Bredbands-TV

Avdelningen för programmering, nätverk samt alternativa OS.
Skriv svar
Användarvisningsbild
meminus
Inlägg: 1055
Blev medlem: 2003-01-18 2:02:36
Ort: Snål-land
Kontakt:

Bredbands-TV

Inlägg av meminus » 2008-02-07 12:24:29

Jag har skaffat mig telia bredbands-tv men har ett litet problem med att digitalboxen och modemet inte är i samma rum. Det är iprincip omöjligt att dra en nätverkskabel då; för det första rör sig om ca 20m som skall ta sig förbi 2 dörrar och över en korridor. Det går omöjligt gömma kabeln snyggt...

Men modemet kan skicka trådlösa signaler men digitalboxen kan inte ta emot dessa. Var ute och letade lite efter ngn form av adapter. Dvs. från RJ45-kontakt till en antenn... men hittade ingenting!

Även om jag hittar detta (med lite önskad av er hjälp) så funderar jag på hur säkerheten är när man gör så? Sen oxå hur prestandan blir. Vill inte se på laggig TV...och vill heller inte att grannarna ska få kolla på min TV. Redan råkat ut för detta då de äckliga barnen ovan snyltade på min download-speed...

Några tips? Antingen hur man lägger 20m kabel i min situation eller hur man får trådlöst att funka bra.

Tack!
"Varje gång en PC dör får en ängel sina vingar"
"Drivrutiner är rutiner som driver en till vansinne"

Användarvisningsbild
DeCaff
Inlägg: 2352
Blev medlem: 2004-03-16 1:08:04

Inlägg av DeCaff » 2008-02-07 13:15:50

"I USA bestämmer Nixon hur bilarna ska se ut" -Teknikens Värld #19 1972
Ultra'an: Ph2X4 965 BE \ 8GB \ 5250GB \ DVD±RW \ EVGA GTX295

Användarvisningsbild
elvenman
Hedersbit
Inlägg: 12572
Blev medlem: 2002-03-17 21:42:06
Ort: Mora
Kontakt:

Inlägg av elvenman » 2008-02-07 14:34:18

Fråga smart "Den som spar han har, men inte roligt"
Praxidike: Q9550/8GB/5180GB/DVD±RW/GTX760/24"TFT
Io: P-M 1,73/2GB/1000GB/DVD±RW/15"TFT
U32U: E-450 1,65/8GB/64GB SSD/HD6320/13,3"TFT
Kale: E6550/4GB/640GB/46"LED

Användarvisningsbild
meminus
Inlägg: 1055
Blev medlem: 2003-01-18 2:02:36
Ort: Snål-land
Kontakt:

Inlägg av meminus » 2008-02-07 15:13:41

Att köra via eluttaget var ju rätt tufft måste jag säga... har svårt att tro att det funkar men säljer man det så gör det väl det :)

fan att jag itne tänkte på trådlös switch/hub -.-
"Varje gång en PC dör får en ängel sina vingar"
"Drivrutiner är rutiner som driver en till vansinne"

Användarvisningsbild
elvenman
Hedersbit
Inlägg: 12572
Blev medlem: 2002-03-17 21:42:06
Ort: Mora
Kontakt:

Inlägg av elvenman » 2008-02-07 16:09:22

mnus skrev:Att köra via eluttaget var ju rätt tufft måste jag säga... har svårt att tro att det funkar men säljer man det så gör det väl det :)
Du får väl spana runt efter recensioner osv på tex prisjakt eller google och se om det fungerar tillfredsställande.
mnus skrev:fan att jag itne tänkte på trådlös switch/hub -.-
Jag skulle nog göra samma sak här, alltså att kolla runt efter tester av prylarna.
Fråga smart "Den som spar han har, men inte roligt"
Praxidike: Q9550/8GB/5180GB/DVD±RW/GTX760/24"TFT
Io: P-M 1,73/2GB/1000GB/DVD±RW/15"TFT
U32U: E-450 1,65/8GB/64GB SSD/HD6320/13,3"TFT
Kale: E6550/4GB/640GB/46"LED

Användarvisningsbild
meminus
Inlägg: 1055
Blev medlem: 2003-01-18 2:02:36
Ort: Snål-land
Kontakt:

Inlägg av meminus » 2008-02-07 16:49:14

Okej ska göra detta! Tack för hjälpen!
"Varje gång en PC dör får en ängel sina vingar"
"Drivrutiner är rutiner som driver en till vansinne"

Användarvisningsbild
-SE-
Inlägg: 2783
Blev medlem: 2004-12-06 18:40:11
Ort: R-by
Kontakt:

Inlägg av -SE- » 2008-02-07 18:46:12

Är det inte så att dem dära HomePlug (över strömnätet) måste sitta på samma fas för att dem ska funka? Eller skickar dem signalen över nollan? Rätt intressant såntdär.
"Inget kräver så mycket förberedelse som ett improviserat tal."
- Winston Churchill

Användarvisningsbild
mcrj
Inlägg: 1125
Blev medlem: 2002-03-08 13:58:49
Ort: Umeå
Kontakt:

Inlägg av mcrj » 2008-02-07 19:28:50

-SE- skrev:Är det inte så att dem dära HomePlug (över strömnätet) måste sitta på samma fas för att dem ska funka? Eller skickar dem signalen över nollan? Rätt intressant såntdär.
Blir det inte så att signalen går i alla lägenhetr i huset då?

Jag är rätt övertygad om att det måste vara samma fas.
Mac mini

Användarvisningsbild
DeCaff
Inlägg: 2352
Blev medlem: 2004-03-16 1:08:04

Inlägg av DeCaff » 2008-02-07 21:23:29

Jo dom ska sitta på samma fas, men det är ju inget problem då all 220V går på en fas ::)
"I USA bestämmer Nixon hur bilarna ska se ut" -Teknikens Värld #19 1972
Ultra'an: Ph2X4 965 BE \ 8GB \ 5250GB \ DVD±RW \ EVGA GTX295

Användarvisningsbild
mcrj
Inlägg: 1125
Blev medlem: 2002-03-08 13:58:49
Ort: Umeå
Kontakt:

Inlägg av mcrj » 2008-02-08 7:58:40

DeCaff skrev:Jo dom ska sitta på samma fas, men det är ju inget problem då all 220V går på en fas ::)
Ne stopp där det finns 3 faser man kan ta 220v i samtliga faser

hur fan skulle det se ut om du har en 5 rummare med all 220v på en fas.
Mac mini

Användarvisningsbild
DeCaff
Inlägg: 2352
Blev medlem: 2004-03-16 1:08:04

Inlägg av DeCaff » 2008-02-08 9:25:51

Ja jo tänkte ju inte så långt, men i min lilla 1'a så går alla (nåja 5-6) uttag på samma fas.
"I USA bestämmer Nixon hur bilarna ska se ut" -Teknikens Värld #19 1972
Ultra'an: Ph2X4 965 BE \ 8GB \ 5250GB \ DVD±RW \ EVGA GTX295

Användarvisningsbild
meminus
Inlägg: 1055
Blev medlem: 2003-01-18 2:02:36
Ort: Snål-land
Kontakt:

Inlägg av meminus » 2008-02-11 16:42:34

hmm...hur kollar man vilka uttag som går på samma fas?
"Varje gång en PC dör får en ängel sina vingar"
"Drivrutiner är rutiner som driver en till vansinne"

Användarvisningsbild
mcrj
Inlägg: 1125
Blev medlem: 2002-03-08 13:58:49
Ort: Umeå
Kontakt:

Inlägg av mcrj » 2008-02-11 16:55:09

mnus skrev:hmm...hur kollar man vilka uttag som går på samma fas?
Skruva ut två säkringar ur samma grupp "tre irad uppifrån och ner"

sen kolla vilka uttag som funkar dom ligger på samma fas.
Mac mini

Användarvisningsbild
meminus
Inlägg: 1055
Blev medlem: 2003-01-18 2:02:36
Ort: Snål-land
Kontakt:

Inlägg av meminus » 2008-02-14 7:53:49

ah... det lät ju inte så svårt
"Varje gång en PC dör får en ängel sina vingar"
"Drivrutiner är rutiner som driver en till vansinne"

Skriv svar