Fallout 3 och Bioshock funkar ej...

Avdelningen för spel och annan vardaglig mjukvara.
Skriv svar
Vapors
Inlägg: 8
Blev medlem: 2008-12-26 16:04:31

Fallout 3 och Bioshock funkar ej...

Inlägg av Vapors » 2009-01-12 15:21:59

Okej, så här är läget, jag har nyss köpt en ny dator med vista home premium. Datorn toppar alla betyg i nuläget.
Men jag kan inte spela Fallout 3 eller Bioshock (Har inte provat så många ännu) men Left 4 Dead funkar galant.
När jag startar Bioshock slutar det funka omedelbart och jag får samma felmedelande som när jag startar Fallout 3.
När jag startar Fallout 3 funkar allt som vanligt tills jag ska köra New game. Den börjar ladda men då får jag ett felmedelande.

Hittills funkar allt...
http://i43.tinypic.com/28kknqe.jpg

Och så kommer felmedelandet när den laddar.
http://i41.tinypic.com/2yjovpv.jpg


Här är min hårdvara:

Processor: AMD ATHLON 64 X2 6000+ SOCKET AM2 BOXED 89W 5010190001

Chassi: ANTEC SONATA III 500 SVART MIDITOWER 5010110383
Kylpasta: ARCTIC SILVER 5 KYLPASTA (3.5 GRAM) 5010064527

Grafikkort: ASUS RADEON HD4870 DARK KNIGHT COOLER TOP 512MB DVI 5010197570

Ram-minne: CORSAIR DHX 4GB DDR2 PC6400 XMS2 (2X2GB) HEATZINK 5010145239 x2

Moderkort: GIGABYTE GA-MA78G-DS3H 780G SOCKET AM2+ ATX 5010197691
Dvd-brännare: SAMSUNG DVD±R/RW/RAM DL 22X SATA BULK SVART 5010165352

Hårddisk: SAMSUNG SPINPOINT F1 750GB SATA/300 7200RPM 32MB 50101251


Uppskattar hjälp, är ny på vista så jag vet inte om det är någon slags inställning eller så. Har dock stängt av UAC. (Funkade inte med det aktiverat heller.)

Edit: Gjorde om img-taggarna till url-taggar, då bilderna var lite i största laget (och forumsreglernas § 5.1)
/elvenman

Användarvisningsbild
fisk
Inlägg: 7485
Blev medlem: 2003-03-18 21:09:30
Ort: Örebro / Sverige
Kontakt:

Inlägg av fisk » 2009-01-12 18:07:19

Avinstallera alla drivrutiner för grafikkortet och moderkortet och installera de senaste versionerna.
Aotearoa - tino rangatiratanga

Vapors
Inlägg: 8
Blev medlem: 2008-12-26 16:04:31

Inlägg av Vapors » 2009-01-12 18:14:14

Byggde och installerade datorn förra veckan.

Användarvisningsbild
snigel
Hedersbit
Inlägg: 9625
Blev medlem: 2002-03-08 15:06:33
Ort: Göteborg

Inlägg av snigel » 2009-01-12 20:37:21

Vapors skrev:Byggde och installerade datorn förra veckan.
Laddade du ned senaste drivrutinerna till moderkort och grafikkort eller installerade du från medföljande skivor?
http://sniglom.blogspot.com
Work |i5 760@4.2GHz|16GB|P55|GTX 670|850 500GB|Xonar D2|2TB
Extra |q9550@3.4GHz|8GB|P45|GTX 670|830 256GB|Audigy 2
MacB.|p8600@2.4GHz|8GB|320m|BX100 500GB
Serve|c1037@1.8GHz|8GB|NM70|X25-M 80GB|Seagate 4TB

Vapors
Inlägg: 8
Blev medlem: 2008-12-26 16:04:31

Inlägg av Vapors » 2009-01-12 21:05:41

Installerade från skivorna.

GangZtra
Inlägg: 583
Blev medlem: 2002-03-08 23:17:19
Ort: Halmstad
Kontakt:

Inlägg av GangZtra » 2009-01-12 21:16:09

Vapors skrev:Installerade från skivorna.
Tanka då genast hem nya drivrutiner från tillverkarnas hemsidor!
Glöm ej att avinstallera de gamla först.

OT: Fallout 3 är BÄST! (För tillfället 8) )
Q6600 @ 3.5Ghz -==- TRUE -==- Asus P5E -==- 4GB Kingston HyperX PC8500 -==- 64GB Corsair Nova SSD -==- 2x Asus HD 5770 -==- Corsair HX 620W PSU -==- Antec P182 -==-

Användarvisningsbild
Andrej
Inlägg: 3465
Blev medlem: 2005-05-01 7:56:58
Ort: Stockholm

Inlägg av Andrej » 2009-01-12 21:29:03

GangZtra skrev:OT: Fallout 3 är BÄST! (För tillfället 8) )
Verkligen inte.
Ödmjuk är jag, det är inte mitt fel att ni har fel.

Användarvisningsbild
fisk
Inlägg: 7485
Blev medlem: 2003-03-18 21:09:30
Ort: Örebro / Sverige
Kontakt:

Inlägg av fisk » 2009-01-13 15:51:57

fisk skrev:Avinstallera alla drivrutiner för grafikkortet och moderkortet och installera de senaste versionerna.
De som ligger på skivorna är utdaterade (gamla) versioner.
Aotearoa - tino rangatiratanga

Användarvisningsbild
ShoGun
Inlägg: 272
Blev medlem: 2006-09-12 14:50:38
Ort: Deru

Inlägg av ShoGun » 2009-01-13 20:18:48

Andrej skrev:
GangZtra skrev:OT: Fallout 3 är BÄST! (För tillfället 8) )
Verkligen inte.
Väldigt onödigaste inlägget på länge.


Ladda hem nyare/nyaste drivisar till gfxkortet iaf och testa, testa och se vilka som funkar bäst. nyaste borde i regel vara bäst, men med nyare atikorten så är detta inte alltid fallet. Vissa installers krånglar och gör att om du ska installera nyare/äldre drivisar så måste du ta bort filer manuellt och gå in i registret och meka, jag slapp dock detta men min kompis höll på i timtal :p
Abyssa(Subject to change): C2D E8400 - 4870x2 - 4GB ram - Windows Vista 64bit / Mandriva - Pending
Fultjack: HP 6510b - 2GB ram - T7100 - Windows XP 32bit - Active
Lilium: - Terminated | Ceteru: - Terminated

Vapors
Inlägg: 8
Blev medlem: 2008-12-26 16:04:31

Inlägg av Vapors » 2009-01-13 22:25:35

Tackar, Allt funkade galant i 2 timmar...

Användarvisningsbild
Peter Wall
Hedersbit
Inlägg: 7026
Blev medlem: 2002-03-08 0:52:56
Ort: Stockholm
Kontakt:

Inlägg av Peter Wall » 2009-01-14 21:56:35

Rensat.
Diplomerad webbutvecklare
Microsoft Certified Professional Windows 2003
Microsoft Certified Technology Specialist Windows Vista
"Did you know kidneys and applesauce are a delicacy in Sweden? I'm gonna get my applesauce back!"

RolandButcher
Inlägg: 2
Blev medlem: 2020-03-28 18:09:14

Re: Fallout 3 och Bioshock funkar ej...

Inlägg av RolandButcher » 2020-03-29 15:21:00

Jag hade en liknande situation länge tillbaka, förmodligen 10 år tillbaka för att installera lite spel. nu märker jag ditt inlägg och vill bara svara på det. den gången tror jag att jag installerade grafikkortet och installerade spelet igen. då fungerade alla bra. Jag tror att du har löst din fråga länge tillbaka, fortfarande nyfiken.

Skriv svar