Innehåll
Överklockning

Inledning
Processorn
Minnet
Grafikkortet
AGP
PCI och IDE
BIOS
Slutord

Inledning

Det finns en sak som de flesta hugade datorentusiaster har gett sig på. Att öka prestandan på sin dator. Det billigaste och mest effektiva sättet är att överklocka. Men att överklocka är en hel vetenskap. Man skall ha koll på vad alla delarna i datorn klarar. Man får inte ha delar av dålig kvalité. Hur mycket kan man höja volten? Vad är effektivast?

Denna guiden är riktad till de som vet vad överklockning är och vill lära sig mer. Även de som kan mycket kan tjäna på att läsa detta då jag tror nog att det finns något tips som kan hjälpa. Guiden inriktar sig mer mot fakta än hur man gör. Vet du att man kan gör det så döjer det inte så länge innan du kan göra det.

Jag vill att ni som läser detta och följer mina råd har i åtanke att det är på er egen risk som ni gör detta. 64 bits tar inget ansvar för vad ni gör eller hur nu gör. Fråga gärna men det är på er risk ni överklockar. Men å andra sidan så ni kommer att lära er mycket genom att överklocka. Det är ett ypperligt sätt att lära sig mer om hårdvara och hur det fungerar.

För att fortsätta genom guiden till info om processorer klicka nedan.

Processorn ->