Kyckling i parmaskinka och balsamsås (receptet är taget från Arla).
Provade meloncider till det för första gången. Funkade utmärkt.
Står på Arlas hemsida att man ska ha frästa grönsaker till. Vad brukar du köra för sort? Inget ris till, för det känns lite tamt med bara grönsaker till?
Kyckling i parmaskinka och balsamsås (receptet är taget från Arla).
Provade meloncider till det för första gången. Funkade utmärkt.
Står på Arlas hemsida att man ska ha frästa grönsaker till. Vad brukar du köra för sort? Inget ris till, för det känns lite tamt med bara grönsaker till?
Vi kör med ris och en härlig, standardsallad. Melon funkar mycket väl i.
1. Nigger guy, two words which by themselves are harmless, but when combined they form a verbal missile of hate. 2.Vivaldi 3.Buffalos ...
Kyckling i parmaskinka och balsamsås (receptet är taget från Arla).
Provade meloncider till det för första gången. Funkade utmärkt.
Står på Arlas hemsida att man ska ha frästa grönsaker till. Vad brukar du köra för sort? Inget ris till, för det känns lite tamt med bara grönsaker till?
Vi kör med ris och en härlig, standardsallad. Melon funkar mycket väl i.
calle909 wrote:Sen är ju köttfärsbiffar grymt gott.
Ta bara köttfärs, forma, smaksätt med Caj P. grillolja med honungssmak och stek dem!
Vattnas i munnen!
Hehe, jag läste "Caj P" som Cayenne Peppar. Skulle kanske blivit lite tokigt
calle909 wrote:Sen är ju köttfärsbiffar grymt gott.
Ta bara köttfärs, forma, smaksätt med Caj P. grillolja med honungssmak och stek dem!
Vattnas i munnen!
Hehe, jag läste "Caj P" som Cayenne Peppar. Skulle kanske blivit lite tokigt
kan säkert funka det med , bara man inte tar så himla mycket.
Skölj och hacka purjolök. Fräs i en gryta
Tärna och tillsätt paprika och äpple, krydda med curry och cayennepeppar. Låt stå på värme några minuter så kryddorna går i in äpplena och paprikan.
Tärna och tillsätt kassler och creme fraiche, låt stå och puttra några minuter.
Smaka av med extra curry och cayennepeppar vid behov. Det är meningen att det skall vara lite sting i grytan.
Serveras förslagsvis med ris.
Last edited by derfian on 2005-12-06 8:49:54, edited 1 time in total.
Tackar för förslagen hittills, det är bara att ösa på!
Håller just nu på att göra "Kyckling i parmaskinka och balsamsås" som jag fick recept av från lither. Blev lite chockad över att 5 skivor parmaskinka kostade 40 spänn dock
Najze wrote:Tackar för förslagen hittills, det är bara att ösa på!
Håller just nu på att göra "Kyckling i parmaskinka och balsamsås" som jag fick recept av från lither. Blev lite chockad över att 5 skivor parmaskinka kostade 40 spänn dock
låter mer som finmat på en helg med tanke på priset kanske =)
Najze wrote:Tackar för förslagen hittills, det är bara att ösa på!
Håller just nu på att göra "Kyckling i parmaskinka och balsamsås" som jag fick recept av från lither. Blev lite chockad över att 5 skivor parmaskinka kostade 40 spänn dock
låter mer som finmat på en helg med tanke på priset kanske =)
Ja absolut. Man borde nog kunna ersätta det med någon annan sorts skinka som är billigare.
Najze wrote:Tackar för förslagen hittills, det är bara att ösa på!
Håller just nu på att göra "Kyckling i parmaskinka och balsamsås" som jag fick recept av från lither. Blev lite chockad över att 5 skivor parmaskinka kostade 40 spänn dock
låter mer som finmat på en helg med tanke på priset kanske =)
Ja absolut. Man borde nog kunna ersätta det med någon annan sorts skinka som är billigare.
Det var väldigt gott iallafall!
Parman har ju karatkeristisk smak i och med att den lufttorkats. Men finns lite andra "surrogat" skinkor, kommer inte ihåg namnen dock, men du kan ju alltid ta vanlig skinka, fast tillägg gärna någon söt glaice, eventuellt spad från annanas eller liknande samt kryddor ... blir skum och torr smak annars...
Oj, matlagning som är så kul och inspirerande! Jag brukar sällan laga samma mat, med undantag för min GRYMMA biffstroganoff då Men jag håller med, ibland är det jävligt svårt att få inspiration men då finns ju Tasteline och Arla till hands
Kom ihåg, mat behöver inte vara avancerat för att vara vardagslyxigt!
calle909 wrote:Som nån sa innan bacon inlindad kyckling!
Men använd lårfiléer i stället för vanliga filéer, det blir mycket godare och framförallt behändigare!
Bacon är inte alls samma sak som parmaskinka.
Men om man nu skulle välja bacon skulle jag byta ut såsen.
För övrigt går filéer hur bra som helst. Smakskillnaden förstår jag mig inte på alls.
1. Nigger guy, two words which by themselves are harmless, but when combined they form a verbal missile of hate. 2.Vivaldi 3.Buffalos ...
calle909 wrote:Som nån sa innan bacon inlindad kyckling!
Men använd lårfiléer i stället för vanliga filéer, det blir mycket godare och framförallt behändigare!
Bacon är inte alls samma sak som parmaskinka.
Men om man nu skulle välja bacon skulle jag byta ut såsen.
För övrigt går filéer hur bra som helst. Smakskillnaden förstår jag mig inte på alls.
Bacon är grymt, underskattat, mest som "krydda" då men ändock. Man kan bara inte göra en skysst rödvinssås utan bacon, samma gäller nästan alla soppor etc. Det är Mire-Poix mina vänner, mirre!
Tillsammans med lite rotfrukter som man fräser, exempelvis morötter, lök, selleri, bacon, purjo... massa skyssta örter man tror passar till rätten såsen ska användas. Allt detta fräses då i olja. Sen i med rödvin,och gärna fond eller buljong... och the grande finale, tomatpuré och brunsocker som man fräser vid sidan om och blandar i... nu spårade jag ur och förklarade en fin rödvinssås men vafasen, kan ju vara bra att veta
Ni kan väl posta lite olika receptsidor också så att man kan hämta inspiration från sådana?
A fair judgement! Two-way mirror in the hall
They like to watch everything you do
Transmitters hidden in the walls
So they know everything you say is true
willes risotto:
koka upp riset med en buljongtärning.
under tiden lagar du till resten i pannan. Fräs löken gyllenbrun, tillsätt vitlök, champinjoner, qourn, majs, paprika och lägg till lite creme fraiche. När allt är välstekt så häller du på riser och låter det steka ett tag med blandningen.
smaka av med paprikakrydda, peppar och vitlöjssmör.
Har inga direkta mängder eller mått. Brukar höfta rätt mycket. recept är för de som inte vågar hitta på eget. Man lär sig av sina misstag.
"...det spelar ingen roll hur många gånger du lyckas få med "pseudo-" i svaret" Vägen mot perfektion
calle909 wrote:Som nån sa innan bacon inlindad kyckling!
Men använd lårfiléer i stället för vanliga filéer, det blir mycket godare och framförallt behändigare!
Bacon är inte alls samma sak som parmaskinka.
Men om man nu skulle välja bacon skulle jag byta ut såsen.
För övrigt går filéer hur bra som helst. Smakskillnaden förstår jag mig inte på alls.
Jag nämnde bavoninlindad kyckling som maträtt. Han försöker ej övertyga ngn att använda bacon istället för parmaskinka.
Edit: när man gör tomatsås, fräs på finhackat bacon i botten tillsammans med lite lök så blir det gött.
Jag lagade nått grymt härom dagen. Jag gick och köpte mig ett kilor räkor som jag senare stekte med lite lök och paprika. Sedan så blandade jag i en creme bonjor matgrädde med örter i. Och även standard matlagningsgrädde. Kryddade med svartpeppar lite pifiallkrydda och cayenepeppar. Detta åt jag med jasminris med rostade pinjenötter i. Pinjenötter får du rosta själv genom att steka dom lite snabbt i högvärme tills de blir gyllenbruna.