Hjälp köpt ny nätdel får ej det att funka.

Här passar allt hårdvarurelaterat som inte faller under en annan kategori.
Post Reply
glaid
Posts: 1
Joined: 2010-05-24 19:09:37

Hjälp köpt ny nätdel får ej det att funka.

Post by glaid »

hejsan.

Jag hoppas att ni skulle kunna lösa mitt problem. jag är inte så väldigt data kunnig och jag skulle kunna se ifall ni hade kunnat hjälpa mig på något sätt.

Efter jag hade upgraderat mitt grafik kort så behövde jag en ny nät del förstod jag men så dum som jag var så väntade jag i 1 vecka och tills mitt nätagregat dog helt. det startade inte överhuvud taget inte ens fläkten i nätdelen.
Så jag köpte en ny nätdel nät jag satt och fifflade med bytet med alla sladdar hit och ditt och när jag skulle startaden precis samma sak hände altså INGENTING. inte ens en fläkt starta i min nya nätdel, men tillslut så kollade jag upp alla hårdvaror och såg sedan att min processor såg helt katastrofal ut.
vad jag undrar är ifall min processor är releterad till att mina nätagregat inte fungerar? för vad jag har förstått så är det hjärnan.
jag förstår att datan inte fungerar utan ett fungerande processor men jag förväntade mig ialla fall ett litet ljud eller en fläkt i nätdelen skulle gå igån. har jag fel?

Tack.
User avatar
Peter Wall
Hedersbit
Posts: 7026
Joined: 2002-03-08 0:52:56
Location: Stockholm
Contact:

Re: Hjälp köpt ny nätdel får ej det att funka.

Post by Peter Wall »

Följ: viewtopic.php?f=3&t=68268

Och när du kommer till "Nätdel, moderkort, processor, processorkylare, minne, grafikkort " - ta en skruvmejsel och sätt mot stiften där du skulle eg ha kopplat in start-sladden från datorlådan för att tjuvstarta datorn.
Diplomerad webbutvecklare
Microsoft Certified Professional Windows 2003
Microsoft Certified Technology Specialist Windows Vista
"Did you know kidneys and applesauce are a delicacy in Sweden? I'm gonna get my applesauce back!"
User avatar
mkk
Posts: 5084
Joined: 2002-03-08 0:04:08
Location: Gefle
Contact:

Re: Hjälp köpt ny nätdel får ej det att funka.

Post by mkk »

Har du några bilder på processorn och/eller moderkortet att visa upp? :) Det är mycket ovanligt att processorer går sönder men har den tagit synbar skada och det i så fall beror på nätaggregatet så kan du tyvärr räkna med att fler delar gått sönder. Prova att starta datorn utan processorn imonterad, har moderkortet en systemhögtalare så skall det ge ifrån sig något pip och annat i systemet skall få ström och varva upp. Antag tills vidare att det gamla nätaggregatet är farligt att använda.
Tyst dator: i5-3570K @ 4.1GHz, HR-02 Macho, Sapphire HD7950 boost, MSI Z77A-G45, Fractal Design Define R4 chassi, medföljande fläktar som insug och TY-140 som utblås, 2st SSD + 1st Seagate 4TB. Seasonic X-650.
Post Reply