Sverige, vad var det som gick fel?

Här får ni fråga, tipsa eller prata om det mesta.
User avatar
real_Escobar
Posts: 594
Joined: 2002-08-15 4:46:15

Post by real_Escobar »

Invandringen är tyvärr inte orsaken till att sjukvården mm går åt helvete. Invandrare tillför mer än de får i bidrag, så det så. Var någon undersökning någon gång. Det jag tror kommer dra ner Sverige i fattigdom är de ökande sjukskrivningarna, och att större och större del av befolkningen bli 65+, vi lever för länge och föder för få barn. Pengarna går inte ihop till slut.
User avatar
Excellium
Posts: 21
Joined: 2002-04-28 1:51:57

Post by Excellium »

Är det bara jag som tror att anledningen till att vi tar in så många invandrare är att sossarna gör allt för att behålla makten (invandrare=bidragstagare=socialdemokrat alternativt vänsterpartist)
// €xcellium
User avatar
XitArS
Posts: 1726
Joined: 2002-03-08 16:45:54
Location: Göteborg

Post by XitArS »

Jag bor i Bergsjön i göteborg och har under hela min uppväxt lekt med invandrare och socialbidragstagare. Idag bedriver alla mina polare brottslig verksamhet. Dom förstör. Jag har en polare (vi kallar honom "Silver"), som är en jekligt schysst kille. Han bor tillsammans med sin morsa i ett radhus i bergsjön. Morsan går på socialbidrag och har förutom Silver en liten dotter på 6 år. Den som följde med mej till detta hus skulle antagligen få en chock. Morsan går hemma hela dagarna och röker... Hela huset är som ett zoo, ett hem för 4 katter, 2 hundar och ett antal fåglar som flyger runt inne i huset. På golvet ligger det alltid bajshögar och intorkade eller blöta kissfläckar. ibland har silvers morsa lagt lite fand och ett par pinnar runt bajshögarna. Ute i trädgården hade de förra året en kanin som jag brukade mata, då ingen annan gjorde det. Kaninen levde i samma bur i säkert en 2 månader tills den dog. Mitt i allt detta kaos i huset står nya (nyligen nyköpta iaf) möbler, nya TV apparater, Svindyra stereos, 6000 kr mobiltelefoner osv. Vem betalar det här tror ni? Så nu vet ni ungefär hur de flesta av mina polare i detta område har det. Att placera alla "pack" och invandrare i samma ställe blir ett helvete.
2005 skall även våran kyrka rivas och på marken skall en moske uppföras. Bergsjön var (är) en mycket vacker stadsdel med massor av natur och sjöar men den här djävla politiken fungerar inte.
Överallt där man går även i stan så ser man bara gardinfolk och muslimer som fräser. Faktum är att det verkar finnas fler invandrare än svenskar. Jag blir djupt sorgsen innombords när jag ser en hucklekärring gå där med sin dubbelbarnvagn och när den där socialbidragstagaren startar sin splitternya mercerdes på gatan. OK, kalla mej rasist, men vi lever ju för i helvete i Sverige. Om 100 år kan jag garantera att svenskarna kommer vara en minoritet i detta landet ifall utvecklingen går åt samma håll som den gör nu . Sedan fattar jag inte varför H&M prydde våra reklamskyltar med en negermodell, Det är fan inte Nigeria detta.

Mitt i allt detta helvete så finns det ändå ljusning. När jag häromdagen såg en neger kliva av spårvagnen i en stilig kostym med en tillhörande svart portfölj i handen blev jag riktigt glad. Jag önskar att alla invandrare och "pack" (om inte i kostym) kunde fixa sej ett jobb, ändra inställning till livet, och helst lägga av med sina jävla islamistiska fasoner och fatta att här är vi kristna eller ännu bättre verklighetstroende.

Bergsjön är inte den värsta stadsdelen i Göteborg. Några hållplatser bort ligger Angered, Hjällbo och Hammarkullen. Riktiga skithål, som gör att man tror att man lever i ett jävla u-land.


Det måste till en förändring. Jag föreslår att vi går ihop och startar ett nytt parti och fixar till det här landet. Vi kan inte tvingas leva under smygkommunisternas villkor. Jag är villig att offra mitt liv så att kommande generationer ska slippa denna verklighet. Och andra länder skiter jag fullkomligt i. Jag ser varje dag folk som lever i misär här i sverige, varför i helvete ska jag då ge pengar och bistånd till något land som ligger hundratals mil härifrån? Nej i helvete. Jag ger mycket hellre mina pengar till mannen som sover i lekparken än skänker dem till nåt jävla biståndsprogram för svältande barn i Uganda.
Man föredrar att tro på det man helst håller för sant.
User avatar
mkk
Posts: 5084
Joined: 2002-03-08 0:04:08
Location: Gefle
Contact:

Post by mkk »

Wow. Jag trodde inte att talet om landsförrädare skulle kunna toppas av någon. Men där hade jag fel så det sjöng om det. Imponerande. ::)
ElDuce
Posts: 106
Joined: 2003-01-16 11:11:53

Post by ElDuce »

kola wrote:
ElDuce wrote:
Phobic wrote:ElDuce okej?
Det var inte riktat mot dig. Som du själv skriver blir man idag klassad som rasist om man kritiserar systemet... Osympatiska personer utan argument som försöker tysta meningsmotståndare genom att dra paralleller till 30-40-talets nationalsocialister (läs kola) finner jag motbjudande, hoppas de själva kommer få ligga & dö i sin egen avföring på ett vårdhem när välfärden brakat.
Du har ett utmärkt nick, något felstavat det skall vara IlDuce....
Ack så obildad :)

http://www.info-regenten.de/regent/rege ... solini.jpg
Il Duce

http://www.web2000.com/heathen/elbroy.jpg
El Duce (till höger)

Länka till bilderna istället. /fredrik
User avatar
real_Escobar
Posts: 594
Joined: 2002-08-15 4:46:15

Post by real_Escobar »

Sedan fattar jag inte varför H&M prydde våra reklamskyltar med en negermodell, Det är fan inte Nigeria detta.
Som omväxling kanske?

Dkräver alltså att alla som är muslimer i Sverige ska ge upp sin religion?
Och gällande din kompis så är det ett extremt exempel, att säga att invandrare på bidrag är så är kanske att ta i lite? Har jag fel?
ElDuce wrote:
kola wrote:
ElDuce wrote:
Phobic wrote:ElDuce okej?
Det var inte riktat mot dig. Som du själv skriver blir man idag klassad som rasist om man kritiserar systemet... Osympatiska personer utan argument som försöker tysta meningsmotståndare genom att dra paralleller till 30-40-talets nationalsocialister (läs kola) finner jag motbjudande, hoppas de själva kommer få ligga & dö i sin egen avföring på ett vårdhem när välfärden brakat.
Du har ett utmärkt nick, något felstavat det skall vara IlDuce....
Ack så obildad :)


Il Duce


El Duce (till höger)
El/IlDuce från Boondock Saints då?
User avatar
Ghlargh
Posts: 10236
Joined: 2002-07-27 18:34:53
Location: Stockholm/Bromma
Contact:

Post by Ghlargh »

Wohoo... kontroversiella åsikter här, så jag kan väl kasta in mina också...

Varför blir folk så rädda och skrämda då deras åsikter jämförs med kommunism eller nazism? det fanns (finns?) massor av bra sidor hos både nazismen och kommunismen, för ni trodde väl inte att man kunde basera ett system enbart på skit och få det att fungera såpass bra? (förutom dom uppenbara problemen med att bokstavligen elda upp invånare som inte ansågs passa in)

Och ni som säger att konstverk och taxi åt partimedlemmar är småsummor: Många bäckar små.

Här byggde dom om hela torget till en kostnad på flera miljoner, ett torg som innan var vackert, men som nu är en öppen yta med en svindyr fontän i betong.
Sen är det inte bara taxi, det är otrevligt höga löner (varför ska dom ha högre lön än vanlga arbetare?) och förstaklassflyg etc, slå ihop allt detta samt sluta med utlandsstöd och du har nog till att få upp skolorna till en vettig nivå, kanske lite till sjukvården också.

Sen ligger ju en del (allt?) i korkade skolledningar också, jag har hört ett antal skräckhistorier av min mor som jobbar på en gymnasieskola, men dom ska jag inte dra här då jag tror och hoppas att det är sveriges sämst administrerade skola.
Tänk efter, det saknas pengar till vettig mat och skolböcker från detta årtusende, men man köper in helt nya datorer för hundratusentals kronor varje år då man skulle kunna handla begagnade för en tiondel av kostnaden, eller ännu bättre köra kvar på dom gamla i ett par år till och faktiskt straffa dom som förstör utrustningen, det är ju inte som om man behöver mer än en 400MHz till skolarbete.

Det finns många fler aspekter, men jag är dödstrött, så dom tar vi nån annan gång.
Ghlargh ska inte hållas lagligen eller annars ansvarig om en 64bitare eller dennes utrustning dör eller skadas allvarligt efter att ha följt Ghlarghs tips, tipsen är avsedda endast som vägledning och inte som en exakt instruktion. Kan du inte, rör inte!
User avatar
fisk
Posts: 7485
Joined: 2003-03-18 21:09:30
Location: Örebro / Sverige
Contact:

Post by fisk »

Wow, man kan nästan tro att man hamnat mitt i FNA's forum. Hade jag varit moderator hade jag låtit den här tråden låsas för länge sedan. Rasism och åsikter näraliggande hets mot folkgrupp fram och tillbaka? ... Hur vore det om alla stackars missförstådda svenska skolpojkar fokuserade lika mycket på att göra något av sina liv istället för att sitta och klanka ned på rastillhörighet/grupptillhörighet/etc.

Tro mig, era liv blir inte bättre för att ni lägger skulden på andra för era personliga problem.
User avatar
Arvidos
Posts: 375
Joined: 2002-08-06 21:14:12
Location: Göteborg
Contact:

Post by Arvidos »

ElDuce wrote:Att invandringspolitiken skulle vara det enda som raserade vår välfärd är det ingen som tror(?), men att det är en bidragande orsak kan ingen bestrida.
Ändå så blev invandrarfrågan snabbt den populäraste frågan. Syndabockstankegångarna i liten skala åtminstone, det är vad jag tror.

Men självklart så ska man inte stämpla alla som tycker att Sveriges invandrarpolitik är fel som rasister, nazister eller syndabockssökare. Nej, men det är fortfarande, IMHO, legitimt att lägga fram det som en teori, alltså jämföra med nationalsocialismen.

XitArS wrote:Sedan fattar jag inte varför H&M prydde våra reklamskyltar med en negermodell, Det är fan inte Nigeria detta.
Buahaha, ja så kan man också se på det! ;D
Okej, men istället för att bara håna dig så får jag medge att du faktiskt har sett saker jag inte sett, jag bor inte i Bergsjön.
Men annars så håller jag inte med dig.

Men speciellt den här biten är intressant, och den vill jag anmärka på.. Nu är den visserligen inget extremt, men jag tycker ändå att det är intressant..
XitArS wrote:Jag ger mycket hellre mina pengar till mannen som sover i lekparken än skänker dem till nåt jävla biståndsprogram för svältande barn i Uganda.
Varför? För att du tvingas se honom?
Hur är han viktigare för dig än barn i Uganda?
Känner du honom?
Varför är det viktigare att hjälpa en snubbe bara för att han har haft turen att födas i samma område som du?
fisk wrote:Wow, man kan nästan tro att man hamnat mitt i FNA's forum. Hade jag varit moderator hade jag låtit den här tråden låsas för länge sedan. Rasism och åsikter näraliggande hets mot folkgrupp fram och tillbaka? ... Hur vore det om alla stackars missförstådda svenska skolpojkar fokuserade lika mycket på att göra något av sina liv istället för att sitta och klanka ned på rastillhörighet/grupptillhörighet/etc.

Tro mig, era liv blir inte bättre för att ni lägger skulden på andra för era personliga problem.
Tja, jag tycker iallafall att det är bättre att tankarna möts med diskussion.
Fast vi hade nog behövt några fler invandrare i diskussionen för att få ett riktigt gensvar.
"And Ark dreamt his last dream...

It was a dream of becoming a bird
and seeing the world grow older."
ElDuce
Posts: 106
Joined: 2003-01-16 11:11:53

Post by ElDuce »

Arvidos wrote:
ElDuce wrote:Att invandringspolitiken skulle vara det enda som raserade vår välfärd är det ingen som tror(?), men att det är en bidragande orsak kan ingen bestrida.
Ändå så blev invandrarfrågan snabbt den populäraste frågan. Syndabockstankegångarna i liten skala åtminstone, det är vad jag tror.

Men självklart så ska man inte stämpla alla som tycker att Sveriges invandrarpolitik är fel som rasister, nazister eller syndabockssökare. Nej, men det är fortfarande, IMHO, legitimt att lägga fram det som en teori, alltså jämföra med nationalsocialismen.
http://info.astrian.net/jargon/terms/g/ ... s_law.html

"Godwin's Law prov. [Usenet] "As a Usenet discussion grows longer, the probability of a comparison involving Nazis or Hitler approaches one." There is a tradition in many groups that, once this occurs, that thread is over, and whoever mentioned the Nazis has automatically lost whatever argument was in progress. Godwin's Law thus practically guarantees the existence of an upper bound on thread length in those groups. However there is also a widely- recognized codicil that any intentional triggering of Godwin's Law in order to invoke its thread-ending effects will be unsuccessful."
ElDuce
Posts: 106
Joined: 2003-01-16 11:11:53

Post by ElDuce »

XitArS wrote:Jag bor i Bergsjön i göteborg och har under hela min uppväxt lekt med invandrare och socialbidragstagare. Idag bedriver alla mina polare brottslig verksamhet. Dom förstör. Jag har en polare (vi kallar honom "Silver"), som är en jekligt schysst kille. Han bor tillsammans med sin morsa i ett radhus i bergsjön. Morsan går på socialbidrag och har förutom Silver en liten dotter på 6 år. Den som följde med mej till detta hus skulle antagligen få en chock. Morsan går hemma hela dagarna och röker... Hela huset är som ett zoo, ett hem för 4 katter, 2 hundar och ett antal fåglar som flyger runt inne i huset. På golvet ligger det alltid bajshögar och intorkade eller blöta kissfläckar. ibland har silvers morsa lagt lite fand och ett par pinnar runt bajshögarna. Ute i trädgården hade de förra året en kanin som jag brukade mata, då ingen annan gjorde det. Kaninen levde i samma bur i säkert en 2 månader tills den dog. Mitt i allt detta kaos i huset står nya (nyligen nyköpta iaf) möbler, nya TV apparater, Svindyra stereos, 6000 kr mobiltelefoner osv. Vem betalar det här tror ni? Så nu vet ni ungefär hur de flesta av mina polare i detta område har det. Att placera alla "pack" och invandrare i samma ställe blir ett helvete.
2005 skall även våran kyrka rivas och på marken skall en moske uppföras. Bergsjön var (är) en mycket vacker stadsdel med massor av natur och sjöar men den här djävla politiken fungerar inte.
Överallt där man går även i stan så ser man bara gardinfolk och muslimer som fräser. Faktum är att det verkar finnas fler invandrare än svenskar. Jag blir djupt sorgsen innombords när jag ser en hucklekärring gå där med sin dubbelbarnvagn och när den där socialbidragstagaren startar sin splitternya mercerdes på gatan. OK, kalla mej rasist, men vi lever ju för i helvete i Sverige. Om 100 år kan jag garantera att svenskarna kommer vara en minoritet i detta landet ifall utvecklingen går åt samma håll som den gör nu . Sedan fattar jag inte varför H&M prydde våra reklamskyltar med en negermodell, Det är fan inte Nigeria detta.

Mitt i allt detta helvete så finns det ändå ljusning. När jag häromdagen såg en neger kliva av spårvagnen i en stilig kostym med en tillhörande svart portfölj i handen blev jag riktigt glad. Jag önskar att alla invandrare och "pack" (om inte i kostym) kunde fixa sej ett jobb, ändra inställning till livet, och helst lägga av med sina jävla islamistiska fasoner och fatta att här är vi kristna eller ännu bättre verklighetstroende.

Bergsjön är inte den värsta stadsdelen i Göteborg. Några hållplatser bort ligger Angered, Hjällbo och Hammarkullen. Riktiga skithål, som gör att man tror att man lever i ett jävla u-land.


Det måste till en förändring. Jag föreslår att vi går ihop och startar ett nytt parti och fixar till det här landet. Vi kan inte tvingas leva under smygkommunisternas villkor. Jag är villig att offra mitt liv så att kommande generationer ska slippa denna verklighet. Och andra länder skiter jag fullkomligt i. Jag ser varje dag folk som lever i misär här i sverige, varför i helvete ska jag då ge pengar och bistånd till något land som ligger hundratals mil härifrån? Nej i helvete. Jag ger mycket hellre mina pengar till mannen som sover i lekparken än skänker dem till nåt jävla biståndsprogram för svältande barn i Uganda.
Stå på dig om det är det du tror på, låt inte de "politiskt korrekta" bryta ner dig.

"I början av en förändring är patrioten sällsynt, modig, hatad och föraktad, men när hans sak röner framgång så ansluter sig den skygge, för då kostar det ingenting att vara patriot."

Mark Twain

Ett bra citat, vet inte vem han är/var dock...
User avatar
Phobic
Posts: 2062
Joined: 2002-03-08 10:22:59
Location: Borås Stad

Post by Phobic »

Det finns ingen anledning till att bo kvar här längre. Jag är dvs inte helt främmande för att flytta till ett annat land .. om då resten av familjen följer med.

Om inte svenskarna ser hur fruktansvärt dåligt sossarna sköter landet inför nästa val så vet jag inte vad jag gör.
User avatar
kola
Posts: 226
Joined: 2002-03-08 0:24:13

Post by kola »

Hmmmm.. att kalla politiska motståndare "landsförädare"...
Önska att de skall dö i sin egen avföring...
visst ja, att tala om "politisk korrekta" osv..
Oops missade nästan den lilla hyllningen om patrioter där...

Nej jag är inte obildad, tycker nog att IlDuce passar utmärkt.
"Any man can get on a mule, often many times in a short distance.
User avatar
Fixarvesslan
Posts: 181
Joined: 2003-01-09 16:17:35
Contact:

Post by Fixarvesslan »

fisk wrote:Wow, man kan nästan tro att man hamnat mitt i FNA's forum. Hade jag varit moderator hade jag låtit den här tråden låsas för länge sedan. Rasism och åsikter näraliggande hets mot folkgrupp fram och tillbaka? ... Hur vore det om alla stackars missförstådda svenska skolpojkar fokuserade lika mycket på att göra något av sina liv istället för att sitta och klanka ned på rastillhörighet/grupptillhörighet/etc.

Tro mig, era liv blir inte bättre för att ni lägger skulden på andra för era personliga problem.
Du kan väl för fan ändå inte mena att invandringen inte har bidragit till de samhällsproblem som finns idag? Dessutom handlar inte detta om att lägga skulden på andra utan om att diskutera dagens problem. Eller menar du att Sverige är ett perfekt land? I så fall tycker jag synd om dig.

Håller med många här om u-landshjälpen. Våra politiker måste (väl?) vakna upp snart och inse att Sverige för tillfället inte har flera miljarder över att kasta bort på sådant. Det är ju för fan lika förjävligt som när Saddam låter sin befolkning svälta för att bygga ett nytt palats! :[

Vi måste också ta vårt ansvar när vi röstar! Ni som i höstas röstade på sossarna igen har inget att säga till om, ni har fått vad ni ville, eller?? Det är dags för en förändring! Sorgligt nog kommer det ta minst 3,5 år till nu..

Höll nästan på att glömma det värsta, skatterna. Som ni kanske förstått vid det här laget så är jag inte kommunist. Jag är så jävla trött på att folk i min närhet har en total skatt på över 40%. Jag föreslår inte att vi ska avskaffa välfärden, men man måste då fråga sig vad som är rättvist? Är rättvisa att man efter att ha skaffat sig en bra utbildning och jobbat arslet av sig i decenier för att förbättra sin levnadsstandard och ändå inte tjäna med än den idioten som hoppade av skolan och började leva på bidrag och driva runt hela sitt liv?? Detta är inte rättvisa för mig. Jag hävdar att man bör få vad man förtjänar!
Last edited by Fixarvesslan on 2003-04-14 12:09:35, edited 1 time in total.
P4 2.4GHz || 1024Mb Dual-DDR || Gigabyte SINXP-1394 (SiS 655) || Sapphire ATi RADEON 9500 Pro || 120Gb Seagate Baracuda V SE || Windows 2000 Pro
1337_pojke

Post by 1337_pojke »

Vissa av er är så äckligt jävla dumma att jag skäms för att vara svensk.
det är vår skyldighet som människor att ta emot flyktingar, det är vad vi hade förväntat av andra länder oss om här blev krig och allt blev förstört.

Att det faktiskt finns invandrare som endast lever på bidrag är knappast deras fel, det finns knappast någon lämplig sysselsättnng åt dem. Kanske på sin höjd praktik.

Med tanke på att det faktiskt finns en hel massa ingengörer o andra högt utbildad invandrargrupper som t.ex kör buss (?!?) får vi väl skylla oss själva, varför inte komplettera deras utbildning?

Ni småäckel som säkert sitter o blir småfeta av all chips o cola, samtidigt som ni tycker de svältande barnen i Afghanistan ska ta sig i kragen o köpa kostym befinner er verkligen långt borta från verkligheten...

Ta er i kragen själv, och bli politiker, förändra systemet på ett trevligt o bra sätt, sitt inte bara o gnäll.
User avatar
Big_Bird
Posts: 7003
Joined: 2002-03-08 21:44:32
Location: Göteborg
Contact:

Post by Big_Bird »

Det att vi inte skulle ha råd att ta in flyktingar är skitsnack.
Så länge vi har pengar över huvud taget är det vår förbannade skyldighet att hjälpa de som har det svårt.
Att stänga gränserna och agera som xenofoba högerpolitiker leder ingenstans.
Mycket av de ekonomiska problem som folk skyller på invandrarna härrör ur helt andra saker, men det är enkelt att skylla på en grupp som folk inte känner något gemensamt med.

Vi skulle kunna skylla på pensionärer istället. Det förmånliga pensionssystem som dagens pensionärer har fuskat till sig är för närvarande avskaffat. Vi betalar gamlingarnas lyxliv och solkustlägenheter utan att någonsin själva kunna åtnjuta dessa förmåner.
Ändå skyller folk på invandrare och flyktingar.

Fan, återinför ättestupan och skicka alla icke arbetsföra över kanten istället. Kan man inte arbeta för sig så har man inget i Sverige att göra.
Samma sak med långtidsarabetslösa. Har du gått utan jobb i mer en ett år så tycker jag att du skall tas ifrån ditt medborgarskap och hotas med fängelse/arbetsläger om du hittas inom landets gränser.
Skräm iväg dem bara.

Det finns problem i adminsitrationen av pengarna, men det är inte så lätt. Alla gnäller och vill ha lägre skatter. Vissa skatter måste sänkas för att systemet skall ha en chans att överleva. Tag alkoholskatten och tobaksskatten som exempel.
Andra skatter gnälls det på av alla. Se momsen, finns det någon som gillar momsen, men tror ni vi har råd att behålla något av den välfärd som vi har kvar om vi avskaffar momsen?

För den som vill lösa underskottet i statens finanser genom att skära ner på den offentliga sektorn och införa till exempel sjukvård enligt en amerikansk modell:
tänk om

Det gnälls en jävla massa på Sverige, socialdemokraterna och det svenska skattetrycket från folk som tror att deras kunskaper och utbildningar skall vara så jävla attraktiva utomlands.
Men stick för i helvete då, sitt inte här och gnäll. Åk till USA och försök leva där istället för att komma med jävligt trötta repliker ur Ny Demokratis partiprogram.
Vi kan ta in någon Iransk dataingenjör eller en portugisisk röntgenläkare istället.

För er som undrar så:
Nej, jag är inte sosse. Jag har aldrig varit sosse, jag kommer förmodligen aldrig att bli sosse. Jag är inte heller kommunist, miljöpartist eller någon form av aktiv borgare.
Till den det berör: det som du ser skrivet ovan är min åsikt. Den är inte nödvändigtvis sann, objektiv eller absolut. Jag skiter fullständigt i vad du tycker om hur den är formulerad.
User avatar
t3o
Posts: 1195
Joined: 2002-03-09 15:33:23
Location: Egby boysens och möckleby meckarnas öland
Contact:

Post by t3o »

Norge kan väll med sina oljemiljarder hjälpa oss att betala av skulderna som tär på 30% av stadsbudjeten varje mandatperiod....
Vill du köra starcraft mot mej? På battle.net heter jag Swoomp och är oftast inne i swe-1, swe-2, tw, eller xtc
User avatar
Phobic
Posts: 2062
Joined: 2002-03-08 10:22:59
Location: Borås Stad

Post by Phobic »

Jag har inget emot invandrare, men anser däremot att vi bör se över vår flyktingpolitik. För ingen kan förneka att alla dessa bidrag är en bidragande faktor till samhällsproblemen vi har idag. Det gäller då givetvis inte bara invandrare utan även svenskar som lever på "social-bidrag". Jag menar, jag känner folk vars familjer har levt i Sverige i kanske 3-4 år men inte gjort ett skit för att börja jobba eller "komma in i samhället"

Jag skall berätta en annan sak som skrämde mig. Under skolåren 7-9 gick jag på en skola där ~30% av eleverna hade utländsk bakgrund. Skolan var fin och det mesta fungerade bra. Men på Sveriges nationaldag fick vi inte sjunga Sveriges Nationalsång .. pågrund av att några av eleverna kunde uppfatta det som stötande. Jag menar, vad i h*lvete? Vi skall inte sjunga den, för då är vi alla rasister.

Alla måste integreras i samhället .. och Sverige måste som sagt se över sina egna ekonomiska problem innan vi skickar bistånd till som ett exempel öst-statländer (Litauen?).

Nu är jag inte ett rikemansbarn som bara ser det jag vill se dvs.
User avatar
Big_Bird
Posts: 7003
Joined: 2002-03-08 21:44:32
Location: Göteborg
Contact:

Post by Big_Bird »

GT, mån 17 mars 2003:
Utslaget på samtliga svenskar blir kostnaden för mottagning av flyktingar, ekonomiskt bistånd och så kallad "introduktion" 35 kronor per innevånare och år.
Om man är lite mindre brett svepande och tar ett exempel ur verkligheten så kan vi tala om Göteborg. Göteborgaren betalar genomsnittligen 301 kronor per år till flyktingar. Faktum är att till och med jag, med min urusla inkomst, tycker mig ha råd att pynta upp 301 kronor per år i bistånd till folk som har det svårt.
Samma göteborgare betalar med hjälp av sin skattesedel i snitt 2 292 kronor till socialbidragstagare. (Varav en ganska betydande mängd uppbärs av vad högerspökena skulle vilja kalla "riktiga svenskar")
Om vi återigen slår ut kostnaden över hela riket så betalar genomsnittssvensken för invandrare och socialbidrag knappt tusen kronor per år.
Hissnande summor, inte sant?
Att vi betalar allt mer till invandringen är också en lögn. (Som så mycket annat när det handlar om invandrare)
Kostnaderna för invandring och socialbidrag har mätts och granskats av socialstyrelsen sedan 1995 och på de senaste sju åren har kostnaderna minskat med nära 60 procent.

Låter som det är dags att hitta en ny syndabock... vad sägs om gamlingarna? De är också för svaga för att försvara sig riktigt bra... 8)
Till den det berör: det som du ser skrivet ovan är min åsikt. Den är inte nödvändigtvis sann, objektiv eller absolut. Jag skiter fullständigt i vad du tycker om hur den är formulerad.
User avatar
mkk
Posts: 5084
Joined: 2002-03-08 0:04:08
Location: Gefle
Contact:

Post by mkk »

Hur många gånger skall ni behöva upprepa att flyktingpolitiken kostar pengar? Det förnekas inte. Problemet är att så många ser det som något som kan vara i närheten av vad som kostar samhället mest. Att ständigt dra upp den faktorn till en oproportionerlig nivå kommer bara från ett håll på den politiska skalan. Sedan måste förståss inte alla som gör det hålla på dem, men det finns många missuppfattningar om politik hos "svenssons" i allmämnhet. Särskilt hos de som vanligtvis inte brukar vara så speciellt intresserade av politik, men behöver något att skylla på.

Vårt stöd till baltikum är ett bra exempel, så det var lagomt att det kom upp. Det är inte särskilt stort trots att vi har mer direkt påtagliga skulder åt det hållet än många andra. Dels moraliska genom händelser som baltutlämningen (ref:historia) men även rent penningmässiga i stora mängder statligt guld som Sverige tog hand om inför andra världskriget men som inte återbetalats. Idag utnyttjar svenska företag de dåliga livsvillkoren i baltikum till att få billig arbetskraft som inte kan tacka nej. Det lilla bistånd vi ger som kommer ifrån skattebetalarnas pengar uppgår knappast till några summor som ersätter vår skuld.

Glädjs nu åt att Socialdemokraterna sänker utlandsbiståndet till ungefär hälften av vad Sverige för några år sedan brukade rekommendera andra länder att ge. En pengamängd som är försvinnande liten i den totala budgeten men ändå åtnjuter en förhöjd status från närsynta kritiker. Summerar vi ihop vår vapenexport med regeringens flathet i de internationella freds och rättvisefrågorna så har vi en nivå där Sverige av idag inte åtnjuter större internationell trovärdighet än de flesta andra europeiska länder. Något som jag uppriktigt skäms för. Inte för att jag bidragit till den regering som sitter, men som svensk har jag alltid ett visst ansvar för hur Sverige agerar oavsett vilka som sitter vid makten.
User avatar
gr0g
Posts: 1027
Joined: 2002-07-11 22:30:53
Location: Kuben

Post by gr0g »

fisk wrote:Om det vore så enkelt att styra en ekonomi så att ett gäng 14-18-åringar på internet kunde säga hur man skulle göra så hade det varit åtgärdat för länge sedan. Det är inte så enkelt att stabilisera ett lands ekonomi som ni vill få det att verka, men ni har säkert Bosse Ringholms meriter och erfarenhet, så ni vet nog precis hur man skall få landet på fötter ::)

Jojo, det finns nog en anledning till varför åldersgruppen 14-18 är mer lämpad för sommarjobb och utbildning än styra ett land. Bara för att man kan sitta och dra streck på ett papper hemma i villan, eller lägenheten och lärt sig grunderna i matematik och logik, så är det aningen mer komplicerat att styra ekonomin så att över 8 miljoner människor skall få det så rättvist som möjligt. :)
Jag är inte så bildad, men att slänga ut 30 000 kr på ett jävla konstverk medans vi sparar in på sjukvård verkar inte riktigt rätt.
om du läser det här är du ägd. you're in a laundry room.
User avatar
borz
Posts: 2893
Joined: 2002-10-18 21:17:26
Location: Hässleholm
Contact:

Post by borz »

De flesta har säkert noterat att jag är invandrare. Jag har lite synpunkter på denna tråd. Jag upplever den lite extrem men knappast rasistisk. Så länge folk respekterar varandras åsikter och undviker starka uttryck ("jävla invandrare", "islamistiska fasoner", "negerbrud" osv) kan det komma ut nåt positivt ur den här diskussionen.
Jag anser att invandrarna är själva skyldiga till denna attityd (stavning?) som många av er har. Istället för att se Sverige som ett nytt hemland ser man det som en skattekista som man öppnar vid behov och spenderar till höger och vänster. Jag blir skitförbannad när jag hör att många människor från Ryssland kommer och begår brott här. Dessa människor har knappast vettiga skäl för att kunna stanna i Sverige. Istället för att lugnt sitta på arslet och vänta på Utlänningsnämndens beslut går de till närmaste affär och stjäl allt som ligger löst och sedan säljer det. Tro mig, jag har sett det med egna ögon! UN och MV är medvetna om problemet och numer skickar man dessa människor tillbaka till Ryssland. Problemet där är att det slår mot människor som verkligen har problem. Tex flyktingar från Tjetjenien, de registreras som ryska medborgare och eftersom det inte finns några problem i Ryssland skickas de tillbaka..... Lite off topic här, men det jag försöker säga är att "invandrare" själva måste bättra sig, de befinner sig trots allt i ett främmande land.
Notera citationstecken runt ordet invandrare. Det är nämligen stor skillnad mellan invandrare och invandrare. Jag tillhör den grupp som gör allt som finns i min makt för att försöka bryta alla fördomar som finns bland svenskar: jag försöker vara artig, hjälpa vid behov och tänker efter innan jag gör något som ev kan uppfattas som stötande. Men svenskar måste också tänka på att de flesta som kommer till sverige är helt omedvetna om lokala regler, bestämmelser även seder och traditioner. UN och MV skiter fulständigt i att lära invandrare detta. En invadnrare som utför könsstympning gör det antagligen i tron att det är tillåtet.
Jag har tidigare bott i Norrbotten, Luleå men flyttade till Malmö för att börja plugga på högskolan. Innan flytten tyckte jag att Sverige var ett perfekt land utan några som helst problem, nu har jag en helt annan uppfattning. Kankse för att jag bor i en "storstad", kanske för att Malmö har största andelen av invandrare.
Jag vädjar till moderatorerna att inte låsa denna tråd. Vissa av mina kompisar (invandrare) påstår att svenskar hatar invandrare. Jag håller inte med, men samtidigt får jag en känsla av att de måste ha fått denna uppfattning någonstans.


P.S: Fler invandrare in i dialogen? Sitt inte still med svansen runt pungen... :-/
DDS for life!
User avatar
mkk
Posts: 5084
Joined: 2002-03-08 0:04:08
Location: Gefle
Contact:

Post by mkk »

borz wrote:Jag blir skitförbannad när jag hör att många människor från Ryssland kommer och begår brott här. Dessa människor har knappast vettiga skäl för att kunna stanna i Sverige.
Men detta gäller mest folk som inte har varken invandrar eller flyktingstatus utan som tar sig in över gränsen som turist (kontrollerna är inte så noggranna) och sedan bor ett tag i landet. Grundproblemet i det fallet är att det på många ställen i länder som Ryssland nu knappt går att leva ett normalt liv på. En vanlig svensk stadsbo skulle antagligen svälta ihjäl under samma förhållanden.

Jag är själv invandrare för övrigt. Jag är född i landet, har aldrig känt mig som annat än svensk och ingen jag känner ser mig som invandrare. Jag fick en härlig kommentar en gång som löd såhär: "men varför bor du i det området, du är ju svensk?" Inte heller någon som bara ser mig på stan skulle heller anta mig vara invandrare, för jag ser ju inte ut som en. ::) Men, skulle jag begå något brott eller ta socialbidrag så kommer jag automatiskt med på statistiken över invandrare genom andragenerationsregeln. Norrmän och finländare är fortsatt de största invandrargrupperna i Sverige. Men eftersom de liksom jag (släkt i Finland) inte ser ut som svenssons typiska syn på invandrare så räknas de/jag inte på något sätt. Man vill bara se det dåliga och det är ett val man gör antingen medvetet eller genom okunnighet.
User avatar
ballkula
Posts: 2473
Joined: 2002-05-03 23:42:04
Location: Västerbotten

Post by ballkula »

Jag tror mycket av missnöjet handlar just om att vi svenskar inte känner att man inte får kritisera vissa grupper utan att bli påhoppad och kallad rasist etc. Sånt är alltid farligt. Sen att vi hela påminns om att respektera andra kulturer och religioner, men när vi vill ha respekt för vår egen kultur så paras man ihop med mindre rumsrena element i samhället.

Hyckleriet är så utbrett att poliser inte längre törs belysa problem, vilket betyder att inget kan göras åt problemen.

Biståndet är lågt, och är piss i Mississippi i sammanhanget. Slöseriet inom offentliga sektorn slukar enorma resurser, sånt borde man ödsla mer energi och ilska på.

Självklart kostar invandringen pengar, enorma pengar till och med. En helt vansinnig invandringspolitik har gjort att massor av invandrare får stanna trots att de inte har asylskäl, men pga sjukligt långa utredningar får de stanna ändå pga humanitära skäl, vilket är helt riktigt. Man kan inte låta folk rota sig under åratal och sen säga "sorry...".

För att återknyta till tråden, för den handlade väl inte endast om invandring? :)

Vi bor i ett land som har pengar, pengarna hamnar dock alltmer sällan där de var avsedda att hamna. Enligt regeringens egna siffror så går ungefär 30% av skattemedlen till sjukvården till just sjukvård. 70% går alltså... vart? Sånt är ju egentligen en sån skandal så huvuden borde rulla, men ingen säger nåt. Inte politikerna, inte media. Inte medborgarna... I ett sånt läge känns det inte lätt att se framåt.

Fisk skriver att det är lätt för ungdomar att förenkla allt, och visst är det så. Men samtidigt är det inte så svårt att t.ex se till att skattemedel till sjukvård används till sjukvård. Svårigheten är att få etablissemanget att börja rationalisera bort sig självt, men varför skulle de göra det?
Processor: Core 2 Quad QX9650
Grafikkort: Asus Geforce 8800GTS 512MB
Minne: 8192MB DDR2-800MHz
HD: 2xRaptor 150GB, 2x1TB Samsung F1
Moderkort: Asus P5E X38
User avatar
mkk
Posts: 5084
Joined: 2002-03-08 0:04:08
Location: Gefle
Contact:

Post by mkk »

ballkula wrote:Enligt regeringens egna siffror så går ungefär 30% av skattemedlen till sjukvården till just sjukvård. 70% går alltså... vart?
Lokalhyror är en mycket stor del av utgifterna och en faktor som bara växer. På en del ställen har man varit så finurlig att man sålt fastigheter till privata bolag för att få in pengar på kort sikt, men blir sedan tvungna att hyra fastigheterna för en betydligt större summa pengar än vad det kostade att driva dem i egen regi. Det är exempel på den omstrukturering som skall kunna förbättra vård och skola utan att skjuta till mer pengar. Enligt vissa alltså. ;)
Post Reply