Regler för Köp & Sälj

För dig som söker att köpa något begagnat.
Locked
User avatar
Jonas Axman
Übertomte
Posts: 8138
Joined: 2002-02-13 22:25:41
Location: Göteborg
Contact:

Regler för Köp & Sälj

Post by Jonas Axman »

Regler för Köp & Sälj:

1. De som säljer på 64bits forum har absolut egenansvar för transaktioner och affärer. 64bits tar inget ansvar som mellanhand, våra medlemmar är många och vi kan ej garantera att samtliga annonser är seriösa. Vi sköter övervakning men kan ej kolla alla annonsers legitimitet.

2. De som svarar på en annons och inte är intresserade köpare bör göra det i informativt syfte. Det vill säga bidra med relevant information rörande ämnet. Det är tillåtet att länka till relevant information - det är ICKE tillåtet att klaga på prissättningar utan faktabakgrund (och länkar till dessa). Orsaken till denna regel är för att individer som inte har så stor koll på prissättningar skall kunna få råd och hjälp av forumets övriga medlemmar.

3. Bud lagda i tråden bör vara av seriös art, alla sk. skambud tas bort utan förvarning. Bjud inte om du inte har avsikt att köpa varan.

4. Försäljning av stöldgods eller på annat sätt lagvidriga affärer anmäles och borttages omeddelbart. Detta gäller försäljning av exempelvis piratkopierad mjukvara, försäljning av trasiga komponenter (som icke tydligt beskrivits i annonsen) med mera. Moderatorerna har veto i denna fråga, ev. synpunkter på individuella ärenden lämnas i Responsforumet för bedömning.

5. Alla diskussioner utanför ämnet (försäljningen) sker utanför säljesdelen, exempelvis via PM. Samtliga meddelanden skall vara mellan trådförfattaren samt den enskilde. Har två köpintressenter något att säga varandra sker detta via PM.

6. Att direktlänka till annons eller auktion är inte tillåtet, till exempel skapa en tråd och endast länka till tradera, blocket osv. Anledningen till detta är att 64bits köp & sälj inte skall fungera som reklampelare för andra sidor.

Tack till fisk för hans regelförslag.
"I have come here to chew bubblegum and kick ass"
"... and I am all out of bubblegum"
Locked