Byte av grafikkort? Gainward -> ?

Här passar allt hårdvarurelaterat som inte faller under en annan kategori.
Post Reply
User avatar
Sammy
Posts: 73
Joined: 2002-03-09 11:21:29
Location: Motala
Contact:

Byte av grafikkort? Gainward -> ?

Post by Sammy »

Jag funderar starkt på att byta/köpa mig ett nytt grafikkort eftersom jag är fruktansvärt missnöjd med mitt Gainward GeForce 2 Ti/500 XP VIVO kort.

Det presterar fruktansvärt bra men det låter!!! Har försökt införskaffa mig en så tyst dator som möjligt och gick på niten med detta grafikkort som susar något enormt.

En del säger att man kan byta fläkt på grafikkortet men vad jag har hört så måste det in i frysen innan för att enkelt kunna lossa limmet på fläkten? Stämmer det på Gainward GeForce 2 Ti/500 XP VIVO som jag har? Vilken typ av fläkt bör jag isf. införskaffa? Är det krångligt att byta fläkt på ett grafikkort och hur mycket varmare blir det? Mitt känns fruktansvärt varmt nu förövrigt!

Vad rekommenderar ni här på 64 Bits att jag ska införskaffa annars? Ett kort som presterar minst lika bra som detta är att föredra men ljudet ifrån det bör vara av högsta prioritet. Dessutom skulle det inte vara helt fel om kortet har inbyggt stöd för TwinView.

Jag är öppen för alla förslag?

P.S - Denna tråd kunde ligga i köpråd men eftersom jag har lite frågor om byte av fläkt valde jag att skriva det här i Hårdvara/felsökning.

Mvh. Sammy Swärd
GangZtra
Posts: 583
Joined: 2002-03-08 23:17:19

Post by GangZtra »

hmm... kolla på Sweklockers och artiklar. Där står det om hur man kan byta fläkt och fläns på Grafikkort!
User avatar
Peter Wall
Hedersbit
Posts: 7026
Joined: 2002-03-08 0:52:56
Location: Stockholm
Contact:

Post by Peter Wall »

ett gainward grafikkort är från början överklockat, köper man ett sådant grafikkort får man ta smällen med att det låter lite.. den är väl mera gjord för extremanvändarna som ändå har 100000000 delta fläktar i lådan... aja, jag överdriver men du förstår mig nog.. mitt råd är att underklocka kortet kraftigt innan du byter fläkt.. och ja, du kanske måste ta bort hela kylflänsen för att få bort fläkten och då blir det frysen.. owell, titta på swec, dem kanske kan visa det mera praktiskt hur det går till...
Diplomerad webbutvecklare
Microsoft Certified Professional Windows 2003
Microsoft Certified Technology Specialist Windows Vista
"Did you know kidneys and applesauce are a delicacy in Sweden? I'm gonna get my applesauce back!"
User avatar
aiwass
Posts: 1845
Joined: 2002-03-07 23:43:40
Location: Annorstädes

Post by aiwass »

Om du får bort fläkten utan missöden så kan detta vara något att sätta dit i stället: http://www.gtek.net/produkt/hdsysvga/zmnb32.shtml

Ingen fläkt, inget ljud.
Gold for the mistress, silver for the maid
Copper for the craftsman, cunning at his trade
Good said the baron, sitting in his hall
But iron, cold iron, is master of them all
mhe
Posts: 4
Joined: 2002-03-10 18:08:56
Contact:

Post by mhe »

Sätt på ett motstånd för att få ner varvtalet på fläkten. Alternativt en potentiometer så du kan ställa in varvtalet steglöst..

Claesohlson har en för 35:- bara att montera på den plus (röda) kabeln.

Jag funderar själv på att göra det med mitt Herkules GF3 kort.. fast jag har fortfarande garanti kvar så jag vet inte om jag vill börja klippa kablar.
Post Reply