överklock

Avdelningen för dig som skall överklocka eller kyla din dator.
Skriv svar
Användarvisningsbild
Roiene
Inlägg: 125
Blev medlem: 2003-01-12 1:53:27
Kontakt:

överklock

Inlägg av Roiene » 2010-04-09 14:19:06

Hi

När jag över klockar mmin E5200 2.5 GHz , det spelar ingen roll hur lite jag än drar upp den .
Sparar förstås när jag går ur bios, men fortfarande så botar den upp med 2.5 MHz ?
Detta på en dator med ett gigabyte G31M-ES2L/ win 7 pro 64bit/ Corsair 2Gb (KIT) DDR2 800MHz CL4/XMS2-6400.

Vad kan det vara jag missar ?


Roine
Chieft bigt/Abit IS7-E/ATI 9800pro 128Mb/2Gb PC3200/P4 2.8GHz/Ss 500+250Gb sata/DVD/MS w.less desktop elit/
Abit IS7/Nvida Geforce 6600GTtyst/2Gb PC3200/P4 3.1GHz/Ss 2x250Gb sata/DVD lightscribe bränn/DX4450/iP4500//Terratec 400/Delta44prof.+breakbox

Användarvisningsbild
Jonas Axman
Übertomte
Inlägg: 8135
Blev medlem: 2002-02-13 22:25:41
Ort: Göteborg
Kontakt:

Re: överklock

Inlägg av Jonas Axman » 2010-04-09 16:26:35

Vilka inställningar är det du ändrar i bios? En liten koll bara för att utesluta.
"I have come here to chew bubblegum and kick ass"
"... and I am all out of bubblegum"

Användarvisningsbild
Roiene
Inlägg: 125
Blev medlem: 2003-01-12 1:53:27
Kontakt:

Re: överklock

Inlägg av Roiene » 2010-04-09 17:15:52

Hej
Tex
Cpu clock Ratio : 11
Cpu Host clock control : Enable
Cpu Host Freq. (MHZ) : [300]

System voltage control : [manual]
Cpu voltage control : [1.30000]

Bootar man om med de inställningarna så bootar den 11 x 200 MHz ?

Har även provat Cpu voltage [1.32500v]
Chieft bigt/Abit IS7-E/ATI 9800pro 128Mb/2Gb PC3200/P4 2.8GHz/Ss 500+250Gb sata/DVD/MS w.less desktop elit/
Abit IS7/Nvida Geforce 6600GTtyst/2Gb PC3200/P4 3.1GHz/Ss 2x250Gb sata/DVD lightscribe bränn/DX4450/iP4500//Terratec 400/Delta44prof.+breakbox

Användarvisningsbild
snigel
Hedersbit
Inlägg: 9625
Blev medlem: 2002-03-08 15:06:33
Ort: Göteborg

Re: överklock

Inlägg av snigel » 2010-04-09 18:55:18

Har du usb-minnen eller usb-hårddiskar anslutna kan det hända att överklockningsinställningarna nollställs vid uppstart.
http://sniglom.blogspot.com
Work |i5 760@4.2GHz|16GB|P55|GTX 670|850 500GB|Xonar D2|2TB
Extra |q9550@3.4GHz|8GB|P45|GTX 670|830 256GB|Audigy 2
MacB.|p8600@2.4GHz|8GB|320m|BX100 500GB
Serve|c1037@1.8GHz|8GB|NM70|X25-M 80GB|Seagate 4TB

Användarvisningsbild
lord_vasagos
Inlägg: 4075
Blev medlem: 2002-11-01 6:23:59
Ort: falun

Re: överklock

Inlägg av lord_vasagos » 2010-04-10 14:00:09

jag har ett gigabyte ds3 kort och har nån gång åkt på att den vägrar klocka
ökar man fsb så ställer den till baks sig till orginal igen även om man ställer in skiten 10 gånger och sparar :)
andra bios inställnigar blir kvar när man sparar men inte överklockningen
enda lösningen jag hittat på är att resetta bios sen funkar det att klocka som det ska igen på mitt kort i.a.f
antar det är nått med biosen som buggar lite
kanske är samma för dig
Asus mobbo fx 8120 8gb ram ati 7850 oc

Användarvisningsbild
Roiene
Inlägg: 125
Blev medlem: 2003-01-12 1:53:27
Kontakt:

Re: överklock

Inlägg av Roiene » 2010-04-13 13:08:49

Ok, skall testa .
Chieft bigt/Abit IS7-E/ATI 9800pro 128Mb/2Gb PC3200/P4 2.8GHz/Ss 500+250Gb sata/DVD/MS w.less desktop elit/
Abit IS7/Nvida Geforce 6600GTtyst/2Gb PC3200/P4 3.1GHz/Ss 2x250Gb sata/DVD lightscribe bränn/DX4450/iP4500//Terratec 400/Delta44prof.+breakbox

Användarvisningsbild
Roiene
Inlägg: 125
Blev medlem: 2003-01-12 1:53:27
Kontakt:

Re: överklock

Inlägg av Roiene » 2010-04-13 14:37:07

Nej, det hjälpte inte.
Det var tråkigt detta, jag som köpt denna processor för att just köra den i 3.50 GHz .
Jag undrar vad som inte är rätt, de gamla P4 processorerna gick det ju smidigt på.
Denna skulle ju oxå vara väldigt clock-vänlig.
Men vad är det som fattas tro, biosen är ganska ny. Det finns bara två nyare som är någon fix med password o pciEx1 Lan, så det har ju ingen betydelse.

:(
Chieft bigt/Abit IS7-E/ATI 9800pro 128Mb/2Gb PC3200/P4 2.8GHz/Ss 500+250Gb sata/DVD/MS w.less desktop elit/
Abit IS7/Nvida Geforce 6600GTtyst/2Gb PC3200/P4 3.1GHz/Ss 2x250Gb sata/DVD lightscribe bränn/DX4450/iP4500//Terratec 400/Delta44prof.+breakbox

Användarvisningsbild
Jonas Axman
Übertomte
Inlägg: 8135
Blev medlem: 2002-02-13 22:25:41
Ort: Göteborg
Kontakt:

Re: överklock

Inlägg av Jonas Axman » 2010-04-13 14:53:22

Testa med att byta till nyare bios ändå kanske. Just för att "nolla" inställningarna.

Hur går det om du underklockar processorn?
"I have come here to chew bubblegum and kick ass"
"... and I am all out of bubblegum"

Användarvisningsbild
lord_vasagos
Inlägg: 4075
Blev medlem: 2002-11-01 6:23:59
Ort: falun

Re: överklock

Inlägg av lord_vasagos » 2010-04-13 15:22:42

är lurigt sånt där när det inte sparas
första tanken brukar vara bios batteri som är keff
om det inte är det som krånglar så känns det som det är nått med bios som buggat lite
så enda jag kan komma på är att göra som axman säger slänga in ny bios och hoppas på det bästa :-/
Asus mobbo fx 8120 8gb ram ati 7850 oc

Användarvisningsbild
Roiene
Inlägg: 125
Blev medlem: 2003-01-12 1:53:27
Kontakt:

Re: överklock

Inlägg av Roiene » 2010-04-13 15:27:24

Det blir samma vi nerklockning, den ställer sig i ursprungsinställningen.
Bilagor
cmos01.jpg
Kanske jag missar något, så här ser det ut i bios.
Chieft bigt/Abit IS7-E/ATI 9800pro 128Mb/2Gb PC3200/P4 2.8GHz/Ss 500+250Gb sata/DVD/MS w.less desktop elit/
Abit IS7/Nvida Geforce 6600GTtyst/2Gb PC3200/P4 3.1GHz/Ss 2x250Gb sata/DVD lightscribe bränn/DX4450/iP4500//Terratec 400/Delta44prof.+breakbox

Användarvisningsbild
Jonas Axman
Übertomte
Inlägg: 8135
Blev medlem: 2002-02-13 22:25:41
Ort: Göteborg
Kontakt:

Re: överklock

Inlägg av Jonas Axman » 2010-04-13 15:38:38

Har inte gigabyte något verktyg där man kan överklocka inne från windows? Funderade på om du kunde testa med det bara för att verifiera att det fungerar.
"I have come here to chew bubblegum and kick ass"
"... and I am all out of bubblegum"

Användarvisningsbild
lord_vasagos
Inlägg: 4075
Blev medlem: 2002-11-01 6:23:59
Ort: falun

Re: överklock

Inlägg av lord_vasagos » 2010-04-13 15:54:22

enda du ska behöva göra är väll att enabla cpu host controll
så du kan öka fsb
och sätta system memmory på manuell sen sänka minnens hastigheten
för hastigheten på minnena ökar när du höjer fsb

om du inte ställt in minnena skulle det kunna förklara ditt problem med att den ställer till baks sig
då är det att minnena går i så hög hastighet att datorn dyker och den ställer tillbaks sig till orginal hastighet
Asus mobbo fx 8120 8gb ram ati 7850 oc

Användarvisningsbild
Roiene
Inlägg: 125
Blev medlem: 2003-01-12 1:53:27
Kontakt:

Re: överklock

Inlägg av Roiene » 2010-04-13 19:55:29

Jag har provat med windowsvarianten,men det funkar inte. Skall prova det igen .
men detta med minneshastigheten låter ju, jag trodde det fungerade med auto.
Men skall jag sätt den så att jag kommer så nära 800 som möjligt eller törs man dra på lite där oxå ?
Har för mig att jag testade det, men de multiplier som fanns där gjorde att jag fick välja så det blev knappt 800 .

Skall sätta i ett nytt batteri oxå.
Undrar om det kan ha något att göra med att jag kör win 7 64bit ?

Multipliern går bara till 12 sen kan man lägga på 0,5 som syns på bilden, men så skall det väl vara.
Jag skall väl kunna välja 10/11/12 sen kan jag då lägga på 0,5 på varje multiplier om man skulle vilja.

:-/
Chieft bigt/Abit IS7-E/ATI 9800pro 128Mb/2Gb PC3200/P4 2.8GHz/Ss 500+250Gb sata/DVD/MS w.less desktop elit/
Abit IS7/Nvida Geforce 6600GTtyst/2Gb PC3200/P4 3.1GHz/Ss 2x250Gb sata/DVD lightscribe bränn/DX4450/iP4500//Terratec 400/Delta44prof.+breakbox

Användarvisningsbild
lord_vasagos
Inlägg: 4075
Blev medlem: 2002-11-01 6:23:59
Ort: falun

Re: överklock

Inlägg av lord_vasagos » 2010-04-14 0:09:57

en del funkar på auto en del får du skruva ner så du får lägre mhz på minnena manuellt
för när du ökar fsb ökar även minnenas mhz och ligger du på 800 med 800 minnen och ökar fsb så går minnena över 800 så fort du ökar 1 fsb bara ...men det brukar oftast gå att köra några fsb innan det blir stop
prova köra minnena på lägre mhz t.e.x 667mhz och prova klocka då för du får i.a.f mer mhz på dom när du får upp din fsb en bit

som t.e.x min cpu som exempel ligger på 1800 mhz orginal kör den just nu i 3000 mhz och har för mig jag kör minnena i 667
med den fsb ökningen går mina minnen i ca 940 mhz öven fast dom står som 667 i bios p.g.a fsb ökningen

så det jag kan tänka mig kan hända för dig är att du kör 800 på minnena ökar fsb så att även minnenas mhz ökar mer än minnena klarar och när du startar om datorn känner den av att nått är fel på överklockningen och nollställer den för att datorn ska kunna starta och du är tillbaks på orginal mhz

jag vet inte säkert om det är ditt problem men det låter som ett troligt scenario

win 7 64bit har jag på min burk med och det ska inte skapa några problem av det slaget vad jag vet om
Asus mobbo fx 8120 8gb ram ati 7850 oc

Skriv svar