

Sorry om jag postar i en gammal tråd, men jag håller på att överväga om jag ska köpa en EEE901 och undrar då lite vilken av de modellerna man ska ha då de har olika stor disk osv. Jag vill köra Windows på maskinen då det inte är bara jag som ska ha den.

Någon som har ett tips?
Är 12GB-varianten något att ha?
Gaming/Work:Q8200@2.33GHz,4 GB DDR2 RAM,HD4850,2xSpinPoint 500 GB + 1 TB Caviar Green Power,Windows 7 Ultimate x64

Server:P4@3GHz,2 GB RAM,150 GB HDD,Windows XP

Macbook Pro 13":C2D@2.4GHz, 4GB DDR3 RAM,250GB,OSX Snow Leopard.

Användarvisningsbild
walliski
Inlägg: 1432
Blev medlem: 2005-07-15 16:30:21
Ort: Finland

Inlägg av walliski » 2008-12-28 19:52:26

Jag kör den som kommer med linux för tillfället. (4+12GB)
Kan säga att den är helt klart värd pengarna! Körde tom. en CS 1.6 server på den en tid... Fungerade klockrent!

Kör dock Ubuntu-eee på min... Allting fungerar efter lite sökande på google efter scripts för knapparna som sköter wlan, blåtand mm.
Här var det tomt...

Användarvisningsbild
borz
Inlägg: 2889
Blev medlem: 2002-10-18 21:17:26
Ort: Hässleholm
Kontakt:

Inlägg av borz » 2008-12-28 23:08:42

Det är väl lite tycke och smak. Köpte min 4 + 8 med windows xp licens (home inte pro).

Annars kan du köpa linuxmaskin och byta mot windows.
Som jag ser det så passar strippat windows xp bättre för denna maskin än linux.

EDIT: Köp inte modellen med inbyggd 3g modem. Köp hellre den billigare 901an och modda dit ett lite bättre modem. Går att gömma det innanför höljet.
DDS for life!

Användarvisningsbild
Fenix
Hedersbit
Inlägg: 6235
Blev medlem: 2002-03-08 2:55:18
Ort: Mölndal
Kontakt:

Inlägg av Fenix » 2008-12-29 15:40:56

texten på licensetiketten skrapas lätt bort.
Är det det inbyggda 3g-modemet skräp?
What is Odyssey5?

www.roaddogs.se

Användarvisningsbild
borz
Inlägg: 2889
Blev medlem: 2002-10-18 21:17:26
Ort: Hässleholm
Kontakt:

Inlägg av borz » 2008-12-29 18:45:28

Fenix skrev:texten på licensetiketten skrapas lätt bort.
Är det det inbyggda 3g-modemet skräp?
Jepp, licensen nöts bort då datorn ligger i knät hela tiden.
3g modemet skall tydligen ha kasst fart uppströms. Har ni 3:s 7,2/7,2 abbonemang så kan man inte utnyttja fulla uppströms bandbredden.
DDS for life!

Användarvisningsbild
kaufman
Inlägg: 424
Blev medlem: 2005-12-22 14:22:32

Inlägg av kaufman » 2008-12-29 20:12:36

Jag har själv en 1000H med 160GB vanlig hdd, den är en aning större men det är inget som spelar så stor roll för mig. Då jag använder den till mycket film och sånt så är 12 lite litet.

(lånar tråden om det är ok)
När jag använder det inbyggda nätverkskortet så är det en magisk gräns på 2MB/s som jag inte kan komma över. Tänkte först att det var p g a att jag körde trådlöst men när jag kör med en nätverkssladd så har jag samma problem.

Jag har 100/10 Mbit/s bredband och en router med wlan på 54Mbit/s. När jag använder min stationära så kommer jag lätt upp i hanstigeter på 9/10MB/s. Kan det bero på hårddisken kanske?
[Samsung 24" LCD Syncmaster 244T] - [MSI G31M-F, 1333FSB, m-ATX, GbLAN] - [Core 2 Duo E6750 / 2.66 GHz] - [Sapphire HD 3850 512MB GDDR3] - [2x TwinMOS DDR2 Twister PC6400 1024MB] - [Samsung SpinPoint T166 400GB SATA2] - [Seagate 80GB IDE]

Användarvisningsbild
borz
Inlägg: 2889
Blev medlem: 2002-10-18 21:17:26
Ort: Hässleholm
Kontakt:

Inlägg av borz » 2008-12-30 12:47:31

Nej.

Din hårddisk går antagligen betydligt snabbare än 2 mb/s.
Gäller det bara sändning eller mottagning?
Låter som något spärr. Kollat på nätet efter något registerhack?
DDS for life!

EnRIz
Inlägg: 176
Blev medlem: 2005-12-29 0:30:44
Ort: Malung

Inlägg av EnRIz » 2008-12-30 13:40:49

Tack för alla råd, beställde en 901 idag :)
Gaming/Work:Q8200@2.33GHz,4 GB DDR2 RAM,HD4850,2xSpinPoint 500 GB + 1 TB Caviar Green Power,Windows 7 Ultimate x64

Server:P4@3GHz,2 GB RAM,150 GB HDD,Windows XP

Macbook Pro 13":C2D@2.4GHz, 4GB DDR3 RAM,250GB,OSX Snow Leopard.

Användarvisningsbild
walliski
Inlägg: 1432
Blev medlem: 2005-07-15 16:30:21
Ort: Finland

Inlägg av walliski » 2009-01-01 13:46:54

EnRIz skrev:Tack för alla råd, beställde en 901 idag :)
Du kommer inte bli besviken :D
Här var det tomt...

kqr
Inlägg: 3077
Blev medlem: 2005-09-05 17:23:20
Ort: Stockholm

Inlägg av kqr » 2009-01-02 17:54:00

EEE verkar jättetuff på bild, men jag tror den är för liten. :<

Användarvisningsbild
borz
Inlägg: 2889
Blev medlem: 2002-10-18 21:17:26
Ort: Hässleholm
Kontakt:

Inlägg av borz » 2009-01-02 19:31:32

kr1sse skrev:EEE verkar jättetuff på bild, men jag tror den är för liten. :<

Beror på vad du vill göra med den. Som första och enda dator är den totalt värdelös.
DDS for life!

Skriv svar