Vad vill du ha på grillen?

Här får ni fråga, tipsa eller prata om det mesta.
User avatar
Kalimac
Posts: 839
Joined: 2002-06-28 19:12:22
Location: Göteborg

Post by Kalimac »

Fläskfilé, fläskytterfilé samt fläskkotlett är gott.
<scampwork> IN THE GRIM FUTURE OF COOKING, THERE IS ONLY NOODLES
User avatar
egar
Hedersbit
Posts: 4192
Joined: 2002-02-18 0:01:59
Location: Göteborg
Contact:

Post by egar »

Grönsaker och olika svampar.
A fair judgement!
Two-way mirror in the hall
They like to watch everything you do
Transmitters hidden in the walls
So they know everything you say is true
User avatar
robbobban
Posts: 501
Joined: 2006-10-17 18:10:59
Contact:

Post by robbobban »

ostkorv
CPU: Amd X2 4200+ @ 2600MHz | Minne: 2047 Pc3200 | HDD:410GB | Grafikkort: 9600SE 128MB
User avatar
derfl@
Posts: 683
Joined: 2005-03-06 15:03:26
Contact:

Post by derfl@ »

Idag åt vi korv med räksallad!
Det är väl det bästa i korvväg man kan komma.. :)
"ordning är bara för idioter genier behärskar även kaos"
User avatar
lillis
Hedersbit
Posts: 6841
Joined: 2002-03-08 18:03:45

Post by lillis »

Kött.
User avatar
walliski
Posts: 1432
Joined: 2005-07-15 16:30:21
Location: Finland

Post by walliski »

Nån sorts file... Med marinad... Eller så lax... Eller hönsben ;)
Här var det tomt...
Wookiee
Posts: 93
Joined: 2006-08-03 12:04:33

Post by Wookiee »

Färsk (högst 1 dag) marinerad makrill! Fan faen vad dem sitter gött i matsäcken som polarn skrev på biologiprovet ;D. Nästan allt går bra på grillen så länge det är marinerat och onte korv (går men föredrar ej).
En gång är ingen gång, men två gånger är en gång för mycket...
User avatar
-SE-
Posts: 2783
Joined: 2004-12-06 18:40:11
Location: R-by
Contact:

Post by -SE- »

Kött för mat. Grillad banan med choklad för efterätt.

fisk: Dem där grilltändarna, ger det nån större skillnad? Jag känner faktiskt ingen skillnad, dock har jag bara ätit en gång också med sån.
"Inget kräver så mycket förberedelse som ett improviserat tal."
- Winston Churchill
User avatar
elvenman
Hedersbit
Posts: 12572
Joined: 2002-03-17 21:42:06
Location: Mora
Contact:

Post by elvenman »

Marabou_Man wrote:Kycklingfile
Second that!

Först marinerad med cajp:s original och/eller caramba, och till det hemgjorda klyftpotatisar, någon form av sås, tex bea eller cafe de paris samt även lite grillad halloumi. Kronan på verket är väl en iskall, nyöppnad öl :D
Fråga smart "Den som spar han har, men inte roligt"
Praxidike: Q9550/8GB/5180GB/DVD±RW/GTX760/24"TFT
Io: P-M 1,73/2GB/1000GB/DVD±RW/15"TFT
U32U: E-450 1,65/8GB/64GB SSD/HD6320/13,3"TFT
Kale: E6550/4GB/640GB/46"LED
Fabola
Posts: 422
Joined: 2006-10-23 19:26:04
Location: Strömsund
Contact:

Post by Fabola »

Grillad lax kryddad med dill och peppar och salt.. + Majs kolvar.. emh.. Sen vette fan.. Citron Sås .. mmf ... Klyft Potatis :D
User avatar
Digbit
Posts: 172
Joined: 2005-11-25 19:31:01
Location: Nyköping

Post by Digbit »

Jag fyller idag 42 slitsamma år så vi ska grilla lax ikväll ,tips på fin krydda/marinad, jag brukar bara ha salt och svartpeppar bara ::)

MVH Gubben
"Tålamod är fiskarens bästa vän"

Antec P182 Gun Metal Black/C2D 6750 2,66GHz/Asus P5K iP35/Corsair620W/CorsairPC64002X1024MB/800Mhz/Asus GeForce8800 320Mb/Samsung S183A DVD/Samsung 320GB/Zalman CNPS9700/Vista Home Premium 32-bit
User avatar
Oneway
Posts: 600
Joined: 2004-03-11 17:00:19
Location: Stockholm

Post by Oneway »

Digbit wrote:Jag fyller idag 42 slitsamma år så vi ska grilla lax ikväll ,tips på fin krydda/marinad, jag brukar bara ha salt och svartpeppar bara ::)

MVH Gubben
Om du vill sätta lite extra färg på sommargrillningen så föreslår jag att du marinerar laxen i Teriyakimarinad. Servera med sesamwokade (el. grillade) grönsaker och eventuellt ris. Kanske tom bjuda på en stänk sake till denna utsökta Japanska rätt.
valekerdu - "Asså Jerko.. är du verkligen utbildad? Jag är 14 år och är bättre än dig."
User avatar
Digbit
Posts: 172
Joined: 2005-11-25 19:31:01
Location: Nyköping

Post by Digbit »

Oneway wrote:Om du vill sätta lite extra färg på sommargrillningen så föreslår jag att du marinerar laxen i Teriyakimarinad. Servera med sesamwokade (el. grillade) grönsaker och eventuellt ris. Kanske tom bjuda på en stänk sake till denna utsökta Japanska rätt.
Jaaam låter väldigt gott ,ska se om jag hittar den marinaden på ICA
/tack
"Tålamod är fiskarens bästa vän"

Antec P182 Gun Metal Black/C2D 6750 2,66GHz/Asus P5K iP35/Corsair620W/CorsairPC64002X1024MB/800Mhz/Asus GeForce8800 320Mb/Samsung S183A DVD/Samsung 320GB/Zalman CNPS9700/Vista Home Premium 32-bit
User avatar
Oneway
Posts: 600
Joined: 2004-03-11 17:00:19
Location: Stockholm

Post by Oneway »

ICA har Blue Dragons marinad, den fungerar ypperligt.

Länk: http://www.bluedragon.nu/?sid=51&pid=8497&ppid=3049
valekerdu - "Asså Jerko.. är du verkligen utbildad? Jag är 14 år och är bättre än dig."
User avatar
Big_Bird
Posts: 7003
Joined: 2002-03-08 21:44:32
Location: Göteborg
Contact:

Post by Big_Bird »

Spett är för övrigt skönaste sättet att grilla. Bara skär upp ordentligt med grönsaker och kött och låt alla göra sina egna spett. Korv och bacon är bra att ha till. Man kan linda bacon runt nästan allt annat som går på ett spett.
Andra givna tillbehör är banan, äpple, svamp och lök.
Till den det berör: det som du ser skrivet ovan är min åsikt. Den är inte nödvändigtvis sann, objektiv eller absolut. Jag skiter fullständigt i vad du tycker om hur den är formulerad.
User avatar
McTw1st
Posts: 271
Joined: 2006-01-02 7:56:01
Location: Borlänge / Örebro
Contact:

Post by McTw1st »

Flintastek, Red hot choritso eller hur de stavas, kall bira på sidan av o lite potatis sallad, de kan inte gå fel med den blandningen
AMD Phenom II 550 @ 4GHz 24/7
AMD Phenom II 550 @ 4.2 Suicide Run
User avatar
Big_Bird
Posts: 7003
Joined: 2002-03-08 21:44:32
Location: Göteborg
Contact:

Post by Big_Bird »

Flintastek är naturens eget sätt att bli av med de delar på grisen som ingen annars skulle äta.
Till den det berör: det som du ser skrivet ovan är min åsikt. Den är inte nödvändigtvis sann, objektiv eller absolut. Jag skiter fullständigt i vad du tycker om hur den är formulerad.
User avatar
Xmel
Posts: 1874
Joined: 2003-04-11 21:36:59
Location: Stockholm

Post by Xmel »

Big_Bird wrote:Flintastek är naturens eget sätt att bli av med de delar på grisen som ingen annars skulle äta.
Well, flintastek är ju samma sak som julskinkan är gjord av.

Dock fattar jag inte hur man kan äta flintastek, griskött blir så enormt trist vid grillning/stekning undantaget är väll fläskfilé då som kan göras god.
#mac.se @ EFnet
User avatar
McTw1st
Posts: 271
Joined: 2006-01-02 7:56:01
Location: Borlänge / Örebro
Contact:

Post by McTw1st »

Xmel wrote:
Big_Bird wrote:Flintastek är naturens eget sätt att bli av med de delar på grisen som ingen annars skulle äta.
Well, flintastek är ju samma sak som julskinkan är gjord av.

Dock fattar jag inte hur man kan äta flintastek, griskött blir så enormt trist vid grillning/stekning undantaget är väll fläskfilé då som kan göras god.
inte bara o äta men hela tilll lagningen är okej, känna dofterna av en välmarinerad flinta, varm grill osv, eh svårt o förklara men men smaken är som baken....


delad
AMD Phenom II 550 @ 4GHz 24/7
AMD Phenom II 550 @ 4.2 Suicide Run
User avatar
Oneway
Posts: 600
Joined: 2004-03-11 17:00:19
Location: Stockholm

Post by Oneway »

Annars är marinerad fläskkarré (helst benfri) en riktig njutning. Jag köpte 4.5kg direkt ifrån slakteriet och marinerade över natten. Det var en riktig njutning nästa dag med polarna och en back pilsner!
valekerdu - "Asså Jerko.. är du verkligen utbildad? Jag är 14 år och är bättre än dig."
User avatar
Najze
Hedersbit
Posts: 4992
Joined: 2002-03-09 13:14:24
Location: Mölndal

Post by Najze »

-SE- wrote:fisk: Dem där grilltändarna, ger det nån större skillnad? Jag känner faktiskt ingen skillnad, dock har jag bara ätit en gång också med sån.
Tändvätskan ger ibland lite sådan smak på köttet, beror på vilken finsmakare man är ;)

Vi grillade karreskivor precis, helt okej standardkött. Men något finare kött såsom pepparstek eller oxkött är ju alltid gott. Fläskfilé och kycklingfile är gott också.

Som tillbehör brukar vi dela bananer i 3-4 cm bitar och linda bacon runt, riktigt gott. Cocktailtomater och champinjoner är fint med. Paprika slinker med på spettet ibland också.
User avatar
-SE-
Posts: 2783
Joined: 2004-12-06 18:40:11
Location: R-by
Contact:

Post by -SE- »

Najze wrote:
-SE- wrote:fisk: Dem där grilltändarna, ger det nån större skillnad? Jag känner faktiskt ingen skillnad, dock har jag bara ätit en gång också med sån.
Tändvätskan ger ibland lite sådan smak på köttet, beror på vilken finsmakare man är ;)
Mjo, det har jag listat ut. Men beror det inte på lite vem som grillar och mängden tändvätska?
"Inget kräver så mycket förberedelse som ett improviserat tal."
- Winston Churchill
User avatar
AshTray
Posts: 2099
Joined: 2005-06-19 16:26:22

Post by AshTray »

Grillspett så klart!

Med Bacon, lök, prinskorv, köttbitar, paprika, champinjoner.
Gigabyte GA-P55A-UD4 ♦ Intel Core i5-750 ♦ Corsair XMS3 DDR3 1600MHz 2x2 Gb ♦ XFX Radeon HD 5850 Black Edition ♦ Samsung Spinpoint F3 1Tb ♦ Corsair TX Series 650W PSU ♦ Windows 7 Home Premium 64bit eng
User avatar
DeCaff
Posts: 2352
Joined: 2004-03-16 1:08:04

Post by DeCaff »

Vem orkar grilla när man kan göra en fantastisk måltid av potatissallad, rökt kassler och röd & grön paprika på 5 minuter.
"I USA bestämmer Nixon hur bilarna ska se ut" -Teknikens Värld #19 1972
Ultra'an: Ph2X4 965 BE \ 8GB \ 5250GB \ DVD±RW \ EVGA GTX295
User avatar
Marabou_Man
Posts: 1328
Joined: 2002-03-08 14:07:58
Location: Henån

Post by Marabou_Man »

DeCaff wrote:Vem orkar grilla när man kan göra en fantastisk måltid av potatissallad, rökt kassler och röd & grön paprika på 5 minuter.
Jag.
(19:31:08) <Punisher> argh. satans buggigt bajs..
(19:31:41) <Marabou_Man> :(
(19:33:18) <Punisher> *svär*
Post Reply