Iframe reload problem!

Avdelningen för webbrelaterad programmering och grafisk design.
Post Reply
Bamse
Posts: 35
Joined: 2006-01-10 13:10:07

Iframe reload problem!

Post by Bamse »

Hej!

Kanske någon har stött på det här problemet innan. Jag har en helt vanlig HTML tabell med två rader, en cell per rad. Bägge raderna har en egen iframe. I den första iframen laddar jag in google och i den andra laddar jag in wikipedia. Det är naturligtvis meningen att bägge sidorna ska synas samtidigt när de har laddats in i sina iframes, men när wikipedia laddar in så kör den över hela sidan, den verkar ladda om utanför sitt iframe context och kör då över google, följaktligen hamnar wikipedia på hela sidan vilket strider emot den html kod som jag skrivit. Här är koden:

<table width="100%" height="100%">
<tr>
<td>
<iframe id="GoogleIframe" src="http://www.google.com" width="100%" height="100%">
</iframe>
</td>
</tr>
<tr>
<td><iframe id="WikipediaIframe" src="http://en.wikipedia.org/wiki/Html_element" width="100%" height="100%">
</iframe>
</td>
</tr>
</table>

Problemet beror antagligen på att client side kodraden top.location = .... exekveras innuti wikipedia iframen, varpå browsern får direktiv om att ladda in wikipedia sidan på top ramen. Då uppdateras ju innehållet i top och den omnämnda koden ovan är i praktiken oanvändbar. Frågan är, hur kan jag se till att top.location direktiv innuti en iframe oskadliggörs?!

::)
Bamse
Posts: 35
Joined: 2006-01-10 13:10:07

Post by Bamse »

Det kan hända att jag blir tvungen att kringgå det här med en Windows Forms applikation för ändamålet, sjukt att man tillåter frame busting script, då det gör iframe taggen oanvändbar.
User avatar
poller
Hedersbit
Posts: 4387
Joined: 2002-03-11 10:33:23
Contact:

Post by poller »

Flyttar till Webbprogrammering.
Post Reply