Q6600 klockad 3.6 vad för kylning?

Avdelningen för dig som skall överklocka eller kyla din dator.
Skriv svar
Axel.gunnarsson
Inlägg: 22
Blev medlem: 2007-12-30 23:02:48

Q6600 klockad 3.6 vad för kylning?

Inlägg av Axel.gunnarsson » 2008-01-02 2:28:17

jag har köpt en Q6600 som jag har klockat till 3.56 vad för kylning behöver jag för det?

jag har nu standard kylaren som funkar bra till ca 3.0 ;(
sen tog jag min brors CPU kylare som funkade bättre, :)
men vet inte vad det var för märke eller nått.
så då fick jag upp den till 3.56 :o :) och då låg den på 53*
så vad tycker ni man ska ta för kylare, jag kan ju inte ha hans.
nämn några bättre kylare som passar 775 sockel.

Tack Tack

Användarvisningsbild
Xerbee
Inlägg: 1491
Blev medlem: 2004-01-11 21:24:20
Ort: Göteborg

Inlägg av Xerbee » 2008-01-02 3:26:06

Är det inte ganska relevant att skriva vad din bror har för CPU-kylare då så vi vet vad den ska klå?

Thermalright ultra-120 extreme skulle jag ta, är grymt nöjd med min. Eller vatten :)

EDIT: Gah, såg nu att du inte visste vilket märke det var... så går det när man läser fort, sent på kvällen.
Life, loathe it or ignore it, you can't like it.

Axel.gunnarsson
Inlägg: 22
Blev medlem: 2007-12-30 23:02:48

Inlägg av Axel.gunnarsson » 2008-01-02 13:27:39

okej tack tack för svaret.
Mitt gammla system... Intel Quad Q660 at 3,63 ghZ
Gigabyte GA-P35-DS3L Corsair 800 mhz 2048MB CL4 at ca 567 mhz Samsung 400Gb + samsung 500 gb

Användarvisningsbild
CSM101
Inlägg: 1568
Blev medlem: 2006-03-16 22:39:51

Inlägg av CSM101 » 2008-01-02 14:02:33

För att förstärka din köpkänsla angående TRU120E, har en poh kör min q66 i 3,6 och är supernöjd med den.

Glöm bara inte köpa til en fläkt till den, den kommer utan en nämligen.
Silverstone Temjin TJ05B | Rampage Formula | Q66@3,6 | 8GB Domniator 1066MHz | HD4890 | X-Fi Xtremegamer Low Profile | F1 1TB | F1 750 GB | T166 320GB | Corsair HX520 |

Användarvisningsbild
Joel
Inlägg: 2867
Blev medlem: 2004-09-12 19:06:06
Ort: Skåne

Inlägg av Joel » 2008-01-02 21:40:05

Redan nämnda kylfläns är det bästa i luftkylningsväg som finns just nu vad jag vet.

Du kan överklocka hur mycket du vill utan att värme blir ett problem om du skaffar den här.
meh

mojkan
Inlägg: 12
Blev medlem: 2008-02-02 10:25:24

Inlägg av mojkan » 2008-02-02 13:12:18

CSM101 skrev:För att förstärka din köpkänsla angående TRU120E, har en poh kör min q66 i 3,6 och är supernöjd med den.

Glöm bara inte köpa til en fläkt till den, den kommer utan en nämligen.
Vad ska man ha för fläkt till den då? Jag är super nab på sånt här. Hittade en TRU-120-E för runt 500 kr...men fläkten är väl nog så viktig, kass fläkt så kvittar det väl hur bra TRU är?

Användarvisningsbild
Xerbee
Inlägg: 1491
Blev medlem: 2004-01-11 21:24:20
Ort: Göteborg

Inlägg av Xerbee » 2008-02-02 13:32:09

Jag kör med en http://www.dustinhome.se/pd_5010126138.aspx fungerar bra. Vill man ha lite mer kräm tar man 1200 versionen. http://www.dustinhome.se/pd_5010126136.aspx
Senast redigerad av 1 Xerbee, redigerad totalt 2008 gånger.
Life, loathe it or ignore it, you can't like it.

Användarvisningsbild
Joel
Inlägg: 2867
Blev medlem: 2004-09-12 19:06:06
Ort: Skåne

Inlägg av Joel » 2008-02-02 13:32:15

meh

Användarvisningsbild
CSM101
Inlägg: 1568
Blev medlem: 2006-03-16 22:39:51

Inlägg av CSM101 » 2008-02-02 16:40:56

Kör själv med noctua nf-s12 - 1200, den har ett motstånd som man kan sätta dit och få fläkten att snurra sktare om man så önskar.
Silverstone Temjin TJ05B | Rampage Formula | Q66@3,6 | 8GB Domniator 1066MHz | HD4890 | X-Fi Xtremegamer Low Profile | F1 1TB | F1 750 GB | T166 320GB | Corsair HX520 |

mojkan
Inlägg: 12
Blev medlem: 2008-02-02 10:25:24

Inlägg av mojkan » 2008-02-03 10:32:39

Xerbee skrev:Jag kör med en http://www.dustinhome.se/pd_5010126138.aspx fungerar bra. Vill man ha lite mer kräm tar man 1200 versionen. http://www.dustinhome.se/pd_5010126136.aspx
När ni läser detta så ta med i beräkningarna att jag är hårdvaru-NAB! De fläktarna ni visar här är väl inga fläktar man monterar på kylaren TRU 120 E..tänker på stockfläkten man får med sin CPU, den har ju en fläkt monterad uppe på? De ni visar är väl "chassi-fläktar" dvs de ska monteras i chassit? Eller har jag fel igen nu ;)

Borde inte denna vara bättre som kylare, med fläkt? : https://www.datorbutiken.com/se/default ... XP120-775F

Användarvisningsbild
Joel
Inlägg: 2867
Blev medlem: 2004-09-12 19:06:06
Ort: Skåne

Inlägg av Joel » 2008-02-03 11:48:22

Chassifläktar är det som passar din kylare.
meh

Användarvisningsbild
Kaleid999
Inlägg: 93
Blev medlem: 2006-10-24 18:15:03
Ort: Skövde

Inlägg av Kaleid999 » 2008-02-03 11:53:45

Annars så är Freezer 7 pro väldigt prisvärd:
http://www.anandtech.com/casecoolingpsu ... spx?i=3210

Användarvisningsbild
CSM101
Inlägg: 1568
Blev medlem: 2006-03-16 22:39:51

Inlägg av CSM101 » 2008-02-03 13:24:55

Som redan nämnt så är det helt vanliga 120mm-fläktar som monteras på TRUE-120. Går med mindre med om man så önskar, är bara att få dit dem med buntband, oerhört enkelt (men kör man med 120 så fins det fästen som följer med kylflänsen.)

Edit: kört min kylare utan fläkten igång i ungefär en timme, dvs endast TRUE-120-flänsen och cpun @ 3,6GHZ (1,53v) och tempen hamnar på 51-52-59-60 på de fyra kärnorna. Med fläkten igång på maxvarv ligger tempen på 35-35-42-42 i idle med samma inställning.
Silverstone Temjin TJ05B | Rampage Formula | Q66@3,6 | 8GB Domniator 1066MHz | HD4890 | X-Fi Xtremegamer Low Profile | F1 1TB | F1 750 GB | T166 320GB | Corsair HX520 |

Axel.gunnarsson
Inlägg: 22
Blev medlem: 2007-12-30 23:02:48

Inlägg av Axel.gunnarsson » 2008-02-03 16:12:54

tack för alla svaren köpte fläckten som ni sa var bra. den funkar fint. men ska nog byta 120mm fläkten, låter som fan. tog det från en gammal burk.
Mitt gammla system... Intel Quad Q660 at 3,63 ghZ
Gigabyte GA-P35-DS3L Corsair 800 mhz 2048MB CL4 at ca 567 mhz Samsung 400Gb + samsung 500 gb

mojkan
Inlägg: 12
Blev medlem: 2008-02-02 10:25:24

Inlägg av mojkan » 2008-02-03 16:20:03

Lånar din tråd lite till Axel ;)

Har varit inne på ThermalRight hemsidan. Gick in på TRU 120 E och "installation" De visar bilder osv på precis hur man går tillväga vid installationen. MEN!!!!

Måste jag lyfta bort moderkortet för att peta under en av delarna? Och den måste sitta underifrån på moderkortet, för att man sen ska kunna skruva fast kylaren på ovansidan av moderkortet? Det är ju mäck, bort med ljudkort, grafikkort, ljudkort. Jag rätt stora händer dessutom :D Eller kan man göra allt från ovansidan?

Länkar till deras "installations"sida
http://www.thermalright.com/new_a_page/ ... 120ex.html

Användarvisningsbild
Xerbee
Inlägg: 1491
Blev medlem: 2004-01-11 21:24:20
Ort: Göteborg

Inlägg av Xerbee » 2008-02-03 17:45:26

Du måste lyfta ut moderkortet. Tar väl en kväll att fixa allt, så jäkla jobbigt är det inte.
Life, loathe it or ignore it, you can't like it.

mojkan
Inlägg: 12
Blev medlem: 2008-02-02 10:25:24

Inlägg av mojkan » 2008-02-03 18:09:28

Ok...

Jag har aldrig ens byggt min egen dator, så det är ett stort steg för en annan ;)

Men det låter ju inte så super avancerat. Dock undrar jag om följande. När jag plockar ut ljudkort och speciellt grafikkortet, dessa två är väl de enda jag behöver plocka ut för att kunna komma åt undersidan på moderkortet, är det bara att sätta tillbaka dem i samma slottar sen, så slipper man att ändra inställningar, ominstallera drivisar osv när man sular igång datorn igen?

Användarvisningsbild
CSM101
Inlägg: 1568
Blev medlem: 2006-03-16 22:39:51

Inlägg av CSM101 » 2008-02-03 18:52:26

mojkan skrev:Ok...

Jag har aldrig ens byggt min egen dator, så det är ett stort steg för en annan ;)

Men det låter ju inte så super avancerat. Dock undrar jag om följande. När jag plockar ut ljudkort och speciellt grafikkortet, dessa två är väl de enda jag behöver plocka ut för att kunna komma åt undersidan på moderkortet, är det bara att sätta tillbaka dem i samma slottar sen, så slipper man att ändra inställningar, ominstallera drivisar osv när man sular igång datorn igen?
Ger dig rådet att ta ett kort på hur alla sladdar sitter innan du börjar plocka isär, själv råkat ut för att jag inte kom ihåg hur USB-sladdarna satt till framsidan av datorn.

Men så länge du inte installerrar om operativsystemet behöver du inte installera om drivrutiner. Och med största sannolikhet så har du bara en slot som ditt GPU får plats i ;)
Silverstone Temjin TJ05B | Rampage Formula | Q66@3,6 | 8GB Domniator 1066MHz | HD4890 | X-Fi Xtremegamer Low Profile | F1 1TB | F1 750 GB | T166 320GB | Corsair HX520 |

x_link
Inlägg: 30
Blev medlem: 2007-06-24 19:04:48

Inlägg av x_link » 2008-02-06 20:28:19

Hej!

Thermalright Ultra 120 Extreme + Noctua 120mm 800rpm eller 1200rpm är en bra kombination.

Noctua 120mm 1200rpm ~17dB
Noctua 120mm 800rpm ~8dB

Jag tror nog att en 800rpm räcker för kylaren. Jag har en 1200rpm nu och jag har den nästan på det lägsta.

www.Komplett.se så kostar den 198:-. Bor du i Malmö, Göteborg eller Stockholm så finns det hämtbutiker, då behöver du inte betala frakt.

/Mvh x_link.
Jag har bättre dator än dig!!

Skriv svar