Installerar Windows XP på en 200Mhz (går inte bra)

Avdelningen för spel och annan vardaglig mjukvara.
Skriv svar
AphX
Inlägg: 711
Blev medlem: 2004-06-11 13:29:23

Installerar Windows XP på en 200Mhz (går inte bra)

Inlägg av AphX » 2005-11-20 17:50:46

Installerar Windows XP på en 200mhz dator... Redan i början av installationen när datorn kopierar över filer från XP skivan till hårddisken går det snett... Vissa filer vill den inte kopiera över och det går inte även fast jag tar "Försök igen". Jag har använt skivan på en annan dator och där fungerade det klockrent. Testade att göra om processen några gånger och kom fram till att det inte var samma filer som inte gick att kopiera över. Därmed utesluter jag att det är fel på skivan. Nåväl. Installationen gick igenom utan några av dom där filerna men man märker att massa grejjer e fel när man använder datorn. Kommer t.ex. inte in i Enhetshanteraren samt att System i kontrollpanelen saknar massa flikar och datorn hänger sig när jag försöker ta mig in i nätverksanslutningar.

Någon som vet vad det kan bero på? Varför vill den inte ha med vissa filer? Var kan felet ligga? Hårddisken? CD-Romen? Har försökt mellan 7-10 gånger. Blir samma sak varje gång. Men OLIKA filer... Thats weird!!

Användarvisningsbild
exzrael
Inlägg: 638
Blev medlem: 2004-11-27 11:38:07
Ort: Ängelholm, Skåne
Kontakt:

Inlägg av exzrael » 2005-11-20 17:52:35

Har datorn klarat minimum-kraven?!?

233Mhz
64MB ram
1.5Gb HDD
Datorblogg: Länk
Dator: Intel Core i5 750 OC 3,4 GHz, 8 GB DDR3 1600 MHz, GeForce 560Ti OC 900/2100 Mhz, 2+1 TB HDD:

AphX
Inlägg: 711
Blev medlem: 2004-06-11 13:29:23

Inlägg av AphX » 2005-11-20 18:19:16

200mhz jämnt
64mb ram
3.5gb hårddisk

är inte min dator! nån gammal kärrings som vägrar köpa ny! :)
får pengar för å fixa den iaf så... :)

föredettamixbox
Avstängd
Inlägg: 265
Blev medlem: 2005-04-04 22:15:23

Inlägg av föredettamixbox » 2005-11-20 19:21:31

AphX skrev:200mhz jämnt
64mb ram
3.5gb hårddisk

är inte min dator! nån gammal kärrings som vägrar köpa ny! :)
får pengar för å fixa den iaf så... :)
Det går inte helt enkelt.

Användarvisningsbild
enix
Inlägg: 3511
Blev medlem: 2002-04-16 17:41:11
Ort: Stockholm

Inlägg av enix » 2005-11-20 19:30:03

föredettamixbox skrev:
AphX skrev:200mhz jämnt
64mb ram
3.5gb hårddisk

är inte min dator! nån gammal kärrings som vägrar köpa ny! :)
får pengar för å fixa den iaf så... :)
Det går inte helt enkelt.
Struntprat, vet en som körde XP på sin 166MHz laptop, ok det gick ganska segt, men det gick ;)

Hur han lyckades har jag ingen aning om

Ontopic: Pröva att installera 2000 istället
Workstation: Core i5 750 2.66GHz, 4GB DDR3, 3TB HDD, HD4890 1GB, Windows7 Pro x64
Laptop: AMD Athlon64 X2 QL-60 1.90GHz, 3GB DDR2, 250GB HDD, HD3450 256MB, Windows Vista Home Premium x86
iPhone 3G 8GB | PS3 40GB | XB360 20GB | Wii 8GB | PSP 2GB | PS2

Användarvisningsbild
elvenman
Hedersbit
Inlägg: 12572
Blev medlem: 2002-03-17 21:42:06
Ort: Mora
Kontakt:

Inlägg av elvenman » 2005-11-20 19:31:12

Du kan väl testa att byta skivspelare, flatkablarna, hårddisk (var för sig eller allt på en gång).

Funkar inte det varför inte testa Win2000?
Fråga smart "Den som spar han har, men inte roligt"
Praxidike: Q9550/8GB/5180GB/DVD±RW/GTX760/24"TFT
Io: P-M 1,73/2GB/1000GB/DVD±RW/15"TFT
U32U: E-450 1,65/8GB/64GB SSD/HD6320/13,3"TFT
Kale: E6550/4GB/640GB/46"LED

Användarvisningsbild
Jonas Axman
Übertomte
Inlägg: 8135
Blev medlem: 2002-02-13 22:25:41
Ort: Göteborg
Kontakt:

Inlägg av Jonas Axman » 2005-11-20 19:35:49

testa en annan cd-rom, det är enligt min erfarenhet windows-installationen som är görkinkig vid själva kopieringen av filerna.
"I have come here to chew bubblegum and kick ass"
"... and I am all out of bubblegum"

AphX
Inlägg: 711
Blev medlem: 2004-06-11 13:29:23

Inlägg av AphX » 2005-11-20 21:15:09

Okej. Tar del av era tips.

Hur var det nu? Vilka operativ kräver bootdiskett? Jag vägrar röra en floppy... :)

Användarvisningsbild
elvenman
Hedersbit
Inlägg: 12572
Blev medlem: 2002-03-17 21:42:06
Ort: Mora
Kontakt:

Inlägg av elvenman » 2005-11-20 21:50:45

AphX skrev:Hur var det nu? Vilka operativ kräver bootdiskett? Jag vägrar röra en floppy... :)
Tror att windows 3.X var den sista som KRÄVER diskett, 95/98/ME/2K/XP/2K3 går att boota på skiva tror jag.
Fråga smart "Den som spar han har, men inte roligt"
Praxidike: Q9550/8GB/5180GB/DVD±RW/GTX760/24"TFT
Io: P-M 1,73/2GB/1000GB/DVD±RW/15"TFT
U32U: E-450 1,65/8GB/64GB SSD/HD6320/13,3"TFT
Kale: E6550/4GB/640GB/46"LED

AphX
Inlägg: 711
Blev medlem: 2004-06-11 13:29:23

Inlägg av AphX » 2005-11-20 21:53:30

Jaha, såpass... Prövar å trixa lite med XP, går det inte så kör jag på 2k då.

Användarvisningsbild
snigel
Hedersbit
Inlägg: 9626
Blev medlem: 2002-03-08 15:06:33
Ort: Göteborg

Inlägg av snigel » 2005-11-20 21:56:56

När den inte kan kopiera filer kan det ibland vara minnesfel. Sett symptomen på ett antal burkar.
http://sniglom.blogspot.com
Work |i5 760@4.2GHz|16GB|P55|GTX 670|850 500GB|Xonar D2|2TB
Extra |q9550@3.4GHz|8GB|P45|GTX 670|830 256GB|Audigy 2
MacB.|p8600@2.4GHz|8GB|320m|BX100 500GB
Serve|c1037@1.8GHz|8GB|NM70|X25-M 80GB|Seagate 4TB

Användarvisningsbild
_JesteR_
Inlägg: 2437
Blev medlem: 2004-02-28 16:26:27
Ort: Gavle
Kontakt:

Inlägg av _JesteR_ » 2005-11-20 22:00:28

Axman skrev:testa en annan cd-rom, det är enligt min erfarenhet windows-installationen som är görkinkig vid själva kopieringen av filerna.
Word.

Testa en annan läsare, för mig gick det otroligt segt istället att installera, på en skoldator.
When you pirate MP3s, you are downloading COMMUNISM
Lacolper

AphX
Inlägg: 711
Blev medlem: 2004-06-11 13:29:23

Inlägg av AphX » 2005-11-21 13:47:42

Hahaha jag lyckades mjölka fram filerna genom att sitta å peppra på enterknappen i 2 minuter, då gick det!

Användarvisningsbild
Stuggi
Inlägg: 1157
Blev medlem: 2005-02-24 20:04:04
Ort: Jakobstad, Finland

Inlägg av Stuggi » 2005-11-21 14:27:30

AphX skrev:Okej. Tar del av era tips.

Hur var det nu? Vilka operativ kräver bootdiskett? Jag vägrar röra en floppy... :)
Vad har du för traumor med disketter. De är ett av de mest praktiska medium som finns
Main: A64 3800+ Venice med AC Freezer 64 Pro | 1 Gb RAM | X850XT/2HDTV med Zalman VF700-Cu | 4x 250 Gb WD Caviar SataII
Laptop: Hp Nx6125 | Amd Turion ML-32 1,8 Ghz | 512 Mb RAM |Radeon X300 | 60 Gb

AphX
Inlägg: 711
Blev medlem: 2004-06-11 13:29:23

Inlägg av AphX » 2005-11-21 19:19:26

Jag har sega erfarenheter av disketter =) Och jag har inte floppy i min nya dator så för att kunna göra en bootdisk så blir det krångligt =)

Användarvisningsbild
Jalle64
Inlägg: 3026
Blev medlem: 2004-04-27 12:29:24
Ort: Skåne

Inlägg av Jalle64 » 2005-11-21 21:26:07

AphX skrev:Jag har sega erfarenheter av disketter =) Och jag har inte floppy i min nya dator så för att kunna göra en bootdisk så blir det krångligt =)
Ja och de kostar en förmögenhet också ;D
Vem f.n fann upp fanér?

Användarvisningsbild
mcrj
Inlägg: 1125
Blev medlem: 2002-03-08 13:58:49
Ort: Umeå
Kontakt:

Inlägg av mcrj » 2005-11-22 8:47:52

snigel skrev:När den inte kan kopiera filer kan det ibland vara minnesfel. Sett symptomen på ett antal burkar.

Jo jag har fixat många med det felet så jag tror på minnesfel.

Prova ett annat minne.
Mac mini

Skriv svar