Undvika partipiska

Här får ni fråga, tipsa eller prata om det mesta.
Post Reply
User avatar
Moonsky
Posts: 2256
Joined: 2005-09-21 15:52:41

Undvika partipiska

Post by Moonsky »

Det borde finnas något som förhindrar partipiska.
Partierna borde införa något i stadgarna som förhindrar det.

Många vill nog inte rösta för FRA-förslaget, men gör det ändå eftersom de känner sig tvingade och pressade av partipiskan. Gör det inte det, så får det inte längre vara med eller nåt.

FRA-förslaget är ett stort hot mot demokratin. De tillhör inte ett modernt civiliserat demokratiskt samhälle. De ljuger och säger att de kan ta fast terrorister med hjälp av detta, men de kan det inte.
Terroristerna vet redan hur man undgår dessa grejer.
De kommer att användas för massiv åsiktsregistrering. Taggar personer beroende på vilka sidor de besöker, etc.
User avatar
AshTray
Posts: 2099
Joined: 2005-06-19 16:26:22

Post by AshTray »

Denna man talar sanning.
User avatar
nem
Hedersbit
Posts: 4678
Joined: 2002-04-12 15:48:33
Location: Lund

Post by nem »

Majoriteten av riksdagsledamöterna sitter bara på personligt mandat i teorin, några få har förtjänat sin plats genom att medborgare gjort ett aktivt val och förärat dem med nog personröster för att kvalificera sig till ett mandat. Dessa utvalda få har större möjlighet att rösta efter eget huvud emedan de faktiskt är personvalda i praktiken och inte bara i teorin.

Resterande ledamöter har partiet att tacka för sitt mandat, de har valts enkom på partiets program och inte på sina personliga åsikter. Givetvis har de därför ett större moraliskt ansvar att hålla sig till partilinjen. Juridiskt har alla ledamöter alltid möjligheten att själva bestämma hur de vill rösta, men moraliskt ser situationen helt annorlunda ut.
"Rightful liberty is unobstructed action according to our will within limits drawn around us by the equal rights of others."- Thomas Jefferson
Post Reply