Innehåll

Gästartikel - Moddning av FOP-32


.

26/4-01 | Threat

Fop-32 Modifiering

OBS! Varken jag eller www.64bits.se tar något som helst ansvar över vad som skulle kunna hända när du följer instruktionerna i denna guide. Varken jag eller www.64bits.se tar något ansvar för skadade saker/objekt eller personlig skada. OBS!

Alla ni som äger en FOP32/38 och vill ha lite extra kylning bör läsa denna guide, jag ska har gå igenom hur man sätter på en extra 60mm fläkt på sin FOP32/38.

Denna guide blir kort med det är för att det är en väldigt enkel procedur.

Jag går igenom tillväga gångs sättet med punkter för varje del, och några illustrationer gjorda i Paint Shop Pro 7 (väldigt enkla svart-vita)

  1. Börja med ett ta av hela kylflänsen med tillhörande fläkt och sedan montera av fläkten.
  2. Ta fram den andra fläkten som du vill ha och limma ihop fläktarna (det är viktigt att du limmar dem så att det blåser åt SAMMA håll) så det ser ut såhär.
  3. Nu så lägger du de limmade fläktarna ovan på FOPen(glöm inte att se till så själv fäst anordningen för kylflänsen ligger i sin skåra, och åt rätt håll), du lägger dem så att skarven mellan dem hamnar mitt över clipet du använder för att fästa själva kylflänsen på socketen, se också till att du har lagt fläktarna så att de blåser på kylflänsen inte suger luft ifrån den, såhär ska det se ut:
  4. Nu så ska du ta de två fästnings anordningarna som man använder på fläkten när den sitter på mitten, du börjar på en av sidorna och sätter på clipet då sätter du det inte i mitten utan så att det hakar i ett av de yttersta hålen på en av fläktarna och det hålet som sitter mot skåran för klippet på samma fläkt, nu så drar du ner "böjen" som står upp under kanten på flänsen som man alltid gör annars, fast då är det på mitten. Nu gör du lika på andra sidan och då med den andra fläkten. När du är färdig med detta så är det bara att sätta tillbaka anordningen och koppla i de båda fläktarna. Så du har en FOP med dubbla fläktar.

Min Duron 800 sjönk 4-5 grader med dubbla fläktar mot den vanliga konfigurationen.

/Threat aka Fredrik Holmström


26/4-01 | Threat