Innehåll

Välkommen till 64bits!

Falska grafikkort
Ja, man kan fundera på hur man gör för att förfalska ett grafikkort men det går faktiskt. Det senaste har olika sidor rapporterat om falska billiga grafikkort på ebay. Vad dessa grafikkort visar sig vara är gamla grafikkort som fått sitt bios ändrat så att de uppger sig vara såväl andra modeller som helt andra minnesmängder osv. Förhoppningsvis har ingen gått på det men Phils Computer Lab har återställt några kort till orginalskick och metoden är intressant. På dessa korten går det inte att plocka loss BIOS-chippet och det går inte att flasha när kortet är i utan med hjälp av en tving som har kontakter mot benen på kretsen kan man byta BIOS med kortet liggandes löst utanför datorn. En metod som kanske kan vara intressant även om man inte har ett falskmärkt grafikkort.

Läs mer här!
Kommentarer: 3
Publicerat 07 Feb 2018 av Jonas Axman

av senso @ 08 Feb 2018 12:41 am
HEJ!
JÄVLAR VAD KUL att det händer något här. Jag brukar komma in på 64btis, kanske vart 3e år de senaste 12 åren. När jag är nostalgisk. Jag minns er så jäkla mycket. Och 64bits var en stor del av min uppväxt. Minns foruminläggen, när man koppla upp sig med modem från sommarhuset för att läsa nyheterna, hur jag lärde mig planetarion av någon och IRC. Visserligen var jag mest en som läste och inte deltog. Men Axman. Tack =)
av senso @ 08 Feb 2018 12:54 am
För att visa på hur länge jag läste 64bits, minns jag när du skrev posten om när du ändrade ditt efternamn till Axman. Tyckte det var ballt. Då hade jag ändå varit inne och läst ett par år(?). Sålde även massa kylflänsar till en 486a vid något tillfälle.
av J_Axman @ 08 Feb 2018 05:53 pm
Hej!

Gött att höra, kul att någon minns och kollar till sidan då och då. Tänkte för skojs skull köra på sådant som jag tycker är kul både för mitt yrkesliv och privat. Så bara på ren hobbynivå för att det skall vara kul!

Inspirerande att höra av gamla besökare! Sidan är ju en stor del av mitt liv med!

//Axman
Namn: Remember me
E-post: (valfritt)
Smiley:smile wink wassat tongue laughing sad angry crying 
Captcha
CAPTCHA, click to refresh