Snabba torrents - Men långsam surfning

Avdelningen för programmering, nätverk samt alternativa OS.
Skriv svar
Användarvisningsbild
panzerknacker
Inlägg: 116
Blev medlem: 2004-12-06 22:07:53
Ort: Gotland
Kontakt:

Snabba torrents - Men långsam surfning

Inlägg av panzerknacker » 2009-01-16 20:49:15

Hej!

Har ett störande problem. Sitter på Telia adsl 8mbit och det har fungerat perfekt till för några månader sedan.

När jag surfar på internet är allt segt och jävligt. Samma när jag tankar från olika webbsidor, tankar i max ca 100kb/s. Kör jag tptest uppnår jag ca 1.4-1.8 mbit/s ner, förut har jag fått ca 7.5mbit/s.

Tankar jag ner saker i utorrent maxar jag dock nästan min lina, ligger i ca 700-800kb/s jämt. Spelar jag har jag bra ping till servern.

Det är alltså bara själva surfningen som är seg. Har alltid kört Firefox, men har testat andra webbläsare nu och det är samma problem i alla.

Formaterade C: igår, och installerade nod32 dirrmode med senaste update. Så verkar inte vara någon trojan/mask/virus som spökar heller

Här är setupen på nätverket ifall det kan vara till någon nytta:

Modem - Router - 60m kabel - hub - 60m kabel - dator. Kabeln är nergrävd men hänger utomhus några meter, kanske 10 totalt, kan kyla påverka? Borde ju dock inte göra det eftersom att jag har full speed med torrents.
Chieftec miditower Black 400w | AMD 64 3200+ @ 2.51ghz | Kingston Pc3200 400mhz 2x512 | 2x dvd+-rw |MSI K8N Neo2 platinum | Hitachi 80gb - Maxtor 120gb/2x250gb - 40gb Raptor | Agp Powercolor 9800 Pro + massa smått & gott (OBS INGET LYSER)

EnRIz
Inlägg: 176
Blev medlem: 2005-12-29 0:30:44
Ort: Malung

Inlägg av EnRIz » 2009-01-16 20:59:15

Jag har samma problem som du, jag "löste" det genom att sänka min maxgräns för antal anslutningar, då påverkas torrenthastigheten men jag kan iaf surfa och ladda samtidigt.
Gaming/Work:Q8200@2.33GHz,4 GB DDR2 RAM,HD4850,2xSpinPoint 500 GB + 1 TB Caviar Green Power,Windows 7 Ultimate x64

Server:P4@3GHz,2 GB RAM,150 GB HDD,Windows XP

Macbook Pro 13":C2D@2.4GHz, 4GB DDR3 RAM,250GB,OSX Snow Leopard.

Användarvisningsbild
panzerknacker
Inlägg: 116
Blev medlem: 2004-12-06 22:07:53
Ort: Gotland
Kontakt:

Inlägg av panzerknacker » 2009-01-16 21:31:05

Surfa går ALLTID segt, även när jag inte tankar.

Det är bara torrents som jag får ut min fulla kräm ifrån.
Senast redigerad av 1 panzerknacker, redigerad totalt 2009 gånger.
Chieftec miditower Black 400w | AMD 64 3200+ @ 2.51ghz | Kingston Pc3200 400mhz 2x512 | 2x dvd+-rw |MSI K8N Neo2 platinum | Hitachi 80gb - Maxtor 120gb/2x250gb - 40gb Raptor | Agp Powercolor 9800 Pro + massa smått & gott (OBS INGET LYSER)

Användarvisningsbild
Peter Wall
Hedersbit
Inlägg: 7026
Blev medlem: 2002-03-08 0:52:56
Ort: Stockholm
Kontakt:

Inlägg av Peter Wall » 2009-01-16 22:08:55

Bara din dator som har problemet? Fungerar det som det ska om du kopplar in utan routern? Hur ser det ut om du kör tracert mot något som går långsamt att surfa på (men borde gå OK, ta ingen pr0n-sida nu från Långtbortistan)? Något som tar onormalt lång tid?
Diplomerad webbutvecklare
Microsoft Certified Professional Windows 2003
Microsoft Certified Technology Specialist Windows Vista
"Did you know kidneys and applesauce are a delicacy in Sweden? I'm gonna get my applesauce back!"

Användarvisningsbild
panzerknacker
Inlägg: 116
Blev medlem: 2004-12-06 22:07:53
Ort: Gotland
Kontakt:

Inlägg av panzerknacker » 2009-01-17 11:02:22

Peter Wall skrev:Bara din dator som har problemet? Fungerar det som det ska om du kopplar in utan routern? Hur ser det ut om du kör tracert mot något som går långsamt att surfa på (men borde gå OK, ta ingen pr0n-sida nu från Långtbortistan)? Något som tar onormalt lång tid?

Ska upp och kolla hur det är på våra andra datorer. Orkar inte koppla in min vid modemet och testa, då jag bor i ett annat hus. Men skulle det vara segt på dom andra datorerna, så kan jag ta en av dom och sätta vid modemet.

Ska testa med någon sida som är segare än vad den borde.
Chieftec miditower Black 400w | AMD 64 3200+ @ 2.51ghz | Kingston Pc3200 400mhz 2x512 | 2x dvd+-rw |MSI K8N Neo2 platinum | Hitachi 80gb - Maxtor 120gb/2x250gb - 40gb Raptor | Agp Powercolor 9800 Pro + massa smått & gott (OBS INGET LYSER)

Användarvisningsbild
IcePic
Hedersbit
Inlägg: 6061
Blev medlem: 2002-03-08 16:09:38

Inlägg av IcePic » 2009-01-21 13:09:56

Man kan ju leta upp en fil som servas på en snabb lina över http och testa.
websidor kan ju var slöa av tusen anledningar.

Det KAN ju dock finnas en risk/chans att din ISP eller någon cappar enskilda förbindelser, så att surfen blir lidande, men BT som hämtar från många samtidigt går bra för att den kan summera hastigheten från många som ger lite data parallellt.
Oh give me a clone, my very own clone,
with the Y chromosome changed to X!
And since she's my own, of my own flesh and bone,
she'll be thinking of nothing but sex!

Användarvisningsbild
lyckegard
Inlägg: 2190
Blev medlem: 2002-03-11 20:30:35

Inlägg av lyckegard » 2009-02-05 23:32:47

IcePic skrev:
Det KAN ju dock finnas en risk/chans att din ISP eller någon cappar enskilda förbindelser, så att surfen blir lidande, men BT som hämtar från många samtidigt går bra för att den kan summera hastigheten från många som ger lite data parallellt.
Jag upphör aldrig på att förvånas över att ISPer är idioter. Bara det att de funderar över att spärra vissa portar som KAN användas till illegal filnedladdning liksom...

Vad har du för modem/router? En del routrar har problem med många anslutningar.
wham bam thank-you ye -ma'am

Användarvisningsbild
panzerknacker
Inlägg: 116
Blev medlem: 2004-12-06 22:07:53
Ort: Gotland
Kontakt:

Inlägg av panzerknacker » 2009-02-06 19:41:06

Sitter på en netgear 108mbit wireless, dock använder jag kabel till den då den är combo. Men har ej problem längre.
Tryckte i en raptordisk (av andra skäl, inte inetprobsen) och installerade ett nytt fräscht OS från late -08 och då upphörde problemet. Var väl något program/mask som segade ner mitt mozilla antar jag.

TAck för svar!
Chieftec miditower Black 400w | AMD 64 3200+ @ 2.51ghz | Kingston Pc3200 400mhz 2x512 | 2x dvd+-rw |MSI K8N Neo2 platinum | Hitachi 80gb - Maxtor 120gb/2x250gb - 40gb Raptor | Agp Powercolor 9800 Pro + massa smått & gott (OBS INGET LYSER)

Skriv svar