Backup

Avdelningen för spel och annan vardaglig mjukvara.
Skriv svar
Användarvisningsbild
Longstock
Inlägg: 1370
Blev medlem: 2006-05-25 10:04:03
Ort: Stockholm

Backup

Inlägg av Longstock » 2006-05-25 10:08:20

Nyligen så köpte jag en dator från Dell.
Det följde inte med någon skiva för återställning av OS:et om datorn skulle krångla.
Dell påstår på sin hemsida att det ska finnas något som kallas DELL OS RECOVERY men det finns inte med.

Hur gör jag för att skapa en backup?
Har provat Norton Ghost men skivan vill inte starta innan Windows har startat. (Har ändrat ordningen så den bootar från CD-enheten först)

Tack för hjälp!

Fluffy
Hedersbit
Inlägg: 7384
Blev medlem: 2002-02-13 23:56:00

Inlägg av Fluffy » 2006-05-25 10:27:57

Fråga Dell om de kan skicka en sådan recovery-skiva, sådana skivor jag hatar otroligt mycket då de lever sitt egna liv och formaterar och raderar lite på sitt egna liv.

Har varut med som sånna skivor som blåser disken i datorn helt och hållet. Så med sådana skivor.

EnRIz
Inlägg: 176
Blev medlem: 2005-12-29 0:30:44
Ort: Malung

Inlägg av EnRIz » 2006-05-25 11:35:35

Tycker INTE om Dells återställningsskivor!

DELL OS RECOVERY CD ska ligga i Alla Program under Dell Accessories eller C:\dell\MEDIAEXE\ODM.exe
Gaming/Work:Q8200@2.33GHz,4 GB DDR2 RAM,HD4850,2xSpinPoint 500 GB + 1 TB Caviar Green Power,Windows 7 Ultimate x64

Server:P4@3GHz,2 GB RAM,150 GB HDD,Windows XP

Macbook Pro 13":C2D@2.4GHz, 4GB DDR3 RAM,250GB,OSX Snow Leopard.

Användarvisningsbild
elvenman
Hedersbit
Inlägg: 12572
Blev medlem: 2002-03-17 21:42:06
Ort: Mora
Kontakt:

Inlägg av elvenman » 2006-05-25 11:47:29

Innan du kör någon form av återställningsskiva, tycker jag iaf att det är bäst att slänga ut allt du VERKLIGEN vill ha kvar på skiva eller en hårddisk som man kopplar ur. Egenteligen gäller även detta vid en nyinstallation (annars kan C:\ bli någon helt annan enhetsbokstav, som INTE går att ändra).
Fråga smart "Den som spar han har, men inte roligt"
Praxidike: Q9550/8GB/5180GB/DVD±RW/GTX760/24"TFT
Io: P-M 1,73/2GB/1000GB/DVD±RW/15"TFT
U32U: E-450 1,65/8GB/64GB SSD/HD6320/13,3"TFT
Kale: E6550/4GB/640GB/46"LED

Användarvisningsbild
Longstock
Inlägg: 1370
Blev medlem: 2006-05-25 10:04:03
Ort: Stockholm

Inlägg av Longstock » 2006-05-25 12:31:26

DELL OS REC finns inte på hårddisken, konstigt nog.
Jag ska ringa Dell och be om en skiva.
Tack för alla tips!

Användarvisningsbild
snigel
Hedersbit
Inlägg: 9626
Blev medlem: 2002-03-08 15:06:33
Ort: Göteborg

Inlägg av snigel » 2006-05-25 12:42:58

Är det så det går när man beställer en dator med
ÄKTA windows XP rekommenderat av dell (tm) !!!!111

Har du cdnyckel borde du kunna ladda ned motsvarande windows och använda din nyckel till.
http://sniglom.blogspot.com
Work |i5 760@4.2GHz|16GB|P55|GTX 670|850 500GB|Xonar D2|2TB
Extra |q9550@3.4GHz|8GB|P45|GTX 670|830 256GB|Audigy 2
MacB.|p8600@2.4GHz|8GB|320m|BX100 500GB
Serve|c1037@1.8GHz|8GB|NM70|X25-M 80GB|Seagate 4TB

Användarvisningsbild
_JesteR_
Inlägg: 2437
Blev medlem: 2004-02-28 16:26:27
Ort: Gavle
Kontakt:

Inlägg av _JesteR_ » 2006-05-25 14:13:52

Min förra dator som var en Dell, så fick jag med en XP-skiva. Det var alltså inte en recovery-skiva. Skivan brukar ligga i ett pappfodral bland resten av skivorna man får med.
When you pirate MP3s, you are downloading COMMUNISM
Lacolper

Användarvisningsbild
Longstock
Inlägg: 1370
Blev medlem: 2006-05-25 10:04:03
Ort: Stockholm

Inlägg av Longstock » 2006-05-25 18:51:51

snigel skrev: Har du cdnyckel borde du kunna ladda ned motsvarande windows och använda din nyckel till.
Får man göra så?
_JesteR_ skrev:Min förra dator som var en Dell, så fick jag med en XP-skiva. Det var alltså inte en recovery-skiva. Skivan brukar ligga i ett pappfodral bland resten av skivorna man får med.
Jag fick ingen CD-skiva med OS:et heller.

Användarvisningsbild
snigel
Hedersbit
Inlägg: 9626
Blev medlem: 2002-03-08 15:06:33
Ort: Göteborg

Inlägg av snigel » 2006-05-25 20:21:51

Longstock skrev:
snigel skrev: Har du cdnyckel borde du kunna ladda ned motsvarande windows och använda din nyckel till.
Får man göra så?
_JesteR_ skrev:Min förra dator som var en Dell, så fick jag med en XP-skiva. Det var alltså inte en recovery-skiva. Skivan brukar ligga i ett pappfodral bland resten av skivorna man får med.
Jag fick ingen CD-skiva med OS:et heller.
Tveksamt om du får göra så, egentligen betalar man ju inte för windows utan för själva licensen så att säga. Därför det inte är några kopieringsskydd på windowsskivorna.
http://sniglom.blogspot.com
Work |i5 760@4.2GHz|16GB|P55|GTX 670|850 500GB|Xonar D2|2TB
Extra |q9550@3.4GHz|8GB|P45|GTX 670|830 256GB|Audigy 2
MacB.|p8600@2.4GHz|8GB|320m|BX100 500GB
Serve|c1037@1.8GHz|8GB|NM70|X25-M 80GB|Seagate 4TB

Användarvisningsbild
MooDHooDs
Inlägg: 2229
Blev medlem: 2006-03-03 22:26:11
Ort: Stockholm
Kontakt:

Inlägg av MooDHooDs » 2006-05-25 21:26:16

Valde du att få med CD-skiva av XP för 50 kronor så ska du ha fått det.
Valde du inte det ska det finnas på en partion på hårddisken, som går att bränna ut.

Dell började med det här systemet juli 2005 i samband med releasen av deras nya desktop serie 51xx och 91xx.

Användarvisningsbild
Longstock
Inlägg: 1370
Blev medlem: 2006-05-25 10:04:03
Ort: Stockholm

Inlägg av Longstock » 2006-05-26 12:51:26

Jag hade aldrig möjligheten att köpa till en Windows-skiva.
Men som sagt, jag ska ringa Dell och prata med dem.

Skriv svar