Konstanta problem med internet/Disconnects

Avdelningen för programmering, nätverk samt alternativa OS.
Skriv svar
greggeeeh
Inlägg: 5
Blev medlem: 2008-12-25 2:14:41

Konstanta problem med internet/Disconnects

Inlägg av greggeeeh » 2008-12-25 2:27:40

Tjenare alla datorkunniga. jag har under senaste tiden( ungefär ett halvår) haft seriösa problem med min internet uppkoppling. Jag kommer posta en del fakta om hur när och var det händer.

Jag använder mig av ett trådlöst bredband och har huvud router(antar jag att det kallas) nere i källaren. I sin tur är min dator kopplad till en router här på över våningen. Vissa dagar kan det vara att jag får små Disconnects på internet. Det stänger ner för några sekunder men går snart upp igen. Detta är jäääääävligt drygt iom att jag nästan bara spelar internet spel.

Samt har det varit så att min pappas laptop som får internet via router där nere inte haft några problem alls. Själv tror jag att det är routern här uppe som är problemet men min bror säger emot( and hes the boss >.<)

Så hoppas detta räcker för att ni kan lösa problemet åt mig. Om ni behöver veta något mer så fixar jag fram det, tack redan i förhand!

DrPepper
Inlägg: 32
Blev medlem: 2008-08-10 22:12:16
Ort: Stockholm

Inlägg av DrPepper » 2008-12-25 17:53:56

Du kör WLAN och routern står på nedervåningen? Lösningen är enkel ditt WLAN tappar kontaktet med modemet då signalen är för dålig eller att den störa ut av t.ex trådlösa telefoner etc.

Vilket band kör du på? 20MHz eller 40MHz? 40MHz är att föredra då trådlösa telefoner etc oftast kör på 20MHz bandet.

greggeeeh
Inlägg: 5
Blev medlem: 2008-12-25 2:14:41

Inlägg av greggeeeh » 2008-12-25 20:11:19

jag det här låter som något logiskt. Vi har ett flertal trådlösa telefoner i huset. Hur ändrar jag till 40MHz? Och vad innebär det?
Kan en konkret lösning helt enkelt vara att dra en sladd direkt till den här datorn?
Tack för svaret :)

DrPepper
Inlägg: 32
Blev medlem: 2008-08-10 22:12:16
Ort: Stockholm

Inlägg av DrPepper » 2008-12-25 20:36:20

Att köra trådat(kabel) är alltid bäst anser jag. Det du gör att gå in i routern och ändrar inställningarna under wireless så att det står Transmission rate(tror jag) till 40MHz å typ kanal till 7 eller liknande.

greggeeeh
Inlägg: 5
Blev medlem: 2008-12-25 2:14:41

Inlägg av greggeeeh » 2008-12-25 20:46:33

Är det något jag gör på min router eller är det en inställning på datorn?

DrPepper
Inlägg: 32
Blev medlem: 2008-08-10 22:12:16
Ort: Stockholm

Inlägg av DrPepper » 2008-12-25 22:11:47

du går in i routern på ip http://192.168.0.1

greggeeeh
Inlägg: 5
Blev medlem: 2008-12-25 2:14:41

Inlägg av greggeeeh » 2008-12-25 23:34:51

nu kom min bror hem för 5 minuter sen... jag frågade honom om password och sådant till routern och sa vad jag skulle göra. Han sa genast att det inte kommer att fungera eftersom det bara ändrar nere vid "Access pointen"

Jag glömde nog nämna i min första post att min farsas laptop som ligger precis vid accesspointen aldrig har problem... bör jag fortfarande kolla om det är det där med 40MHz?

DrPepper
Inlägg: 32
Blev medlem: 2008-08-10 22:12:16
Ort: Stockholm

Inlägg av DrPepper » 2008-12-26 16:19:38

att kolla skadar aldrig. Men låter mer troligt som att du har problem med täckningen på ditt WLAN att avståndet mellan din dator och acesspunkten är för stor.

greggeeeh
Inlägg: 5
Blev medlem: 2008-12-25 2:14:41

Inlägg av greggeeeh » 2008-12-26 16:21:34

Så jag borde helt enkelt fixa trådat internet? Det låter som det mest troliga.

DrPepper
Inlägg: 32
Blev medlem: 2008-08-10 22:12:16
Ort: Stockholm

Inlägg av DrPepper » 2008-12-26 16:23:21

Trådat är det som alltid är bäst och mest pålitligt i mina ögon ja. Visst trådlöst är skönt om man sitter på samma våning som acesspunkten/routern eller vill slippa sladden. Men då får man väl kompremissa så att säga.

Det man kan göra är att köpa sig en acesspunkt till och brygga denna å smacka upp på övervåningen. Då kan nog ditt problem försvinna. Men då pratar vi en kostnad på en 5-700kr också

Användarvisningsbild
Peter Wall
Hedersbit
Inlägg: 7026
Blev medlem: 2002-03-08 0:52:56
Ort: Stockholm
Kontakt:

Inlägg av Peter Wall » 2008-12-26 16:30:43

DrPepper:
Jag använder mig av ett trådlöst bredband och har huvud router(antar jag att det kallas) nere i källaren. I sin tur är min dator kopplad till en router här på över våningen.
Tror du inte att greggeeeh har en bryggad AP egentligen men vet inte riktigt hur han ska benämna sina prylar?
Diplomerad webbutvecklare
Microsoft Certified Professional Windows 2003
Microsoft Certified Technology Specialist Windows Vista
"Did you know kidneys and applesauce are a delicacy in Sweden? I'm gonna get my applesauce back!"

DrPepper
Inlägg: 32
Blev medlem: 2008-08-10 22:12:16
Ort: Stockholm

Inlägg av DrPepper » 2008-12-26 18:43:47

Nej, tror han har en router med WLAN på undervåningen..Å det säger sig själv att signalen inte klarar av att sändas från undervåningen och upp till övervåningen med bra styrka.

koskar
Inlägg: 9
Blev medlem: 2009-01-08 21:55:07

Inlägg av koskar » 2009-01-14 21:09:53

DrPepper skrev:du går in i routern på ip http://192.168.0.1
tjena, lånar tråden lite, vad tar man sig till ifall man inte kan komma in på sin router? Den frågar efter ett lösenord jag inte kan/har. Och ibland står det bara "webbsidan kan inte visas"

Sen har jag en fråga till. Ett tag nu, kanske 4 månader så har jag haft bästa signalstyrka från routern, men nu ( utan att ha flyttat den eller ändrat ngt) har jag jätte dålig signal styrka, vad kommer det sig?
Min router e en Netgear WGR614 v.6.
Senast redigerad av 1 koskar, redigerad totalt 2009 gånger.

Användarvisningsbild
walliski
Inlägg: 1432
Blev medlem: 2005-07-15 16:30:21
Ort: Finland

Inlägg av walliski » 2009-01-14 21:43:23

koskar skrev:tjena, lånar tråden lite, vad tar man sig till ifall man inte kan komma in på sin router? Den frågar efter ett lösenord jag inte kan/har. Och ibland står det bara "webbsidan kan inte visas"

Sen har jag en fråga till. Ett tag nu, kanske 4 månader så har jag haft bästa signalstyrka från routern, men nu ( utan att ha flyttat den eller ändrat ngt) har jag jätte dålig signal styrka, vad kommer det sig?
Min router e en Netgear WGR614.
Angående password, har du prövat detta? http://tinyurl.com/9e2ud4
Vad det är med signalstyrkan vet jag inte.
Här var det tomt...

koskar
Inlägg: 9
Blev medlem: 2009-01-08 21:55:07

Inlägg av koskar » 2009-01-14 21:49:06

walliski skrev:
koskar skrev:tjena, lånar tråden lite, vad tar man sig till ifall man inte kan komma in på sin router? Den frågar efter ett lösenord jag inte kan/har. Och ibland står det bara "webbsidan kan inte visas"

Sen har jag en fråga till. Ett tag nu, kanske 4 månader så har jag haft bästa signalstyrka från routern, men nu ( utan att ha flyttat den eller ändrat ngt) har jag jätte dålig signal styrka, vad kommer det sig?
Min router e en Netgear WGR614.
Angående password, har du prövat detta? http://tinyurl.com/9e2ud4
Vad det är med signalstyrkan vet jag inte.
När jag skriver in 192.168.1.1 så kommer jag in. Skriver User: admin pass: password , då får jag felmeddelande, Access to this resource is denied; your client has not supplied the correct authentication.

Om jag mot förmodan redan har ändrat detta lösenordet och glömt av det. Finns det något sätt att lösa det på isådant fall? tpf

koskar
Inlägg: 9
Blev medlem: 2009-01-08 21:55:07

Inlägg av koskar » 2009-01-15 21:04:55

koskar skrev:
walliski skrev:
koskar skrev:tjena, lånar tråden lite, vad tar man sig till ifall man inte kan komma in på sin router? Den frågar efter ett lösenord jag inte kan/har. Och ibland står det bara "webbsidan kan inte visas"

Sen har jag en fråga till. Ett tag nu, kanske 4 månader så har jag haft bästa signalstyrka från routern, men nu ( utan att ha flyttat den eller ändrat ngt) har jag jätte dålig signal styrka, vad kommer det sig?
Min router e en Netgear WGR614.
Angående password, har du prövat detta? http://tinyurl.com/9e2ud4
Vad det är med signalstyrkan vet jag inte.
När jag skriver in 192.168.1.1 så kommer jag in. Skriver User: admin pass: password , då får jag felmeddelande, Access to this resource is denied; your client has not supplied the correct authentication.

Om jag mot förmodan redan har ändrat detta lösenordet och glömt av det. Finns det något sätt att lösa det på isådant fall? tpf
Nu har jag även testat att reseta routern, funkar endå inte... ngn som vet??

DrPepper
Inlägg: 32
Blev medlem: 2008-08-10 22:12:16
Ort: Stockholm

Inlägg av DrPepper » 2009-01-16 22:18:25

Hur resetar du routern? Står i manualen hur du gör. Har för mig att du ska trycka in "reset" samtidigt som nätadaptern är ansluten..

koskar
Inlägg: 9
Blev medlem: 2009-01-08 21:55:07

Inlägg av koskar » 2009-01-18 20:08:17

DrPepper skrev:Hur resetar du routern? Står i manualen hur du gör. Har för mig att du ska trycka in "reset" samtidigt som nätadaptern är ansluten..
Det är inte det som är problemet, problemet är att jag nu plötsligt inte har lika bra signal från routern

koskar
Inlägg: 9
Blev medlem: 2009-01-08 21:55:07

Inlägg av koskar » 2009-01-22 23:06:42

koskar skrev:Det är inte det som är problemet, problemet är att jag nu plötsligt inte har lika bra signal från routern

Nobody?

kqr
Inlägg: 3077
Blev medlem: 2005-09-05 17:23:20
Ort: Stockholm

Inlägg av kqr » 2009-01-23 17:39:24

Det finns miljontals listor på vanliga påverkande faktorer när det gäller dålig signal.

Prova google "common causes", "bad reception", "wireless", "slow" eller så, i lite olika kombinationer? (:

Delimor
Inlägg: 1
Blev medlem: 2009-01-25 18:23:17

Re: Konstanta problem med internet/Disconnects

Inlägg av Delimor » 2009-01-25 18:30:52

greggeeeh skrev:. Vissa dagar kan det vara att jag får små Disconnects på internet. Det stänger ner för några sekunder men går snart upp igen. Detta är jäääääävligt drygt iom att jag nästan bara spelar internet spel.
Har exakt samma problem bara det att jag inte har trådlöst. Har router , som jag inte kan komma in i även fast jag har rebootat den och skrivit in det lösenord och användarnamn som anges i manualen. Har haft disconnects i två veckor typ. Nåt jag kan göra? Ja jag har sökt på google men hittar inget. ?!? Vi har en dator till som det också händer på , hjääälp.
Min router e en D-Link.

kqr
Inlägg: 3077
Blev medlem: 2005-09-05 17:23:20
Ort: Stockholm

Re: Konstanta problem med internet/Disconnects

Inlägg av kqr » 2009-01-25 19:47:30

greggeeeh skrev:. Vissa dagar kan det vara att jag får små Disconnects på internet. Det stänger ner för några sekunder men går snart upp igen. Detta är jäääääävligt drygt iom att jag nästan bara spelar internet spel.
Hade vart ännu drygare om du nästan bara använt internet till feeeta http-downloads. ;D

Skriv svar