Ännu en speldator, 15k inklusive tillbehör

Forum för råd angående köp eller sälj av dator, datordelar och annan teknik.
Post Reply
j.danielsson
Posts: 1
Joined: 2009-03-01 21:39:44

Ännu en speldator, 15k inklusive tillbehör

Post by j.danielsson »

God dag gott folk!

Sitter och trycker på en fyra år gammal burk. Tangentbordet har x-antal utspillda drycker i sig, musen är i bästa fall bara måttligt urflippad, skärmen väger närpå 20 kilo, högtalarna låter inte ens bra i en döv människas öron, och slutklämmen är att datorn i allmänhet är måttligt seg att syssla med. Ett komplett datorköp är oundvikligt.

Först la jag mig på en ganska låg nivå, tänkte mig under 10.000 för hela alltet, med skärm, mus, tangentbord, högtalare och förståss en fungerande dator. Började titta runt lite och man blir snabbt ganska less på den budgeten, kändes som man mest fick skräp i samtliga kategorier. Budgeten fick alltså öka något.

I skrivande stund vet jag inte vilken budget jag har, inga exakta siffror behöver nämnas men det skulle vara roligt att få ihop något som funkar bra för ganska nya spel, känns kvalitativt och inte ser helt förjävligt ut att sätta upp i sitt rum. Ungefärligt pris kanske blir 15.000 eller dylikt, som sagt, känner mig flexibel. Om en tusenlapp mer ger något prisvärt är jag beredd att lägga det, om jag kan få snarlika prylar för en tusenlapp mindre kan jag lägga de pengarna på något annat kanske…

Planerar att använda någon version av vista, vet ej vilken, får se vilken jag ”köper”. 64 bitars version lär det väl bli, så man kan utnyttja 4gb ram. Bör man ha 8gb ram eller är det overkill?

Datorn kommer förmodligen att användas 50% som surfning och tankningsdator. Resterande tid tar förhoppningsvis spelandet över. Vad det gäller en del prylar har jag redan valt ut en del som jag tycker känns rätt för mina behov. För all del, kom gärna med förslag ändå, inga av prylarna är beställda ännu så jag är tacksam för alla råd och åsikter kring produkterna nedan.

Tangentbord - 1249 kronor – Logitech DiNivo Edge
Bra när man kör media via datorn, ser bra ut, ingen numpad, touchdisc.
http://www.dustinhome.se/pd_5010097941.aspx

Mus – 340 kronor – Logitech MX518
Great value, samma mus som jag har i dagsläget men ej urflippad, sladd!
http://www.webhallen.com/prod.php?id=39343

Högtalare – 695 kronor – Logitech Z-4 2.1
Acceptabelt ljud, rimligt pris, inte direkt fula.
http://www.dustinhome.se/pd_5010085256.aspx

Headset – 495 kronor - SteelSeries Siberia
Bra pris, kan användas som vanliga hörlurar med tanke på en avtagbar mick!
http://www.webhallen.com/prod.php?id=40049

Musmatta – 389 kronor – SteelSeries SX Gaming Surface
Ser bra ut, inte massa äckliga loggor och dylikt, verkar kvalitativ.
http://cdon.se/hemelektronik/steelserie ... ace-906520

Skärm – 2149 kronor - BENQ E2200HD
Känns som en bra skärm, snygg, en behändig storlek. Vill inte ha mindre skärm, men frågan är om man bör lägga till tusenlappen för en större 24 tummare. 24 tum känns dock så jävla stort, och jag antar att det kräver betydligt bättre prestanda i burken för att det inte ska ”kuka ur”?
http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=380066



Nu kommer man till själva datorn, och dess komponenter. Det andra är väl mest lull-lull i jämförelse. Summan av kardemumman än så länge är således 5317 kronor, vilket gör att en riktlinje för vidare köp kan läggas på 9500 kronor. För detta ska jag alltså få en komplett dator. Jag vill helst ha två hårddiskar, en för spel, program med mera, och en för allmän nerladdning. Jag ser helst att komponenterna är någorlunda överklockningsbara. Processortyp vet jag ej vad jag vill ha, ej heller vilken tillverkare. Det samma gäller grafikkortet.

La ihop en liten kasse på komplett som riktmärke.

http://www.komplett.se/k/shoplist.aspx? ... F05DD09963

Hur är överklockningsmöjligheterna? Flaskhalsar? Ja, gud vet vad, säg vad ni vill, tacksam för all hjälp jag kan få. Har dvd-brännare liggandes i kubik här hemma, så det behöver jag inte lägga pengar på. Såga gärna på om ni vill, hellrer det än att ingen skriver. Ber om ursäkt för ett på tok för mustigt inlägg. Tack på förhand, ha en trevlig helg.
Post Reply