Klona hårddisk med windows...?

Avdelningen för spel och annan vardaglig mjukvara.
Skriv svar
AphX
Inlägg: 711
Blev medlem: 2004-06-11 13:29:23

Klona hårddisk med windows...?

Inlägg av AphX » 2008-09-11 11:47:04

Hej!

Har en hårddisk som jag kör Windows XP på. Den börjar bli gammal och tänkte byte ut den mot en 10k varvare. Kan jag klona den gamla disken till 10k varvaren och behålla den nuvarande windowsinstallationen?

Om det går, hur måste man göra? Går det att göra i windowsmiljö eller måste jag plocka ut disken och göra det via en annan dator?

Vilket program ska jag använda?

Tack!

Användarvisningsbild
Peter Wall
Hedersbit
Inlägg: 7026
Blev medlem: 2002-03-08 0:52:56
Ort: Stockholm
Kontakt:

Inlägg av Peter Wall » 2008-09-11 11:50:56

Diplomerad webbutvecklare
Microsoft Certified Professional Windows 2003
Microsoft Certified Technology Specialist Windows Vista
"Did you know kidneys and applesauce are a delicacy in Sweden? I'm gonna get my applesauce back!"

AphX
Inlägg: 711
Blev medlem: 2004-06-11 13:29:23

Inlägg av AphX » 2008-09-11 14:05:00

Tack så mycket!

Användarvisningsbild
elvenman
Hedersbit
Inlägg: 12572
Blev medlem: 2002-03-17 21:42:06
Ort: Mora
Kontakt:

Inlägg av elvenman » 2008-09-11 14:29:22

Ghost funkar klockrent.
Fråga smart "Den som spar han har, men inte roligt"
Praxidike: Q9550/8GB/5180GB/DVD±RW/GTX760/24"TFT
Io: P-M 1,73/2GB/1000GB/DVD±RW/15"TFT
U32U: E-450 1,65/8GB/64GB SSD/HD6320/13,3"TFT
Kale: E6550/4GB/640GB/46"LED

Användarvisningsbild
Peter Wall
Hedersbit
Inlägg: 7026
Blev medlem: 2002-03-08 0:52:56
Ort: Stockholm
Kontakt:

Inlägg av Peter Wall » 2008-09-11 15:03:35

Japp. Vi kör det med BartPE på jobbet. Good combo.
Diplomerad webbutvecklare
Microsoft Certified Professional Windows 2003
Microsoft Certified Technology Specialist Windows Vista
"Did you know kidneys and applesauce are a delicacy in Sweden? I'm gonna get my applesauce back!"

AphX
Inlägg: 711
Blev medlem: 2004-06-11 13:29:23

Inlägg av AphX » 2008-09-14 2:46:55

Tack för era svar!

Körde med Acronis True Image Home. Fungerade klockrent, bortsett från att nånting hände med boot.ini efter första omstarten så jag var tvungen att koppla ur alla andra hårddiskar för att inte linux skulle startas.

Men sen fungerade allt klockrent!

Liu Kang
Inlägg: 175
Blev medlem: 2003-08-06 20:46:38
Ort: Fagersta

Inlägg av Liu Kang » 2008-09-16 13:02:39

Jag provade att göra samma sak med Laplink pc mover men det verkade inte fungera. Jag kunde se alla genvägar från den gamla disken men datorn kunde inte hitta filerna till respektive program.

Ska det inte vara möjligt att tex. tömma en partition på en ny dator och sedan föra in en klonad disk på den partionen? (den klonade disken innehåller operativsystemet). Det verkar som om den nya partitionen får allt huller om buller och lyckas inte hitta filerna den har med laplink pc mover.

Är det lönt att testa Ghost eller andra nämnda program, eller har jag missat att göra något steg?
AMD Barton 2500+ @2150Mhz, 1024 Mb Ram 333Mhz, Sapphire R9800Pro 128Mb(Zalman VF700CU), 2st Maxtor, 120Gb+160GB

Användarvisningsbild
Peter Wall
Hedersbit
Inlägg: 7026
Blev medlem: 2002-03-08 0:52:56
Ort: Stockholm
Kontakt:

Inlägg av Peter Wall » 2008-09-16 14:00:30

Jag vet inte hur ditt program fungerar, men Ghost gör en exakt kopia som fungerar precis som orginalet.
Diplomerad webbutvecklare
Microsoft Certified Professional Windows 2003
Microsoft Certified Technology Specialist Windows Vista
"Did you know kidneys and applesauce are a delicacy in Sweden? I'm gonna get my applesauce back!"

Liu Kang
Inlägg: 175
Blev medlem: 2003-08-06 20:46:38
Ort: Fagersta

Inlägg av Liu Kang » 2008-09-16 15:48:05

Ok, men om den gamla datorn har flera partitioner kan man fortfarande kopiera enbart OS partitionen (med önskade program på samma partition) till en partition på den nya datorn?

Hur funkar det då när man ska tända den nya datorn? Kommer man att få välja från vilket windows man ska köra vid uppstart?
AMD Barton 2500+ @2150Mhz, 1024 Mb Ram 333Mhz, Sapphire R9800Pro 128Mb(Zalman VF700CU), 2st Maxtor, 120Gb+160GB

Användarvisningsbild
elvenman
Hedersbit
Inlägg: 12572
Blev medlem: 2002-03-17 21:42:06
Ort: Mora
Kontakt:

Inlägg av elvenman » 2008-09-16 16:01:13

Liu Kang skrev:Ok, men om den gamla datorn har flera partitioner kan man fortfarande kopiera enbart OS partitionen (med önskade program på samma partition) till en partition på den nya datorn?
Du kan även välja vilken/vilka partitioner du skall ghosta över.
Liu Kang skrev:Hur funkar det då när man ska tända den nya datorn? Kommer man att få välja från vilket windows man ska köra vid uppstart?
Allt som finns på destinationsdisken kommer att försvinna, och alltså endast det man finns med på disken/partionen på källdisken kommer att finnas på destinationsdisken.
Fråga smart "Den som spar han har, men inte roligt"
Praxidike: Q9550/8GB/5180GB/DVD±RW/GTX760/24"TFT
Io: P-M 1,73/2GB/1000GB/DVD±RW/15"TFT
U32U: E-450 1,65/8GB/64GB SSD/HD6320/13,3"TFT
Kale: E6550/4GB/640GB/46"LED

Liu Kang
Inlägg: 175
Blev medlem: 2003-08-06 20:46:38
Ort: Fagersta

Inlägg av Liu Kang » 2008-09-16 16:51:00

Kan jag välja att behålla OS på den nya datorn i en partition (C:) och lägga den gamla datorns OS på en annan partition i den nya datorn (D:)?

d.v.s. ha 2st operativsystem på en dator, där den ena är en kopia av min gamla dator.

Tack för svaren och jag hoppas att ert tålamod inte tryter, hehe.
AMD Barton 2500+ @2150Mhz, 1024 Mb Ram 333Mhz, Sapphire R9800Pro 128Mb(Zalman VF700CU), 2st Maxtor, 120Gb+160GB

AphX
Inlägg: 711
Blev medlem: 2004-06-11 13:29:23

Inlägg av AphX » 2008-09-16 17:35:57

Liu Kang skrev:Kan jag välja att behålla OS på den nya datorn i en partition (C:) och lägga den gamla datorns OS på en annan partition i den nya datorn (D:)?

d.v.s. ha 2st operativsystem på en dator, där den ena är en kopia av min gamla dator.

Tack för svaren och jag hoppas att ert tålamod inte tryter, hehe.
Det går att göra! Bara att lägga till D hårdisken i boot.ini.

Kan va rätt intressant att ha så. Ett rent fräscht windows och ett annat fullt med alla program och grejjer.

Skriv svar