Sverige, vad var det som gick fel?

Här får ni fråga, tipsa eller prata om det mesta.
User avatar
fisk
Posts: 7485
Joined: 2003-03-18 21:09:30
Location: Örebro / Sverige
Contact:

Post by fisk »

Det blir nog bra Punisher. ;D
Aotearoa - tino rangatiratanga
User avatar
kola
Posts: 226
Joined: 2002-03-08 0:24:13

Post by kola »

vad var det som gick fel, var det ngn som undrade....
undrar jag oxo, tycker vi har det ganska bra i detta landet.
"Any man can get on a mule, often many times in a short distance.
User avatar
Peter Wall
Hedersbit
Posts: 7026
Joined: 2002-03-08 0:52:56
Location: Stockholm
Contact:

Post by Peter Wall »

fisk wrote:Det blir nog bra Punisher. ;D
Moget.
Diplomerad webbutvecklare
Microsoft Certified Professional Windows 2003
Microsoft Certified Technology Specialist Windows Vista
"Did you know kidneys and applesauce are a delicacy in Sweden? I'm gonna get my applesauce back!"
User avatar
Arrelius
Posts: 152
Joined: 2002-04-21 15:15:40
Location: Antalus
Contact:

Post by Arrelius »

Inget dumt om invandrare men när man har exempel som Rosengård så blir man mörkrädd. Sen nu när de små gängen börjar härja i ens egna lilla trygga vrå av världen så får man panik.

big_bird: du kan inte mena allvar att du inte sett nått av dessa gäng? Går ju absolut inte att missa. Än värre när de "crusiar" runt i sina BMW's (vart dom nu fått dom ifrån eftersom dom inte ens gått ut skolan eller har jobb) med pistoler i handsfacket. Inte för att skydda svenska brottslingar. Men jag vet enormt säkert att dom inte är så många som slår ner och rånar ungdomar på sina mobiler etc.

Jag vet invandrare som är goda medborgare. De skulle inte ens komma på tanken att göra något dumt. Även om dom nu e muslimer, kristna, whatever. Finns invandrare där jag bor som driver egna affärer, pröjsar för sig och e allmänt hyggliga.

Men jag vet oxå invandrare som jag anser skulle få en kula i nacken. Glömmer aldrig förra året när jag var på stranden. Minst 2 busslaster rosengårds kidz var där. Och tror ni inte att dom vill börja bråka oxå. Fan ska man inte vara säker på stranden i sin egna lilla by?
1337_pojke

Post by 1337_pojke »

Arrelius wrote: Jag vet invandrare som är goda medborgare [bla bla]
Men jag vet oxå invandrare som jag anser skulle få en kula i nacken.
Jag vet svenskar som sköter sig, men jag vet andra svenskar som inte gör det...

De enda gäng jag råkat ut för är packade svenskar.
Vår jävla spritkultur ställer till med så jävla mycket.
User avatar
Happy Butcher
Posts: 6
Joined: 2003-02-27 9:42:50

Vad vissa av skatte pengarna går till

Post by Happy Butcher »

Det finns många onödiga ställen som skatte pengarna går till. Bl.a. onödig hög lön till politiker, till politikers fallskärmar, kulturella grejer som teater och museum m.m., EU och andra onödiga orgenisationer, kungahuset, svenska kyrkan (skönt att 50.000 pers detta år lämna kyrkan), idioter som inte orkar jobba och lever på socialbidrag (alltså dom som vill leva på socialbidrag) och annat trams.

Håller med att vi tar in lite för mycket invandrare som skapar problem i samhället( är inte heller rasist, främlingsfientlig eller xenofobisk). Det finns många bra invandrare men allt för många som skapar problem.Det kan ju bero på annan kultur, religösa skäll och attityd mot Sverige m.m vet annars inte riktigt vad det kan va.Tycker det är fel också att vissa politiker har gratis tillträde till bl.a tandläkare.... det finns mycket mer som är fel i vårt samhälle som jag inte kommer på för stunden. Klass samhällets skillnader syns rätt så bra i Sverige. Sverige liknar mer och mer ett kommunstisk samhälle (Har ingentligen inget emot kommunismens riktiga ideologi, som det ska va, men det är lite för mycket utopi i den ideologin men det är absolut inte så Sverige styrs).
33kare, ateist mm.
User avatar
nva
Hedersbit
Posts: 2517
Joined: 2002-03-07 23:34:21
Location: Skåneland
Contact:

Post by nva »

Ni får gärna lufta era åsikter, men nästa gång någon hasplar ur sig något av dessa våldsamt nedsättande ord om invandrare så kommer den personens inlägg att tas bort utan att denne blir meddelad om det.

thr:
För tillfället riktas det mest till dig, jag förstår inte hur du kan säga sådana saker när du själv säger att du har blivit behandlad på det viset. Sjunk inte till deras nivå.
The three most dangerous things in the world are a programmer with a soldering iron, a hardware type with a program patch and a user with an idea.

In theory, there is no difference between theory and practice. But, in practice, there is.
User avatar
fisk
Posts: 7485
Joined: 2003-03-18 21:09:30
Location: Örebro / Sverige
Contact:

Post by fisk »

Punisher wrote: Moget.
Ja, du är ju berättigad till din åsikt. Jag tar dig inte på allvar bara ;)
Aotearoa - tino rangatiratanga
User avatar
Ramza
Posts: 2002
Joined: 2002-10-03 20:35:40
Location: Göteborg
Contact:

Post by Ramza »

fisk wrote:
Punisher wrote: Moget.
Ja, du är ju berättigad till din åsikt. Jag tar dig inte på allvar bara ;)
Istället för att skriva massa död-poster kan du väl bevisa att just din utopi-kommunism funkar?

utopi-kommunism är givetvis helt taget ur luften, men vi ska enligt fisk, hjälpa alla människor och inte äta kött.. eller?
"Liksom Giraffen har lång hals kan man inte svänga vänster med ett kylskåp"
User avatar
Peter Wall
Hedersbit
Posts: 7026
Joined: 2002-03-08 0:52:56
Location: Stockholm
Contact:

Post by Peter Wall »

fisk wrote:
Ja, du är ju berättigad till din åsikt. Jag tar dig inte på allvar bara ;)
Tack.

Kanske är detta ytterligare ett bevis på hur kvasikommunister styr / förmedlar etablissemanget och medias uppfattning om saker o ting genom alla nivåer i samhället. Jag avundas inte de personer som du i din yrkesroll bemöter med detta högtslående argument. Här i ligger den verkliga faran med Sverige, och de som verkligen har gått fel i vårt avlånga land. Personer som fisk har haft alldeles för stort inflytande med sitt högtravande språk och psykologiska termer, allt för att gå runt problemet och sopa det under mattan. "De finns inga problem i Sverige, kolla på Afrika, folk svälter ju" lindas in o skrubbas in tills man möts av ett "ähh lille pojken, dig tar jag inte på allvar, sluta bråka nu o ta emot den absoluta sanningen".. Usch.. Jag mår illa nu.
Diplomerad webbutvecklare
Microsoft Certified Professional Windows 2003
Microsoft Certified Technology Specialist Windows Vista
"Did you know kidneys and applesauce are a delicacy in Sweden? I'm gonna get my applesauce back!"
User avatar
Big_Bird
Posts: 7003
Joined: 2002-03-08 21:44:32
Location: Göteborg
Contact:

Post by Big_Bird »

Arrelius wrote: big_bird: du kan inte mena allvar att du inte sett nått av dessa gäng?
Jo, jag menar allvar. Jag har inte sett något mobilrånande invandrargäng. Därmed inte sagt att jag inte tror på deras existens, bara att de kanske inte är så jämra många som vissa vill låta påskina.
Arrelius wrote: Går ju absolut inte att missa. Än värre när de "crusiar" runt i sina BMW's (vart dom nu fått dom ifrån eftersom dom inte ens gått ut skolan eller har jobb) med pistoler i handsfacket. Inte för att skydda svenska brottslingar. Men jag vet enormt säkert att dom inte är så många som slår ner och rånar ungdomar på sina mobiler etc.
Jag har väldigt svårt att tro att gäng som rånar på mobiltelefoner någonsin får ihop nog till att köpa en BMW, ens om de köper en snodd BMW.
Happy Butcher wrote: Det finns många onödiga ställen som skatte pengarna går till. Bl.a. onödig hög lön till politiker, till politikers fallskärmar, kulturella grejer som teater och museum m.m., EU och andra onödiga orgenisationer, kungahuset, svenska kyrkan (skönt att 50.000 pers detta år lämna kyrkan), idioter som inte orkar jobba och lever på socialbidrag (alltså dom som vill leva på socialbidrag) och annat trams.
Är muséer onödiga?

Alla muséer eller bara vissa?
Tekniska muséet? Naturhistoriska? Sjöfartsmuseum? Skansen? Moderna? Arkitekturmuseum? Röhska (designmuseum?) de olika länsmuséerna? Regalskeppet Vasa?
Platser som bevarar vårt kulturarv och vår historia?
Platser som låter barn, ungdomar och vuxna se vilken plats vi har i det stora sammanhanget?

Är all kultur onödig?
Filmkultur? Musikkultur? Teaterkultur? TV-produktioner?
Är det fel att betala pengar till kyrkan?
Jag anser att vi skall bevara de kyrkor vi har i landet. Många är fornminnesmärkta och är en del av vår historia. Vi har kyrkor i det här landet som har varit i burk längre än vad USA har varit ett land. Är det något som är onödigt att bevara?
Kungahuset? Vi har något bevarat som särskiljer oss från vissa länder. Är det något man skall bara kasta bort?
Socialbidrag, har du någonsin levt på socialbidrag? Har du en aning om hur uschligt lite pengar det rör sig om?
Klart det finns några som tycker att de klarar sig på de pengarna och gillar att flyta ovanpå, men jag tror nog inte att de är särskilt många.

Hur skiljer du ut agnarna från vetet?
Till den det berör: det som du ser skrivet ovan är min åsikt. Den är inte nödvändigtvis sann, objektiv eller absolut. Jag skiter fullständigt i vad du tycker om hur den är formulerad.
User avatar
wille
Posts: 4039
Joined: 2002-03-10 19:08:58
Location: Göteborg, bor i Luleå
Contact:

Post by wille »

bra skrivet... vet inte riktigt var jag vill/ska ställa mig... Om man tittar på Sverige idag händer det lätt att man hakar upp sig på problem som skatt/bidrag... jag tror att det är större/viktigare att ta tag i integrering av invandrare och sociala problem som landet har. För idag har vi alldeles för många bidragstagare, som inte gör någonting, samtidigt som företag faktiskt behöver arbetskraft...

sen att det är mer vinstgivande att ta bidrag, än att ta många arbeten, är ju ett stort problem, för då lockar i princip svenska staten folk till att inte jobba! antingen höjer vi lönerna, eller så sänker vi bidragen!

Jag ser också att många skriver massvis med klagande, men kommer inte med bättre eller andra alternativ till problemen Sverige har idag. Vad sjutton är det för mening att ens uttrycka sig om man inte har någon aning om en lösning.

Själv tror jag (som jag tidigare skrev) att vi måste integrera våra olika innevånare här i landet (t.ex. stora förortsblock med mycket invandrare som knappt kan tala det svenska språket).

Av egen erfarenhet har jag märkt att saker och ting blir ofta bättre om man gör någonting av det man talar om också...
"...det spelar ingen roll hur många gånger du lyckas få med "pseudo-" i svaret"
Vägen mot perfektion
User avatar
Ghlargh
Posts: 10236
Joined: 2002-07-27 18:34:53
Location: Stockholm/Bromma
Contact:

Post by Ghlargh »

Big_Bird:

Håller med dig, utom om kyrkorna som jag tycker är fruktansvärt onödiga.

För att fritt citera George Carlin (ja, jag tycker han är bra):

"And graveyards, saving all the dead people in one part of town, here is one religious cynical useless waste of space"
Ghlargh ska inte hållas lagligen eller annars ansvarig om en 64bitare eller dennes utrustning dör eller skadas allvarligt efter att ha följt Ghlarghs tips, tipsen är avsedda endast som vägledning och inte som en exakt instruktion. Kan du inte, rör inte!
User avatar
fisk
Posts: 7485
Joined: 2003-03-18 21:09:30
Location: Örebro / Sverige
Contact:

Post by fisk »

Väl talat Big_Bird!...
Det känns skönt att det finns några här med vett i skallen :)
Aotearoa - tino rangatiratanga
User avatar
fisk
Posts: 7485
Joined: 2003-03-18 21:09:30
Location: Örebro / Sverige
Contact:

Post by fisk »

Ghlargh wrote:Big_Bird:

Håller med dig, utom om kyrkorna som jag tycker är fruktansvärt onödiga.

För att fritt citera George Carlin (ja, jag tycker han är bra):

"And graveyards, saving all the dead people in one part of town, here is one religious cynical useless waste of space"
Även om du inte tror på det Ghlargh, så finns det stora delar av landet som gör det. Tycker du inte att de borde ha sin rätt? ... Med tanke på att det knappast är särskilt mycket plats de tar upp. Trots allt är religionen och kyrkorna en del av kulturarvet, vare sig vi vill eller inte.
Aotearoa - tino rangatiratanga
User avatar
Camridge
Posts: 1346
Joined: 2002-03-10 22:26:54
Location: Sverige (Västernorrland)

Post by Camridge »

Var o lyssna på en sån där som har hand om skatter m.m o han babblade på alldeles för fullt om allt..

men det som är absolut cepigaste är att vi i sverige spenderar 30miljoner kr mot cigaretter, tobak o sånt.. Men vi ger bort 300miljoner kr per år till tobaks odling m.m

Och sen inom 2,år ska vi dra in 18miljarder kronor, o vart tas dom pengarna någonstans, jo äldre omsorg, sjukvård m.m
Min nyaste Älskling
Hewlett Packard IPAQ 2210
Cpu: Intel(R) PXA255 400Mhz
Internt: 64MB minne CF:64 o 128MB
OS: Windows CE 4.20
User avatar
Happy Butcher
Posts: 6
Joined: 2003-02-27 9:42:50

svar till big_bird

Post by Happy Butcher »

Dom som är kristna får väl betala för svenska kyrkan om de vill ha kvar den. Jag har inget behov av att ha kvar den.Man blir ju nästan tvingad till att bli döpt som mer är lite av en tradition. Sen lockas man att konfirmera sig på grund av allt man får efter konfirmationen. Har aldrig känt nåt behov av att ha kung och drottning som "representerar Sverige" som royalister brukar säga. Har du? Om du har, varför?

Får ta tillbaka det om att det är onödigt att lägga skattepengar på museum, inte att det är onödigt med museum som du skrev att jag skrev. Sveriges historia är faktiskt rätt så viktigt att bevara.

Det med teatern tycker jag är onödigt att lägga skattepengar på. Om de så gärna vill ha kvar teatern så får väl dom försörja sig själva på verksamheten. Det är inte många som går på teater idag...

Sen det här med socialbidrag. Det finns såna som lever på socialbidrag och jobbar svart samtidigt. Har inget i mot dom som inte har nåt annat val än att leva på bidraget. Det är svårt att hitta ett jobb i Sverige idag. Kolla ett inlägg som en annan skrivit om socialbidrag...

Om nån trodde jag va kommunist så är jag inte det.
33kare, ateist mm.
User avatar
Peter Wall
Hedersbit
Posts: 7026
Joined: 2002-03-08 0:52:56
Location: Stockholm
Contact:

Post by Peter Wall »

fisk wrote: Det känns skönt att det finns några här med vett i skallen :)
Bara för att en åsikt inte stämmer överens med din egna, så gör väl inte de den andre till dum ... ? Att jag med min ringa utbildning kanske slänger ur mig de må vara förlåtet, men detta hade jag ju aaaldrig tänkt mig av dig ..... ::)
Diplomerad webbutvecklare
Microsoft Certified Professional Windows 2003
Microsoft Certified Technology Specialist Windows Vista
"Did you know kidneys and applesauce are a delicacy in Sweden? I'm gonna get my applesauce back!"
User avatar
ranlord
Posts: 199
Joined: 2002-10-20 0:10:50

Post by ranlord »

På det hela taget mår jag bra o känner mig privegerad att bo i ett sådat välskött land som sverige finns inte många andra läder där man skulle ha det bättre ....
Har stora problem med dyslexsi om detta eller andra svar inte faller inom den igenkänliga kategorin så svara inte . Rättingar sker inbart i retorik eller felaktiga satser inte staving mvh Ranlord/ ledingen
User avatar
Ghlargh
Posts: 10236
Joined: 2002-07-27 18:34:53
Location: Stockholm/Bromma
Contact:

Post by Ghlargh »

fisk wrote:Även om du inte tror på det Ghlargh, så finns det stora delar av landet som gör det. Tycker du inte att de borde ha sin rätt? ... Med tanke på att det knappast är särskilt mycket plats de tar upp. Trots allt är religionen och kyrkorna en del av kulturarvet, vare sig vi vill eller inte.
Men då kan stora delar av landet betala för kyrkan också, jag tänker inte göra det (och därför tänker jag gå ur svenska kyrkan).
Det kan kännas ok med nån kyrka i stan, men som det är nu så finns det fler kyrkor än skolor i den här delen av sverige, och då räknar jag bara kristna kyrkor... Jag tycker det är onödigt att slänga pengar på det då inte många besöker kyrkan i dag iallafall.
Ghlargh ska inte hållas lagligen eller annars ansvarig om en 64bitare eller dennes utrustning dör eller skadas allvarligt efter att ha följt Ghlarghs tips, tipsen är avsedda endast som vägledning och inte som en exakt instruktion. Kan du inte, rör inte!
User avatar
borz
Posts: 2893
Joined: 2002-10-18 21:17:26
Location: Hässleholm
Contact:

Post by borz »

Jag har en bra lösning på invandrarfrågan:
Anställ extra 100 handläggare till Migrationsverket. Kortare handläggningstider, folk slipper lida, lägre arbetslöshet (100 extra jobb), färre invandrare utan asylskäl osv. Jag tycker att regeringen borde ta tag i invandrarfrågan eftersom sveriges restriktiva asyl politik missbrukas. Kan ge ett exempel: Det var en man framför mig på bussen som talade i sin sprillans nya nokia 9210i. Jag tror inte jag kan citera han exakt men det sa han: Jodå, Irina, jag och Igor (antagligen hans kompis) har det bra. Ska käka svamp och dricka upp vodkan vi köpt av albaner och sen ska Igor till finland för att anmäla sig... Allt detta sas på renryska (kan det för övrigt). Notera "sen ska Igor till Finland för att anmäla sig"!!! Han sa inte vart han skulle anmäla sig men jag har mina misstanar. Folk tex från östeuropa komemr först till finland och söker asyl där. Sen drar de till sverige och gör samma sak. Sen gör de det i Norge också. Eftersom handläggningstiderna är så höga hinner de få massvist med bidrag och flyttbidrag när de ger sig av. Detta är inte något påhitt....

Det är inte invandrarna som är felet, utan regeringen som inte vågar ta tag i problemet...
DDS for life!
User avatar
borz
Posts: 2893
Joined: 2002-10-18 21:17:26
Location: Hässleholm
Contact:

Post by borz »

Om ni fick höra att man kunde få en lägenhet och fickpengar plus möjlighet att jobba tex i tyskland skulle inte ni försöka utnyttja statens dumhet?
DDS for life!
User avatar
Fixarvesslan
Posts: 181
Joined: 2003-01-09 16:17:35
Contact:

Post by Fixarvesslan »

Svar till Fisk: Ok, kan hålla med dig om att mina uttalanden om invandringens betydelse för den svenska ekonomin kanske var något överdrivna ::) . Svordomarna kanske inte var aldelse nödvändiga heller men jag kände mig lite irriterad, ska från och med nu försöka hålla en högre på nivå på mitt språk.

Men vad tycker du att vi ska göra för den Svenska utvecklingen? Hittils har jag hört mycket av hur vi inte ska göra/tycka. Men vad tycker du man ska göra?
P4 2.4GHz || 1024Mb Dual-DDR || Gigabyte SINXP-1394 (SiS 655) || Sapphire ATi RADEON 9500 Pro || 120Gb Seagate Baracuda V SE || Windows 2000 Pro
User avatar
Ramza
Posts: 2002
Joined: 2002-10-03 20:35:40
Location: Göteborg
Contact:

Post by Ramza »

Sverige är bra, precis som England..

(ironi, sarkasm WE, men det är faktum att båda länderna snart är ganska långt ner på välfärdssamhälle i västeuropa (per capita))
"Liksom Giraffen har lång hals kan man inte svänga vänster med ett kylskåp"
User avatar
IcePic
Hedersbit
Posts: 6061
Joined: 2002-03-08 16:09:38

Post by IcePic »

borz wrote:Om ni fick höra att man kunde få en lägenhet och fickpengar plus möjlighet att jobba tex i tyskland skulle inte ni försöka utnyttja statens dumhet?
Och sen bara hånflina när du bor i en sketen tvåa på 26:e våningen i en förort
26km utanför stan som alla andra hatar, du fattar inte vad kassörskan säger
i affären och kan inte ens fylla i en tüsk blankett för att kunna hämta ut
arbetstillstånd så du kan få ett städjobb som inte drivs av skurkar.

I det läget så sitter man säkert bara och myser över den dumma tüska staten. Eller hur?

Extra poäng till de som kommer från ett land i krig/misär med halva släkten mördad
eller bortförd på obestämd tid för att din kusin gav ut ett politiskt nyhetsblad.
Oh give me a clone, my very own clone,
with the Y chromosome changed to X!
And since she's my own, of my own flesh and bone,
she'll be thinking of nothing but sex!
Post Reply