Sverige, vad var det som gick fel?

Här får ni fråga, tipsa eller prata om det mesta.
User avatar
Phobic
Posts: 2062
Joined: 2002-03-08 10:22:59
Location: Borås Stad

Sverige, vad var det som gick fel?

Post by Phobic »

Jag är så innerligt trött på Sveriges regering och deras sätt att sköta saker och ting.

- Vi betalar enormt mycket skatt (skattar på pengar som redan är skattade osv..)
- 9 miljoner människor, får väl ses som en liten befolkning idag

Men ändå har människor som har betalat skatt hela sitt liv inte ens råd att gå till tandläkaren (vem har egentligen det?). Stora företag flyttar till andra länder. Sjukvården rasar och idag är det inte särskilt billigt att besöka en doktor eller ett apoteket, något som faktiskt är ett måste för många människor. Kommunerna har inte tillräckligt med pengar och skolorna hanteras därefter. Ett statligt ägt bolag som SJ hotas av konkurs (lägg då märke till att en tågbiljett på vissa sträckor är 3-4 gånger dyrare än vad hade kostat att ta bilen samma sträcka). Äldrevården är i många fall (med vissa undantag) ett skräckexempel, människor som har betalat skatt i hela sitt liv!

Jag menar, vart i helv*te tar alla pengar vägen? I länder med lägre skatt och fler invånare fungerar det, varför inte här?

Har vi råd att ta emot fler invandrare? (och nej jag är inte rassist även om man idag klassas som en sådan om man är missnöjd med vårat system). När människor som har betalar skatt, svenska medborgare inte ens har råd att gå till doktorn/tandläkaren. Har vi då råd att ta emot fler invandrare och betala dessa enorma summor av bidrag?

Nej jag är trött på det här! Våran mesiga regering och dess syn på saker och ting.
Fluffy
Hedersbit
Posts: 7384
Joined: 2002-02-13 23:56:00

Post by Fluffy »

Regeringen verkar vilja hjälpa många andra länder och då skickar ut en massa pengar till andra länder. Det är väl kanske bra för de länderna som får pengar men Sverige förfaller lite sakta.

Det med invandrare. Jag tycker att vi har tagit in för många invandrare då de kostar en stor summa pengar då många lever på bidrag. Tycker att vi skall sluta ta in invandrare eller minska intagningen radikalt men att ta in flyktingar för de flyr för sina liv.

Kortfattat: Va lite egoister och inte skicka ut så extrema stora summor pengar och minska intagningen av invandrare. Då kan läget stabeliseras lättare då rusta upp de sakerna som förfaller (T.ex sjukvården, skolan och äldrevården).

Min bild på det hela.
User avatar
Eruku
Posts: 2650
Joined: 2002-10-16 15:43:26
Location: Stockholm
Contact:

Post by Eruku »

Företagen flytta eftersom arbetskrafter är dyr och dom höga skatterna här i Sverige. Så som världsekonomin ser ut idag så så kommer vi nog vänja som vid hur det fungerar just nu. Allt handlar om prioriteringar jag tror inte att ett regerings eller inträde i emu kommer förändra det utan att man få håll ut tills det kommer bättre tider helt enkelt. Jag kanske bara är naiv med det är vad jag tror.
Visst gör jag fel, men det är jävligt mycket mer jag gör rätt.
_______

How to ask a question
User avatar
Ghlargh
Posts: 10236
Joined: 2002-07-27 18:34:53
Location: Stockholm/Bromma
Contact:

Post by Ghlargh »

1. sluta med alla typer av utlandshjälp
2. Fixa sjukvård, äldreomsorg och skolor.
3. sänk skatten en bit för att se om företagen vill stanna
4. Kolla hur mycket det finns KVAR till utlandshjälp och invandring nu.

Och för fan alla kommuner, sluta bygga om era torg och köpa in konstverk när era skolor ligger back flera miljoner.
Ghlargh ska inte hållas lagligen eller annars ansvarig om en 64bitare eller dennes utrustning dör eller skadas allvarligt efter att ha följt Ghlarghs tips, tipsen är avsedda endast som vägledning och inte som en exakt instruktion. Kan du inte, rör inte!
ElDuce
Posts: 106
Joined: 2003-01-16 11:11:53

Post by ElDuce »

Om befolkningen slutade rösta på landsförrädare vart fjärde år skulle allt bli mycket bättre. Tycker nästan att vi inte förtjänar bättre.
1337_pojke

Post by 1337_pojke »

Ghlargh wrote: Och för fan alla kommuner, sluta bygga om era torg och köpa in konstverk när era skolor ligger back flera miljoner.
Den gillar jag, verkar vara jäkligt vanligt... :P
Här där jag bor köte kommunen en stålpelare för 100000 o smällde upp i en park... den är inte bara ful, den syns knappt...

Denna tråden fick mig att tänka på programmet Hipp Hipp och deras sketch Dagens i-landsproblem :)
User avatar
gr0g
Posts: 1027
Joined: 2002-07-11 22:30:53
Location: Kuben

Post by gr0g »

Och för fan alla kommuner, sluta bygga om era torg och köpa in konstverk när era skolor ligger back flera miljoner.
Håller med där. Vi är duktiga på att slänga pengar på skräp.
om du läser det här är du ägd. you're in a laundry room.
User avatar
kola
Posts: 226
Joined: 2002-03-08 0:24:13

Post by kola »

jupp, landet går åt hel@£e.
Tycker vi alla borde sätta oss i en tidsmaskin och åka tillbaka ca 100 år,
till den gamla god tiden. Ni vet den där tiden då det inte fanns skurkar och de äldre var respekterade eftersom allt var bättre förr.
Omedelbart efter ankomst beställa tid hos en tandläkare samt att göra ett besök i fattigstugan....
Och JA det är nog vår mesiga invandringspolitik som förstör vår ekonomi!
Hörde häromdagen en pensionär säga att man skulle sätta alla invandrare i ett läger så att de skulle lära sig jobba...
Det skulle vara en lysande ide, eller hur.
På porten kan vi skriva vårt måtto "Arbete ger frihet"....
Sedan kan vårt tusenåriga rike byggas.....
"Any man can get on a mule, often many times in a short distance.
User avatar
mkk
Posts: 5084
Joined: 2002-03-08 0:04:08
Location: Gefle
Contact:

Post by mkk »

Det går åt mycket pengar rent strukturellt för att hålla liv i ett land som är extremt glesbefolkat. Egentligen skulle väl ingen bo längre upp än landets södra kuster om vi skulle få en likvärdig folktäthet och klimat som många andra länder. Vill man ha det så så kan man ju sänka skatterna och skära ner ännu mer på vården. Då rör vanligt folk på sig till slut för att det inte går att leva på så många andra ställen. Det blir säkert ett bra samhälle av det...

Kulturbudgetarna sticker förståss många och mig med i ögonen ibland. Det finns en hel del inkompetens i kommunerna och därigenom försvinner mycket pengar. Men man får inte glömma att staten försämrat villkoren mycket för kommunerna sedan 80-talet, dragit in tillskott och ökat deras ansvarsområden. Denna förändring har genomförts i steg under både socialdemokratisk och högerblocksregering.

Storföretagen är inte särskilt högt beskattade i Sverige jämfört med genomsnittet i Europa och företagsflykten är i huvudsak en konstruerad verklighetsuppfattning ämnad att vara ett slagträ i debatten. Att Moderaterna vill att vi skall tävla med diverse skatteparadis tror jag inte är en väg som kommer att gynna landet som helhet. Kanske finns en teknisk möjlighet om vi lade hela pensionssystemets pengar på börsen, men det är inte SimCity så tanken på sådan spekulation med folks liv får mig att bli lätt illamående.

Det är klart att flyktingpolitiken och biståndspolitiken kostar pengar, men har inte vi ett visst ansvar för världen i stort? Jag tycker att vi även har en skuld till många länder som vi och resten av västvärlden profiterat på och skaffat mycket av sin särställning genom under flera århundraden. Moderaterna och Folkpartiet vill i mångt och mycket ersätta dagens flyktings och biståndspolitik med en öppnad arbetskraftsinvandring. Detta för att få in mer arbetskraft i Sverige som går driva med lägre löner och sämre arbetsvillkor. Hur de får ihop det ekonomiskt när de lågavlönade arbetarna inte betalar lika mycket i skatt vet jag inte, särskilt som de inte får svenskt medborgarskap hur lätt som helst. Jag tycker att det vore bättre att utbilda den befolkning vi har och får genom flyktingar och invandrare som vi sedan får användning av på arbetsmarkanden och som skattebetalare med en seriös lönenivå. Det borde vara en mer långsiktigt hållbar modell och det kunde liksom förut visa sig att den nytillkommna folkmängden i slutändan varit ett plus för nationen. Om vi skall fortsätta att leva i hela landet och bibehålla en mycket hög levnadsstandard (folk tenderar att bli mycket hemmablinda på den fronten) så behöver vi en högre folktäthet utanför storstäderna.

Vill vi istället att 90% av befolkningen skall bo i landets största städer så kan man säkert ställa om en effektiv ekonomisk modell för det, men det skall i så fall vara en uttalad målsättning och inget som det smusslas med eller läcker ut i efterhand.
User avatar
Gnuet
Posts: 3736
Joined: 2003-04-06 14:20:38
Location: Savannen, Stockholm
Contact:

Post by Gnuet »

Ghlargh wrote:1. sluta med alla typer av utlandshjälp
2. Fixa sjukvård, äldreomsorg och skolor.
3. sänk skatten en bit för att se om företagen vill stanna
4. Kolla hur mycket det finns KVAR till utlandshjälp och invandring nu.

Och för fan alla kommuner, sluta bygga om era torg och köpa in konstverk när era skolor ligger back flera miljoner.
Håller med till fullo, Sverige kastar pengar omkring sig till bistånd och integration, inget fel med det dock. Men vi har ju en sjukvård som blir allt sämre, det mest tragiska i det hela är att personerna som varit emd och byggt det Sverige vi tar över nu får lida, och våran framtid, dom som ska ta hand om oss går det bara sämre för. Nu kanske jag är lite negativ men jaghar klart märkt en förändrar åt det negativa hållet de senaste åren... Och alla stackars småföretagare, vad har dom gjort för fel? Varför får dom inte vara kvar, det funkar lixom inte bara med stora statliga och multinationella koncerner, den lilla företagaren behövs den också.

Ne, det är dags att se över prioriteringarna i budgeten...
iDon't care about your problems.
User avatar
Hyde
Posts: 428
Joined: 2002-09-16 8:28:48
Location: Kungälv
Contact:

Post by Hyde »

Mmm.. Jag tycker att det är dags för Sverige att börja satsa mer på sig Sverige i första hand.
User avatar
Dreamblade
Posts: 365
Joined: 2002-03-08 12:27:06
Location: Jönköping Småland
Contact:

Post by Dreamblade »

detta va nog de bästa komentarerna jag har läst på mycket länge..började nästan tro att jag va ensam med mina åsikter men nu ser jag att det finns betydligt fler...men min stora fråga är, Varför röstar man på sossarna för...de har ju fått sin chans en gång innan.. måste låta nytt folk försöka iallfall...å en sak till jag har dyslexi så ni får ha översende med alla mina stavfel (om det är nåra)
Allt är ok bara det är snyggt
User avatar
GUNNAR44
Posts: 445
Joined: 2002-10-11 13:18:57

Post by GUNNAR44 »

Dreamblade wrote:...men min stora fråga är, Varför röstar man på sossarna för...de har ju fått sin chans en gång innan.. måste låta nytt folk försöka iallfall...
Och det skulle vara de borgerliga partierna då eller?? ::) ::)
Jag kan inte förstå de som klagar på att skatten är för hög, sänker vi skatten så får staten ännu mindre pengar att lägga på skola, vård och omsorg.

Mindre pengar in = mindre pengar att spendera .... tycker jag verkar rätt logiskt .... :[

Däremot kan jag hålla med om att pengarna som kommer in till staten borde förvaltas bättre. Om man sen ska lägga det på u-landshjälp eller Sverige tycker jag verkar vara en självklar sak. Har man inte pengar själv så man klarar sig så kan man inte heller ge till andra. ::)
ElDuce
Posts: 106
Joined: 2003-01-16 11:11:53

Post by ElDuce »

kola wrote:jupp, landet går åt hel@£e.
Tycker vi alla borde sätta oss i en tidsmaskin och åka tillbaka ca 100 år,
till den gamla god tiden. Ni vet den där tiden då det inte fanns skurkar och de äldre var respekterade eftersom allt var bättre förr.
Omedelbart efter ankomst beställa tid hos en tandläkare samt att göra ett besök i fattigstugan....
Och JA det är nog vår mesiga invandringspolitik som förstör vår ekonomi!
Hörde häromdagen en pensionär säga att man skulle sätta alla invandrare i ett läger så att de skulle lära sig jobba...
Det skulle vara en lysande ide, eller hur.
På porten kan vi skriva vårt måtto "Arbete ger frihet"....
Sedan kan vårt tusenåriga rike byggas.....
Phobic wrote:.....Har vi råd att ta emot fler invandrare? (och nej jag är inte rassist även om man idag klassas som en sådan om man är missnöjd med vårat system). När människor som har betalar skatt, svenska medborgare inte ens har råd att gå till doktorn/tandläkaren. Har vi då råd att ta emot fler invandrare och betala dessa enorma summor av bidrag?......
::)
User avatar
fisk
Posts: 7485
Joined: 2003-03-18 21:09:30
Location: Örebro / Sverige
Contact:

Post by fisk »

Om det vore så enkelt att styra en ekonomi så att ett gäng 14-18-åringar på internet kunde säga hur man skulle göra så hade det varit åtgärdat för länge sedan. Det är inte så enkelt att stabilisera ett lands ekonomi som ni vill få det att verka, men ni har säkert Bosse Ringholms meriter och erfarenhet, så ni vet nog precis hur man skall få landet på fötter ::)

Jojo, det finns nog en anledning till varför åldersgruppen 14-18 är mer lämpad för sommarjobb och utbildning än styra ett land. Bara för att man kan sitta och dra streck på ett papper hemma i villan, eller lägenheten och lärt sig grunderna i matematik och logik, så är det aningen mer komplicerat att styra ekonomin så att över 8 miljoner människor skall få det så rättvist som möjligt. :)
User avatar
Phobic
Posts: 2062
Joined: 2002-03-08 10:22:59
Location: Borås Stad

Post by Phobic »

ElDuce okej?

Vad jag menar är att vi borde se över våra egna problem innan vi hjälper andra med problem. Alla är inte rika här i landet ... men dom som är rika verkar tro att alla har det bra.

Det är min uppfattning iaf ..
1337_pojke

Post by 1337_pojke »

Egentligen har vi inga problem (förutom i-lands problem ;) )

Men om man nu ska vara petig så är det väl snarare så att pengarna vi satsar på oss själva går åt helvete fel.

Logotypbyten för miljoner, bidrag för dubbelt boende åt statsministern (tjänar jag 50:- så dras det 50:- från mitt bidrag :) )
Flygplan och taxi åt regeringen ist för buss och tåg, fallskärmar o allt sånt skit... Allt sånt borde ses över.. (det ryktas dessutom om att fångarna i våra fängelser får bättre krubb än skolungdomar, vafan då för? ge dem bröd o vatten)
User avatar
Ola
Posts: 610
Joined: 2002-03-08 11:57:57
Location: Stockholm - Älvsjö
Contact:

Post by Ola »

fisk wrote:Om det vore så enkelt att styra en ekonomi så att ett gäng 14-18-åringar på internet kunde säga hur man skulle göra så hade det varit åtgärdat för länge sedan. Det är inte så enkelt att stabilisera ett lands ekonomi som ni vill få det att verka, men ni har säkert Bosse Ringholms meriter och erfarenhet, så ni vet nog precis hur man skall få landet på fötter ::)
Ang. Bosse Ringholms utbildning kan jag säga att jag i princip har lika bra utbildning som honom (är 17 år). Bosse har nämligen inga som helst eftergymnasiala studier. Har även hört att han hoppade av Gymnasiet (är inte helt säker på att det stämmer dock). Men å andra sidan kanske han har lite erfarenhet(?)

Jag håller med vad många av er har skrivit! Man behöver verkligen prioritera vad man ska sätta av pengar till. Det tycks finnas så många idiot-projekt som man bara slösar massor av pengar till utan att få något vettigt resultat. Invandrings politiken behöver nog också förändras, åtminstonde se till att de som redan finns här ska intregeras och få jobb, innan man tar in många fler.

Men när man pratar om alla höga skatter ska man inte glömma att vi har en stor stadskuld att betala av(vilket jag tror är vitkigt att göra).
Samt att en stor del av budgenten går till EU.
User avatar
EZA
Posts: 872
Joined: 2002-04-07 3:31:48
Location: Avesta
Contact:

Post by EZA »

Man ska väll kasnke fråga invandrana vad dom kan göra för sverige när dom kommer i ställlet för att fråga när dom ska åka hem ?

Svenskar är otroligt lata alla dessa sjukskrivingar tycker jag är konstigt då vi ahr jävligt bra arbetsplatser mot andra länder och ändå har vi mycke mer sjukskrivna/förpannsionerade.
Och det beror ju på att sossar tror att folk vakanr på morgonen och tänker "hmm va kan ja göra för kollektivet i dag?" Jag tror folk tänker "va kan jag göra för mig idag?"

Kan man va hemma och få bra betalt så är man självklart det ingen normal människa vill kasta bort 70% av livet på att jobba om man inte trivs/ får bra betalt

pga av att vi har så bra arbetsvilkor så byter inte folk jobb när dom väl fått ett det är ett stort problem att byta jobb är nog det bästa metoden mot sjukskrinignar/jobbtrötta männskor.
vosst är du högubildad så är de nog lättare vanligare att man byter jobb
ElDuce
Posts: 106
Joined: 2003-01-16 11:11:53

Post by ElDuce »

Phobic wrote:ElDuce okej?
Det var inte riktat mot dig. Som du själv skriver blir man idag klassad som rasist om man kritiserar systemet... Osympatiska personer utan argument som försöker tysta meningsmotståndare genom att dra paralleller till 30-40-talets nationalsocialister (läs kola) finner jag motbjudande, hoppas de själva kommer få ligga & dö i sin egen avföring på ett vårdhem när välfärden brakat.
User avatar
Arvidos
Posts: 375
Joined: 2002-08-06 21:14:12
Location: Göteborg
Contact:

Post by Arvidos »

..Men skulle det hjälpa då?
Konstverkbudget och taxi åt politiker är ju struntsummor, inte sant?
Det finns väl "riktiga" anledningar?
Och hur bra kan vi väntas oss att vi ska ha, egentligen? Internationellt, hur vanligt är det att man har det bättre än oss?
Har Sverige potential till mer, eller är det välmående Sverige en utopi i våra sinnen?


Och hur mycket pengar skulle vi tjäna på att totalt stänga ute alla invandrare? -Inte sarkatisk, skulle vilja veta.
En sak som är intressant dock är ju att vi faktiskt inte släpper in folk hur som helst:

Invandrare 2002:
EU/EES-avtalet: 18%
Adoptivbarn: 2%
Gäststuderande: 10%
Arbetsmarknadsskäl: 1%
Kvotuttagna flyktingar: 2%
Flyktingskäl: 17%
Familjeankynting: 50%

Av dessa så kan det alltså vara en andel av de med familjeanknytning som kommer in i landet för att "snylta".

dEZA wrote:Svenskar är otroligt lata alla dessa sjukskrivingar tycker jag är konstigt då vi ahr jävligt bra arbetsplatser mot andra länder och ändå har vi mycke mer sjukskrivna/förpannsionerade.
Och det beror ju på att sossar tror att folk vakanr på morgonen och tänker "hmm va kan ja göra för kollektivet i dag?" Jag tror folk tänker "va kan jag göra för mig idag?"
Problemet är ju att det är just det de inte tänker. Alla sjukskrivningar beror ju på utbrändhet och stress, som kommer av att man själv sätter för höga krav på sig. Heja miljöpartiet!

ElDuce wrote:Osympatiska personer utan argument som försöker tysta meningsmotståndare genom att dra paralleller till 30-40-talets nationalsocialister (läs kola) finner jag motbjudande, hoppas de själva kommer få ligga & dö i sin egen avföring på ett vårdhem när välfärden brakat.
I den här tråden har ju nästan bara invandrarna tagits upp.
Det låter rätt typiskt syndabock tycker jag, eftersom invandrare rimligtvis inte kan förstöra hela den ekonomi en del tror att Sverige borde ha.
Och det är ju en parallel till 30-40-talets nationalsocialister.
Kom inte och förneka att den inte är sann.
Andra proportioner kanske, men ändå sant.
Ifall du finner det fel med alla jämförelser till nationalsocialister, då hoppas jag själv att.. tja.. att du börjar acceptera argument och analys.


Samtidigt är jag medveten att det kan vara en slump att diskussionen främst har handlat om invandrare, men det är ändå en tendens som borde spegla inställningen, eller hur?
Och jag är medveten om att du kan ha rätt, och att du kanske inte har något emot argument och analys, ElDuce.
Men så som du formulerat dig nu så kan jag inte hålla med, eftersom det antyder något jag är emot.


Men nog kan man spara inom invandring och kriminalpolitik, om man sköter det smartare. Smartare alltså, inte snålare.
"And Ark dreamt his last dream...

It was a dream of becoming a bird
and seeing the world grow older."
ElDuce
Posts: 106
Joined: 2003-01-16 11:11:53

Post by ElDuce »

Arvidos wrote: I den här tråden har ju nästan bara invandrarna tagits upp.
Det låter rätt typiskt syndabock tycker jag, eftersom invandrare rimligtvis inte kan förstöra hela den ekonomi en del tror att Sverige borde ha.
Och det är ju en parallel till 30-40-talets nationalsocialister.
Kom inte och förneka att den inte är sann.
Andra proportioner kanske, men ändå sant.
Ifall du finner det fel med alla jämförelser till nationalsocialister, då hoppas jag själv att.. tja.. att du börjar acceptera argument och analys.


Samtidigt är jag medveten att det kan vara en slump att diskussionen främst har handlat om invandrare, men det är ändå en tendens som borde spegla inställningen, eller hur?
Och jag är medveten om att du kan ha rätt, och att du kanske inte har något emot argument och analys, ElDuce.
Men så som du formulerat dig nu så kan jag inte hålla med, eftersom det antyder något jag är emot.


Men nog kan man spara inom invandring och kriminalpolitik, om man sköter det smartare. Smartare alltså, inte snålare.
Om du studerar Kolas inlägg så ser du att det inte innehåller några som helst argument för något, utan bara är ett försök att utmåla meningsmotståndare som fascister & likn dekadenter (& då menar jag inte litteraturintresserade).
Att invandringspolitiken skulle vara det enda som raserade vår välfärd är det ingen som tror(?), men att det är en bidragande orsak kan ingen bestrida. Den största boven är de socialdemokratiska motsägelserna, som tex att skyffla över en stor del av kostnaden för sjukskrivna på arbetsgivarna, samtidigt som man vill förhindra företagsflytter. Kan någon förklara för mig hur det går ihop? För jag förstår uppriktigt inte...
User avatar
Nitro
Posts: 1899
Joined: 2002-04-06 11:20:19
Location: Säffle

Post by Nitro »

mm... när man ska åka båt på sommarn bränner man ju 100 kr på en timme... Sänk priset på bensinen ! fast man kommer ju en bit =)
User avatar
kola
Posts: 226
Joined: 2002-03-08 0:24:13

Post by kola »

ElDuce wrote:
Phobic wrote:ElDuce okej?
Det var inte riktat mot dig. Som du själv skriver blir man idag klassad som rasist om man kritiserar systemet... Osympatiska personer utan argument som försöker tysta meningsmotståndare genom att dra paralleller till 30-40-talets nationalsocialister (läs kola) finner jag motbjudande, hoppas de själva kommer få ligga & dö i sin egen avföring på ett vårdhem när välfärden brakat.
Du har ett utmärkt nick, något felstavat det skall vara IlDuce....
"Any man can get on a mule, often many times in a short distance.
tobad
Posts: 161
Joined: 2002-03-08 15:34:55
Location: Göteborg
Contact:

Post by tobad »

Sverige har flest invandrare i förhållande till befolkningen i hela världen!

Våra skandinaviska grannländer har redan förstått det här med invandring och dess kostnader.

Norge eller finland tog in 3 invandrare under fjolåret jämförs vis med sverige som tog in mycket mycket mycket fler än så.

Det sossarna verkar vilja göra är att få in mer arbetskraft/skattebetalare.

Tanken är att dom kommer till sverige lär sig svenska å sedan skaffar ett jobb som dom är skolade till i sitt hemland.

Men detta fungerar inte, tyvärr!

Det finns MÅNGA men inte en majoritet som anpassat sig, lärt sig svenska och börjat jobba/skatta.

Invandrare från U-länder vill imellertid inte jobba då dom har det så bra på bidrag, gratis möbler m,m.

Dom lever i områden där det är billigt att bo (Bergsjön Angered etc i Göteborg) så dom får lite pengar över till mat.

På detta klarar dom sig väl, men många jobbar dessutom svart. Som städerska taxichafför etc.

Detta ger dom en inkomst som är helt sanslös! Jag har vänner som är i kontakt med personer som lever såhär.

Dom har oftast mer pengar än vad du/jag har.

Jag är INTE rassist eller något liknande men jag är så trött på hur våra sossar styr sverige från sina inmurade lyxvillor/lägenheter i sthlm.

Jag tror dom behöver "komma ut" lite och se hur det ligger till i sverige för att förstå att något måste hända!

Poss & Kram!
"Om man blir som man umgås måste ju jag vara underbar!"
Post Reply